Hotellit Punkalaidun

Hotellit Punkalaidun – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Punkalaidun on viehättävä matkakohde Lounais-Suomessa, joka tarjoaa rauhallisen maalaisympäristön ja mahdollisuuden tutustua Suomen luontoon ja historiaan. Alueella voit nauttia ulkoilusta ja retkeilystä sekä vierailla paikallisissa nähtävyyksissä.

hotellit punkalaidun
By Kyzyl 18:21, 4 September 2006 (UTC) - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1138957

Hotellit Punkalaidun – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Punkalaidun sijaitsee Lounais-Suomessa ja on ihanteellinen matkakohde kaikille, jotka etsivät rauhallista maalaisympäristöä ja mahdollisuutta rentoutua luonnon helmassa. Tämä viehättävä kunta tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman aktiviteetteja ja nähtävyyksiä.

Punkalaidun on tunnettu upeista maisemistaan, ja alueella on lukuisia luontopolkuja ja ulkoilureittejä, jotka houkuttelevat patikoijia ja retkeilijöitä. Lisäksi alueelta löytyy kalastusmahdollisuuksia ja hiihtolatuja talvisin. Punkalaidunin rikas historia on näkyvissä paikallisissa nähtävyyksissä, kuten Punkalaitumen kirkossa ja erilaisissa perinnetiloissa. Voit myös vierailla paikallisissa museoissa saadaksesi lisää tietoa alueen menneisyydestä.

Punkalaidun tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua ja nauttia maalaiselämästä, tutustua upeaan luontoon ja uppoutua Suomen historiallisiin juuriin. Se on täydellinen matkakohde kaikille, jotka etsivät rentouttavaa ja virkistävää lomaa Lounais-Suomessa.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Punkalaitumella

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Punkalaitumella

Punkalaitumelta löytyy hotelleja, jotka tarjoavat mukavan majoitusvaihtoehdon vierailijoille. Nämä hotellit tarjoavat usein perusmukavuudet ja palvelut, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Alta löydät muutamia esimerkkejä Punkalaitumen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Luisku

Lomamökki Luisku by Interhome sijaitsee Punkalaitumella. Keittiössä on astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineitä. Jos haluat tutustua alueeseen, hiihto on mahdollista lähiympäristössä. Lähin lentokenttä on Tampere-Pirkkala Airport, 84 km:n päässä lomamökistä.

2. Loma-asunto Luisku

Lomamökki Uisku by Interhome sijaitsee Punkalaitumella, ja siellä keittiöstä löytyy astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineitä. Jos haluat tutustua alueeseen, lähiseudulla on mahdollisuus hiihtää, ja lähin lentokenttä on Tampere-Pirkkala Airport, 84 kilometrin päässä lomamökistä.

3. Loma-asunto Passimökki

Tämä loma-asunto sijaitsee Punkalaitumella, Pirkanmaalla, ja tarjoaa monia mukavuuksia, mukaan lukien hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan. Majoituksessa on yksi makuuhuone, takka, televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys, ja siellä voi nauttia erilaisista aktiviteeteista, kuten hiihdöstä. Tämä on savuton hotelli.

Hotellit Punkalaidun – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Punkalaidun nähtävyydet ja ajanviete

Punkalaidun tarjoaa vierailleen monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka mahdollistavat alueen luonnon ja kulttuurin tutkimisen. Alueella on useita kiinnostavia kohteita ja aktiviteetteja vierailijoiden iloksi.

Punkalaitumen kirkko: Punkalaitumen kirkko on kaunis puukirkko, jonka suunnitteli ja rakennutti humppilalainen Johan Björman. Kirkon historia juontaa juurensa vuoteen 1774, kun se vihittiin käyttöön. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun edellinen kirkko, 1600-luvun alkupuolella rakennettu, tuhoutui salamaniskusta vuonna 1773. Kirkkoa on vuosien varrella kunnostettu ja peruskorjattu useita kertoja, viimeisin kerta tapahtui vuonna 1983. Kirkko on merkittävä osa Punkalaitumen historiallista ja kulttuurista maisemaa.

