Hotellit Rääkkylä

Hotellit Rääkkylä – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Rääkkylä, Suomen järviseudun sydämessä, tarjoaa rauhallisen pakopaikan koskemattomien järvien, rehevien metsien ja viehättävän maalaismaiseman keskellä. Rääkkylä tunnetaan ulkoilumahdollisuuksistaan, perinteisestä suomalaiskulttuuristaan ja idyllisestä luonnostaan.

hotellit rääkkylä
By Niera - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38943851

Hotellit Rääkkylä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Rääkkylä on upea kohde heille, jotka kaipaavat rauhallista ja syventyvää kokemusta luonnosta. Kuntaa leimaavat lukuisat järvet, kuten laaja Orivesi, tarjoten rauhallisen taustan ulkoilmaelämästä nauttiville. Vierailijat voivat tutkia koskematonta luontoa patikointireiteillä, kalastusretkillä ja talvisin nauttia järvien jäätyneistä pinnoista hiihtäen.

Perinteisen suomalaiskulttuurin henki on läsnä Rääkkylässä, jossa viehättävät puutalot antavat vilauksen paikallisesta elämäntavasta. Alueen paikalliset kulttuuritapahtumat juhlistavat suomalaista perinnettä, tarjoten vierailijoille ainutlaatuisen tilaisuuden osallistua kansantansseihin, musiikkiin ja herkullisiin ruokaelämyksiin.

Rääkkylän luonnonkauneus ulottuu järvien lisäksi reheviin metsiin ja aaltoileviin kukkuloihin, luoden lumoavan maiseman. Lisäksi alueen koskemattomat maisemat tarjoavat rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja hiljentymiseen. Rääkkylä kutsuu matkailijoita omaksumaan suomalaisen järviseudun aitoa charmia. Sen koskemattoman luonnon, lämpimän vieraanvaraisuuden ja todellisen yhteyden suomalaiseen perinteeseen lupaavat rikastuttavan kokemuksen niille, jotka uskaltavat astua sen rauhalliseen syleilyyn.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Rääkkylä

Rääkkylä tarjoaa matkailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, joissa voi nauttia rauhallisesta maaseutumiljööstä ja järvimaisemista. Alueen hotellit, mökit ja muut majoituspalvelut tarjoavat vierailijoilleen mahdollisuuden kokea Suomen järviseudun luonnonläheisyyden ja nauttia idyllisestä ympäristöstä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Rääkkylän suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Villa Piranniemi

Tämä loma-asunto on suunniteltu majoittamaan 10 henkilöä ja siinä on 3 makuuhuonetta. Majoituksen mukavuuksiin kuuluvat hiihtoyhteys rinteeseen ja sauna. Huoneessa on televisio ja DVD-soitin, ja savuttomassa hotellissa on tarjolla monia muita palveluita ja mukavuuksia. Lisäksi majoituspaikassa on käytettävissä pyykinpesukone, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys. Tämä loma-asunto tarjoaa viihtyisän oleskeluympäristön matkailijoille, jotka haluavat nauttia Rääkkylän kauniista ympäristöstä ja harrastusmahdollisuuksista.

2. Koskelon lomamökit

Perheomisteinen majoituspaikka, Koskelon Lomamökit, sijaitsee rauhallisella paikalla Oriveden yksityisellä ranta-alueella. Majoitusvaihtoehtoina tarjolla on mökkejä, jotka kaikki ovat varustettu saunalla ja patiolla, joilta avautuu kaunis järvinäköala. Rääkkylän keskusta löytyy 12 kilometrin päästä. Jokaisessa mökissä on käytettävissä perusmukavuudet, kuten sähköliesi, mikroaaltouuni, jääkaappi, oleskelualue taulu-tv:llä, vuodesohvalla ja takalla. Grillausvälineet kuuluvat myös mökkivarustukseen.

3. Villa Kuusela

Koe maailmanluokan palvelu Rääkkylässä sijaitsevassa upeassa Villa Kuuselassa. Tämä majoituspaikka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonkauneutta ja ylellisyyttä. Villa Kuusela sijaitsee yksityisellä rannalla, tarjoten vierailleen rauhallisen ja eksklusiivisen ympäristön. Majoituksen yhteydessä voit nauttia perinteisen suomalaisen saunan lämmöstä. Lisäksi majoituspaikan puutarha luo kauniin ympäristön rentoutumiselle. Ilmainen WiFi on käytettävissä, ja asiakkaiden käytössä on polkupyöriä, jotka mahdollistavat alueen tutkimisen vaivattomasti.

4. Loma-asunto Ateljee

Tässä loma-asunnossa voit hyödyntää keittomahdollisuuksia, joita ovat muun muassa astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineet. Lomamökin vieraille tarjoutuu mahdollisuus nauttia aktiviteeteista Rääkkylässä ja sen ympäristössä, kuten hiihdosta. Loma-asunnossa on myös takka.

Hotellit Rääkkylä – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Rääkkylä nähtävyydet ja ajanviete

Rääkkylä on idyllinen paikkakunta, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonnonkauneus ympäröi kävijät, tarjoten rauhallisen ja rentouttavan ympäristön. Järvi- ja metsämaisemat luovat upeat puitteet luonnossa liikkumiseen ja ulkoiluun. Rääkkylässä voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan vieraillessaan mahdollisesti paikallisissa museoissa tai historiallisissa kohteissa. Alueen perinteet ja paikallinen elämäntapa voivat avautua vierailijoille erilaisten tapahtumien ja kulttuuritilaisuuksien kautta.

