Hotellit Pudasjärvi

Hotellit Pudasjärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pudasjärvi tarjoaa rauhallisen pakopaikan luonnonhelmassa Pohjois-Pohjanmaalla. Järvimaisemat, kuten Iso-Syöte ja Pudasjärven vesistöt, houkuttelevat luontomatkailijoita. Aktiivisille retkeilijöille ja talviurheilun harrastajille alue tarjoaa monipuolisia elämyksiä ympäri vuoden.

hotellit pudasjärvi
By Toivo Miettinen - oma kuva, PD/Oma, https://fi.wikipedia.org/w/index.php?curid=775178

Hotellit Pudasjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pudasjärvi tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen yhdistelmän kaunista luontoa ja monipuolisia aktiviteetteja. Iso-Syötteen lumoavat maisemat ja laskettelurinteet houkuttelevat talviurheilun ystäviä, kun taas kesäisin alueen lukuisat järvet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja luontoretkeilyyn.

Pudasjärven vesistöt tarjoavat upeita maisemia ja rauhallisia hetkiä vesillä liikkujille. Alueen patikointireitit puolestaan antavat mahdollisuuden tutustua alueen vehreisiin metsiin ja villiin luontoon.

Pudasjärvellä vierailevat voivat nauttia paikallisista herkuista, kuten kalasta ja riistasta, sekä tutustua alueen kulttuuriin esimerkiksi Pudasjärven kotiseutumuseossa. Tämä pohjoinen matkakohde tarjoaa unohtumattoman sekoituksen hiljaisuutta, luonnon kauneutta ja aktiivista lomanviettoa ympäri vuoden.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Pudasjärvellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Pudasjärvellä

Pudasjärvi tarjoaa vierailleen rauhallisia ja kodikkaita hotelleja, jotka heijastavat alueen luonnonläheisyyttä ja vieraanvaraisuutta. Hotellit usein sijaitsevat kauniilla paikoilla, tarjoten mahdollisuuden nauttia Pudasjärven luonnonkauneudesta ja vesistöistä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pudasjärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Iso-Syöte

Hotel Iso-Syöte tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon, vain lyhyen kävelymatkan päässä Iso-Syötteestä. Majoituspaikassa on useita mukavuuksia, kuten ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti. Voit rentoutua täyden palvelun kylpylässä, jossa on tarjolla erilaisia hoitoja, kuten vartalohoitoja, hierontoja ja kasvohoitoja. Majoituspaikassa on monipuoliset ruokailumahdollisuudet, kuten kahvila, ravintola ja baari/lounge. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. Voit myös nauttia uimisesta majoituspaikan sisäuima-altaassa tai rentoutua saunassa ja höyrysaunassa.

2. Taigalampi

Tämä ilmastoitu huvila sijaitsee lähellä Pikku-Syötettä tarjoten ainutlaatuisen majoitusvaihtoehdon. Huvila on varustettu keittiöllä, pyykinpesukoneella ja neljällä kylpyhuoneella, tarjoten asiakkaille mukavan oleskelun. Majoituspaikassa on ilmainen Wi-Fi, mikä mahdollistaa asiakkaille helpon yhteydenpidon ja tiedonhankinnan. Aamiaispalvelu on saatavilla lisämaksusta, tuoden lisää mukavuutta ja vaihtoehtoja vieraille.

Huvila sijaitsee alueella, jossa on hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan talviurheilun harrastajille. Kohteet Iso-Syöte ja Pikku-Syöte ovat lyhyen ajomatkan päässä, tarjoten mahdollisuuden tutustua alueen nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin.

3. Loma-asunto Lupposyöte

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee kävelymatkan päässä Pikku-Syötteestä, tarjoten mukavan tukikohdan lomanviettoon. Loma-asunto tarjoaa asiakkaille kodikkaan keittiön, pyykinpesukoneen ja takan, luoden viihtyisän ilmapiirin. Majoituspaikan alueella on mahdollisuus rentoutua saunassa, tarjoten ylimääräisenä etuna loma-asujille. Sijainti on erinomainen, vain 2 minuutin ajomatkan päässä Pikku-Syötteestä ja muutaman minuutin ajomatkan päässä Syöte National Parkista, tarjoten helpon pääsyn alueen nähtävyyksiin ja luontokohteisiin.

4. Wanha kunnantalo

Wanha kunnantalo sijaitsee Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaan alueella, tarjoten viihtyisää majoitusta luonnonläheisessä ympäristössä. Majoituspaikan tunnelmaa täydentää puutarha, joka kutsuu rentoutumaan. Vieraille on tarjolla kätevät palvelut, kuten ilmainen yksityinen pysäköintialue, ympärivuorokautinen vastaanotto ja maksuton WiFi, joka mahdollistaa vaivattoman yhteydenpidon ja tiedonhankinnan.

Huoneisto itsessään on varustettu makuuhuoneella, kylpyhuoneella, liinavaatteilla, pyyhkeillä, taulu-tv:llä, ruokailutilalla, täysin varustetulla keittiöllä ja patiolla, jolta avautuvat kauniit näkymät joelle.

