Hotellit Ruovesi

Hotellit Ruovesi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ruovesi on viehättävä maalaiskunta Pirkanmaan sydämessä, joka tarjoaa rauhallista maalaisidylliä, upeita järvimaisemia sekä monipuolisia luontoaktiviteetteja. Täällä voit nauttia perinteisestä suomalaisesta maaseututunnelmasta ja tutustua alueen historiallisiin nähtävyyksiin.

hotellit ruovesi
By EskoG-67 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42561340

Hotellit Ruovesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Ruovesi on viehättävä ja rauhallinen kunta Pirkanmaalla, noin 70 kilometrin päässä Tampereelta. Se sijaitsee kauniissa järvimaisemassa, ja sen ympäristö tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun, luontomatkailuun ja rentoutumiseen. Ruoveden kunnan alueella on lukuisia järviä, joista suurimpia ovat Ruovesi ja Tarjanne. Nämä vesistöt houkuttelevat niin kalastajia kuin vesiretkeilijöitäkin.

Ruoveden luonto on monipuolinen, ja alueella on hyvin hoidettuja patikointi- ja retkeilypolkuja. Talvisin Ruovedellä voi harrastaa hiihtoa ja luistelua jäillä, ja monet matkailijat arvostavatkin paikallisia hiihtokeskuksia. Kulttuurin ystäville Ruovesi tarjoaa mielenkiintoisia vierailukohteita. Ruovedellä sijaitsee historiallinen Ruoveden kirkko, joka on peräisin 1700-luvulta ja tarjoaa kauniin esimerkin vanhasta kirkkoarkkitehtuurista. Lisäksi Ruovesi tunnetaan kotiseutumuseostaan, joka esittelee alueen historiallista elämää ja esineistöä.

Ruovedellä voit myös nauttia suomalaisesta maaseututunnelmasta ja maistella paikallisia herkkuja. Alueella on useita perinteisiä maatiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden maistaa paikallisia tuotteita, kuten marjoja ja hunajaa.

Ruovesi on ihanteellinen matkakohde niille, jotka etsivät rauhallista paikkaa luonnon ja kulttuurin yhdistämiseen, ja se tarjoaa mahdollisuuden kokea perinteistä suomalaista maalaiselämää.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Ruovedellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Ruovesi

Ruovesi tarjoaa vierailleen useita hotellivaihtoehtoja, jotka sopivat niin lyhytaikaiseen matkailuun kuin pidempään oleskeluun. Alueelta löytyy erityyppisiä majoituspaikkoja, kuten perinteisiä hotelleja ja maatilamatkailukohteita, jotka tarjoavat erilaisia palveluita vieraiden tarpeiden mukaan. Alta löydät muutamia esimerkkejä Ruoveden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Rantatupa

Tämä loma-asunto Ruovedellä sijaitsee lähellä Ryovarinkuopan luonnonsuojelualuetta, tarjoten vierailleen mahdollisuuden nauttia kauniista ympäröivästä luonnosta ja ulkoilusta. Majoituspaikka tarjoaa mukavuutta, kuten takan ja television, jotta vierailijat voivat rentoutua ja viettää miellyttäviä hetkiä. Lisäksi loma-asunnolta on kohtuullinen etäisyys Ryovarinkuopan Nature Reserve -kohteeseen ja Nihuan uimalaan, joten alueen nähtävyyksille on helppo tehdä retkiä tästä mukavasta tukikohdasta käsin. Lisäksi loma-asunnon alueella on saatavilla sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen niille, jotka haluavat nauttia aktiivisemmasta lomasta.

2. Loma-asunto Joutsen

Tämä loma-asunto sijaitsee Ruovedellä, Pirkanmaalla, ja tarjoaa erinomaisen tukikohdan niille, jotka haluavat nauttia hiihtomahdollisuuksista ja rentouttavasta saunasta. Majoituspaikassa on yksi huone, ja se on savuton. Loma-asunnossa on takka, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja muita käytännön mukavuuksia, joiden avulla vierailijat voivat tuntea olonsa kotoisaksi.

3. Loma-asunto Honkatupa

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Ryovarinkuopan luonnonpuistoa ja tarjoaa vierailleen mahdollisuuden rentoutua porealtaassa. Majoituspaikka tarjoaa kodikkaan keittiön, takan ja pyykinpesukoneen, jotta vierailijat voivat tuntea olonsa kotoisaksi. Lisäksi majoituspaikassa on saatavilla sähköauton latauspalvelu, sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, joten vierailijoilla on monipuoliset mahdollisuudet nauttia lomastaan.

4, Vinsanvilla B&B

Vinsanvilla Bed and Breakfast sijaitsee Ruovedellä, Länsi-Suomessa, ja tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia. Majoituspaikassa on ilmainen WiFi, grillausvälineet, terassi ja ilmainen yksityinen pysäköinti. Aamiaistarjoilussa on monipuolisia vaihtoehtoja, mukaan lukien kasvisruokia, vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja, jotta jokaiselle löytyy jotain sopivaa.

