Hotellit Raahe

Hotellit Raahe – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Raahe hurmaa historiallisella merellisyydellään, tarjoten vierailijoilleen kauniita puutaloja, kapeita kujia ja meren tuoksua. Satamakaupunki yhdistää perinteen ja nykypäivän, tarjoten unohtumattoman matkailuelämyksen Pohjanlahden rannalla.

hotellit raahe
By Estormiz - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4376145

Hotellit Raahe – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Raahe on viehättävä satamakaupunki, joka yhdistää rikkaan historian ja modernin tunnelman. Kaupungin keskusta on kuin aikamatka menneisyyteen, täynnä hyvin säilyneitä puutaloja, kapeita kujia ja historiallisia rakennuksia. Meren läheisyys luo kaupunkiin omaleimaisen tunnelman, ja vierailijat voivat nauttia merellisestä ilmapiiristä kävellessään pitkin ranta-aluetta.

Kaupungin keskustassa sijaitseva Raahe-opisto tarjoaa kulttuuritapahtumia ja kursseja, joiden avulla vierailijat voivat syventyä paikalliseen elämään. Raahen vanhakaupunki on erityinen nähtävyys, jossa historialliset rakennukset, kuten Langin kauppahuone ja Raahen museo, kertovat tarinaa kaupungin menneisyydestä.

Merellinen ilmapiiri näkyy myös Raahen satamassa, joka toimii vilkkaana kohtaamispaikkana ja tarjoaa upeita maisemia Pohjanlahdelle. Satamakadulla voi nauttia tunnelmallisista kahviloista ja ravintoloista, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja meren antimia. Raahe on enemmän kuin vain kaunis kaupunki – se on matkakohde, joka tempaa mukaansa ainutlaatuisella tunnelmallaan, historiallisella rikkaudellaan ja merellisellä kauneudellaan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Raahessa

Raahe tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan tarpeisiin. Kaupungissa voi valita niin historiallisten rakennusten ympäröimän boutique-hotellin kuin modernin liikehotellinkin välillä. Raaheen majoittuvilla on mahdollisuus nauttia merellisestä tunnelmasta ja kätevästä sijainnista kaupungin keskustassa. Alta löydät muutamia esimerkkejä Raahen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Raahen Hovi

Hotel Raahen Hovi tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon vain lyhyen kävelymatkan päässä Kari Juvan veistospuistosta. Asiakkaat voivat nauttia monista kätevistä palveluista, kuten ilmaisesta buffetaamiaisesta päivittäin, maksuttomasta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa sekä ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä. Majoituspaikka tarjoaa lisäksi ruokailumahdollisuuksia omassa ravintolassaan tai rentoutumista baarissa/loungessa.

Hotellin palveluihin kuuluvat myös kaksi kokoushuonetta, kokoustila ja kielitaitoinen henkilökunta, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan niin liike- kuin vapaa-ajanmatkailijoille. Vieraat voivat rentoutua saunassa ja tutustua ympäröivään alueeseen helposti, sillä sekä Kari Juvan veistospuisto että Pekkatori ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

2. Budget Hotel Raahe

Budget Hotel Raahe tarjoaa mukavaa majoitusta kävelymatkan päässä Kari Juvan veistospuistosta. Asiakkaat voivat nauttia monista kätevistä palveluista, kuten ilmaisesta mannermaisesta aamiaisesta päivittäin, maksuttomasta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa ja ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä. Majoituspaikka tarjoaa myös erityisiä palveluita lemmikeille, kuten ruoka- ja vesikulhot.

Budget Hotel Raahe tarjoaa asiakkailleen 2 kokoushuonetta, mikä tekee siitä sopivan paikan myös liikematkailijoille. Majoituspaikan alueella on myös leikkikenttä, mikä tekee siitä perheystävällisen vaihtoehdon. Sijaintinsa ansiosta hotelli on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Kari Juvan veistospuistosta ja 2 minuutin ajomatkan päässä Kruununmakasiinista. Lisäksi lemmikit ovat tervetulleita ilmaiseksi, ja majoituspaikassa on erityisiä palveluita lemmikkien hyvinvoinnin takaamiseksi, kuten ruoka- ja vesikulhot.

3. Forenom Aparthotel Raahe

Forenom Aparthotel Raahe tarjoaa mukavaa majoitusta vain lyhyen kävelymatkan päässä Kari Juvan veistospuistosta. Majoituspaikka tarjoaa asiakkailleen käteviä palveluita, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja pyykinpesutilat.

