Hotellit Ruokolahti

Hotellit Ruokolahti – Löydä parhaat hotellit

Ruokolahti tarjoaa matkailijalle unohtumattomia luontoelämyksiä Saimaan rannalla, rikasta kulttuurihistoriaa ja perinteisen karjalaisen kulttuurin tunnelmaa. Täällä voit kokea sekä rauhallista järvielämää että aktiivista ajanvietettä. Ruokolahden kirkonkylässä yhdistyvät historia, taide ja paikalliset herkut.

hotellit ruokolahti
By Topi Heinänen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18411346

Hotellit Ruokolahti – Löydä hotellit sivustoltamme

Ruokolahti, sijaiten upean Saimaan rannalla, on yksi Etelä-Karjalan helmiä, joka kätkee sisäänsä monia aarteita. Sen monipuolinen luonto, joka koostuu sekä syvistä metsistä että kirkkaista vesistöistä, houkuttelee niin retkeilijöitä, melojia kuin kalastajiakin. 

Historian ystävät arvostavat alueen kulttuuriperintöä, kuten Ruokolahden kirkkoa, joka on rakennettu 1850-luvulla. Kirkonkylässä voi aistia vanhan ajan tunnelmaa ja samalla nauttia paikallisista herkuista kahviloissa ja ravintoloissa. Ruokolahti on myös tunnettu karjalaisista tansseistaan ja musiikkijuhlistaan, jotka houkuttelevat vierailijoita kauempaakin. Saimaan vesistö tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin vesiharrastuksiin, kuten veneilyyn, melontaan ja kalastukseen. Alueen lomamökit ja majatalot tarjoavat majoitusta kauniissa järvimaisemissa, missä voi nauttia Suomen luonnon rauhasta ja kauneudesta. Ruokolahti tarjoaa monipuolisen ja unohtumattoman matkailukokemuksen, joka yhdistää luonnon, kulttuurin ja perinteen harmonisesti.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Ruokolahdessa

Ruokolahden majoitustarjonta kuvastaa alueen luonnonkauneutta ja perinteikkyyttä. Hotellit ja majatalot ovat usein sijoittuneet Saimaan rannalle tai sen läheisyyteen, tarjoten vierailijoille upeat järvimaisemat ja mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta. Monet majoituspaikat ovat panostaneet paikallisiin erikoisuuksiin, kuten karjalaiseen ruokaan ja saunakulttuuriin, tarjoten näin ollen autenttisen kokemuksen alueen perinteistä.

  • Hotelli Hirsiranta: Hotelli Hirsiranta sijaitsee idyllisellä paikalla Ruokolahdella. Vierailijoilla on mahdollisuus grillata ja nauttia oman ranta-alueen rauhasta. Lisäksi hotellista löytyy ilmainen nettiyhteys sekä parkkipaikka vieraille. Kaikissa huoneissa on televisio, ja osasta huoneista avautuu kauniit näkymät joko järvelle tai hotellin vehreään puutarhaan.

    Vierailijat voivat rentoutua hotellin kahdessa saunassa lisäkorvauksesta. Alue tarjoaa erinomaiset puitteet aktiviteeteille kuten pyöräilyyn ja ongintaan. Lappeenrannasta hotelliin on matkaa 42 km ja Imatralle 12 km. Lähimmälle lentokentälle, Lappeenrantaan, on matkaa 44 km.

  • ONNI VIllage: ONNI Village sijaitsee viehättävän järvimaiseman äärellä, 23 km päässä Syyspohjan ydinkeskustasta. Tämä rauhallinen majoituspaikka tarjoaa vierailijoilleen ilmaisen internetyhteyden ja on 48 km:n päässä Imatrasta sekä 42 km:n päässä Ruokolahdelta. Lisäksi paikassa on rentouttava sauna.

    Majoitustiloista löytyy televisio sekä kylpyhuone suihkulla. Keittiössä on kaikki tarvittavat välineet mukavaan oleskeluun, mukaan lukien astianpesukone, uuni ja mikroaaltouuni. Vieraat voivat myös nauttia huvilan saunasta ja grillistä, jotka lisäävät majoituspaikan viihtyisyyttä.

