Hotellit Pyhäjoki

Hotellit Pyhäjoki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pyhäjoki on viehättävä kunta Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa, tarjoten rauhallista maaseututunnelmaa ja upeaa luontoa. Alue tarjoaa myös monipuolisia aktiviteetteja, kuten kalastusta ja luontopolkuja.

hotellit pyhäjoki
By Estormiz - Oma teos, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19463020

Hotellit Pyhäjoki- Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pyhäjoki sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, ja sen maisemat ovat lumoavan kauniita, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden kokea Suomen maaseudun idylli. Alue tarjoaa myös monipuolisia mahdollisuuksia luonnon ystäville ja seikkailunhaluisille matkailijoille.

Hanhikiven niemi on luonnonkaunis alue, joka tarjoaa upeat näkymät Pohjanlahdelle. Alueella voi vaeltaa luontopoluilla ja nauttia meren läheisyydestä. Kalastus on suosittu aktiviteetti Pyhäjoella, ja monet vieraat saapuvatkin kokeilemaan onneaan kalastuksen parissa. Lisäksi alueella järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat yhteen paikallisia asukkaita ja matkailijoita.

Pyhäjoen historia on rikas, ja kylät kertovat tarinoita perinteistä ja kulttuurista. Pienet kahvilat ja paikalliset käsityöläiset tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen tunnelmaan ja nauttia paikallisista herkuista. Pyhäjoen vierailu tarjoaa siis ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea perinteistä suomalaista elämäntapaa samalla, kun voi tutustua moderniin teknologiaan Hanhikiven niemellä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pyhäjoella

Pyhäjoessa on useita hotelleja, jotka tarjoavat mukavaa majoitusta niin liike- kuin lomamatkailijoillekin. Hotellit sijaitsevat usein kätevillä paikoilla, tarjoten helpon pääsyn alueen nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pyhäjoen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Ski Villa Serena

Ski Villa Serena tarjoaa parvekkeen ja näköalan vuoristoon. Tämä maalaistalo tarjoaa ilmaisen yksityisen pysäköinnin, ilmaisen kuljetuspalvelun ja ilmaisen Wi-Fi:n. Majoittuessasi tässä maalaistalossa voit hyödyntää ulkouima-allasta sekä valikoimaa saunaa ja yhteistä keittiötä.

Maalaistalossa on PS4, täysin varusteltu keittiö astianpesukoneella, uunilla ja mikroaaltouunilla, olohuone istuinalueella ja ruokailutila, 5 makuuhuonetta sekä 2 kylpyhuonetta, joissa on suihkukaappi ja poreamme. Yksikkö on ilmastoitu ja siinä on terassi ulkona ruokailualueella sekä taulu-tv satelliittikanavilla. Tämä maalaistalo on allergiaystävällinen ja savuton.

2. Loma-asunto Keloanttila

Vacation home Keloanttila sijaitsee Pyhäjoella Pohjois-Pohjanmaalla osoitteessa 86100. Tämä loma-asunto tarjoaa hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan talviaktiviteetteihin ja rentoutumiseen. Huoneistossa on yksi makuuhuone, ja koko hotelli on savuton. Majoitustilat sisältävät takan, mikä luo viihtyisän ilmapiirin. Lisäksi huoneissa on käytettävissä pyykinpesukone, erillinen makuuhuone, televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys.

3. Huoneisto Mäkitie

Sijaiten Pyhäjoella Pohjois-Pohjanmaan alueella, Apartment Mäkitie, Pyhäjoki tarjoaa majoitusta ilmaisella yksityisellä pysäköinnillä. Tämä ilmastoitu huoneisto, jossa on suora pääsy terassille, sisältää kaksi erillistä makuuhuonetta ja täysin varustellun keittiön. Huoneistossa on myös taulu-tv. Majoituspaikka on savuton.

Hotellit Pyhäjoki – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pyhäjoki nähtävyydet ja ajanviete

Pyhäjoki tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen Pohjois-Pohjanmaan kauniissa ympäristössä. Alueen luonto on vaikuttava, ja vierailijat voivat nauttia kauniista maisemista sekä monista ulkoilumahdollisuuksista. Pyhäjoen rannikko tarjoaa upeita näkymiä Pohjanlahdelle, ja monet rannikon kylät säilyttävät perinteisen suomalaisen tunnelman.

