Hotellit Rautalampi

Hotellit Rautalampi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Rautalampi tarjoaa vierailijoilleen idyllisen maalaismaiseman ja historialliset nähtävyydet keskellä Suomea. Järvenrantakylät kutsuvat tutustumaan perinteiseen maalaistunnelmaan, kun taas Rautalammin kirkonkylässä voi ihailla vanhoja puurakennuksia ja nauttia rauhallisesta järvimaisemasta.

hotellit rautalampi
By Paul Räisä - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99342156

Hotellit Rautalampi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Rautalampi, viehättävä keskisuomalainen kunta, kutsuu matkailijoita tutustumaan maalaisidylliin ja rikkaaseen historiaansa. Alueen monipuoliset maisemat, kuten järvet ja metsät, tarjoavat loistavan ympäristön ulkoiluun ja luontoretkiin. Rautalampi on erityisesti tunnettu historiallisista nähtävyyksistään, kuten vuonna 1800-luvulla rakennetusta Rautalammin kirkosta, joka heijastaa alueen perinteitä ja kulttuuria.

Järvenrantakylissä, kuten Rautalammin kirkonkylässä, vieraat voivat aistia paikallisen elämäntyylin ja tutustua perinteisiin puurakennuksiin. Kunnan ystävällinen ilmapiiri ja paikallisten vieraanvaraisuus tekevät matkailijoista tervetulleita. Rautalampi tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia Suomen järviseudun kauneudesta ja hiljaisuudesta.

Kalastuksesta kiinnostuneille Rautalampi tarjoaa upeita kalastusmahdollisuuksia järvillään. Alueen luonnonrauha ja monipuolinen lintukanta tekevät siitä myös houkuttelevan kohteen lintubongareille ja luonnonystäville. Rautalampi on paikka, jossa matkailijat voivat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia Suomen maaseudun viehättävästä tunnelmasta.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Rautalammella

Rautalampi tarjoaa monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan tarpeisiin. Alueella on hotelleja, joista löytyy viihtyisiä huoneita ja modernia mukavuutta. Lisäksi Rautalammen hotellitarjonta voi sisältää perinteisiä maaseutumajoituksia, kuten viehättäviä maatilamajoituksia tai viehättäviä aamiaismajoituksia. Alta löydät muutamia esimerkkejä Rautalammen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Aurinkoranta

Tämä loma-asunto sijaitsee kävelymatkan päässä Rautalammin kirkosta ja tarjoaa asiakkailleen viihtyisän oleskelun. Majoituspaikassa on käytettävissä takka ja televisio, jotka luovat kodikasta tunnelmaa. Lisäksi loma-asuntoon kuuluvat kätevät mukavuudet, kuten pyykinpesukone, mikä tekee vierailustasi entistä miellyttävämmän. Majoituspaikan alueella on sauna, jossa voit rentoutua päivän päätteeksi, sekä hiihtoyhteys rinteeseen, tarjoten aktiviteetteja luonnonläheisessä ympäristössä. Rautalammin kirkko on vain 3 minuutin ajomatkan päässä, ja Southern Konnevesi National Park -kohde on saavutettavissa noin 11 minuutin ajomatkan etäisyydellä. Näin ollen majoituspaikka tarjoaa ihanteellisen sijainnin tutustua alueen nähtävyyksiin.

2. Loma-asunto Halmesaari

Tämä loma-asunto tarjoaa ainutlaatuisen majoitusvaihtoehdon, jossa on hiihtoyhteys rinteeseen, mahdollistaen vieraille talviurheilun iloista nauttimisen. Lisäksi majoituksessa on sauna, tarjoten rentouttavan kokemuksen. Majoituksessa on yksi huone, ja se on savuton hotelli, mikä sopii hyvin vieraille, jotka arvostavat savuttoman ympäristön. Huoneissa on takka, joka luo viihtyisän ilmapiirin, ja muita käytännöllisiä mukavuuksia ovat muun muassa televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys.