Hotellit Pudasjärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pudasjärvi nähtävyydet ja ajanviete

Pudasjärvi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Luonnonläheinen ympäristö tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun. Pudasjärven alueella sijaitsevat järvet, metsät ja luonnonpuistot houkuttelevat luontoharrastajia ja retkeilijöitä.

Iso-Syöte, Suomen eteläisin tunturi, tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia aktiviteetteja Pudasjärven kaupungissa. Matkaa kaupungin keskustaajamasta Kurenalle kertyy noin 55 kilometriä, kun taas Ouluun on noin 140 kilometriä. Tunturin huippu kohoaa mahtavat 432 metriä merenpinnan yläpuolelle, yltäen puurajan yläpuolelle. Saamenkielinen nimi ”Syöte” tarkoittaa pyhää paikkaa, ja alueella asuneet saamelaiset pitivät Isoa-Syötettä seitapaikkana, joka oli omistettu uhreille ja palvonnalle. Tämä historia luo alueelle erityisen tunnelman ja pyhyyden tunteen.

Draken DK-219 “Rysky”: Lapin lennosto lahjoitti vuonna 2004 pois käytöstä poistetun Draken-suihkuhävittäjän Pudasjärven ilmailukeskukseen muistomerkiksi. Tämä ilmavoimien käyttämä kone, lempinimeltään ”Rysky”, on asetettu näyttävästi neljän metrin korkuiseen metallipilariin lähelle Pudasjärven ilmailukeskuksen lähtötasoa. Draken ehti palvella ilmavoimissa kokonaiset 25 vuotta, suorittaen tuona aikana vaikuttavat 3 700 lentoa ja kertyen 2 200 lentotuntia.

Illikaisenkosken muistomerkki: Livon kylällä Livojoen rannalla toimi aikoinaan vesimylly ja sahalaitos. Myllyn rakentamisajankohtaa ei ole tarkasti dokumentoitu, mutta siihen liittyvä saha valmistui vuonna 1908. Kuitenkin nämä historialliset rakennukset tuhoutuivat tulipalossa vuonna 1938. Alueelle on pystytetty muistomerkki, joka sijaitsee pienen kotitarvemyllyn paikalla. Tämä muistomerkki kunnioittaa alueen historiallista perintöä ja sen teollista menneisyyttä.

Pudasjärven kotiseutumuseo on yksi Suomen arvostetuimmista kotiseutumuseoista, kiitos laajan kokoelmansa, monipuolisen esittelyn ja hyvän hoidon. Museo tarjoaa opastettuja kierroksia niin ryhmille kuin yksittäisillekin vierailijoille, ja alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Museo sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Pudasjärven keskustasta, Siuruantien (tie 855) varrella, aivan Pudasjärven kirkon läheisyydessä. Alueen halki kulkee vanha kirkkotie, joka lisää paikan historiallista tunnelmaa.

Lapin sodan muistomerkit: Lapinsodan muistomerkki Aittojärvellä, Hetekylän tienhaarassa VT 20 varrella, kertoo Lapinsodan ensimmäisestä varsinaisesta tulitaistelusta, joka käytiin suomalaisten ja saksalaisten välillä. Muistomerkin läheisyyteen on rakennettu korsu ja taisteluhautoja tulipesäkkeineen sota-aikaisen mallin mukaisesti. Alueella sijaitseva Juustolan kahvio tarjoaa mahdollisuuden tutustua sota-aikaisiin varusteisiin ja muuhun materiaaliin.

Syötteen luontokeskus toivottaa vieraat tervetulleiksi komeaan hirsilinnaansa, joka sijaitsee Syötteen kansallispuiston portilla. Uusi näyttely, ”Rakkaudella luontosi”, avattiin yleisölle joulukuussa 2022, tarjoten mahdollisuuden tutustua Syötteen upeaan luontoon. Luontokeskus ja näyttely ovat avoinna ilmaiseksi. Luontokeskus tarjoaa myös ajankohtaisia retkivinkkejä, jotka auttavat suunnittelemaan aktiivilomaa vaarametsien kauniissa ympäristössä.

Parkkuupukki on pystytetty kunnioittamaan niitä miehiä ja naisia, jotka tekivät mittavaa ja raskasta työtä savotoissa. Heidän elämäntyönsä mahdollisti hyvän elämän läheisilleen ja koko kyläyhteisölle. Muistomerkin paljastustilaisuus järjestettiin 11.7.2005. Parkkuupukki toimii pysyvänä muistona ja kiitoksena niille, jotka ovat antaneet panoksensa yhteisön hyväksi savottometsissä.