Forenom Aparthotel Raahe huomioi asiakkaidensa tarpeet tarjoamalla ilmaisia sanomalehtiä aulassa, käytännöllisiä pyykinpesutiloja ja viihtyisän terassin. Saunamahdollisuus lisää rentoutumisen vaihtoehtoja, ja majoituspaikan sijainti tekee siitä ihanteellisen valinnan matkailijoille, jotka haluavat tutustua Kari Juvan veistospuistoon ja Pekkatoriin, jotka ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.

4. Boutique Hotel Langin Kauppahuone

Boutique Hotel Langin Kauppahuone Raahessa tarjoaa vierailleen ainutlaatuisen majoituskokemuksen, jossa jokainen huone on sisustettu yksilöllisesti. Huoneissa on oma kylpyhuone suihkulla, ja joistakin huoneista avautuu näkymä viehättävälle Pekkatorille. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät majoituksen hintaan.

Hotellin tiloissa on ilmainen WiFi, ja samassa rakennuksessa sijaitsevat kahvila ja pieni kauppa, jotka on sisustettu 1800-luvun tyyliin. Asiakkailla on mahdollisuus nauttia historiallisesta tunnelmasta ja ainutlaatuisista yksityiskohdista.

5. Villa Seminaari

Villa Seminaari Raahessa tarjoaa vierailleen viihtyisän oleskelun, ja siihen kuuluu houkutteleva terassi. Asiakkaat voivat rentoutua vehreässä puutarhassa ja hyödyntää maksutonta pysäköintialuetta.

Ilmastoidussa huoneistossa on makuuhuone, olohuone ja hyvin varusteltu keittiö, jossa on jääkaappi ja kahvinkeitin. Kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Huoneistoon sisältyvät pyyhkeet ja liinavaatteet, mikä lisää mukavuutta ja helppoutta vierailuun. Villa Seminaarin läheisin lentoasema on Oulun lentoasema, joka sijaitsee noin 77 kilometrin päässä huoneistosta. Tämä tekee siitä kätevän vaihtoehdon matkailijoille, jotka saapuvat tai lähtevät alueelta.

Hotellit Raahe – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Raahe nähtävyydet ja ajanviete

Raahe, historiallinen kaupunki Pohjois-Pohjanmaalla, tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungin viehättävä keskusta on täynnä värikkäitä ja hyvin säilyneitä puutaloja, jotka kertovat kaupungin rikkaasta historiasta. Raahen merellinen sijainti luo mahdollisuuksia nauttia kauniista merimaisemista ja rannikon tunnelmasta. Kaupungissa voi tutustua mielenkiintoisiin museoihin ja historiallisiin kohteisiin, kuten Raahen museoon ja Raahen Rantakatuun. Lisäksi Raahen seudulla on luonnonkauniita alueita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä. Mahdollisuudet kalastukseen, merellisiin aktiviteetteihin sekä kävelyretkiin tarjoavat monipuolisia elämyksiä matkailijoille.

Taskun saaren Pooki Raahen saaristossa on merkittävä historiallinen rakennus, joka rakennettiin vuonna 1853. Pooki toimi alun perin navigaatioapuna merenkulussa ja oli suunniteltu Pohjanmaan merenkulkupiirin johtajan Albin Stjerncreutzin toimesta. Alun perin keltainen Pooki koki värimuutoksia vuosien varrella, kun se vuonna 1866 tervattiin ja maalattiin punamullalla. Vuonna 1877 se kuitenkin palasi takaisin keltaiseksi.

Tauvo on upea merenrantakylä Siikajoella, ja sen Tauvon uimaranta ja pienvenesatama tarjoavat idyllisen ympäristön niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Rantaviivaa reunustava pitkä hiekkaranta ja matalat, turvalliset uintivedet tekevät Tauvosta täydellisen paikan perheille, auringonpalvojille ja surffaajille nauttia kesäpäivistä. Tauvon satama tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet veneilyyn ja monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. Sataman yhteydessä olevat palvelut mahdollistavat mukavan päivänvieton vesillä ja rannalla. Tauvon tyrskyt ovat tunnettuja surffaajien keskuudessa, ja ne houkuttelevat vesiurheilun ystäviä nauttimaan Pohjois-Suomen parhaista surffiolosuhteista.

Pyhäjoen Hourunkosken Koskipuisto tarjoaa kauniin ympäristön Hourunkosken ja joen virtauksen ihailemiseen. Sijaitessaan Pyhäjoen pohjoishaaran eteläpuolella puistossa on suunniteltu kulkuväylät, jotka sopivat myös liikuntaesteisille, tarjoten kaikille mahdollisuuden nauttia alueen luonnonkauneudesta. Puiston alueella voi kävellä tai istahtaa nauttimaan maisemista, ja Koskikujan kautta pääsee helposti vastarannalle. Siellä odottavat lisää näkymiä ja mahdollisuus ihailla Hourunkoskea eri perspektiiveistä. Rannalla sijaitsevat kota ja nuotiopaikka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta. Hourunkosken Koskipuisto on ihanteellinen kohde niille, jotka arvostavat kaunista luontoa ja rauhallista ympäristöä.