5. Loma-asunto Metsola

Loma-asunto Metsola sijaitsee Ruovedellä, 35 km:n päässä Virroilta. Tämä loma-asunto tarjoaa mukavuuksia vierailleen, kuten televisio ja hyvin varustetun keittotilan, jossa on astianpesukone ja jääkaappi. Kylpyhuoneessa on joko kylpyamme tai suihku, jotta vieraiden on helppo huolehtia mukavuudestaan.

Metsolalta on hyvät yhteydet lähiympäristöön, ja se sijaitsee 34 km:n päässä Orivedeltä ja 29 km:n päässä Mäntästä. Lähin lentoasema on Tampere-Pirkkalan lentoasema, joka on noin 94 km:n päässä majoituspaikasta, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon matkustajille.

 

Hotellit Ruovesi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Ruoveden nähtävyydet ja ajanviete

Ruovesi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonto tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia niin metsissä kuin järvillä, ja monet matkailijat nauttivat maisemista patikoidessaan, meloessaan ja kalastaessaan. Lisäksi historialliset kohteet, kuten vanhat kirkot ja muistomerkkialueet, tuovat esiin alueen kulttuuriperinnön.

Viljamakasiini: Ruoveden Viljamakasiini on historiallinen rakennus, joka rakennettiin pitäjänmakasiiniksi 1800-luvun puolessa välissä. Tänä päivänä se toimii taidenäyttelytilana, joka on avoinna kesäisin. Täällä voi ihailla erilaisia taiteellisia teoksia ja nauttia kulttuurista. Viljamakasiinin yhteydessä on myös museokauppa, josta voi hankkia paikallisia käsityötuotteita ja muita muistoja vierailulta Ruovedellä.

S/S Tarjanne: S/S Tarjanne on legendaarinen höyrylaiva, joka rakennettiin vuonna 1908. Se tarjoaa kesäisin matkoja Tampereelta Ruoveden ja Virroille historiallista Runoilijan tietä pitkin. Tämä reitti kulkee upeiden järvinäkymien ja vaikuttavien luonnonmaisemien halki, jotka ovat toimineet inspiraationa monille suomalaisille taiteilijoille. Astu S/S Tarjanteen kyytiin ja koe itse, miksi tämä höyrylaiva on niin legendaarinen osa Suomen vesimatkojen historiaa.

Ruoveden kotiseutumuseo: Ruoveden Kotiseutumuseo sijaitsee osoitteessa Museotie 2 Ruovedellä. Tämä museo on talomuseo, joka esittelee pohjoishämäläisen talonpoikaistalon elämää 1700- ja 1800-lukujen vaihteesta. Museossa on näytteillä yli tuhat kaunista esinettä, jotka tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen alueen historialliseen elämään ja kulttuuriin.

Taidetalli: Ruoveden Taideyhdistyksen Taidetalli sijaitsee osoitteessa Urhontie 4 Ruovedellä. Tämä tila toimii taideyhdistyksen työskentelytilana ja tarjoaa paikan, jossa paikalliset taiteilijat voivat luoda ja esitellä taidettaan. Taidetallissa toimii myös Taidelainaamo, joka tarjoaa mahdollisuuden lainata taideteoksia sopimuksen perusteella, mikä tekee taiteesta helpommin saatavilla paikallisille asukkaille ja vierailijoille.

Kulttuurimatkailijan kävelyreitti kirkonkylällä: Ruoveden kirkonkylä tarjoaa kulttuurimatkailijoille värikkään kävelyreitin, joka johdattaa sinut alueen mielenkiintoisen kulttuurihistorian äärelle. Kävellessäsi reittiä voit ihailla kauniita rakennuksia ja upeita harju- ja rantamaisemia, jotka ovat osa alueen viehätystä. Tällä kävelyreitillä on infotauluja, joista löydät tarinoita ja tietoa paikkojen historiasta, mikä tekee matkastasi opettavaisen ja mielenkiintoisen.

Aktiviteetit

Helvetinjärven kansallispuisto: Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Ruoveden kunnassa ja tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua Suomen luonnon kauneuteen. Alueella on noin 50 neliökilometrin kokoinen erämaa- ja metsäalue, joka houkuttelee vaeltajia ja luontoharrastajia. Kansallispuistossa voit nauttia patikoinnista ja vaelluksesta pitkin viitoitettuja polkuja sekä rentoutua päivätuvan ja nuotiopaikkojen äärellä. Erityinen nähtävyys on Helvetinkolu, noin 40 metriä pitkä ja 38 metriä syvä kalliohalkeama, joka sijaitsee järven kaakkoispäässä. Kansallispuisto tarjoaa upeita luontoelämyksiä ja mahdollisuuden tutustua Suomen upeaan erämaahan.

