Hotellit Puolanka

Hotellit Puolanka – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Puolanka on viehättävä matkakohde Keski-Pohjanmaalla, joka tarjoaa upeita luontomaisemia, erinomaisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja kalastukseen sekä rauhallista maalaisidylliä.

hotellit puolanka
By SeppVei - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4746656

Hotellit Puolanka – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Puolanka sijaitsee Keski-Pohjanmaalla, ja se on ihanteellinen paikka niille, jotka etsivät rauhallista lomakohdetta luonnonhelmassa. Alueen keskeinen vetonaula on upea luonto, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Puolangan ympäristössä on lukuisia vaellusreittejä ja metsäpolkuja, jotka vievät sinut kauniisiin maisemiin ja järvien rannoille. Puolangan vesistöt, kuten Puolankajärvi ja Kivarinjärvi, houkuttelevat kalastajia ympäri vuoden. Kalastuksen lisäksi voit nauttia vesillä liikkumisesta ja vesistöjen tarjoamista virkistysmahdollisuuksista.

Kulttuurin ystäville Puolanka tarjoaa paikallisia tapahtumia ja perinteitä, kuten kesäiset markkinat ja kylätapahtumat. Lisäksi voit tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin paikallisissa museoissa ja näyttelyissä.

Puolanka on paikka, jossa voit paeta kaupungin hälinää ja nauttia rauhallisesta maalaiselämästä kauniissa pohjoiskarjalaisessa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Puolanka

Puolangan hotellit tarjoavat vierailleen mukavaa majoitusta ja usein idyllisen maalaismaisen ympäristön. Alueen hotellit ovat usein pieniä ja kodikkaita, ja ne korostavat luonnonläheisyyttä ja rauhallista tunnelmaa. Alta löydät muutamia esimerkkejä Puolangan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Maja-asunto Kultapaljakka

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee erinomaisella paikalla, aivan Paljakan uimarannan läheisyydessä. Majoituksen varusteluun kuuluvat kätevät mukavuudet, kuten takka ja vuodesohva, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja rentouttavan.

2. Skivillas Paljakka

Tämä viihtyisä huoneistohotelli tarjoaa mukavan ja kätevän majoitusvaihtoehdon lähellä Paljakan uimarantaa. Huoneistohotellissa on yhteensä 7 huoneistoa, jotka tarjoavat vierailleen erinomaisen majoituskokemuksen. Asiakkaiden käytössä on muun muassa tilava keittiö, jossa voi valmistaa omia aterioita, pyykinpesukone sekä viihdekatavuutta tarjoavat kaapelikanavat.

3. Maja-asunto Kuusipirtti

Tämä viihtyisä loma-asunto tarjoaa mukavaa ja rentouttavaa majoitusta kävelymatkan päässä kauniista Paljakan uimarannasta. Loma-asunnossa on erilaisia mukavuuksia, kuten takka ja televisio, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja viihtyisän. Lisäksi loma-asunnossa on pyykinpesukone, joka on käytännöllinen pitkien lomien aikana, sekä sauna, jossa voit rentoutua ja nauttia lämmöstä. Lähialueella on myös hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee tästä kohteesta houkuttelevan talviurheilun ystäville.

4. Maja-asunto Paljakan pirtit

Tämä viehättävä loma-asunto tarjoaa ihanteellisen sijainnin aivan Paljakan uimarannan läheisyydessä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan vesipohjaista rentoutumista ja virkistystä kaipaaville vieraille. Loma-asunto tarjoaa mukavuutta ja viihdettä, kuten takan, television ja DVD-soittimen, joiden avulla voit rentoutua ja nauttia olostasi.

Hotellit Puolanka – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Puolangan nähtävyydet ja ajanviete

Paljakan matkailukeskus: Paljakan matkailukeskus Puolangalla tarjoaa vierailleen upean mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta ja monipuolisista aktiviteeteista ympäri vuoden. Olipa kyse sitten kesästä tai talvesta, Paljakan matkailukeskus houkuttelee matkailijoita luonnon kauneudellaan ja laajalla palveluvalikoimallaan.

Hepoköngäs: Hepoköngäs on yksi Suomen korkeimmista luonnonvaraisista vesiputouksista ja se sijaitsee Hepokönkään luonnonsuojelualueella. Putouksen korkeudeksi mainitaan lähteestiä riippuen alle 20 metristä 24 metriin. Putous sijaitsee Heinijoessa noin 16 kilometriä Puolangan keskustasta Hyrynsalmen suuntaan. Vaikka se ei ole Suomen korkein vesiputous, se on silti vaikuttava luonnonnähtävyys ja suosittu retkikohde alueella.

Kiiskilän pappila: Kiiskilän pappila Puolankalla on historiallinen rakennus, joka on peräisin vuodelta 1827. Papilassa on yöpynyt Elias Lönnrot, suomalaisen kansalliseepoksen ”Kalevalan” kokoaja ja kirjoittaja. 

