Hotellit Rautavaara

Hotellit Rautavaara – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Rautavaara tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen luonnonkauneutta, kulttuurihistoriaa ja rauhallista maalaiselämää. Koe syvänsiniset järvet, vehreät metsät ja paikallisten perinteiden rikas historia tässä pohjoissavolaisessa helmessä.

hotellit rautavaara
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=97661749

Hotellit Rautavaara – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Rautavaara sijaitsee Pohjois-Savossa, ja se hurmaa vierailijansa upeilla maisemillaan ja monipuolisilla aktiviteeteillaan. Alueen syvänsiniset järvet houkuttelevat kalastajia ja vesiharrastajia. Kansallispuiston ympäröimät metsät tarjoavat upeat mahdollisuudet retkeilyyn, marjastukseen ja sienestykseen.

Rautavaara on myös rikas kulttuurihistoriallisista nähtävyyksistään. Vieraile Rautalammin museossa, jossa pääset tutustumaan alueen kivi- ja metallikautiseen esineistöön sekä paikalliseen historiankirjoitukseen. Vanha kirkko toimii kauniina maamerkkinä ja tarjoaa rauhallisen hetken hiljentymiseen. Matkailijat voivat nauttia perinteisestä maalaiselämästä vierailemalla paikallisilla maatiloilla ja osallistumalla erilaisiin käsityöpajoihin. Rautavaara tarjoaa myös vuotuisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat yhteen paikalliset asukkaat ja matkailijat.

Olipa kyseessä aktiivinen ulkoiluloma, kulttuurin tai luonnon rauhasta nauttiminen, Rautavaara tarjoaa monipuolisen ja viehättävän matkakohteen kaikenlaisille matkailijoille.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Rautavaara

Rautavaara tarjoaa matkailijoille useita viihtyisiä hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin. Alueen hotellit tunnetaan ystävällisestä palvelusta ja kodikkaasta ilmapiiristä. Majoitusvaihtoehdot vaihtelevat perheomisteisista majataloista mukaviin hotellihuoneisiin, ja monet hotellit sijaitsevat upeissa luontomaisemissa tarjoten vierailijoille mahdollisuuden nauttia Rautavaaran kauniista ympäristöstä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Rautavaaran suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Ravintola Tiilikka

Rautavaaran keskustassa, Keyrittyjärven läheisyydessä sijaitsevassa Hotelli Ravintola Tiilikassa vieraat voivat nauttia kansainvälisen ravintolan palveluista sekä majoittua viihtyisissä huoneissa, joista avautuu terassi. Majoituksen hintaan sisältyvät kätevät palvelut, kuten ilmainen WiFi ja yksityinen pysäköintimahdollisuus.

Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone suihkulla, televisio ja tee-/kahvinkeitin, tarjoten vieraille mukavan oleskelukokemuksen. Ravintola Tiilikassa on monipuolista viihdettä, kuten biljardia, livemusiikkia ja karaokea. Lisäksi hotellissa on mahdollisuus vuokrata sauna, ja vieraat voivat nauttia rantalentopallosta Tiilikan alueella.

Hotellit Rautavaara – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Rautavaara nähtävyydet ja ajanviete

Rautavaara tarjoaa vierailijoille monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin luonnon ystäville kuin seikkailunhaluisille matkailijoillekin. Alueen kauniit maisemat ja luonnonpuistot houkuttelevat tutkimaan ympäröivää luontoa, kun taas erilaiset ulkoilureitit tarjoavat mahdollisuuden aktiiviseen liikkumiseen. Lisäksi paikalliset kulttuurikohteet ja tapahtumat antavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja perinteisiin. Rautavaara tarjoaa siis monipuolisen yhdistelmän luonnonkauneutta, seikkailua ja kulttuurikokemuksia.

Rautavaara tarjoaa monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Tiilikkajärven kansallispuistossa voit tutustua noin 27 kilometrin mittaiseen merkittyjen reittien verkostoon, joka johdattaa sinut kauniisiin paikkoihin, kuten Venäjänhiekkaan, Pumpulikirkkoon ja Tiilikanaution tilalle, jossa voit nähdä merkkejä järvimalmin käsittelystä. Kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ympäri vuoden.

Kiparin ulkoilualue tarjoaa huikeita näköaloja Rautavaaran metsiin ja järviin. Näköalatorni mahdollistaa maisemien ihailemisen, ja kodassa voit nauttia omista eväistäsi tulen äärellä. Pumpulikirkko on luonnon muovaama kalliomuodostuma, joka on yksi Rautavaaran tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Metsäkartano Ylä-Keyrityn erämaajärven rannalla tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten luontoon tutustumista, majoitusta ja ravintolan. Älänne puolestaan houkuttelee perheitä suositulla päiväretkikohteella, Rouskunhiekalla, jossa on lapsiystävällinen uimapaikka. Lisäksi alueelta lähtee vaeltajille sopiva Kaivannonkierto luontopolku.