Ruoveden laivarantaRuoveden laivaranta, sijaitseva Ruoveden kirkonkylässä, tarjoaa monipuolisia palveluita ja mahdollisuuksia vesiliikenteeseen. Sieltä voit ottaa höyrylaiva s/s Tarjanteen Tampereelle ja Virroille. Lisäksi laivarannan yhteydessä toimii venesatama, joka tarjoaa noin sata venepaikkaa sekä palveluita kuten polttoaineen jakelupiste, septityhjennys, vesipisteet, wc:t ja suihkut. Laivarannan vierestä löytyy uimaranta, jossa voit nauttia kesäpäivistä ja pulikoida vedessä – siellä on myös 9-metrinen hyppytorni. Kesäisin alueella toimii rantaravintola ja ravintolalaiva, jotka tarjoavat ruokailumahdollisuuksia.

Hopealinjat, Hopearavintolat & Höyrylaiva Tarjanne: Hopealinjat ja Hopearavintolat tarjoavat upeita järvimatkailuelämyksiä Suomen kauneimmissa järvimaisemissa. Heidän laivansa risteilevät Pyhäjärvelle, Näsijärven aaltoileville selille sekä Vanajaveden lempeille vesille. Laukontorin satamasta lähtevät laivamatkat suuntautuvat moniin mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten Viikinsaareen, Visavuoreen ja Hämeenlinnaan.

ruovesi nähtävyydet
By Alexius Manfelt - File:Ruovedenkirkko.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6634539

Tapahtumia

Musiikkia! Ruovesi

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään vuonna 2023 jo 17. kertaa. Alun perin vuonna 2006 kahdella konsertilla startannut festivaali on kasvanut näyttäväksi konserttisarjaksi, joka tarjoaa kesäisin upeita esityksiä niin koti- kuin ulkomaisilta huippumuusikoilta.

Tämä festivaali on tunnettu ainutlaatuisesta tavastaan yhdistää kamarimusiikki upeaan luontoympäristöön Ruovedellä. Konsertit järjestetään usein poikkeuksellisissa ympäristöissä, mikä luo unohtumattomia musiikillisia elämyksiä. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii huilutaiteilija Anna Aminoff, joka varmasti takaa musiikillisten nautintojen korkeatasoisen tason.

Ruoveden historiaa

Ruoveden alueella on pitkä historia, ja siellä on asuttu jo kauan ennen nykyistä aikaa. Esimerkiksi noin 4000–5000 vuotta sitten, kampakeramiikan aikana, alueella asui ihmisiä, erityisesti Visuvedellä sekä muutamilla Tarjanneveden ja Jäminginselän saarilla. On myös oletettavaa, että lappalaisia liikkui näillä seuduilla, vaikka esinelöytöjä ei olekaan säilynyt tältä ajalta. Kivikasoja, joita kutsutaan lapinraunioiksi, on löydetty alueelta.

Keskiajalla Ruoveden seutu oli yläsatakuntalaisten erämaana, ja alueella oli omistuksia muun muassa Pirkkalasta, Kangasalasta, Lempäälästä ja Vesilahdesta. Eränkäynti oli merkittävä elinkeino, mutta se päättyi, kun kuningas Kustaa Vaasa lakkautti eräomistukset 1500-luvun puolivälissä. Tämän jälkeen alueelle alkoi muuttaa uusia asukkaita, erityisesti Savosta.

Ensimmäinen maininta Ruovedellä toimineesta papista on Olavi Matinpoika Sarkki vuonna 1560.

Suomen sodan aikana Ruoveden komppanian sissiosasto, jota johtivat lippumies ja vääpeli Jakob Johan Roth ja kersantti Carl Johan Spoof, suoritti useita onnistuneita kaappauksia venäläisten selustassa. Tämä sissiosasto tunnetaan nimellä Rothin ja Spoofin sissiretki.

Runoilija Johan Ludvig Runeberg toimi 1820-luvulla kotiopettajana Ritoniemen kartanossa Ruovedellä. Hän sai inspiraatiota aikanaan tapaamistaan sotilaista ja retkistä Ruovedellä, jotka vaikuttivat myös hänen runoihinsa, kuten ”Hirvenhiihtäjät.”

Ruovedellä perustettiin Suomen ensimmäinen maaseudulla toiminut kunnansairaala vuonna 1881. Kunnan ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa vuonna 1869.

Sisällissodan aikana vuonna 1918 Ruovedellä käytiin taisteluita, jotka liittyivät punakaartin yrityksiin vallata Haapamäen risteysasema Keski-Suomessa. Ruovedellä muistetaan näitä tapahtumia esimerkiksi Väärinmajan kylässä sijaitsevalla taistelujen muistomerkillä.

Jatkosodan jälkeen Ruovedelle asutettiin Kaukolan siirtoväkeä vuonna 1944.

Katso myös nämä: 

Ruoveden kotisivut

Hotellit Ruovesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

ruovesi vaakuna
By Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7725952