Hotellit Rantasalmi

Hotellit Rantasalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Rantasalmi on viehättävä matkakohde Suomen järvimaisemissa. Se tarjoaa upean yhdistelmän luonnonkauneutta, vesistöaktiviteetteja ja rauhallista maalaisidylliä.

hotellit rantasalmi
By Antti Bilund - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7209272

Hotellit Rantasalmi – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Rantasalmi sijaitsee kauniin Saimaan rannalla, ja se on ihanteellinen matkakohde luonnonystäville ja vesielämästä nauttiville. Alueella on lukuisia järviä, joissa voi kalastaa, veneillä ja nauttia uimisesta. Lisäksi Rantasalmi tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin, pyöräilyyn ja luontoretkiin. Rantasalmi on myös kulttuurin ja historian ystävien unelmakohde. Voit vierailla paikallisissa museoissa saadaksesi käsityksen alueen perinteistä ja menneisyydestä. Lisäksi voit tutustua Rantasalmen kauniiseen kirkkoon, joka on arkkitehtoninen helmi.

Majoitusvaihtoehtoina Rantasalmella on viehättäviä mökkejä, loma-asuntoja ja hotelleja, jotka tarjoavat rentouttavan ja miellyttävän oleskelun. Alueen ravintolat tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia ja mahdollisuuden maistella perinteisiä suomalaisia makuja.

Rantasalmi on paikka, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen, luonnonkauneuden ihailuun ja kulttuurin kokemiseen keskellä Suomen kaunista järviseutua.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Rantasalmessa

Rantasalmi tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Alueella on hotelleja, lomakeskuksia, mökkejä ja muita majoituspaikkoja eri budjettiin sopien. Alta löydät muutamia esimerkkejä Rantasalmen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel & Spa Resort Järvisydän

Hotel & Spa Resort Järvisydän sijaitsee idyllisesti Saimaan rannalla Järvi-Suomessa, noin 10 kilometrin päässä Rantasalmen keskustasta. Tämä majoituspaikka tarjoaa vierailleen paitsi kauniin luonnon ympäröimän rauhallisen ympäristön myös monipuolisia palveluita. Paikan päällä on useita perinteisiä ravintoloita, erilaisia saunoja ja Järvikylpylä, jossa vieraat voivat rentoutua hemmottelevissa hoidoissa ja osallistua joogatunneille.

2. Mansikkaniemen Lomakeskus

Mansikkaniemen Lomakeskus sijaitsee Rantasalmella, noin 22 kilometrin päässä Kartanogolfista. Tämä lomakeskus tarjoaa vierailleen monia mukavuuksia, kuten ilmaisen WiFi-yhteyden, ilmastoinnin ja kauniin puutarhan, jossa on viihtyisä terassi.

Joissakin majoitusyksiköissä on käytettävissä oma keittiö, jossa on jääkaappi, uuni ja mikroaaltouuni, mikä mahdollistaa oman ruoanlaiton.

3. Vacation home Rantasalmi

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä suosittua kohdetta Pirunportti. Majoituspaikassa on tarjolla useita mukavuuksia, kuten takka ja televisio, jotka ovat asiakkaiden käytettävissä. Loma-asunto tarjoaa vierailleen myös muita mukavuuksia, kuten takan, television ja mikroaaltouunin.

4. Vacation Home Suvikumpu

Tämä loma-asunto tarjoaa ihanteellisen paikan rentouttavaan lomaan. Huoneessa on kaikki tarvittavat mukavuudet, kuten erillinen makuuhuone, televisio, mikroaaltouuni, uuni ja pyykinpesukone. Lisäksi voit nauttia hiihtoyhteydestä rinteeseen ja rentouttavista saunahetkistä.

Hotellit Rantasalmi – Löydä lisää majotusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Rantasalmen nähtävyydet ja ajanviete

Rantasalmi tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueen kauniit järvimaisemat, metsät ja luonnonpuistot houkuttelevat luontoretkeilijöitä ja ulkoilmaihmisiä. Lisäksi Rantasalmella voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan eri museoiden ja historiallisten kohteiden kautta. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä Rantasalmella sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Linnansaaren kansallispuisto: Linnansaaren kansallispuisto sijaitsee kauniilla paikalla Saimaan sydämessä. Se on todellinen helmi suomalaisessa järviluonnossa, tarjoten upeita maisemia ja elämyksiä vesillä liikkujille. Kansallispuisto koostuu lukuisista saarista ja suurista selistä, ja se on ihanteellinen paikka vesiretkeilijöille. 

HakoApajan Aikhituvat: Hakoapajan Aikhituvat Rantasalmella ovat ainutlaatuinen nähtävyyskohde, joka sijaitsee upeissa Porosalmen maisemissa. Tämä paikka tarjoaa vierailijoilleen jylhää luontoa, käkkyrämetsiä ja vaikuttavia kallioita. Se on yhden miehen elämäntyön tulos, ja siellä voit nähdä tuhansia vuosia vanhoja hakopuita, jotka on sukeltanut järvien pohjista.