Puolangan kirkko: Puolangan kirkko on Kuopion hiippakunnan Kajaanin rovastikuntaan kuuluvan Puolangan seurakunnan luterilainen kirkko. Kirkko sijaitsee Puolangan kunnan keskustaajamassa. Tämä rakennus on suunniteltu Olavi Sortan toimesta ja se tunnetaan ns. kolmilaivaisena pitkäkirkkona.

Askanmäen kotiseututalo: Askanmäen kotiseututalo Puolangalla oli alun perin kaunis Kaijan kotitalo, josta Askanmäen alue tuli tunnetuksi. Tämä paikka on myös ollut kuvauspaikkana elokuvalle ”Rukajärven Tie”. Kotiseututalo voi tarjota vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin sekä elokuvan tekemisen kulissien taakse.

Sankarihautausmaa: Puolangan seurakunnan sankarihautausmaa sijaitsee kirkon lähellä ja on omistettu niille, jotka ovat palvelleet isänmaataan eri sodissa. Hautausmaalla on yhteensä 158 vainajaa, ja lisäksi kahdeksan sankarivainajaa on haudattuna sivuhautausmaalle. Hautausmaan muistomerkkinä toimii ”Vartiossa oleva sotilas”, jonka on tehnyt taiteilija Valter Mikkola. 

Voikivi: Puolangan Voikivensuolla sijaitseva Voikivi on kiinteä muinaisjäännös, joka on luokiteltu kultti- ja tarinapaikaksi. Tämä laakea kivi on mitoiltaan noin 6 x 3 metriä, ja sen pintaan on hakattu lukuisia historiallisia merkintöjä ja vuosilukuja aina 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Lisäksi kivessä on epäselvä luku, joka saattaisi olla vuosiluku 1581. Voikivi on siis paikka, joka herättää kiinnostusta historiansa ja merkintöjensä kautta.

Metsäntutkimuslaitoksen Paljakan ympäristönäytepankki: Tämä tutkimusalue perustettiin vuonna 1961, ja siellä hoidetaan metsiä ensisijaisesti tutkimustarkoituksia varten. Alueella on merkittyjä luontopolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen metsiin ja luontoon

hepoköngäs puolanka
By Alkuperäinen tallentaja oli Jniemenmaa projektissa Wikipedia kielellä englanti - Siirretty projektista en.wikipedia Commonsiin käyttäjän Apalsola toimesta työkalulla CommonsHelper., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5806247
Puolangan historiaa

Puolangan historia juontaa juurensa saamelaisten asutukseen, josta kertoo edelleen paikkakunnan nimistö. Saamelaiset olivat alueen alkuperäisiä asukkaita, ja monet paikannimet kertovat tästä historiasta, kuten Puolanka, mikä tarkoittaa saameksi palopaikkaa. Alueella on myös useita lapinraunioita, erityisesti Kongas- ja Osamankajärven rannoilla.

Vakinaisempaa asutusta alueelle alkoi tulla 1550-luvulla, kun savolaisia asukkaita saapui alueelle. Asutus alkoi tiivistyä erityisesti 1560-luvun loppupuolella, ja ensimmäiset kylät, kuten Kongasmäki, Voipuanjärvi, Kivarinjärvi ja Lylykylä, alkoivat muodostua.

Mielenkiintoinen tarina Puolangan historiassa liittyy Askanmäen kauniiseen Kaijaan, joka ajoittuu 1600-luvun loppuvuosille. Tämä tarina on innoittanut kirjailijoita ja vaikuttanut esimerkiksi Juhani Ahon romaaniin ”Juha.”

Vuosi 1867 on merkittävä Puolangan historiassa, koska tuolloin Puolanka itsenäistyi Hyrynsalmen seurakunnasta ja samana vuonna perustettiin Puolangan kunta. Kunnan asukasluku kasvoi voimakkaasti 1900-luvun alussa, ja se saavutti suurimman väestömääränsä 1960-luvulla, kun asukkaita oli yli 7 500. Kuitenkin 1960-luvun lopulla väestö alkoi vähetä, ja asukasluku on ollut laskussa. Kunta teollistui 1970-luvulla, ja tärkeitä teollisia yrityksiä perustettiin, kuten Sinisalo Sport Oy, maailman suurin motocross-varusteiden valmistaja. Myös rakennustoiminta kasvoi Kostamuksen rakennusprojektien myötä 1970- ja 1980-luvuilla. Vuonna 1985 Puolangan asukasluku oli noin 5 105, mutta siitä lähtien se on ollut laskussa, ja vuonna 2018 asukkaita oli 2 648.

Katso myös nämä:

Puolangan kotisivut

Hotellit Puolanka – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

puolanka nähtävyydet