Hotellit Pyhtää

Hotellit Pyhtää – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pyhtää on rauhallinen matkakohde Suomen etelärannikolla, tarjoten kauniita saaristo- ja merimaisemia sekä idyllisiä maaseutumaisemia. Alueella voi nauttia luonnosta, veneilystä ja historiallisista kohteista, kuten Pyhtään vanhasta kirkosta.

hotellit pyhtää
By Havesj - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1057601

Hotellit Pyhtää- Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pyhtää, sijaitsee Suomen etelärannikolla, tarjoaa matkailijoille rauhallisen pakopaikan kauniissa luonnonympäristössä. Alueen suurin vetonaula on sen upeat saaristo- ja merimaisemat, jotka houkuttelevat veneilijöitä ja luonnon ystäviä. Voit nauttia retkeilystä ja patikoinnista Pyhtään monipuolisissa maaseutumaisemissa tai rentoutua rannoilla, joissa voit uida ja nauttia aurinkoisista päivistä.

Pyhtään vanha kirkko on ehdoton vierailukohde historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille. Tämä upea kirkko on peräisin 1400-luvulta ja tarjoaa mielenkiintoisen historiallisen näköalan sekä mahdollisuuden ihailla vanhaa rakennustaideosaamista. Pyhtää tarjoaa matkailijoille monipuolisen valikoiman aktiviteetteja ja elämyksiä. Voit viettää päivän nauttien upeasta merestä ja viehättävästä saaristosta tai tutkia idyllistä Kymijokea. Kansallispuiston suoalueilla voit kokea luonnon kauneutta patikoiden. Pyhtään monipuolinen historiallisten kohteiden kirjo heijastaa alueen mielenkiintoista menneisyyttä.

Majoituksen suhteen Pyhtäällä on vaihtoehtoja eri budjeteille sopivina.. Ruokailupaikkoja on tarjolla erilaisissa ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa. Pyhtää on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat kokea aitoa suomalaista maaseutu- ja saaristotunnelmaa, samalla kun he voivat nauttia upeasta luonnosta ja kulttuurista.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pyhtäällä
Pyhtää tarjoaa matkailijoille useita hotellivaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Alueella voit löytää hotelleja, jotka tarjoavat mukavuutta ja hyvää palvelua vieraillesi. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pyhtään suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.
1. Villa Struka

Tämä ilmastoitu huvila tarjoaa asiakkailleen monia mukavuuksia, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja omatoimisen pysäköinnin. Huvilassa on myös poreallas ulkotiloissa, mikä lisää vieraiden rentoutumismahdollisuuksia. Huvilassa on tilava keittiö ja pyykinpesukone sekä kuivausrumpu, mikä tekee pidemmästäkin majoittumisesta vaivatonta. Majoituspaikan palveluihin kuuluvat myös terassi, jossa voi nauttia ulkoilmasta, ja takka aulassa luomassa lämmintä tunnelmaa. Lisäksi majoituspaikassa on yksityinen ranta, jossa voi viettää aikaa vesirajan tuntumassa, sekä mahdollisuus soutu- ja melontaretkille.

2. Villa Kivikoski

Tämä huvila tarjoaa monipuolisia palveluita, jotka tekevät vierailustasi nautinnollisen ja mukavan. Huvilassa on ilmainen Wi-Fi-yhteys sekä mahdollisuus omatoimiseen pysäköintiin, mikä helpottaa matkailijoita. Voit rentoutua huvilan porealtaassa ja nauttia ilmastoidun huvilan mukavuuksista, kuten hyvin varustellusta keittiöstä ja pyykinpesumahdollisuudesta. Lisäksi voit viettää aikaa terassilla ja nauttia ympäröivän alueen kauniista maisemista. Alueella on myös mahdollisuus saunomiseen, moottoriveneilyyn ja soutu-/melontaretkeilyyn, mikä tekee vierailustasi aktiivisen ja unohtumattoman.

3. Hotel Villa Vanessa

Hotel Villa Vanessa on ihanteellinen valinta majoittumiseen. Majoituspaikassa on tarjolla useita käteviä palveluita, kuten ilmainen Wi-Fi ja omatoiminen pysäköinti, mikä tekee vierailustasi vaivattoman. Voit nauttia aamiaisesta (lisämaksusta) ja pitää tärkeitä tavaroita turvassa vastaanoton tallelokerossa. Lisäksi hotellissa on kokoustila ja elintarvikemyymälä, mikä tekee siitä sopivan paikan niin lomailijoille kuin liikematkustajillekin.