Punkalaitumen kunnantaloPunkalaitumen kunnantalo on vaikuttava rakennus, joka on palvellut kuntaa monien vuosikymmenien ajan. Tämä Jugend-tyylinen kaksikerroksinen puurakennus valmistui vuonna 1925, ja se on saanut huomiota niin paikallisilta kuin vierailijoilta. Rakennuksen ulkonäkö on vaikuttava ja kiinnostava, ja se heijastaa tuon ajan arkkitehtuurin tyylikkyyttä. Kunnantalon toinen kerros on erityisen huomionarvoinen, sillä se on mansardikaton peittämä ja sen katonharjaa koristaa pieni torni, joka antaa rakennukselle ylimääräisen viehätyksen. Ensimmäinen kerros on hirsirakenteinen, ja tämä yhdistelmä antaa rakennukselle uniikin ulkoasun.

Mäenpään työväentalo: Mäenpään työväentalo Punkalaitumella on historiallisesti merkittävä rakennus, joka valmistui vuonna 1908. Se on ollut tärkeä osa kylämaisemaa ja on ollut keskeinen paikka yhteisölliselle toiminnalle. Rakennus koki peruskorjauksen vuonna 2016, mikä auttoi säilyttämään sen historiallisen arvon ja pitämään sen kunnossa nykypäivänä.

NiittäjäpatsasPunkalaitumen tori on ollut pitkään tärkeä osa kylän elämää, vaikka sen ajankohta on vaihdellut vuosien varrella. Vuonna 1984 toripäiväksi vakiintui torstai, ja se on siitä lähtien ollut merkittävä kauppapaikka ja kohtaamispaikka paikallisille asukkaille ja kävijöille. Torialue on myös suosittu paikka erilaisten tapahtumien järjestämiseen, mikä luo yhteisöllisyyttä ja elävöittää aluetta. Yksi torin merkittävistä maamerkeistä on Niittäjäpatsas, joka pystytettiin vuonna 1989 Punkalaitumen 350-vuotisjuhlan kunniaksi. Tämä veistos, jonka loi taiteilija Ensio Seppänen, on osa alueen kulttuuriperinnettä ja kertoo paikallisten ylpeydestä ja historiasta. 

Punkalaitumen pappila: Punkalaitumen pappila kohoaa maalauksellisesti peltoaukean keskellä. Sen uusrenessanssityylinen päärakennus valmistui jo vuonna 1897. Tämä pappila, joka on yksi Suomen suurimmista, osittain jopa kaksikerroksisista, on suunnitellut vammalalainen rakennusmestari Kaarle Kulmala. Pappilan päärakennus on vaikuttava näky ja kertoo ajastaan sekä arkkitehtonisesta kauneudestaan.

Riippusilta pappilaanPunkalaitumen kirkolta avautuu kaunis näkymä Punkalaitumen pappilaan vievälle jokisillalle. Tämä silta on ollut tärkeä osa paikallista kulkureittiä ja historian kokonaisuutta. Alun perin, vuonna 1931, rakennettu jokisilta oli malliltaan riippusilta, joka palveli kävelysiltana. Vuonna 1955 siltaa kuitenkin uusittiin ja se säilytti edelleen riippusillan muotonsa. Silloin se on mahdollistanut paikallisen liikkumisen ja tarjonnut kauniin tavan ylittää Punkalaitumenjoki. Silta on ollut paikallisten ja vierailijoiden käytössä maisemien ihailuun ja luonnonrauhaan tutustumiseen.

Aktiviteetit

Appelqvistin korsu: Appelqvistin korsu sijaitsee Urjalan ja Punkalaitumen rajamailla, noin kilometrin päässä Harituntieltä. Tämä kivinen korsu piiloutuu maastoon, ja sen löytäminen herättää mielenkiinnon sen alkuperästä. Korsun sisältä löytyy kansiollinen tietoa Appelqvistin perheestä, erityisesti Frans Mikael Appelqvistista, jonka elämässä oli traagisia käänteitä. Vierailijat voivat myös kirjoittaa vieraskirjaan.