Luonnonkauneuden lisäksi Rautavaaralla on tarjolla myös kulttuurikohteita, kuten kirkko ja kellotapuli sekä Koulumuseo, joka esittelee entisen kansakoulun historiaa. Keräilymuseo tarjoaa kiehtovan katsauksen menneiden vuosikymmenten esineisiin, ja alueella on myös muistomerkkejä, kuten Aittarinne, jossa voi kokea metsäperinteen historiaa. Lisäksi Rautavaaralla voi nauttia kesäteatterista Rautavaaran Harrastajateatterissa ja rentoutua lukuisilla luonnonhiekkaisilla uimarannoilla.

Aktiviteetit

Rautavaaralla on tarjolla monipuolisia luontoaktiviteetteja ja tekemistä ympäri vuoden. Matkailijat voivat nauttia seuraavista aktiviteeteista:

Välinevuokraus:

 • Metsäkartanolla on mahdollisuus vuokrata monipuolisesti välineitä erilaisiin omatoimisiin luontoaktiviteetteihin kesällä ja talvella, maalla ja vedessä.

Ohjatut aktiviteetit Metsäkartanolla:

 • Metsäkartanolla järjestetään ohjattuja aktiviteetteja ryhmille ympäri vuoden, kuten liukulumikenkäilyä.

Savon Menevä:

 • Savon Menevä tarjoaa ryhmille elämys- ja ohjelmapalveluja eri kohteisiin, kuten Kiparille tai asiakkaan toivomaan paikkaan.

Vuokrapalju:

 • Vuokraa iso paljukärry ja nauti lämpimästä vedestä yhdessä suuremman seurueen kanssa. Paljun vesi lämmitetään polttopuilla ulkopuolisella kamiinalla.

Fysio-Lymfa:

 • Rentoudu erilaisissa hoidoissa, kuten LPG kasvo- tai kokovartalohoidossa, hieronnassa, lymfaterapiassa tai käsiparafiinihoidossa.

Oivallusvaara:

 • Koe luonnon terveysvaikutukset Pohjois-Savon vaaramaisemissa Älänteen, Tiilikkajärven ja Metsäkartanon maisemissa lääkärin opastuksella.

Hiihto:

 • Erinomaiset hiihtomahdollisuudet Rautavaaralla niin sunnuntaihiihtäjille kuin tavoitteellisemminkin harjoitteleville.

Moottorikelkkailu:

 • Suosittu kohde moottorikelkkailijoiden keskuudessa hyvien lumiolosuhteidensa ja kunnossapidettyjen reittiensä ansiosta.

Vapaa-ajoalue:

 • Hanki kannatustarra ja aja Rehvonsuon vapaa-ajoalueella koko kauden ajan, tukeaksesi samalla Rautavaaran kelkkailumahdollisuuksia.

Mäenlaskupaikat:

 • Nauti lumesta ja mäenlaskusta eri välineillä, kuten pulkalla, liukurilla, rattikelkalla tai suksilla.

Geokätköily:

 • Rautavaara tarjoaa Suomen parhaimpia geokätköilyn retkeilyalueita eri tasoisille kätköilijöille.

Frisbeegolf:

 • Kaksi eri frisbeegolfrataa tarjoavat haastetta pelaajille Rautavaaralla.
rautavaara nähtävyydet
By Utsjoki projektissa Wikipedia kielellä suomi - Self-published work by Utsjoki at fi.wikipedia, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3823397
Rautavaaran historiaa

Rautavaara, perustettu vuonna 1874, on kunta, jonka historia liittyy monipuolisesti alueen muinaisjäännöksiin ja historiallisiin tapahtumiin. Alueella on pitkä perinne, ja Täyssinän rauhan (1595) raja kulki Rautavaaran poikki. Savonpuoleinen osa, Ruotsin hallitsema, sai pysyviä asukkaita pian rauhan jälkeen, kun taas Karjalan puolelle asukkaat saapuivat vasta Stolbovan rauhan (1617) jälkeen.

Rautavaaran kunta perustettiin vuonna 1874, ja seurakunta seurasi perässä vuonna 1894. Metsän hakkuut olivat merkittävä osa alueen elinkeinoja koko 1900-luvun ajan. Lentokenttä oli toiminnassa jatkosodan alussa LLv 16:n 2. lentueen tukikohtana.

Hallinnossa ja palveluissa on tapahtunut muutoksia, ja vuonna 2023 Mikko Kärnä aloitti Rautavaaran kunnanjohtajana. Kunnanvaltuustossa on 15 paikkaa, ja vuoden 2021–2025 kaudella paikat jakautuvat useiden puolueiden kesken.

Rautavaaralla on aktiivinen nuorisosirkus, joka tunnetaan erityisesti pyöräakrobaateistaan. Lisäksi alueella on lentokenttä, joka palvelee Kuopion Ilmailuyhdistyksen harrasteilmailua. Rautavaaralla oli myös luonnonkelkkailurata, jossa järjestettiin luonnonratakelkkailun maailmanmestaruuskilpailut vuonna 1998. Paikallinen jalkapalloseura Raiku osallistuu miesten Vitosessa. Rautavaaran koulutuspalvelut tarjoavat perusopetusta ja toisen asteen yleissivistävää koulutusta Rautavaaran koulukeskuksessa ja Rautavaaran lukiossa. Lisäksi koulukeskuksen lähellä sijaitsevat Rautavaaran kirjasto ja terveysasema.

Katso myös nämä: 

Rautavaaran kotisivut

Hotellit Rautavaara – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3167789