Hotellit Rautjärvi

Hotellit Rautjärvi – Löydä parhaat hotellit

Rautjärvi on rauhallinen ja luonnonkaunis matkakohde Kaakkois-Suomessa. Se tarjoaa vierailijoilleen upeita järvimaisemia, monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia sekä mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Rautjärvi on ihanteellinen valinta niille, jotka etsivät rentouttavaa ja idyllistä lomakokemusta.

hotellit rautjärvi
By SeppVei - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7418553

Hotellit Rautjärvi – Löydä hotellit sivustoltamme

Rautjärvi sijaitsee Etelä-Karjalan maakunnassa Suomessa ja kaupunki tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Suomen luonnon ja perinteen kauneus. Alueen suurin valttikortti on sen upeat järvet, kuten Simpelejärvi ja Saimaa, jotka houkuttelevat kalastajia, veneilijöitä ja luonnossa liikkujia. Kesäisin Rautjärvi tarjoaa mahdollisuuden nauttia uimisesta ja vesiharrastuksista, kun taas talvisin järvien jäät tarjoavat loistavat puitteet hiihtoon ja pilkkimiseen.

Rautjärvi on myös tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Kylät kätkevät sisäänsä vanhoja rakennuksia ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja kirkkoja ja perinnetaloja, jotka kertovat tarinaa alueen menneisyydestä. Voit vierailla paikallisissa museoissa saadaksesi syvemmän käsityksen Rautjärven historiasta ja perinteistä. Rautjärvi tarjoaa myös monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on lukuisia vaellusreittejä ja luontopolkuja, jotka vievät sinut upeisiin metsiin ja niittyjen halki. Lisäksi voit nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta luonnon keskellä. Kulttuuritapahtumat, kuten paikalliset markkinat, ovat myös osa Rautjärven viehätystä. Pääset maistamaan paikallisia herkkuja ja kokemaan perinteistä suomalaista kulttuuria läheltä.

Rautjärvi on ihanteellinen paikka niille, jotka kaipaavat rentouttavaa ja rauhallista lomaa luonnon keskellä. Olipa sitten kiinnostunut aktiivisesta ulkoilusta, kulttuurin kokemisesta tai vain rentoutumisesta kauniissa ympäristössä, Rautjärvi tarjoaa monipuolisen valikoiman mahdollisuuksia matkailijoille.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Rautjärvi

Rautjärvi tarjoaa matkailijoilleen useita hotellivaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja makuun. Alueelta löytyy majoituspaikkoja niin luonnonläheisissä ympäristöissä järvien rannoilla kuin myös kylän keskustassa. Hotellit Rautjärvellä tarjoavat rentouttavia ja rauhallisia oleskelukokemuksia.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Rautjärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 • Lana’s Guest House :

  Lana Guest House – Simpeleessä sijaitseva majoituspaikka tarjoaa rentouttavan ympäristön vierailijoilleen. Majoituspaikassa on kaunis puutarha, ja asiakkaiden käytettävissä on ilmaisia mukavuuksia, kuten grilli, ilmainen WiFi ja yksityinen pysäköintialue.

  Huoneissa on vedenkeitin, ja joissakin niistä on täysin varusteltu keittiö, jossa on jääkaappi, uuni ja liesi sekä mikroaaltouuni. Lisämukavuuksiin kuuluu mahdollisuus lainata polkupyöriä ja vuokrata hiihtovälineitä, mikä tekee alueen patikointi- ja hiihtomahdollisuuksista entistäkin houkuttelevampia.

  Lana Guest Housen sijainti tarjoaa helpon pääsyn läheisiin kaupunkeihin, kuten Imatralle ja Punkaharjulle. Savonlinnan lentoasema on lähin lentokenttä, sijaiten noin 81 kilometrin päässä.

 • Villa Mummola:

  Villa Mummola on majoituspaikka, joka tarjoaa järvimaisemat. Se sisältää ilmaisia polkupyöriä, puutarhan ja grillimahdollisuuden, ja se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Angry Birds Activity Park Saimaasta. Majoituspaikassa on maksuton yksityinen pysäköinti ja se sijaitsee alueella, jossa vierailijat voivat harrastaa esimerkiksi hiihtoa, pyöräilyä ja kalastusta.

  Huoneistossa on kaksi makuuhuonetta, taulu-tv, varusteltu keittiö astianpesukoneella ja uunilla, pesukone sekä yksi kylpyhuone, jossa on kävely suihku. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät huoneiston varustukseen.

  Majoituspaikan henkilökunta on saatavilla antamaan neuvoja ympäri vuorokauden vastaanotossa.

  Villa Mummola Kahden makuuhuoneen huoneisto lähellä jokea tarjoaa ulkotulenpaikkan. Majoituspaikassa on myös sisäleikkipaikka, ja vieraat voivat rentoutua auringon terassilla.

