Hotellit Saarijärvi

Hotellit Saarijärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Saarijärvi hurmaa vierailijat kauniilla järvimaisemillaan ja luonnonläheisillä aktiviteeteillaan. Täällä voit nauttia rentouttavasta lomasta luonnon keskellä, kokeilla kalastusta ja tutustua paikalliseen kulttuuriin.

hotellit saarijärvi
By Santtu37 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88546757

Hotellit Saarijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Saarijärvi on idyllinen matkailukohde Keski-Suomessa, joka tarjoaa vierailijoilleen upean yhdistelmän kaunista järviluontoa, rauhallista tunnelmaa ja monipuolisia aktiviteetteja. Tämä viehättävä pikkukaupunki sijaitsee keskellä Suomea ja on tunnettu erityisesti lukuisista järvistään, joista suurin on Saarijärvi, joka on myös kaupungin nimen inspiraationa. Luontoharrastajille Saarijärvi tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden retkeilyyn. Paikalliset metsät ja polut houkuttelevat patikoijia ja pyöräilijöitä, ja voit kokea upeita auringonlaskuja ja luonnonrauhaa keskellä metsää. Lisäksi Saarijärven seudulla on useita laavuja ja nuotiopaikkoja, jotka mahdollistavat retkeilyn tauottamisen ja eväiden nauttimisen luonnon keskellä.

Saarijärvi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia matkailijoille, oli sitten kyseessä yksin matkustaminen, kaveriporukan loma, romanttinen parisuhdekeikka, työkokous tai perheloma. Täällä voit löytää mielenkiintoista tekemistä jokaiselle matkailijalle, oli sitten kiinnostuksen kohteena luonto, seikkailu, liikunta tai kulttuuri. Kesäisin voit nauttia aktiivisesta puuhapuistoseikkailusta tai ihailla kauniita maisemia ratsastusretkellä islanninhevosilla. Talvella taas voit harrastaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten hiihtoa ja moottorikelkkailua, ja vierailla monipuolisessa Kusiaismäen palvelualueessa, joka tarjoaa harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden.

Saarijärvi tarjoaa rentouttavan ja virkistävän lomakohteen luonnon ystäville, kalastajille, retkeilijöille ja kulttuurin harrastajille. Täällä voit kokea aitoa suomalaista maisemaa ja elämäntapaa kauniissa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Saarijärvellä

Saarijärvi tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Alueelta löytyy niin perinteisiä hotelleja kuin viehättäviä boutique-hotelleja ja majoituspaikkoja eri hintaluokissa. Alta löydät muutamia esimerkkejä Saarijärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Ahvenlahti Campign

Ahvenlampi Camping on leirintäalue, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Ahvenlampi frisbeegolf -kohteesta Saarijärvellä. Tämä vuonna 1977 rakennettu leirintäalue tarjoaa 43 majoituspaikkaa ja paljon mukavuuksia matkailijoille. Jokaisessa majoituspaikassa on käytettävissä jääkaappi ja mikroaaltouuni, ja leirintäalueella on ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa sekä ilmainen omatoiminen pysäköinti.

2. Loma-asunto Sammallehto

Tämä loma-asunto tarjoaa asiakkailleen mukavan majoituspaikan alueen tutkimiseen. Loma-asunnossa on käytettävissä käytännöllisiä mukavuuksia, kuten pyykinpesukone, takka ja televisio, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja kodikkaan. Lisäksi loma-asunnon alueella on saatavilla sauna, joka tarjoaa rentouttavia hetkiä, sekä hiihtoyhteys rinteeseen niille, jotka haluavat nauttia talviurheilusta.

3. Loma-asunto Leponiemi

Tämä loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla, vain kävelymatkan päässä Säätyläiskotimuseosta ja J.L. Runeberg -näyttelystä. Majoituspaikka tarjoaa asiakkailleen mukavuuksia, kuten pyykinpesukoneen, takan ja television, joiden ansiosta vierailustasi tulee miellyttävä ja viihtyisä.

4. Purola Farm Guesthouse

Tämä kestävän kehityksen mukainen maalaistalomajoitus sijaitsee Katajajärven rannalla, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Saarijärven keskustasta. Kiinteistö sijaitsee luomutilalla ja tarjoaa ilmaisen saunan käytön sekä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi. Purola Farm -majoituksessa huoneissa on vaatekaappi ja käyttö yhteisiin kylpyhuone- ja muihin tiloihin, yhteinen minikeittiö ja TV-oleskelutila.