Annalan kotiseutumuseo: Annalan kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden palata ajassa taaksepäin ja tutustua maalaiselämään ennen traktorien aikakautta. Museoalueella sijaitsee 22 rakennusta, joissa on noin 8 000 esinettä, kuvastaen elämää 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta.

Liekki-patsas Pyhäjoen Yppärissä toimii muistomerkkinä isonvihan aikaisille kärsimyksille. Patsaassa on kaksi laattaa, joissa lukee tekstit: ”1716 Isonvihan kärsimysten muistoksi” ja ”1937 kansalaiset pystyttivät patsaan”. Patsaan suunnitteli Oskari Jauhiainen, ja sen rakentaminen alkoi huhtikuun 20. päivänä 1937, päättyen vähän yli kuukautta myöhemmin juhannuksena.

Pyhäjoen kirkko on moderni rakennus, jonka Arkkitehtitoimisto Karvala & Silvennoinen suunnitteli, ja se valmistui vuonna 1977. Kirkon valoisan kirkkosalin seinää koristaa kuvanveistäjä Kari Juvan tiilireliefi ”Kymmenen neitsyttä”.

Pyhäjoen vanhat kalarannat heijastavat menneiden vuosisatojen rikasta kalastusperinnettä. Näillä historiallisilla kalarannoilla avautuu ikkuna aikaan, jolloin kalastus oli merkittävä elinkeino ja yhteisön elämän keskiössä. Kalarannoilta lähdettiin liikkeelle perinteisillä pauhaveneillä, jotka kantoivat kalastajia merelle tavoittelemaan runsasta saalista.

Ylimattila Arboretum tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden ihastella yli 300 erilaista puun, pensaan ja perennan lajia. Puiston monipuolisuus näkyy erityisesti sen polkujen varsilla, joilla kasvaa erilaisia koivulajeja, havukasveja, omenapuita, ja pihlajia. Puiston kauneutta rikastuttavat myös koriste-, ruusu- ja marjapensaat, jotka tuovat värikästä ilmettä ympäristöön.

Koskipuisto tarjoaa upean mahdollisuuden ihailla Hourunkoskea eteläpuolelta. Puiston suunnittelu on otettu huomioon myös liikuntaesteisten tarpeet, sillä kulkuväylät on suunniteltu heille sopiviksi. Joen pohjoispuolella, Hourunkosken rannassa, vierailijat voivat löytää laavun, mikä tarjoaa oivan levähdyspaikan.

Tankokarin lintutorni Parhalahden kalasatamassa on yksi Pohjois-Pohjanmaan tunnetuimmista muutonseuraamispaikoista. Torni tarjoaa upean näköalapaikan lintujen muuton seuraamiseen. Runsaslintuinen aika ajoittuu erityisesti huhtikuun puolivälistä toukokuun loppuun. Vilkkaimpina muuttopäivinä voit nähdä tuhansia metsähanhia, joutsenia, ja kahlaajia sekä satoja petolintuja. Erityisesti petolintujen, kuten haukkojen ja kotkien, seuranta on vaikuttavaa. Lisäksi tornista on mahdollista havaita suurien lintuparvien muuttoa, kuten peippojen ja rastaiden, joiden määrät voivat päivässä nousta kymmeniin tuhansiin.

Aktiviteetit

Tennis: Pyhäjoella tenniksen pelaaminen on nautinnollista, sillä uusi tenniskenttä valmistui Kielosaaren liikuntapuistoon kesällä 2017. Tenniskenttä tarjoaa mahdollisuuden aktiiviseen liikuntaan ja pelaamiseen ulkoilmassa.

KalastusKalastuksen ystäville Pyhäjoki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin merellä, joella kuin pienillä järvilläkin. Pyhäjoen varrella voit kalastaa monia eri lajeja, kuten harjusta, taimenta, ahventa ja haukea. Joesta voi onnekas saada myös nousulohta. Erityisen suosittu kalapaikka on Kupuliskoski. Perinteinen siianpyyntitapa, lippoaminen, on myös voimissaan Pyhäjoella.

Metsästys: Pyhäjoella jahtiharrastukseen voi sukeltaa viiden eri metsästysseuran kautta. Alueella on vahvat perinteet erityisesti vesilinnustuksessa ja hirvenmetsästyksessä. Metsästysseurojen jäseneksi voi hakea alueella asuva tai maata omistava henkilö. Vieraslupia on saatavilla muun muassa vesilinnustukseen ja pienpetopyyntiin, mikä tarjoaa mahdollisuuden myös ulkopuolisille nauttia Pyhäjoen metsästysmaisemista.

Uimarannat: Pyhäjoen yleinen uimaranta, Pyhäluodon ranta Etelänkylässä, tarjoaa hiekkapohjaisen rantaviivan, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon myös lapsille. Uimarannalla on pukuhuoneet, kuivakäymälä ja jätehuolto, mikä mahdollistaa mukavan ja käytännöllisen päivän rannalla. Veden laatua seurataan säännöllisesti läpi kesän varmistaakseen turvallisen uimaympäristön.

Leikkipuistot: Pyhäjoella on useita iloisia leikkipuistoja, jotka tarjoavat mukavia leikkipaikkoja lapsille ja mahdollisuuksia vanhemmillekin liikuntaan. Kielopuiston uusi leikkipuisto ja hiljattain uudistettu Kirkkopuisto ovat mainioita paikkoja pienemmille leikkijöille. Kirkkopuistossa on myös liikuntalaitteita, jotka tarjoavat vanhemmille mahdollisuuden kuntoiluun lasten leikkien lomassa.

Frisbeegolf: Pyhäjoella harrastajille tarjoutuu mahdollisuus nauttia frisbeegolfista kahdessa eri paikassa. Annalanpuistossa sijaitsee 12-väyläinen frisbeegolfrata, joka tarjoaa harrastajille monipuolisen ja mielenkiintoisen pelikokemuksen. Lisäksi lämmittelyyn on tarjolla kaksi harjoituskoria. Rautiperän ulkoilualueella on tarjolla vielä laajempi pelialue, sillä siellä heitetään frisbeetä peräti 18-väyläisellä radalla. Tämä alue mahdollistaa pidemmät ja vaihtelevammat frisbeegolf-kierrokset.

By Tekevän_Mylly.jpg: Uploaded by Hiihtomiesderivative work: Bff (talk) - Tekevän_Mylly.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16896034
Pyhäjoen historiaa

Pyhäjoen seudulta on löydetty kivikautisia esineitä, kuten kivikirveitä ja -talttoja, viitaten alueen pitkään historiaan ihmisen asutuksessa. Aluetta hallitsivat pitkään lappalaiset, jotka kuitenkin väistyivät suomalaisen uudisasutuksen tieltä vasta keskiajalla. Pyhäjoen seutu oli osa Ruotsin ja Novgorodin välisiä raja-alueita, ja Hanhikiveä Pyhäjokisuun pohjoispuolella Parhalahdella on pidetty mahdollisena vuoden 1323 Pähkinäsaaren rauhan rajakivenä.

Pyhäjoki erotettiin Saloisista itsenäiseksi seurakunnaksi vuonna 1573. Alueeseen kuuluivat aluksi myös Pyhäjärvi, Kärsämäki, Haapavesi, Oulainen ja Merijärvi, jotka itsenäistyivät 1800-luvun jälkipuoliskolla. Ensimmäinen kirkko rakennettiin vuonna 1586, ja sen korvasi vuonna 1844 valmistunut C.L. Engelin suunnittelema ristikirkko, joka tuhoutui salaman sytyttämänä vuonna 1974. Uusi kirkko rakennettiin vuosina 1976–1977.

1600-luvun puolivälissä Pyhäjoen kylässä oli 67 taloa. Väestö väheni kuitenkin suurten katovuosien ja isovihan aikana. Suomen sodassa 1808 käytiin verisiä kahakoita Pyhäjoen Yppärissä ja Viirteessä. Alueen väestö sai elantonsa maanviljelystä, karjataloudesta, joki- ja merikalastuksesta sekä aikoinaan harjoitetusta hylkeenpyynnistä ja metsästyksestä. Pyhäjoki oli tärkeä kulkuväylä, ja siellä kuljetettiin muun muassa tervaa. 1900-luvun alkupuoliskolla Pyhäjoen pohjoisessa suuhaaraassa toimi A. Santaholma Oy:n puuhiomo Hourunkosken partaalla.

Vuonna 2015 Raahen kaupunki sekä Pyhäjoen ja Siikajoen kunnat harkitsivat yhdistymistä uudeksi Raahen kaupungiksi, mutta Pyhäjoen kunnanvaltuusto hylkäsi yhdistymisehdotuksen.

Katso myös nämä: 

Pyhäjoen kotisivut

Hotellit Pyhäjoki – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Tomia; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=848851