  • Matikkala Cottages: Matikkala Cottages on vain 27 km:n päässä suositusta Angry Birds -puistosta. Tämä majoitus tarjoaa asiakkailleen ilmaisen WiFin, grillin, oman ranta-alueen sekä ilmaisen pysäköintitilan. Lisämukavuuksina paikassa on ilmastointi sekä sauna. Majoituksen yksiköt ovat tilavia ja hyvin varusteltuja: terassi, täydellisesti varustettu keittiö, astianpesukone ja takka. Viihtyisässä oleskelualueessa on taulu-tv, ja majoituspaikan mukavuuksiin kuuluu myös pyykinpesukone. Jokaiseen yksikköön kuuluu kylpyhuone, jossa on suihku sekä hiustenkuivaaja. Keittiössä on uuni, mikroaaltouuni, leivänpaahdin sekä kahvin- ja vedenkeitin, jotka takaavat mukavuuden majoittujille.

Hotellit Ruokolahti – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Ruokolahti nähtävyydet ja ajanviete

Ruokolahti, sijoittuen Etelä-Karjalan sydämeen, on paikka, jossa luonto ja historia kohtaavat. Tämä kunnioitettava alue Suomessa on rikas paitsi sen kulttuuriperinnössä myös sen monissa aktiviteeteissa ja nähtävyyksissä, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri vuoden.

Luonnon kauneus ja aktiiviset elämykset

Ruokolahden moninaiset järvet, kuten Suur-Saimaa, tarjoavat mahdollisuuden monenlaisiin vesiharrastuksiin. Kalastus, veneily ja melonta ovat suosittuja kesäaktiviteetteja, kun taas talvella järvet muuttuvat luistelu- ja pilkkimisparatiiseiksi. Metsäiset polut ja reitit houkuttelevat niin patikoijia kuin maastopyöräilijöitäkin, tarjoten rauhaa ja luonnon rauhoittavaa kauneutta.

Kulttuuri ja historia

Ruokolahti on tunnettu myös sen kulttuuriperinnöstä ja historiallisista kohteista. Seudun vanhat puukirkot ja historialliset rakennukset kertovat tarinoita menneistä ajoista ja alueen rikkaasta historiasta. Lisäksi alueella on useita museoita ja gallerioita, jotka esittelevät sekä paikallista että laajempaa taide- ja kulttuuriperintöä.

Angry Birds -puisto ja muu perheajanviete

Ruokolahden Angry Birds -puisto on erityisesti perheen pienimpien suosiossa. Puistossa voi viettää aktiivista aikaa temmeltäen ja tutkien, ja se tarjoaa hauskanpitoa koko perheelle. Alueen muita perheystävällisiä aktiviteetteja ovat mm. eläinpuistot ja maatilavierailut.

Ravintolat ja paikalliset herkut

Ruokolahden ravintolatarjonta on monipuolinen. Vierailijat voivat nauttia perinteisistä suomalaisista herkuista, kuten karjalanpiirakoista ja lohikeitosta, tai tutustua kansainvälisiin makuun. Monissa paikallisissa ravintoloissa on tarjolla myös Saimaan alueen tuoreita kala-annoksia.

Ruokolahden historiaa

Ruokolahti on sijainnut historiallisesti rajavyöhykkeellä. Haukkavuoren alue toimi rajapyykkinä niin Täyssinän vuoden 1595 kuin myös Uudenkaupungin vuoden 1721 rauhansopimuksissa. Vuonna 1743, Turun rauhan myötä, Ruokolahti siirtyi Venäjän hallintaan. Ruokolahden seurakunta sai itsenäisyytensä Jääsken pääseurakunnasta vuonna 1572. Seurakunnan nykyinen kirkkorakennus, joka valmistui 1854, on kolmas laatuaan.

Vuoden 1940 Moskovan rauha, joka päätti Talvisodan, määritteli Ruokolahden alueet uudelleen. Suurin osa Ruokolahdesta jäi Suomen puolelle, mutta pieni kaistale aluetta Jääsken ja Rautjärven rajalla luovutettiin Neuvostoliitolle. Samalla Ruokolahteen liitettiin osia Jääskestä, jotka oli jäänyt Suomelle. Mielenkiintoisesti Ruokolahden pinta-ala kasvoi sotien seurauksena, mikä tekee siitä yhden harvoista kunnista, joka laajeni alueellisesti sodan aiheuttamista menetyksistä huolimatta. Lisäksi osa Ruokolahdesta yhdistettiin Imatraan, kun Imatra perustettiin osista Jääskeä ja Joutsenoa 1948.

Hotellit Ruokolahti – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

ruokolahti nähtävyydet