5. Valonranta mökki

Valonranta on perinteinen suomalainen kesämökki, joka sijaitsee rauhallisessa luonnon ympäröimässä ympäristössä ja tarjoaa upean näköalan järvelle. Mökissä ei ole juoksevaa vettä, mutta se toimitetaan puhtaana ja sisältyy majoituksen hintaan. Sähkö mökissä tuotetaan aurinkoenergialla. Mökissä on myös minikeittiö ja kaksi makuuhuonetta, joista toisesta avautuu kaunis näkymä järvelle. Lisäksi mökissä on kaksi makuuparvea, joissa kummassakin on vuodepaikat kahdelle hengelle, ja niihin pääsee portaita pitkin.

Hotellit Saarijärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Saarijärvi nähtävyydet ja ajanviete

Saarijärvi tarjoaa vierailleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kauniit järvet ja luonto tarjoavat mahdollisuuden monenlaiseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Lisäksi alueella on kulttuurikohteita, kuten museoita ja historiallisia paikkoja, joissa voi tutustua alueen menneisyyteen.

Saarijärven kirkkoSaarijärven keskustassa sijaitseva kaunis Saarijärven kirkko on vierailun arvoinen kohde. Kirkon historia juontaa juurensa vuoteen 1628, jolloin Saarijärven seurakunta perustettiin. Nykyinen kirkko valmistui vuosina 1846-1849 ja edustaa arkkitehtuurisesti tuon aikakauden mestariteosta. Kirkon erottuva piirre on sen vaikuttava kupoli, joka hallitsee kirkkosalin maisemaa. Kupoli on halkaisijaltaan peräti 18 metriä, mikä tekee siitä vaikuttavan ja poikkeuksellisen rakennus- ja suunnittelusaavutuksen.

Saarijärven museoSaarijärven museo on kulttuurihistoriallinen museo, joka keskittyy taide- ja kulttuurihistorialliseen perintöön. Se toimii tiedon tallentajana ja tuottajana, ja sen tavoitteena on edistää kulttuuriperintömme ymmärtämistä ja arvostamista. Museo tarjoaa erilaisia näyttelyitä ja ohjelmia, jotka pyrkivät lisäämään taiteen tuntemusta ja tarjoamaan elämyksiä kävijöilleen. Museon päärakennuksessa järjestetään ympärivuotisia erikoisnäyttelyitä, ja sen piha-alueella on veistospuisto, jossa esitellään saarijärveläisten ja saarijärveläissyntyisten taiteilijoiden veistoksia. Museon alueella on myös perinnekasvitarha, jossa voi tutustua entisajan perinnekasveihin.

Kivikauden kyläSummasen kylä Summasaaressa tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa kivikautiseen menneisyyteen. Tämä kaunis luonnonpaikka, joka on täynnä kivikautisia asuinpaikkoja, antaa aikuisille mahdollisuuden kokea ja oppia lisää kivikauden elämästä. Summasen kylässä voit nähdä havainnollisia ennallistuksia kivikautisesta elämäntavasta, asumisesta, esineistä ja työkaluista. Alueella on tehty useita arkeologisia kaivauksia, ja löydöt ovat auttaneet rakentamaan kivikautisen kylän, joka kuvastaa tarkasti tuon aikakauden elämää.

Lauttamäen perinnetilaLauttamäki tarjoaa mahdollisuuden matkustaa ajassa taaksepäin ja kokea entisajan idylli 1800-luvun sukulaisen tilalla. Tämä perinteinen kesähää- ja kurssipaikka on saanut ansaittua tunnustusta maaseudun perinteiden ja kulttuuriympäristön vaalimisesta. Vanhan sukutilan  20 erilaista 1800-luvun rakennusta on restauroitu matkailukäyttöön, ja kesäkaudella Lauttamäessä on tarjolla 45 vuodepaikkaa vieraille. Pääjuhlatilana toimii tunnelmallinen navettarakennus, joka on sisustettu maaseudun hengessä ja tarjoaa tilaa 150 hengelle.

Pyhä-Häkin kansallispuisto: Pyhä-Häkki tarjoaa mahdollisuuden päästä erämaan rauhaan ja ainutlaatuiseen luontoon retkeilemään. Kansallispuistossa voit kokea vuosisatojen honkien huminan, puron solinan ja suon tuoksun. Alue sopii hyvin kevyeen patikointiin kolmen ja kuuden kilometrin pituisilla retkipoluilla tai pitkäkestoiseen retkeilyyn koko päiväksi.