Kaukonrannan kalasatama on historiallinen kalarantamiljöö, joka sijaitsee Pyhäjokisuulla. Tämä vanha kalaranta heijastaa menneiden vuosisatojen kalastusperinnettä, joka on olennainen osa Pyhäjoen rikasta kulttuurihistoriaa. Kalarannoilta lähdettiin aikoinaan pauhaveneillä avomerelle kalastamaan, ja niiden vajoissa hoidettiin ja kuivatettiin kalastusverkkoja sekä tervattiin veneitä. Pyhäjoen kalarannoilla, kuten Kaukon kalarannassa, Jokipuojin kalarannassa ja Parhalahden vanhassa kalasatamassa, säilyy edelleen kymmeniä suojeltuja vene- ja verkkovajoja sekä kala-aittoja. Nämä historialliset rakenteet tarjoavat ikkunan menneisyyteen ja kertovat tarinaa alueen rikkaasta kalastusperinteestä. Kaukonrannan kalasatama on paikka, jossa voi astua ajassa taaksepäin ja aistia merenkulun ja kalastuksen historiaa Pyhäjoella.

Arkkukarin siirtolapuutarha on viehättävä yhteisöpuutarha, joka koostuu 24 pienestä siirtolapuutarhamökistä ja yhteiskäytössä olevasta kerhotilasta. Alue tarjoaa idyllisen ympäristön, jossa ihmiset voivat nauttia yhteisestä puutarhaharrastuksesta ja yhteisöllisyydestä. Siirtolapuutarhan alueella voi tutustua kauniisti hoidettuihin mökkeihin ja viihtyisään kerhotilaan. Arkkukarin siirtolapuutarha kutsuu vierailijoita tutustumaan paikan päälle, tarjoten mahdollisuuden uppoutua siirtolapuutarhayhteisön tunnelmaan.

Aktiviteetit

Rautiperän ulkoilualue tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia liikkumiseen ympäri vuoden kaiken ikäisille. Alueen kulkupohjat tekevät reiteistä helposti saavutettavia myös lastenrattaiden kanssa. On kuitenkin hyvä huomata, että frisbeegolfrata kulkee alueella, ja heittorata voi ylittää kuntoradan paikoitellen. Kesäisin alueella voi nauttia lenkkeilystä koirien kanssa, kunhan lemmikit pidetään kytkettyinä ja niiden jätökset huolehditaan asianmukaisesti roskikseen. Lisäksi ulkoilualueella on grillikota hiihtomajan piha-alueella ja laavu uimamontun vieressä, 1 km reitin varrella. Polttopuut löytyvät kodan läheltä puuliiteristä, tarjoten mahdollisuuden rentouttaviin hetkiin luonnon helmassa.

Läntisrannan virkistysalue: Vihannin Läntisrannalla sijaitseva luonto- ja perinnepolku tarjoaa loistavan tilaisuuden tutustua alueen kauniiseen maisemaan. Polun on kunnostanut huolellisesti Läntisrannan kyläyhdistys vuosina 2003–2004, ja se kiertää Rantasenjärven ja Särkijärven välisessä maisemassa. Polun pituus on maksimissaan noin 5 km. Matkan varrella kohtaat 10 erilaista opastaulua, jotka tarjoavat tietoa ympäröivästä luonnosta ja alueen historiasta. Lähtöpisteessä Rantasenjärvellä voit ihailla maisemia lintutornista, ja Myllykosken taukopaikalla on tarjolla monipuolisia palveluita, kuten nuotiopaikka ja laavu, jotka tekevät retkestä entistäkin nautinnollisemman.

Risteilyt Raahen saaristoon: Meri on aina ollut voima, joka liikuttaa ja tarjoaa rauhaa. Raahen saaristo avaa uusia mahdollisuuksia kokemuksiin vuodenajoista riippuen. Kesäisin voit liittyä mukaan saaristoristeilylle kauniissa Raahen saaristossa 12-paikkaisella M/B Jennamaria -veneellä. Risteilyn kesto on noin kaksi tuntia, ja matkan varrella on mahdollisuus poiketa Iso-Kraaselin tai Kallan saareen, tuoden lisää syvyyttä saaristoseikkailuusi.