Rantasalmen kirkko: Rantasalmen kirkko oli alun perin arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema luterilainen kirkkorakennus Rantasalmella Etelä-Savossa. Kirkko valmistui vuonna 1904, mutta tuhoutui tulipalossa vuonna 1984. Kirkko kuitenkin uudelleenrakennettiin korjauksia suunnitelleen arkkitehti Carl-Johan Sloten johdolla. Tämä historiallinen kirkko on ollut tärkeä osa Rantasalmen kulttuuriperintöä.

Taidegalleria Villi Villa: Taidegalleria Villi Villa on taidemaalari Pentti Ikäheimosen Ateljee-Galleria, joka sijaitsee upeassa järvimaisemassa vain 3 kilometrin päässä Rantasalmen keskustasta. Galleria tarjoaa mahdollisuuden tutustua Pentin taiteeseen, joka heijastaa kansallisromanttista tyyliä ja kuvastaa luonnon kauneutta. Pentti on omistautunut taidemaalari, joka on luonut arvostettuja taideteoksia jo yli 46 vuoden ajan. Galleria on avoinna kesäaikaan, mutta voit myös tehdä tilauksen vierailusta muina aikoina.

Rantasalmen museo: Rantasalmen museo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen talonpojan työhön ja elämäntapaan 1900-luvun alussa. Museon pihalla voi myös nähdä kirjailija Alpo Noposen muistomerkin.

Osikonmäen näkötorni: Osikonmäen Näkötorni sijaitsee 2 kilometrin päässä Rantasalmen keskustasta. Tämä näkötorni valmistui syksyllä 2000 monien eri tahojen yhteistyön tuloksena, ja se sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaassa kulttuurimaisemassa. Kyseessä on kylän korkein kohta, Hyppinginmäki, joka kohoaa 80 metriä Haukiveden ja 155 metriä merenpinnan yläpuolelle. Näkötornin alueelle on myös rakennettu tulisijallinen laavu, joka on kävijöiden käytettävissä

Aikamatka kulttuuripolku: Aikamatka – kulttuuripolku sijaitsee Rantasalmen keskustassa, lähtöpaikkana toimii Luontokeskus Oskari, joka sijaitsee osoitteessa Ohitustie 7. Tämä parin kilometrin pituinen ympäristöpolku tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tehdä aikamatka Rantasalmen geologiseen ja kulttuurihistoriaan, aina 1800 miljoonan vuoden takaisista ajoista nykypäiviin asti. Polulla on yhteensä 12 tarinaa, jotka avaavat alueen mielenkiintoista menneisyyttä.

Porokylä: Porokylä Rantasalmella on yksityinen porotila, joka tarjoaa vierailijoilleen unohtumattoman kokemuksen pohjoisen luonnon ja porojen parissa. Tilaan saavutaan aina oppaan seurassa, ja usein oppaat noutavat ryhmät Hotel & Spa Resort Järvisydämen vastaanotosta. 

rantasalmen kunnantalo
By BishkekRocks - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18875938
Rantasalmen historiaa

Rantasalmi on kunta, jonka historia juontaa juurensa vuoteen 1442, kun se perustettiin Juvan pitäjän itäisistä osista. Vuonna 1578 se eriytyi omaksi kunnakseen. Rantasalmi sijaitsi Venäjän ja Ruotsi-Suomen rajapitäjänä aina vuoteen 1809 asti, jolloin solmittiin Haminan rauha. Vuonna 1789 Kustaa III:n sodassa käytiin Parkumäen taistelu Rantasalmella. Suomen ensimmäinen maavoimien upseerikoulu, Haapaniemen sotakoulu, toimi Rantasalmella vuosina 1781–1818. Tästä pitäjästä periytyi myös merkittävä suomalaissyntyinen säveltäjä, Laura Netzel, joka vietti varhaislapsuutensa Rantasalmella.

Rantasalmi tunnetaan myös kirkostaan, jonka alun perin suunnitteli arkkitehti J. Stenbäck vuonna 1904. Kirkko kuitenkin tuhoutui tulipalossa, ja nykyisen kirkon suunnitteli arkkitehti Carl-Johan Slotte. Uusi kirkko valmistui vuonna 1989.

Talvisota vaikutti syvästi Rantasalmeen, ja tuona aikana menetettiin useita kuntalaisia, kun 46 rantasalmelaista menehtyi yhtenä päivänä. Tämä historia on osa Rantasalmen rikasta perinnettä ja muistuttaa talvisodan vaikutuksista paikallisiin asukkaisiin.

Katso myös nämä:

Rantasalmen kotisivut

Hotellit Rantasalmi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

By BishkekRocks - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25460820