Teatteri Lumpero: Saarijärven kesäteatteri on perinteinen teatteri, jonka tilat sijaitsevat Pienen Lumperoisen rannalla lähellä Kukonhiekan tanssilavaa. Teatterissa nähdään ammattitaitoista näyttelemistä sekä pitkän linjan harrastajateatterihenkilöitä että taitavia nuoria lahjakkuuksia. Teatterissa saattaa myös vierailla esiintymässä tunnettuja tähtiä tilanteen mukaan.

Aktiviteetit

Puuhapuisto Veijari: Veijari on luonnonläheinen puisto, joka tarjoaa monenlaista puuhaa ja elämyksiä koko perheelle. Puistossa voit nauttia seikkailuista maalla ja vedessä erilaisten aktiviteettien parissa. Siellä on tarjolla muun muassa seikkailureitti, jalkapallobiljardi, suuret pomppulinnat ja polkuautot. Kesäpäivän kuumuudessa voit myös pulahtaa uimaan.

Saarijärven koskireitit: Maisemareitti Kyyjärvi–Karstula–Pylkönmäki–Saarijärvi tarjoaa upeita elämyksiä luonnonkauniissa ympäristössä. Reitillä pääset ihailemaan kuohuvia koskia, rauhallisia jokia, kauniita järvenselkiä ja Saarijärven perinnekulttuuria. Tämä 82 kilometriä pitkä reitti on Etelä-Suomen pisimpiä yhtenäisiä koskireittejä, ja se tarjoaa mahdollisuuden laskea yhteensä 22 koskea, joiden pituus on lähes seitsemän kilometriä yhteensä. Jos kaipaat lisää seikkailua, voit jatkaa matkaasi Seitsemän järven melontareitille!

Julmat Lammit: Koe Rotkolammet, kalliojyrkänteet ja synkät, mutta kauniit metsät kansalliskirjailija J.L. Runebergin maisemissa. Näillä samoilla erämailla nuori Runeberg vaelsi ja sai inspiraatiota runojensa kirjoittamiseen. Kolmen kilometrin retkeilypolulla voit ihailla upeita maisemia ja tutustua alueen luontoon. Polulla on myös nuotiopaikka, näköalatasanne ja uimaranta, tarjoten monipuolisia mahdollisuuksia luonnosta nauttimiseen.

Purola Farm: Purola Farm sijaitsee maalaismaisemissa Katajajärven rannalla ja tarjoaa monipuolisia palveluita ympäri vuoden. Täältä voit varata aamiaismajoituksen (B&B), räätälöityjä ratsastus- ja maatilalomia sekä muita hyvinvointipalveluita. Aamiaisen yhteydessä voit nauttia tilan tuoreesta luomupatonkista, ja pyynnöstä on mahdollista saada myös puolihoitoa.

Paavonrinteet: Paavonrinteet tarjoavat laskettelijoille ja lumilautailijoille erinomaisen paikan nauttia talvisista aktiviteeteista. Paavonrinteillä on viisi valaistua rinnettä, joiden pituus vaihtelee lyhyemmistä 70 metrin rinteistä aina pidempiin 750 metrin rinteisiin asti. Lisäksi lumilautailun harrastajille on tarjolla street- ja reili-elementtejä kolmannessa rinteessä.

By Marvoloe - Own work by uploader (Martin Geber a.k.a. Marvoloe), CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7754828
Saarijärven historiaa

Saarijärven seudulla on pitkät juuret, sillä alueella on ollut asutusta jo yli 8 000 vuotta sitten, ja tästä muistona ovat arkeologisten kaivauksien löydöt Summassaaren alueelta sekä Kivikauden kylä. Kirjalliset merkinnät asutuksesta alkavat 1550-luvulta, jolloin kuningas Kustaa Vaasa johti voimakasta asutustoimintaa. Vuonna 1628 perustettiin Rautalammin pitäjän kappeliseurakunta alueelle, ja se muuttui itsenäiseksi seurakunnaksi vuonna 1639. Saarijärvi tunnettiin aluksi nimellä Palvasalmi, ja siihen kuuluivat myöhemmin kokonaisuudessaan Karstulan, Pylkönmäen ja Kyyjärven kunnat sekä osia Uuraisista, Konginkankaasta ja Äänekoskesta. Vuonna 1749 Saarijärven asukasluku oli 1 380 henkilöä, ja se kasvoi nopeasti saavuttaen 7 440 asukasta vuoteen 1860 mennessä. Saarijärvestä tuli virallisesti kaupunki vuonna 1986.

Katso myös nämä: 

Saarijärven kotisivut

Hotellit Saarijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Tiia Monto, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=82157908