4. Villa Skitunäs

Villa Skitunäs tarjoaa oman ranta-alueen ja mahdollisuuden uimiseen. Tämä itsepalveluperiaatteella toimiva hirsirakenteinen lomamökki sisältää myös grillikatoksen ja nuotiopaikan. Majoituksen aikana voit nauttia terassista suurella ruokailualueella, ilmaisesta Wi-Fi:stä, taulu-tv:stä ja biljardipöydästä. Mökissä on täysin varusteltu keittiö ja erillinen ruokailutila. Yksityisessä kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivaaja. Voit ihailla merinäköalaa.

5. Pyhtää Garden Villa

Pyhtää Garden Villa sijaitsee Pyhtäällä, 34 kilometrin päässä Svartholman linnoituksesta. Majoituspaikassa on ilmainen WiFi, lasten leikkipaikka, mahdollisuus lainata polkupyöriä ja ilmainen yksityinen pysäköintialue. Huvilassa on terassi, oleskelualue, taulu-tv satelliittikanavilla ja täysin varusteltu keittiö, jossa on jääkaappi ja uuni.

Hotellit Pyhtää – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pyhtään nähtävyydet ja ajanviete

Pyhtää tarjoaa vierailleen laajan valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueella voi tutustua historiallisiin kohteisiin, nauttia upeista luontokohteista, patikoida kansallispuistossa, nauttia merestä ja saaristosta, sekä osallistua erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin.

Elfbrandtin talo: Elfbrandtin talo on historiallinen rakennus Pyhtään Kirkonkylässä, sijaiten Kymijoen Pyhtäänhaaran varrella. Tilaan kuuluu punamullattu päärakennus, 1700-luvulla rakennettu hirsinen luhtiaitta sekä talli. Vaikka talo sähköistettiin 1900-luvulla, se säilyttää viehättävän perinteisen ilmeensä. Talo oli viimeisen asukkaansa, Ester Elfbrandtin, koti vuoteen 1989 saakka, jonka jälkeen se siirtyi Pyhtään kunnan omistukseen.

Kotirannan lintutorni: Kotirannan lintutorni on rakennettu vuonna 2021 ELY-keskuksen virkistysaluetuella. Torni on kaksikerroksinen ja sijaitsee yhdellä Kymenlaakson parhaimmista lintulahdista. Torni tarjoaa erinomaisen näköalapaikan, josta voi hallita lähes koko lahden aluetta. Lintuja voi havainnoida myös heti tornin edustalla.

Punaiset kivet: Punaiset kivet, tuo Pyhtään tunnettu ja kiistelty arvoitus, joka on herättänyt mielikuvitusta ja keskustelua jo vuosien ajan.

Pyhtään kirkko: Pyhtään kirkko on Pyhtään seurakunnan keskeinen uskonnollinen rakennus. Tämä keskiaikainen kivikirkko on omistettu Pyhälle Henrikille ja se kohoaa vaikuttavasti Kymijoen Pyhtään suuhaaran ja vanhan Turku-Viipuri -maantien risteyskohdassa. Kirkon historia juontaa juurensa aina vuoteen 1460, jolloin se rakennettiin. Pyhtään kirkko on erityisen mielenkiintoinen sen alkuperäisen keskiaikaisen ulkoasun säilyttämisen ansiosta – se on pysynyt melkein koskemattomana vuosisatojen ajan. Kirkon ulkoasu muistuttaa monia muita keskiaikaisia harmaakivikirkkoja, ja se onkin arvokas osa alueen kulttuuriperintöä.

Stokfors VillageStockfors Village on historiallinen ruukkikylä, joka sijaitsee lähellä Kotkaa. Tämä entinen tehdasalue on nykyään kulttuurin ja hyvinvointitapahtumien keskus.Stockfors Elää! on vuosittainen tapahtuma, joka keskittyy taiteeseen, kulttuuriin ja hyvinvointiin. Tapahtuma elää ja kehittyy koko kesän ajan tarjoten monipuolisia kokemuksia ja aktiviteetteja.