Rääkkylän kotiseutumuseo: Kirkonkylällä sijaitseva museo esittelee vanhaa talonpoikaisesineistöä ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen perinteisiin. Museo on avoinna sopimuksen mukaan, ja sen ylläpitäjänä toimii Rääkkylä-seura.

Paksuniemen myllymuseo: Myllymuseossa voi ihastella esimerkiksi 1100-luvulta peräisin olevan ompelemalla kootun veneen kopioita. Lisäksi museo järjestää kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyjä.

Koivuniemi: Koivuniemessä järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä pääasiassa kesäaikaan, ja alueelle on vapaa pääsy. 

Rääkkylän kirkko: Vuonna 1851 valmistunut Rääkkylän kirkko kohoaa kirkonkylän korkeimmalle kohdalle.

Esa Pakarisen muistomerkki ja esinenäyttely: Esa Pakarisen muistomerkki, jossa on taiteilija Kauko Kortelaisen suunnittelema reliefi, muistuttaa alueen kuuluisasta taiteilijasta. 

Kivisalmipuisto: Kivisalmen levähdysalueella sijaitseva puisto kertoo alueen historiasta muistomerkeillä, kuten Kivisalmen malmin löytymisen, K.A.Wegeliuksen muiston ja Kivisalmen kanavan rakentamisen muistomerkeillä.

Salpapolku: Oravisalossa Pässiniemen alueella sijaitseva Salpapolku tarjoaa mahdollisuuden tutustua toisen maailmansodan aikana rakennettuun salpalinjaan. Alueella on korsusauna, 3 km pitkä salpapolku, korsuja ja juoksuhautoja. 

Nämä kohteet ja aktiviteetit tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa syvälle Rääkkylän rikkaaseen historiaan ja nauttia samalla alueen luonnonkauneudesta.

Aktiviteetit

Rääkkylä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet liikuntaan ja ulkoiluun erilaisten liikuntapaikkojen ja aktiviteettien kautta:

Frisbeegolfrata: Kirkonkylällä sijaitsee yhdeksän väyläinen frisbeegolfrata, joka kattaa alueen nuorisotalon, koulukeskuksen ja urheilukentän välisen alueen. Radan lähtö on nuorisotalon takana, ja frisbeekiekkoja voi lainata kirjastosta kirjastokortilla.

Keilahalli-kuntosali: Rääkkylän kirkonkylällä osoitteessa Kotitie 17 sijaitsevassa tilassa on keilahalli ja kuntosalialue. Kuntosalilla on tallentava kameravalvonta, ja se on avoinna talvikaudella torstaisin kello 16 – 20. 

Keilahalli: Kirkonkylän kuntosalin yhteydessä toimiva keilahalli.

Kentät: Alueella on yleisurheilukenttä kirkonkylällä osoitteessa Kisatie 8, tenniskenttä kirkonkylällä sekä jalkapallokenttiä kirkonkylällä ja Niemisessä.

Kaukalot: Kirkonkylällä on valaistu jääkiekkokaukalo.

Pururadat / hiihtoladut: Pururatoja on kirkonkylällä ja Rasivaarassa. Lisäksi alueella on yhteensä noin 40 km latuja, joista valaistuja noin 7 km.

Ulkokuntolaitteet: Ulkoliikuntalaitteet sijaitsevat eri puolilla Rääkkylää, kuten kirkonkylällä, Oravisalossa, Salokylällä, Haapasalmella, Niemisessä ja Rasivaarassa.

Uimarannat / avannot: Kylillä on paikallisten ylläpitämiä uimarantoja, ja kunnan ylläpitämä uimaranta on Paksuniemessä. Talvisin Paksuniemen uimalassa on mahdollisuus harrastaa avantouintia.

Suunnistus: Rääkkylä tarjoaa hyvät suunnistusmahdollisuudet, ja lisätietoa suunnistuksesta voi saada Keski-Karjalan rasti ry:n sivuilta.

Näiden liikuntapaikkojen avulla asukkaat ja vierailijat voivat nauttia monipuolisista liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista Rääkkylässä.

rääkkylä nähtävyydet
By Hotarju - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21253785
Rääkkylän historiaa

Rääkkylä oli osa Kiteetä 1400-luvulla ja maksaa veroja Novgorodiin. Alue oli tuolloin levotonta rajaseutua, jossa käytiin kiistoja Ruotsin ja Novgorodin välillä sekä ortodoksien ja luterilaisten kesken. Vuonna 1857 Rääkkylä määrättiin itsenäistymään Kiteen kappeliseurakunnasta.

1600-luvulla Rääkkylän läpi kulki venäläisten ja karjalaisten tärkeä kauppatie.

Kansan sivistystason kohottamiseksi käynnistettiin kiertokoulujen perustaminen. Ensimmäinen varsinainen koulu aloitti toimintansa kirkonkylällä vuonna 1892. Yksityinen oppikoulu perustettiin 1950-luvulla, ja peruskoulu saapui Rääkkylään yhtenä ensimmäisistä kunnista 1970-luvun alussa. Tämä osoittaa sitoutumista koulutuksen tarjoamiseen ja alueen asukkaiden sivistyksen edistämiseen.

Katso myös nämä: 

Rääkkylän kotisivut

Hotellit Rääkkylä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3188032