Konatun Kellari: Konatun Kellari on lohkareluola, joka sijaitsee Punkalaitumen Sarkkilan ja Oriniemen rajamailla. Se on ollut historiallinen merkkipaikka ja on uskottu, että ennen ihmisiä tällä alueella asuttivat hiidet, jotka ehkä rakensivat luolan. Konatun Kellariin voi tutustua ja se on kulkureitti hiisien mailla.

Porttikallio: Porttikallion urheilukeskus tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden. Alueella on valaistu kuntorata ja -latu, ulkokuntoilualue, maisematorni sekä frisbeegolfrata. Porttikallio sopii hyvin niille, jotka haluavat liikkua ja nauttia ulkoilusta.

Vartiola: Vartiolan urheilualueella on monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Siellä on yleisurheilukenttä, jalkapallokenttä, juoksurata, monitoimiareena, hiekkakenttä ja frisbeegolfrata. Alue soveltuu erinomaisesti erilaisten ulkoilu- ja liikuntaharrastusten harjoittamiseen.

Uimapaikat: Punkalaitumella on useita uimapaikkoja, joissa voit virkistäytyä ja nauttia vedestä. Tässä voit rentoutua ja nauttia kesäpäivistä uimisen merkeissä.

By Kyzyl 17:24, 4 September 2006 (UTC) - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1138711
Punkalaitumen historiaa

Punkalaitumen kunnan nimi ”Punkalaitio” on todennäköisesti johdettu alueen halki virtaavasta Punkalaitumenjoesta. Tämä johtunee siitä, että ”punka” tarkoitti syvännettä ja ”laitio” väylää. Alueella on myös löydetty kivikautisia asuinpaikkoja noin 3 000 vuoden takaa ja pronssikauden ajoilta muutamia hiidenkiukaita. Alueelle syntyi pysyvä asutus nuoremmalla rautakaudella ennen ristiretkiaikaa.

Punkalaitumesta on ensimmäinen kirjallinen maininta vuoden 1540 maakirjassa, tuolloin nimellä ”Punkalaitio.” Alue kuului tuolloin Huittisten hallintopitäjään ja muodosti yhden neljästä neljänneksestä.

Punkalaitumen kirkkopitäjä perustettiin vuonna 1639, ja sen perustamiskirjan allekirjoitti kenraalikuvernööri Pietari Brahe. Seurakuntaan liitettiin myös muita kyliä, kuten Liitsolan kylä Tyrväästä ja Oriniemen kylä Urjalasta. Punkalaitumen kunta pitää seurakunnan itsenäistymistä kuntakehityksen alkuna.

Vuonna 1868 kunnallinen ja seurakunnallinen hallinto erotettiin toisistaan, ja Punkalaitumen kuntakokous kokoontui ensimmäisen kerran. Ensimmäisiä päätöksiä oli kansakoulun perustaminen, ja koulu aloitti toimintansa Sarkkilan kylässä seuraavana vuonna. Vuonna 1919 Punkalaitumen aluea pieneni hieman, kun osia siirrettiin Halkivahan saarnahuonekuntaan, joka kuului aluksi Vesilahteen ja myöhemmin Urjalaan. Toisaalta vuonna 1932 Punkalaitumelle liitettiin pieni alue Tyrvään kunnasta, Jutin kulma.

Toisen maailmansodan jälkeen Sakkolan siirtoväkeä asutettiin Punkalaitumelle. Alueen kehitystä hidasti pitkään sen sijainti sivussa 1950- ja 1960-luvuilla rakennetuista uusista valtateistä ja kunnan tiestön huono kunto. Kehitys sai uutta vauhtia 1970-luvulla, kun Huittisten ja Urjalan välinen seututie 230 parannettiin ja kevyen liikenteen väyliä rakennettiin. Samalla tehtiin parannuksia teihin Vammalaan, Humppilaan ja Vesilahteen suuntautuvilla reiteillä.

Katso myös nämä: 

Punkalaitumen kotisivut

Hotellit Punkalaidun – Vertaa hotellit sivustomme kautta

hotellit punkalaidun
By Cryonic07 - Tämän SVG-tiedoston lähdekoodi on validoitu., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2696785