 • Simpelejärvi Fishersman’s cabin:

  Parikkalassa sijaitseva majoituspaikka tarjoaa rentouttavan ympäristön vierailijoilleen. Majoituspaikassa on puutarha, grillausvälineet ja terassi. Alueella voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten hiihtoa, patikointia ja pyöräilyä. Lisäksi paikan päällä on ilmainen yksityinen pysäköintimahdollisuus.

  Huvilassa on yksi makuuhuone sekä varusteltu keittiö, jossa on mikroaaltouuni, jääkaappi ja vedenkeitin. Vieraat voivat myös nauttia saunan lämmöstä.

Hotellit Rautjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Rautjärvi nähtävyydet ja ajanviete

Rautjärvi tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisia nähtävyyksiä, erityisesti luonnonkauniita paikkoja ja kulttuuriperinnettä. Tässä on joitakin Rautjärven nähtävyyksiä:

 1. Simpeleen kirkko: Simpeleen kauniisti sijaitseva kirkko on paikallinen maamerkki ja historiallinen nähtävyys. Kirkko on rakennettu 1700-luvulla ja tarjoaa kauniin esimerkin perinteisestä suomalaisesta puukirkosta.

 2. Kollaa – ja Simo Häyhä – museo: Kollaa ja Simo Häyhä -museo sijaitsee Rautjärven Miettilässä historiallisella reservikasarmialueella. Museo keskittyy Talvisodan Kollaan taisteluun ja tarkka-ampuja Simo Häyhään liittyviin aiheisiin. Museorakennuksessa on näyttelyitä, kuten Simo Häyhälle omistettu huone ja Kollaan taisteluun liittyvää tietoa, kuten valokuvia, kirjallisuutta ja esineistöä. Museo on pääosin avoinna kesäaikaan, mutta myös sopimuksen mukaan
 3. Luonnonkaunis ympäristö: Rautjärvi sijaitsee upean järvimaiseman ympäröimänä, ja alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Voit tutustua paikallisiin metsiin ja järvimaisemiin patikoiden, pyöräillen tai veneillen.

 4. Rautjärven historialliset kohteet: Rautjärven alueella on useita historiallisia kohteita ja perinnetaloja, kuten Rautjärven museo. Nämä paikat tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

 5. Kalastus ja vesiliikenne: Rautjärvellä on mahdollisuus kalastaa monissa järvissä ja vesistöissä. Voit vuokrata veneen ja nauttia kalastuksesta tai vain rentoutua järvellä.

 6. Lähialueiden nähtävyydet: Rautjärvi sijaitsee lähellä muita mielenkiintoisia paikkoja Kaakkois-Suomessa, kuten Imatra ja Lappeenranta, joten voit tehdä päiväretkiä näihin kaupunkeihin ja tutustua niiden nähtävyyksiin.

Rautjärven historiaa

Rautjärven kunta sijaitsee Kaakkois-Suomessa ja sen historiaan liittyy useita merkittäviä vaiheita. Kunnan perustaminen tapahtui vuonna 1861, kun Rautjärven kunta perustettiin Rautjärven seurakunnan pohjalle. Ennen itsenäistymistään se oli ollut Ruokolahden seurakunnan kappeliseurakuntana vuodesta 1654 lähtien. Toisen maailmansodan aikana Rautjärvi oli osa Suomen ja Neuvostoliiton välistä konfliktia. Talvisodan päätyttyä vuonna 1940 Moskovan rauhassa suurin osa Rautjärven alueesta jäi Suomen puolelle, mutta lähes puolet alueesta (198,9 km²) luovutettiin Neuvostoliitolle.

Vuonna 1973 Simpeleen kunta liittyi Rautjärveen, ja tästä muodostui nykyisenlainen Rautjärven kunta. Tämä kuntaliitos toi Simpeleen kunnan keskustaajaman, Simpeleen, osaksi Rautjärveä, ja siitä tuli uuden kunnan keskus. Rautjärven kylät vuonna 1939 sisälsivät useita historiallisia kyliä, kuten Miettilä, Rautjärvi, Viimola ja muita, jotka muodostavat osan kunnan perinnekulttuurista.

Väestönkehityksen osalta Rautjärvi on kokenut väestön vähenemistä vuosien varrella, mutta vuoden 2020 väestötilastojen mukaan kunnassa asui 3 215 asukasta. Kunnassa on kaksi taajamaa, joista suurin on Simpele, jossa asui 1 685 asukasta vuoden 2017 lopussa. Rautjärven asemanseutu on toinen taajama, jossa asui 214 asukasta samana vuonna.

Rautjärven historia on monipuolinen ja se liittyy läheisesti Suomen sotahistoriaan sekä kuntaliitoksen tuomiin muutoksiin. Kunta tarjoaa myös kauniita luontokohteita ja perinnettä, jotka ovat osa sen identiteettiä.

Hotellit Rautjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi