Hotellit Pyhäjärvi

Hotellit Pyhäjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pyhäjärvi lumoaa järvimaisemillaan ja rauhallisella tunnelmallaan Pohjois-Pohjanmaalla. Järven ympärillä avautuvat vehreät maisemat ja lukuisat virkistysmahdollisuudet tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen luonnonystäville ja rauhaa kaipaaville matkailijoille.

hotellit pyhäjärvi
By Pellon Ponsi - Oma teos, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15823711

Hotellit Pyhäjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pyhäjärvi sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla ja tarjoaa kävijöilleen upean järvialueen, joka kätkee sisäänsä monipuolisia luontoelämyksiä. Järven rannat ovat täynnä vehreyttä ja tarjoavat rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Pyhäjärvi on myös tunnettu monista ulkoilureiteistään, jotka houkuttelevat niin patikoijia kuin pyöräilijöitäkin tutustumaan alueen kauniisiin maisemiin.

Järven vesillä voi nauttia kalastuksesta ja vesiretkeilystä, ja lukuisat laavut tarjoavat mahdollisuuden nauttia eväistä upeiden näköalojen äärellä. Pyhäjärven alueella voi myös tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan, kuten vanhoihin kivikirkkoihin ja perinteisiin maalaismaisemiin.

Matkailijoille, jotka arvostavat luonnonrauhaa ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, Pyhäjärvi tarjoaa täydellisen ympäristön rentouttavaan lomaan Suomen kauniissa järvimaisemassa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pyhäjärvellä

Pyhäjärvi on kaunis kaupunki Suomessa, ja siellä on useita hotelleja tarjoamassa majoitusvaihtoehtoja vierailijoille. Hotellit voivat vaihdella tyylistä, hinnasta ja palveluista, mutta yleisesti ottaen ne tarjoavat mukavia huoneita ja erilaisia palveluita vieraiden tarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pyhäjärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Taivaanranta

Tämä loma-asunto hemmottelee asiakkaitaan monipuolisilla mukavuuksilla ja aktiviteeteilla. Huoneistossa on tarjolla rentouttava poreallas, joka lisää mukavuutta vieraiden oleskeluun. Lisäksi loma-asunto varustettu täysin varustellulla keittiöllä, joten vieraiden on mahdollista valmistaa omia aterioitaan. Tiloissa on myös takka, joka luo lämpimän ja viihtyisän tunnelman erityisesti talvikaudella. Television avulla vieraat voivat rentoutua ja viettää aikaa myös sisätiloissa.

Ulkoilmaelämyksiä varten majoituspaikka tarjoaa viihtyisän terassin, jossa voi nauttia raittiista ilmasta ja kauniista ympäristöstä.

2. Emolahti Campign

Emolahti Camping sijaitsee kauniilla paikalla Pyhäsalmen alueella tarjoten monipuolisia majoitusvaihtoehtoja ja hienoja palveluita vierailleen. Majoituspaikkaan kuuluu ravintola, mikä tarjoaa kätevän vaihtoehdon ruokailuun. Lisäksi Emolahti Campingin ainutlaatuinen vetonaula on yksityinen uimaranta Pyhäjärvellä, mikä tarjoaa vieraille mahdollisuuden nauttia vedestä ja auringosta omassa rauhassa.

Useimmissa majoitusvaihtoehdoissa on hyvin varustettu keittiö ja oma sauna, mikä lisää vieraiden mukavuutta ja antaa mahdollisuuden nauttia omasta rauhastaan. Majoitusvaihtoehdoissa on istuinalue ja taulu-tv, mikä mahdollistaa viihtyisän ajanvieton sisätiloissa. Huoneisiin kuuluu jaettujen kylpyhuonetilojen käyttö, kun taas mökeissä on oma suihkullinen kylpyhuone, mikä lisää yksityisyyttä ja mukavuutta.

Hotellit Pyhäjärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pyhäjärvi nähtävyydet ja ajanviete

Pyhäjärvi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka kattavat niin luonnonkauneuden kuin kulttuurin ja vapaa-ajan vietonkin. Alueella on mielenkiintoisia kohteita ja mahdollisuuksia erilaisten kokemusten saamiseen. Luonto on vahvasti läsnä, ja monipuoliset aktiviteetit houkuttelevat erilaisista mielenkiinnon kohteista kiinnostuneita vierailijoita.