Pudasjärven kirkkoalue: Riekinkankaalle Pudasjärven rantaan vuonna 1781 valmistunut ristikirkko edustaa alueen kolmatta kirkkoa. Tilavaan kirkkoon mahtuu noin 700 ihmistä. Kellotapuli on kolmikerroksinen, ja sen ulkoseinillä on ainoat tunnetut Mikael Toppeliuksen ulkomaalaukset, jotka ovat peräisin vuosilta 1765-1766. Kirkon pihapiirissä sijaitsee vapaussodan taisteluissa kaatuneiden hauta sekä Pudasjärven ensimmäisen kirkkoherran Josephus Palmannuksen ja hänen perheensä hauta. Palmannukset kohtasivat traagisen kohtalon hukkuen Pudasjärveen palatessaan helluntaikirkosta vuonna 1666.

Aktiviteetit

Moottorikelkkailu: Pudasjärvellä on erinomaiset mahdollisuudet moottorikelkkailuun, sillä alueella kiertää noin 500 kilometriä moottorikelkkauria. Maisemat vaihtelevat tasaisista suolakeuksista vaarojen jyrkänteisiin, tarjoten monipuolisia kokemuksia kelkkailun ystäville.

Metsästys: Pudasjärven monipuolinen luonto avaa upeat mahdollisuudet metsästykseen, olipa kyseessä sitten pienriista tai suurempi riista. Kolmasosa Pudasjärven maapinta-alasta kuuluu Metsähallitukselle, mikä tarkoittaa, että myös ulkopaikkakuntalaisille on tarjolla runsaasti metsästysmaita.

Kalastaminen: Iijoen rannalta Pudasjärven keskustasta löytyvät erinomaiset mahdollisuudet aloittaa kalastusharrastus matalalla kynnyksellä. Jokirantaan on rakennettu monipuolisia varusteita, jotka mahdollistavat erilaisten kalastustapahtumien järjestämisen.

Retkeily: Pudasjärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn, joissa vaihtelevat maastot ja luonnon kauneus tekevät kokemuksesta ikimuistoisen. Hyvin opastetut retkeilyreitit soveltuvat erinomaisesti niin lapsiperheille kuin kaikille ulkoilusta nauttiville. Voit valita reittejä, jotka seurailevat jokien ja purojen varsia tai suuntaavat kohti vaaramaisemia ja soita, tarjoten vaihtelua retkeilykokemuksiin.

Vesiretkeily: Pudasjärvellä tarjoavat lukuisat joet erinomaiset mahdollisuudet vesiretkeilyyn. Suosituimpia jokia ovat Iijoen lisäksi Livojoki, Pärjänjoki, Naamankajoki, Iinattijoki ja Siuruanjoki. Nämä valjastamattomat ja kulttuurimaisemien reunustamat vesireitit tarjoavat runsaasti rantautumis- ja taukopaikkoja, luoden täydelliset puitteet retkeilylle vesillä. Iijokisoutu on tunnettu vesiretkeilytapahtuma, joka on järjestetty jo vuodesta 1983. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden soutaa ja meloa Iijokea pitkin Taivalkosken Saijasta Pudasjärven Kipinään kesä-heinäkuun vaihteessa.

CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=510759
Pudasjärven historiaa

Pudasjärven historia on rikas ja monipuolinen. Ennen saamelaisasutusta alueella asui metsänriistaa ja kalaa pyydystävä kivikauden väestö. Saamelaiset asuttivat alueen myöhemmin, ja heidän aikanaan syntyi paikannimiä, kuten Lapinvaara, Lapinniemi, Puhos, Naamanka, Kollaja, Jaalanka, Panuma, Jaurakka ja Iijoki.

Ruotsin vallan aikana 1500-luvulla alueelle muutti savolaisia perheitä, ja myöhemmin Venäjän vallan alla alue kasvoi ja kehittyi. Iijoen laaksoa asutettiin, ja 1600-luvulla perustettiin Pudasjärven seurakunta. Alueen ensimmäinen kirkko rakennettiin vuonna 1673. Väestö joutui kohtaamaan haasteita, kuten suuret nälkävuodet ja isoviha 1710-luvulla, mutta selviytyi niistä.

1800-luvulla alueella oli merkittävää voin ja tervan tuotantoa, ja saha- ja myllyteollisuus olivat läsnä. Koulutusta laajennettiin, ja Pudasjärvi sai oman puhelinlinjansa vuonna 1903. Itsenäisyyden aikana alueella oli jääkäriliikkeen etappiteitä, ja kansalaissodassa pudasjärveläiset tukivat pääosin valkoisia.

Sotavuosien jälkeen, 1940-luvulta lähtien, alueella alkoi sähköistäminen ja muita kehityshankkeita. 1960-luvulla käynnistyi voimakas poismuutto, mutta samalla ajanjaksolla Iso-Syötteellä alkoi lasketteluharrastus, joka on myöhemmin muodostunut paikkakunnan tavaramerkiksi.

Pudasjärvi liittyi osaksi Iin seutukuntaa vuonna 2001 ja oli väkiluvultaan suurin kaupunki Suomessa vuoteen 2006 asti, kun Rovaniemi yhdistyi Rovaniemen maalaiskunnan kanssa. Pudasjärven historia heijastelee alueen vaiheita aina esihistoriasta nykypäivään saakka.

Katso myös nämä: 

Pudasjärven kotisivut

Hotellit Pudasjärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta