Hotellit Puumala

Hotellit Puumala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Puumala tarjoaa rauhallista ja luonnonläheistä matkakokemusta Saimaan sydämessä. Se houkuttelee matkailijoita järvimaisemillaan, veneilymahdollisuuksillaan ja luontopolkujensa avulla. Puumala on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun.

hotellit puumala
By Leon petrosyan - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26435225

Hotellit Puumala – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Puumala, kaunis ja rauhallinen kunta Etelä-Savossa, on erinomai nen matkakohde niille, jotka etsivät luonnonläheistä rentoutumista ja järvimaisemien kauneutta. Tämä idyllinen paikka sijaitsee Saimaan sydämessä ja tarjoaa monia mahdollisuuksia nauttia vesistöstä ja luonnosta.Puumala on tunnettu laajasta järvialueestaan, joka houkuttelee veneilijöitä, kalastajia ja luonnonystäviä. Kunnassa on monia venesatamia ja venelaitureita, jotka tekevät Saimaalla liikkumisesta vaivatonta. Voit vuokrata veneen tai osallistua veneretkille, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua saaristoon.

Luontopolut ja retkeilyreitit ovat myös suosittuja Puumalassa. Voit vaeltaa metsässä, ihailla paikallisia kasveja ja eläimiä sekä nauttia raikkaasta ilmasta. Puumalan retkeilyalueet sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille matkailijoille.

Kulttuurin ystäville Puumala tarjoaa paikallisia tapahtumia ja nähtävyyksiä, kuten taidegallerioita ja käsityöläisten työpajoja. Voit tutustua paikallisiin perinteisiin ja kädentaitoihin sekä maistella alueen herkkuja. Puumala on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnon rauhasta. Se tarjoaa upeita maisemia, monipuolisia aktiviteetteja ja mahdollisuuden rentoutua Saimaan rannoilla.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Puumalassa

Puumala tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sijaitsevat usein luonnonläheisissä ympäristöissä Saimaan rannoilla. Nämä hotellit tarjoavat vierailleen mahdollisuuden nauttia järvimaisemista, ulkoilusta ja rentoutumisesta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Puumalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Sahanlahti Resort: 

Sahanlahti Resort sijaitsee idyllisellä paikalla Saimaan rannalla, ja se tarjoaa monipuolisia mukavuuksia matkailijoille. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa, ja vieraat voivat hyödyntää ilmaista omatoimista pysäköintimahdollisuutta. Ravintolassa on tarjolla herkullisia ruokia, ja baarissa/loungessa voi nauttia juomista.

2. Kuoreksenniemi Villas & Lakehouse

Kuoreksenniemi Villas & Lakehouse tarjoaa viehättäviä 3 tähden huviloita, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä Sahanlahdesta. Majoituspaikka tarjoaa ilmaisen omatoimisen pysäköinnin vierailleen. Jokaisessa 7 huvilassa on täysin varusteltu keittiö, taulutelevisio ja jääkaappi, mikä tekee niistä kodinomaisen vaihtoehdon matkailijoille.

3. Saimaanranta Koivula

Tämä mukava 2,5 tähden huoneistohotelli tarjoaa asiakkailleen ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat itsenäisyyttä ja mukavuutta. Rakennuksessa on yhteensä 5 viihtyisää huoneistoa, jotka mahdollistavat vieraille oman tilan ja kodinomaisen majoittumisen.

4. Vacation home Joutsen

Tämä viehättävä loma-asunto tarjoaa täydellisen paikan rentouttavalle lomalle luonnon helmassa. Majoituspaikassa on yksi tilava huone, joka on savuton, ja siellä on useita mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Majoituspaikan huoneissa on takka, joka luo lämmintä tunnelmaa ja tarjoaa mukavaa lisälämmitystä viileämpinä iltoina. Voit myös hyödyntää muita käytettävissä olevia mukavuuksia, kuten pyykinpesukonetta, televisiota, mikroaaltouunia, uunia, astianpesukonetta ja lämmitystä.

5. Vacation home Kalliokoto

Tämä kodikas loma-asunto tarjoaa täydellisen paikan nauttia kauniista luonnosta ja monista aktiviteeteista alueella. Majoituspaikka koostuu yhdestä tilavasta huoneesta, joka on savuton, ja se tarjoaa erilaisia mukavuuksia, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Majoituspaikan huoneissa on takka, joka luo lämmintä tunnelmaa ja tarjoaa mukavaa lisälämmitystä viileämpinä iltoina. Lisäksi huoneessa on oma parveke tai terassi, josta voit nauttia ulkoilmasta ja kauniista ympäristöstä

Hotellit Puumala – Löydä lisää majotusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

puumalan satamatori
By Matti Mattila - Puumalansalmi bridgeUploaded by A333, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9148573
Puumalan nähtävyydet ja ajanviete

Puumala tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Kaunis järviluonto ja historialliset kohteet tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen. Lisäksi Puumalassa on mahdollisuus nauttia rentouttavista vene- ja höyrylaivaristeilyistä Saimaalla sekä monista ulkoilma-aktiviteeteista, kuten patikoinnista ja kalastuksesta. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä Puumalassa sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

S/S Wennon höyrylaivaristeilyt: S/S Wennon höyrylaivaristeilyt tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen Saimaalla Puumalassa. Voit nauttia lähes äänettömästä lipumisesta järven selällä, mikä luo rauhoittavan ja lähes epätodellisen tunnelman.