3. Villa Konnekoski

Villa Konnekoski tarjoaa upean maisemapaikan Etelä-Konneveden kansallispuiston vieressä Rautalammella. Sijaiten noin 42 kilometrin päässä Pieksämäeltä, tämä huoneisto tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön lomanviettoon. Huoneistossa on viihtyisä olohuone, jossa on taulu-tv, ja käytännöllinen keittiö, jossa on mikroaaltouuni ja jääkaappi. Lisäksi huoneistosta avautuu terassi, joka mahdollistaa nautinnolliset hetket ulkoilmassa, ihaillen järven ja kosken maisemia.

Villa Konnekoski tarjoaa siten kodikkaan ja luonnonläheisen majapaikan, jossa vieraat voivat nauttia ympäröivästä luonnosta ja sen kauneudesta Etelä-Konneveden kansallispuiston läheisyydessä.

4. Rämäkkä Holidays

Rämäkkä Holidays Lomakeskus tarjoaa rentouttavan ympäristön puutarhassa, maksuttoman yksityisen pysäköinnin ja viihtyisän terassin. Osa huoneista tarjoaa parvekkeen, jolta avautuu näkymä järvelle. Lomakeskuksen huoneissa on taulu-tv, vedenkeitin ja oma kylpyhuone suihkulla. Jotkut huoneet sisältävät myös keittiön jääkaapilla, ja kaikissa huoneissa on mikroaaltouuni. Rautalampi ja sen ympäristö tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun, kuten patikointiin ja hiihtoon, luoden vieraille mahdollisuuden nauttia luonnonkauniista ympäristöstä.

 

Hotellit Rautalampi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Rautalampi nähtävyydet ja ajanviete

Rautalampi on viehättävä paikkakunta Pohjois-Savossa, joka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonnonkauniit maisemat, järvet ja metsät houkuttelevat luonnosta nauttivia vierailijoita. Rautalammin historiasta kertovat kohteet tuovat esille alueen pitkän ja mielenkiintoisen menneisyyden. Lisäksi paikkakunnalla on tarjolla erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten retkeilyä, kalastusta ja talviurheilua, jotka tekevät vierailusta ikimuistoisen. Rautalampi tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja luonnonläheiseen loman viettämiseen.

 1. Etelä-Konneveden kansallispuisto: Järvi-Suomen helmi tarjoaa upeita järvimaisemia ja luonnonkauneutta. Kansallispuisto on suosittu retkeilyalue, ja siellä voi nauttia patikoinnista, veneilystä ja luonnonrauhasta.

 2. Rautalammin museo: Kulttuurihistoriallinen museo, joka on avoinna ympäri vuoden. Museossa pääsee tutustumaan alueen menneisyyteen ja perinteisiin.

 3. Rautalammin kirkko: Suurin puukirkoista Suomessa, valmistunut vuonna 1844. Kirkko on kaunis esimerkki perinteisestä suomalaisesta puuarkkitehtuurista.

 4. John Morton AR-kierros: Virtuaalinen kierros, joka tarjoaa ainutlaatuisen tavan kokea Rautalampi John Mortonin seurassa.

 5. Kerkonkosken kylä: Pohjois-Savon Vuoden Kylä 2023. Kylä tarjoaa perinteistä maalaisidylliä ja paikallista tunnelmaa.

 6. Kerkonkosken mylly: Viehättävä mylly Kerkonkosken varrella, kanavan vierellä. Kulttuurihistoriallinen nähtävyys.

 7. Kilpimäki ja Struven piste: Historiallinen näköalapaikka, josta avautuvat upeat näkymät Rautalammille. Piste kuuluu historialliseen Struven ketjuun.

 8. Korholan kartano: Tarjoaa majoitusta ja toimii tilausravintolana. Kartanon yhteydessä on taidemaalari Oili Marskin ateljee.