Valkmusan kansallispuistoValkmusan kansallispuisto tarjoaa vierailijoilleen aitoa Lapin tunnelmaa etelärannikolla. Tämä luonnontilainen ja ojittamaton avosuo on harvinainen nähtävyys alueella. Valkmusassa voi kokea monenlaisia suotyyppejä, kuten keitaita, rämeitä, nevoja ja korpeja. Tämä laaja suo on muodostunut tuhansia vuosia sitten, kun paikalla sijainnut matala järvi aikanaan kasvoi umpeen ja alkoi vähitellen täyttyä rahkasammaleesta.Kansallispuiston alueella on noin 2,3 kilometrin pituinen pitkostettu rengasreitti Simonsaaressa. Reitillä voi ihailla upeita maisemia, ja siellä on myös näkötorni, levähdyspenkkejä sekä parkkipaikan läheisyydessä kuivakäymälä.

Aktiviteetit

Huutjärven uimaranta: Pieni ja idyllinen uimapaikka Siltakylässä. Järvi on vain 14 hehtaarin kokoinen, ja rannalla on noin 1,5 kilometriä hiekkarantaa. Tämä uimaranta sopii erinomaisesti koko perheen virkistäytymispaikaksi, ja siellä on tarjolla kesäkahvila, pukukopit, wc ja mahdollisuus vuokrata erilaisia välineitä.

Pyroll Areena: Tämä areena tarjoaa mahdollisuuden pelata padelia sisätiloissa Suomen ensimmäisellä sisärakennetulla padelkentällä. Areenalla on myös kaksi ulkona sijaitsevaa huippuluokan padelkenttää, jotka takaavat harrastajille loistavat peliolosuhteet ympäri vuoden.

Pyhtää KartingPyhtää Karting tarjoaa jännittäviä hetkiä kartingin parissa. Stockforsin vanhalla tehdasalueella sijaitsevalla radalla voit kokeilla taitojasi noin 400 metriä pitkällä ulkoradalla. Karting-autot ovat varustettu tehokkailla Honda-moottoreilla, ja huippunopeudet voivat yltää jopa 80 km/h.

Pyhtää tarjoaa myös hienoja retkipyöräreittejä, jotka vievät sinut maaseudun teille ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen palveluihin ja nähtävyyksiin. Voit vuokrata polkupyörän esimerkiksi Aeronautica Arenasta.

Aeronautica Arena on monipuolinen tapahtuma- ja elämyskeskus, jossa voit kokea lentotunnelin, sisäsurffin, ravintolan, sekä monipuoliset sauna- ja kokoustilat. Tämä keskus tarjoaa ainutlaatuisia aktiviteetteja ja sopii myös yritystilaisuuksiin.

pyhtää nähtävyydet
By Niera - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=13431865
Pyhtään historiaa

Pyhtään historia juontaa juurensa 1200-luvulle, kun ruotsinkieliset asuttivat alueen osana laajempaa ruotsalaisten kolonisointia Suomen rannikolla. Se mainitaan itsenäisenä seurakuntana vuonna 1380, mutta sitä ennen se saattaa olla toiminut Pernajan kappeliseurakuntana. Pyhtäästä on ajan myötä erotettu itsenäisiksi kuntiksi Kymi, Elimäki ja Ruotsinpyhtää.

Vuonna 1743 Turun rauhan seurauksena osa Kaakkois-Suomesta liitettiin Venäjään, ja tämä uusi raja kulki Kymijokea ja sen suiston läntisintä haaraa pitkin. Tämä jako merkitsi Pyhtään pitäjän jakautumista kahtia. Toiselle puolelle rajaa, Ruotsin puolelle, muodostettiin Ruotsinpyhtää, kun taas Pyhtään ja sen kirkonkylä jäivät Venäjän puolelle.

Vuonna 2010 Pyhtää liitettiin Loviisan, Ruotsinpyhtään, Pernajan ja Liljendalin kuntaliitoksessa. Tässä yhteydessä Pyhtää sai lisäalueita, kun muun muassa Haaviston ja Vastilan kylät yhdistettiin kuntaan.

Katso myös nämä: 

Pyhtään kotisivut

Hotellit Pyhtää – Vertaa hotellit sivustomme kautta

pyhtää vaakuna
By Care. Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5780065