Hotellit Reisjärvi

Hotellit Reisjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Reisjärvi on viehättävä matkakohde, joka tarjoaa rauhallisen maalaisidyllin järvimaisemineen. Kunnan luonnonkauniit maisemat houkuttelevat matkailijoita nauttimaan ulkoilusta ja vesiretkeilystä, kun taas paikallinen kulttuuri ja perinteet tarjoavat mahdollisuuden tutustua aitoon suomalaiseen elämäntapaan.

hotellit reisjärvi
By Raphael Saulus - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35263932

Hotellit Reisjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Reisjärvi sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa ja se hurmaa matkailijat kauniilla järvialueellaan sekä luonnonläheisellä tunnelmallaan. Kunta tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoharrastuksiin. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, kalastusmahdollisuuksia ja vesistöjä, jotka houkuttelevat niin luonnonystäviä kuin aktiivisia lomailijoita.

Reisjärvi on tunnettu myös paikallisista kulttuuritapahtumistaan ja perinteistään. Kesäisin matkailijat voivat osallistua erilaisiin tapahtumiin tai paikallisiin markkinoihin, joissa pääsee kokemaan aitoa suomalaista tunnelmaa. Kunnan historian ja perinteen voi aistia paikallisissa museoissa ja nähtävyyksissä, jotka tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen alueen menneisyyteen.

Reisjärvi on ihanteellinen matkakohde niille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa luonnonhelmassa ja haluavat samalla tutustua Suomen maaseudun ainutlaatuiseen tunnelmaan. Pieni kylähenki ja ystävälliset paikalliset tekevät vierailusta ikimuistoisen, ja alueen kauneus jättää matkailijan kaipaamaan takaisin.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Reisjärvellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Reisjärvellä

Reisjärvi tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Alueella on useita viihtyisiä maaseutuhotelleja, joissa vieraat voivat nauttia rauhallisesta ympäristöstä ja luonnonläheisestä tunnelmasta. Hotellit tarjoavat usein perinteistä suomalaista vieraanvaraisuutta sekä mahdollisuuden kokea paikallista kulttuuria ja ruokaperinteitä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Reisjärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kartanohotelli Saari

Kartanohotelli Saari Reisjärven rannalla tarjoaa vierailleen miellyttävän oleskelukokemuksen luonnonkauniissa ympäristössä. Hotellin palveluihin kuuluu ilmaisen saunan käyttö, maksuton Wi-Fi ja huoneet, joissa on oma parveke tai terassi, mahdollistaen vieraille nautinnolliset hetket järvinäkymien äärellä. Kaikissa huoneissa on viihtyisä istuinalue, televisio, jääkaappi ja teen/kahvin valmistusvälineet, jotka tekevät vierailusta entistä mukavamman.

Ravintolassa tarjolla on monipuolinen valikoima herkullisia vaihtoehtoja, kuten à la carte -annoksia, pizzoja ja pikkupurtavia. Lounasta on tarjolla arkisin, ja paikan päällä voi myös nauttia grilliruoasta grillipaikalla. Hotellin vapaa-ajantoiminnot kattavat tenniksen ja kalastuksen, joten vierailijat voivat aktiivisesti viettää aikaansa sekä hotellin alueella että sen läheisyydessä.

Hotellit Reisjärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Reisjärvi nähtävyydet ja ajanviete

Reisjärvi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat niin luonnonystäviä kuin seikkailunhaluisia matkailijoita. Alueen viehättävät järvimaisemat ja vehreä maalaismaisema tarjoavat ihanteellisen ympäristön ulkoiluun ja luontoharrastuksiin. Lisäksi Reisjärvi on tunnettu paikallisista kulttuuritapahtumistaan, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen perinteisiin ja historiaan. Luonnonystävät voivat nauttia alueen lukuisista vaellusreiteistä, joista avautuu upeita maisemia. Järvet tarjoavat mahdollisuuden kalastukseen ja vesiretkeilyyn, kun taas metsäiset alueet kutsuvat tutkimaan luonnon monimuotoisuutta. Reisjärven lähialueilla on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin luontoaktiviteetteihin, kuten lintubongaukseen ja retkeilyyn.

Kotiseutumuseo: Kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua Reisjärven rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. Museossa esitellään tietoa alueesta ja sen menneisyydestä, ja vierailijat voivat ihastella vanhoja esineitä, jotka kertovat paikallisten elämästä. Museo on avoinna kesä-heinäkuussa, ja tarkemmat aukioloajat löytyvät tapahtumakalenterista.

Reisjärven kirkko: Reisjärven kirkko on puinen ristikirkko, joka valmistui vuonna 1821. Kirkon suunnitteli Anton Vilhelm Arppe, ja sen rakennutti reisjärvinen Niilo Koskela. Kirkko edustaa kaunista arkkitehtuuria ja on historiallinen nähtävyys, joka avaa ikkunan alueen uskonnolliseen perinteeseen ja rakennustaiteeseen.