Rillankiven kulttuuri- ja luontopolku sijaitsee Pyhäjärven, Pihtiputaan ja Pielaveden kuntien rajamailla. Polku kulkee vanhan rajapyykin läpi, joka on mahdollisesti Suomen vanhin voimassa oleva historiallisen maakuntatason rajapyykki. Tämä rajapyykki on ollut merkittävä myös idän ja lännen rajana 1400-luvulla. Alue on luonnonsuojeltu ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua vepsäläisten ja karjalaisten historialliseen kulkureittiin Laatokalta Pohjanlahdelle. Lähtöpisteessä sijaitsevat Rillankivi, laavu, tulipaikka ja wc, ja alueella voi harrastaa talvisin hiihtoa ja lumikenkäilyä.

Kahvila-ravintola Vaskikello on erityinen pysähdyspaikka, joka tunnetaan tuhansista kelloistaan. Paikka sai alkunsa vaatimattomasti yhdestä messinkikellosta, ja nyt se esittelee ainutlaatuista kellokokoelmaa, joka on uniikki maailmassa. Nimi ”Vaskikello” viittaa vanhaan suomalaiseen sanaan, joka tarkoittaa pronssia ja messinkiä.

Perinnepiha tarjoaa mahdollisuuden matkustaa ajassa taaksepäin ja tutustua perinteiseen maalaiselämään. Kokonaisuus muodostuu päärakennuksesta, työläispirtistä, savupirtistä, riihestä ja pajasta, luoden autenttisen ympäristön menneiden aikojen elämään.

Kotiseutumuseo Makasiini sijaitsee Pyhäjärven Kirkonkylällä vanhan hautausmaan vieressä. Alun perin vuonna 1866 valmistunut kruununviljamakasiini toimii nykyisin kotiseutumuseona, jota ylläpitää Pyhäjärvi-Seura.

Vuohtomäen näköalatorni tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään maisemaan. Sijaitessaan Vuohtomäellä noin kymmenen kilometriä Pielavedeltä päin, torni avattiin vuonna 2005. Vuohtomäki on myös hyväksytty valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi.

Pyhän Profeetta Elian rukoushuone on kaunis ortodoksinen rukoushuone, joka valmistui vuonna 1962. Se tarjoaa paikan hengellisille hetkille ja on samalla kaunis nähtävyys Vesitornintiellä.

Lisäksi alueella voi ihailla erilaisia patsaita ja muistomerkkejä, jotka kertovat alueen historiasta ja ovat osa paikallista kulttuuriperintöä. Näihin voit tutustua esimerkiksi paikallisten esitteiden, pdf-esitysten tai videoiden avulla.

pyhäjärvi nähtävyydet
By Pellon Ponsi - Oma teos, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15823664
Pyhäjärven historiaa

Pyhäjärven alueelle saapuivat ensimmäiset jääkauden jälkeiset ihmiset noin 5000 eaa. Huomattava kivikautinen asuinpaikka löydettiin Rajahoikasta Kotajärven rannalta, ja alueen muinaishistoriaa rikastuttavat myös Hietakylän Ketola, Kuivaniemi ja Likolahti.

Seudulla asui pitkään lappalaisia, ja alueen paikannimet kertovat heidän läsnäolostaan. Keskiajalla syntyi kiistoja eräomistuksista karjalaisten, hämäläisten ja savolaisten kesken. Rillankivi, alun perin hämäläis-savolaisen eränautinta-alueen pohjoinen rajakivi, muodostui myöhemmin kolmen maakunnan rajapisteeksi.

Asutus alkoi levitä nopeasti 1600-luvulta alkaen, ja vuonna 1749 Pyhäjärvellä oli jo 740 asukasta. Alue kuului aluksi Salon kirkkopitäjään, mutta 1563 se erotettiin omaksi seurakunnakseen. Ensimmäinen kirkko rakennettiin vuonna 1647, ja nykyinen kirkko valmistui vuonna 1897.

Pyhäjärven vahva maatalous perustui karjatalouteen ja luonnonlaitumiin. 1800-luvulla järviä kuivatettiin niittyjen saamiseksi, ja kylämeijeritoiminta vahvistui. Vesikoskella toimi rautaruukki vuodesta 1843 alkaen, mutta se suljettiin konkurssin vuoksi vuonna 1873.

Toisen maailmansodan jälkeen Pyhäjärvelle saapui evakkoja, ja alueelle rakennettiin ortodoksinen rukoushuone. Asukasluku nousi tasaisesti 1900-luvun alusta aina vuoteen 1962 saakka, jonka jälkeen väestönkehitys kääntyi laskuun. Kaupunkistatus myönnettiin vuonna 1993, ja kaupungin nimi vaihtui väliaikaisesti Pyhäsalmeksi vuonna 1993, mutta palautettiin takaisin Pyhäjärveksi vuonna 1996.

Katso myös nämä: 

Pyhäjärven kotisivut

Hotellit Pyhäjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Tomia; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=849559