Saaristolaisravintola Niinipuu: Puumalan Niinisaaressa sijaitseva Saaristolaisravintola Niinipuu tarjoaa herkullista suomalaista lähiruokaa, erityisesti kala-annoksia. Ravintola sijaitsee vanhassa kivinavetassa, ja sen pihapiiri on arvostettu maisema-alue. Asiakkaat voivat nauttia lounaasta ja á la carte -annoksista sekä herkutella jäätelöannoksilla. 

Villiyrttiristeily: Puumalassa tarjolla oleva Villiyrttiristeily on tilattavissa ryhmille kesäisin. Kokenut luonnontuotejalostaja Arto toimii oppaana ja opettaa osallistujille villiyrttien tunnistamista, käyttöä ja hyödyntämistä Suomen luonnosta löytyvistä syötävistä kasveista. Risteily alkaa Puumalan satamasta ja kulkee Ekopaatti-nimisellä aluksella Puumalan saaristoon, tarjoten upeita maisemia ja villiyrttien teoriaa matkan varrella.

Sahanlahden jääsauna: Sahanlahden jääsauna on unohtumaton kokemus, jossa saunomisen nautinto yhdistyy ainutlaatuisella tavalla jäisen ympäristön kanssa. Jääsaunan lempeän kosteat ja samalla kipakan kuumat löylyt tarjoavat unohtumattoman elämyksen. Sahanlahden isäntä Janne ja hänen apurinsa rakentavat joka talvi sään salliessa jääsaunan Sahanlahden rantaan. 

Nestorirannan mökit: Nestorinrannan rantamökit tarjoavat upean lomanviettopaikan Saimaan rannalla Lintusalon saarella Puumalassa. Saarelle pääsee nauttimaan kauniista saaristotiellä, joka kulkee saaren halki. Rantamökit tarjoavat kaikki mukavuudet ympärivuotiseen oleskeluun, ja Villa Hauessa on myös ilmastointi. Molempien mökkien vuodepaikkoja on 5-7 henkilölle.

Jääkellunta: Jääkellunta Puumalassa tarjoaa unohtumattoman talvisen Saimaa-elämyksen. Toiminta tapahtuu Puumalan satamassa, missä osallistujat pukeutuvat pelastuspukuihin ja sukeltavat jäiseen mereen. Kelluessaan jäisten kuutioiden keskellä osallistujat antavat virran kuljettaa ja kokevat sanoinkuvaamattoman ja upean tunnelman.

Sahanlahden savusauna: Sahanlahden savusauna tarjoaa mahdollisuuden rentoutua aidoissa savusaunan löylyissä. Saunarakennus Artturissa on tunnelmallinen savusauna, jonka lauteilla voit kokea ikiaikaista levollisuutta. Tämä savusauna on lämmin ympäri vuoden, ja se tarjoaa mukavan lisän esimerkiksi yrityksen yön yli kokouksiin tai kaveriporukan illanviettoon.

Pistohiekka: Puumalan Pistohiekka ja Lietveden maisematie ovat tunnettuja Suomen upeimmista maisemista. Tämä pengertie, joka mutkittelee Saimaan sylissä, valmistui vuonna 1955, ja Lietveden silta korvasi lossiyhteyden vuonna 1985. Pistohiekka tunnetaan erityisesti suositusta leirintäalueestaan ja Pistohiekan tanssilavasta, joka tarjoaa suomifilmien tunnelmaa ja tanssin taikaa kesäilloissa.

Puumalan historiaa

Puumala, joka alun perin kuului Sääminkiin, itsenäistyi seurakuntana vuonna 1616 ja pitäjänä vuonna 1635. Keskiajalla Puumalan läpi kulki tärkeä kauppareitti Savonlinnan ja Viipurin välillä, joka toimi 1640-luvulta lähtien virallisena postireittinä. Puumalan kirkonkylässä käytiin taisteluita Kustaa III:n sodan aikana vuonna 1788, jolloin myös kirkko vaurioitui. Myöhemmin vuonna 1790 taisteluja käytiin myös Puumalan Pirttimäen kylässä.

Puumalansalmen rannalla sijainnut kirkonkylän satama oli 1900-luvun alusta tärkeä puutavaran vientisatama, ja Kuopion ja Pietarin väliä kulkevat laivat pysähtyivät siellä. Ensimmäinen kansakoulu vuonna 1875, ja kiertokoulutoimintaa oli aina 1950-luvulle saakka. 1950-luvun puolivälissä Puumalassa oli peräti 17 kansakoulua, mutta nykyisin toimii vain yksi koulu. Puumalassa on myös lakkautettu useita kyläkouluja vuosien varrella, kuten Kyllölän koulu, Haukkoniemen koulu, Kaipaalan koulu, ja monia muita.

Vuonna 1980 jokaiselle Savon kunnalle valittiin omat nimikkoruoat, ja Puumalan perinneruoiksi valikoituivat tattaririeska sekä munapaisti, joka valmistetaan sianlihasta, sipulista ja kananmunista.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että vuonna 1980 eristetty virus nimettiin Puumala-virukseksi, sen ensimmäisen havainnon perusteella, joka tehtiin Puumalassa.

Katso myös nämä:

Puumalan kotisivut

Hotellit Puumala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

puumala vaakuna