Rauran näköalatorni: Sijaitseva Mäntyperällä, Rauran näköalatorni tarjoaa upeita maisemia, jotka avautuvat tornista. Opasteet opastavat vierailijat perille, ja tornista voi ihastella erämaaluontoa sekä harrastaa lintubongailua. Torni tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman Reisjärven ympäröivään luontoon.

Puurulan kotiseutumuseo: Puurulan kotiseutumuseo sijaitsee Kangaskylässä ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua vanhoihin talonpoikaisesineisiin ja työkaluihin. Museo tarjoaa elävän kuvan alueen perinteisestä elämäntavasta. Ennen vierailua on suositeltavaa soittaa etukäteen.

Maikin taidekoti: Taiteilija Maikki Parkkilan ateljeekoti esittelee akvarelleja ja muita maalauksia. Koti on avoinna sopimuksen mukaan, ja vierailijat voivat kokea taiteen lumoa Maikin luovassa ympäristössä. Yhteydenotto puhelimitse.

Annin nukketalo: Anni Takkulan nukketalossa vieraat voivat ihailla käsintehtyjä nukkeja ja leluja eri vuosikymmeniltä. Talo tarjoaa nostalgisen matkan menneiden aikojen lelumaailmaan. Lisätietoja ja yhteydenotto puhelimitse tai vieraile Facebook-sivulla.

Runokivenpuisto Susisaaressa: Runokivenpuisto Susisaaressa on paikkakuntalaisten kirjoittamien runojen näyttämö. Massiiviset kivet Reisjärven rannalla ikuistavat runoja, tarjoten vierailijoille inspiraation ja rauhallisen ympäristön nauttia runollisista hetkistä.

By Tetopa - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33141284
Reisjärven historiaa

Reisjärven esihistoriaan liittyy arvioitu saapuminen ensimmäisten pyyntikulttuuria harjoittaneiden asukkaiden toimesta noin vuonna 6000 eaa. Reisjärven kunnan alueelta on löydetty esihistorialliselle ajalle ajoitettuja esineitä yli 70 paikasta. Kivikautisia asuinpaikkoja on erityisesti löydetty Kiljanjärven, Reisjärven ja Köyhänjärven ympäristöstä.

Esihistoriallisen ajan ihmiset asuivat vesien varsilla, ja Reisjärven alueen järvet tarjosivat otollisen asuinympäristön. Alueella harjoitettiin eränkäyntiä, ja löytyneet esineet, kuten kiviset pallonuijat, kertovat alueen varhaisesta historiasta. Alueelle saapui uusia asukkaita, joista osa sulautui vanhaan alkuväestöön.

Reisjärvellä on arvioitu asuneen enimmillään muutamia kymmeniä ihmisiä kivikaudella, kun koko Suomen asukasluku oli noin 2,500–5,000 henkeä. Alueelta on löydetty vanhimpia esineitä, kuten kivisiä pallonuijoja, Kalajanjärven Niinikoskesta. Esineistöä on ajoitettu Suomusjärven kulttuurin aikaan, vähintään 6,000 vuoden taakse. Reisjärven alueen asutus säilyi suhteellisen vakaana Suomusjärven kulttuurin aikana.

Keskiajalla Reisjärvi sijaitsi heimojen ja maakuntien rajamailla, ja alueella liikkui erämiesten lisäksi myös lappalaisia. Pirkkalaiset ja savolaiset kävivät eräretkillä alueelle. 1500-luvulla alueelle muutti savolaisia kaskiviljelijöitä, ja Reisjärvestä tuli osa Kalajokea hallinnollisesti ja kirkollisesti. Kaskiviljely, uudistilat ja isojako olivat osa alueen kehitystä.

Reisjärvi koki väestönkasvua 1700-luvun puolivälistä lähtien, ja valtio tuki uudisasutusta. Kalajanjärvi kuivattiin osittain vuonna 1845. Liikenneyhteyksien parantuessa Reisjärvestä pääsi helpommin Kalajoen emäkirkolle ja markkinoille. Kunta itsenäistyi Haapajärvestä 1865, ja seurakunta itsenäistyi 1868. Kunta ja seurakunta muodostivat oman yksikkönsä 1800-luvun lopulla, ja alueelle rakennettiin uusi kirkko vuonna 1820.

Reisjärvi oli mukana kuntaliitosselvityksessä vuonna 2007, mutta kunnanvaltuusto kieltäytyi kuntaliitoksesta äänin 11–10.

Katso myös nämä: 

Reisjärven kotisivut

Hotellit Reisjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

reisijärven vaakuna
By Care; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3004148