Raahentienoon Golf tarjoaa harrastajille mahdollisuuden syventyä golfiin. Kun golfkärpänen on puraissut kunnolla, voit harkita liittymistä Suomen Golfliiton jäsenseuraan. Raahentienoon Golf ry:lle voit liittyä vapaasti green cardin suorittamisen jälkeen, mikä avaa oven aktiivisempaan golfin harrastamiseen.

Valurin Opissa tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen pronssivalutyönäytöksessä. Voit sukeltaa vuonna 1955 perustetun valimon tunnelmaan, oppia valimoperinteestä ja nähdä erilaisia malleja, joilla on valettu jopa 2000 kg painoisia pronssiesineitä. Työnäytöksessä valmistetaan muotti hiekkavalukehään, joka täytetään yli 1000-asteisella pronssilla. Kun muotti on jäähtynyt, avataan se paljastaen upean, viimeistelyä vaille olevan pronssivaluesineen, joka on valmistettu perinteisellä hiekkavalutekniikalla. Lisäksi voit tutustua valajan vanhoihin työvälineisiin.

raahe nähtävyydet
By Echoes2000 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=112479586

Tapahtumia

Pohjois-Suomen puutarhamessut

Pohjois-Suomen puutarhamessut tarjoavat runsaan annoksen taimia, tietoa ja tunnelmaa! Ruukin hevoskeskuksen maneesi ympäristöineen muuntautuu vihreäksi keitaaksi, kun myyjiä saapuu paikalle läheltä ja kaukaa. Messujen aikana voi odottaa tasatunnein järjestettäviä tietoiskuja eri puutarha-aiheista, ja keväällä 2023 messuvieraiden iloksi saapuu myös puutarhaneuvos Arno Kasvi. Uutuutena tarjolla on ”äijäparkki” koneineen, ja lisäksi messuilla pääsee tutustumaan vanhojen puutarhakirjojen näyttelyyn.

Tapahtumaan sisältyy myös mukavaa oheisohjelmaa, kuten hevoskärryajelutusta ja tikkupullan paistoa. Pohjois-Suomen puutarhamessut ovat oiva tilaisuus nauttia viherkasveista, hankkia tietoa puutarhanhoidosta ja viettää mukava päivä puutarha-aiheisen tunnelman ympäröimänä.

Raahen historiaa

Ennen Raahen kaupungin perustamista Pattijoen Kastelli oli huomattava muinaisjäännös, suurin Pohjois-Pohjanmaalla tavattavista luonnonkivistä ladotuista kivilatomuksista. Jätinkirkon vallit olivat noin 7–11 metrin vahvuiset ja lähes kaksi metriä korkeat, muodostaen suorakaiteen. Kaupungin perustamisen aikana Raahen seutu oli satakuntalaisten ja karjalaisten eräomistusten kiista-aluetta, ja kaupunki sai alkunsa Suomen kenraalikuvernööri Pietari Brahen toimesta vuonna 1649.

Kaupunki nimettiin aluksi Salon kaupungiksi ja myöhemmin Brahen mukaan Brahestadiksi. Nimi muuttui myöhemmin Raaheksi. Kaupungin ensimmäinen pormestari oli Henrik Corte, jonka suvun jäsenet jatkoivat pormestarin tehtävissä useiden vuosikymmenten ajan. 1700-luvun alkupuolen suuret sodat, kuten Pohjan sota ja isoviha, tuhosivat kaupungin lähes kokonaan, mutta se elpyi ja kaupankäynti jatkui.

1800-luvulla kaupunki nousi uudelleen merenkulun elpyessä, vaikka kohtasi vaikeuksia muun muassa suuren tulipalon ja Krimin sodan aikana. Krimin sodan aikana englantilaiset tuhosivat laivoja ja omaisuutta Raahessa. 1800-luvun loppupuolella kaupunki oli merkittävä laivanvarustajakaupunki, ja laivat liikkuivat Pohjanmerellä ja Välimerellä.

1900-luvulla kaupankäynti lamaantui, ja kaupunki koki vaikeuksia. Rautatieyhteyden avaaminen ja teollistuminen auttoivat kaupunkia nousemaan jälleen jaloilleen. Rautaruukin terästehtaan perustaminen 1960-luvulla toi kaupungille uutta elinvoimaa. Sodan jälkeen kaupunki elpyi myös koulutuksen ja teollisuuden avulla.

Kaupunkiin liitettiin useita kuntia, kuten Saloinen vuonna 1973, Pattijoki vuonna 2003 ja Vihanti vuonna 2013. Vuonna 2015 neuvoteltiin uuden Raahen kaupungin perustamisesta, mutta suunnitelma hylättiin.

Katso myös nämä: 

Raahen kotisivut

Hotellit Raahe – Vertaa hotellit sivustomme kautta

raahe vaakuna
By Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2985318