 9. Piiskauspetäjä: Suojeltu puu, joka muistuttaa piiskausrangaistuksesta, joka oli käytössä vuosina 1734-1891.

 10. Pyhän Nikolaoksen kirkko: Ortodoksinen kirkko, joka rikastuttaa alueen kirkollista tarjontaa.

 11. Rautalammin hautausmaa: Hautausmaa ja sen kiviaita antavat leimallisen ilmeen koko Rautalammin kuntakeskukselle.

 12. Rautalammin kellotapuli: Koko kirkonkylän vanhin rakennus, pidetty kellotapuli.

 13. Rautalammin kirjasto: Monitoimitalo, joka tarjoaa kirjojen lisäksi pelejä ja liikuntavälineitä.

 14. Rautalammin kosket: Vesireitti, jolla on villin järvitaimenen viimeisiä esiintymisalueita. Kosket ovat tunnettuja ja houkuttelevat kalastajia.

 15. Rautalammin reitti: Kansainvälisesti merkittävä vesireitti, jota kutsutaan myös Kansallisvedeksi.

Aktiviteetit

Rautalammen alueella on runsaasti aktiviteetteja ja elämyksiä tarjoavia palveluita, jotka sopivat niin luontomatkailijoille kuin seikkailunhaluisillekin. Tässä esimerkkejä muutamista Rautalammen aktiviteeteista:

Erä- ja hevospalvelut Huttunen: Tämä yritys on erikoistunut elämysmatkailuun, hevosten kasvatukseen ja varsojen myyntiin. Tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä niin luonnossa liikkujille kuin hevosmaailman ystäville.

Fysioterapia Rautakunto: Liikunta- ja fysioterapiapalveluja tarjoava yritys Rautalammin kunnantalon yhteydessä. Palveluihin kuuluu kuntotestausta ja kinesioteippausta, mikä tarjoaa mahdollisuuden huolehtia terveydestä ja hyvinvoinnista.

KalajaRetkeily: Tarjoaa kanootinvuokrausta, ohjattuja melontaretkiä, patikointia, lumikenkäilyä ja lumirakentamista. Erinomainen valinta luonnonystäville ja seikkailunhaluisille, jotka haluavat tutustua Rautalammen kauniiseen ympäristöön.

Kurkiniemen tila: Tarjoaa mökkimajoitusta ja jännittäviä mönkijäsafareita. Matin Puupajan tuotevalikoimaan kuuluvat myös hevosajelut yleisötapahtumissa, tuoden perinteisen tunnelman moderneihin tapahtumiin.

Sahala Health: Järjestää vesistöretkiä kirkkoveneellä ja kanooteilla, luontoseikkailuita sekä terveyskursseja. Tarjoaa myös ainutlaatuisia Holy Smoke -savusaunaelämyksiä, jotka yhdistävät luonnon ja hyvinvoinnin.

Savolux Sauna Truck: Aito suomalainen sauna on tuotu kätevästi kuorma-auton kyytiin, tarjoten mahdollisuuden viedä sauna minne tahansa. Saunatruckista löytyvät kaikki saunailtaan tarvittavat puitteet ja se toimii omavaraisesti jopa vuorokauden.

Törmälän Loma- ja Kurssikeskus: Tarjoaa majoitusta, ravintolapalveluita ja kesäkioskia Etelä-Konneveden kansallispuiston portilla. Ihanteellinen tukikohta niille, jotka haluavat tutkia kansallispuiston kauneutta.

Wanha Ratsastuskeskus: Ratsastuskeskus tarjoaa mahdollisuuden ratsastaa Rautalammin ratsastuslukion oppilaiden ja muiden harrastajien kanssa. Lisäksi keskus järjestää aktiivista kilpailu- ja valmennustoimintaa.

Willen Jahdit: Tarjoaa metsästys- ja kalastuspalveluita, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta ja ulkoilmaharrastuksista.

By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=81263715
Rautalammen historiaa

Alueelta tunnetaan useita kivikautisia löytöjä, kuten Kaposaaren asutuspaikka, jossa tehtiin löytöjä nuoremmalta kivikaudelta ja varhaiselta metallikaudelta. Hankaveden rantayleiskaava-alueella puolestaan paljastui neljä esihistoriallista asuinpaikkaa ja Toussunlinnan kalliomaalaus. Rautalammin museossa on esillä kivi- ja metallikautista esineistöä.

Esihistoriallisena aikana alue arveltiin kuuluneen hämäläisten nautinta-alueisiin, ja pysyvä asutus oli vähäistä tai väliaikaista. Alueelle saapuneiden hämäläisten ja savolaisten välille syntyi konflikteja, kun savolaiset menettivät erämaa-alueitaan Pähkinäsaaren rauhan myötä.

Paikannimistöstä on etsitty viitteitä eri heimojen asumisesta. Saamelaiset on yhdistetty esimerkiksi nimillä Kiesimä, Lapinkari ja Kota-pohjaiset nimet, kun taas hämäläisten uskotaan jättäneen jälkensä nimissä kuten Hämeenniemi. Savolaiset ja kainuulaiset nimet liittyvät myös alueen asutushistoriaan.

Rautalammin pitäjän historia alkoi vuodesta 1561, kun Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa määräsi sen hallintopitäjäksi. Alueen asuttaminen oli osa Ruotsin politiikkaa, ja uudisasutusta tuettiin muun muassa verovapaudella. Pysyvän asutuksen myötä perinteinen erä- ja pyyntitalous väheni, ja paikalliset kohtasivat kiistoja maanomistuksesta ja kalavesien käytöstä.

Viisikolmattavuotinen sota (1570–1595) ja nuijasota (1596–1597) toivat haasteita alueelle. Sotien aikana talonpojat joutuivat ylläpitämään sotaväkeä, mikä rasitti taloudellisesti. Nuijasodassa rautalampilaiset talonpojat kapinoivat paikallista sotaväkeä vastaan. Sodan jälkeen alueen olosuhteet rauhoittuivat, ja maaseutu elääntyi uudelleen. Rautalammin talonpojat keskittyivät maanviljelyyn, ja pitäjä kehittyi vähitellen. Kustaa II Aadolf myönsi vuonna 1628 Rautalammin kylille vapauden valita oma kirkkoherra.

1700-luvulla Rautalampi kukoisti taloudellisesti, ja maatalouden lisäksi harjoitettiin muun muassa turkiskauppaa ja raudanvalmistusta. Pitäjästä tuli vilkas kauppakeskus, ja sen kirkko toimi merkittävänä maamerkkinä.

1800-luvun loppupuolella Rautalammin elämässä tapahtui merkittäviä muutoksia. Teollistuminen ja liikenneverkoston kehittyminen vaikuttivat alueen talouteen. Rautalampi menetti asemansa kauppakeskuksena, kun liikenne siirtyi rautateille ja kirkonkylän läpi kulkeva tie menetti merkityksensä.

1900-luvun alkupuolella pitäjä joutui kokemaan ensimmäisen maailmansodan ja itsenäisyyden ajan muutokset. Maaseudun väestö väheni, kun nuoret siirtyivät kaupunkeihin parempien työmahdollisuuksien perässä. Rautalammin teollisuus ja maatalous säilyivät kuitenkin tärkeinä elinkeinoina.

Nykyään Rautalampi on rauhallinen maaseutupaikkakunta, joka tarjoaa asukkailleen kauniin ympäristön ja perinteisen maalaiselämän tunnelman. Museot ja historialliset kohteet kertovat alueen menneisyydestä, ja luonto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistykseen.

Katso myös nämä: 

Rautalammen kotisivut

Hotellit Rautalampi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3140574