Hotellit Posio

Hotellit Posio – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Posio hurmaa vierailijat upeilla erämaamaisemillaan, kalaisilla vesillään ja mahdollisuudella nähdä revontulia. Täällä voit nauttia hiljaisuudesta ja lähellä olevasta luonnosta, tehdä retkiä tuntureille ja järville sekä kokea aitoa Lapin tunnelmaa.

hotellit posio

Halvat hotellit Kolari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Posio tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea Suomen pohjoisen luonnon lumoavan kauneuden ja rauhan. Tämä pieni kunta on erinomainen kohde niille, jotka etsivät aitoja Lapin elämyksiä ilman suurten matkailukeskusten vilinää.

Yksi Posion vetonauloista on sen upeat erämaamaisemat. Puhdas ja koskematon luonto ulottuu kaikkialle, ja tunturit, metsät ja monet järvet tarjoavat loistavia mahdollisuuksia patikointiin, kalastukseen ja retkeilyyn ympäri vuoden. Posion luonto on erityisen vaikuttava talvisin, kun lumipeite ja revontulet tekevät maisemasta satumaisen. Kalastuksesta kiinnostuneille Posio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet. Alueen järvet ja joet ovat täynnä kalaa, ja voit kokea aitoa erämaakalastusta monilla eri tavoilla, kuten pilkkimällä jäällä tai melomalla kanootilla järvellä. Monet retkeilyreitit kulkevat myös kalastuspaikkojen läpi.

Posion sijainti revontulivyöhykkeellä tekee siitä ihanteellisen paikan revontulien bongaukseen. Talvi-illat tarjoavat upean mahdollisuuden nähdä revontulia tanssimassa taivaalla, ja alueella on useita revontuliretkiä ja -kierroksia, jotka voivat auttaa vierailijoita löytämään tämän luonnonihmeen. Vaikka Posio on luonnonystävien paratiisi, se tarjoaa myös mukavuutta ja viihtyisyyttä matkailijoille. Täällä voit majoittua viehättävissä mökeissä, nauttia paikallisista herkuista ja kokea aitoa lappilaista vieraanvaraisuutta.

Posio on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat paeta arjen kiireitä ja uppoutua Suomen upeimpiin luonnonihmeisiin. Se tarjoaa aitoja Lapin elämyksiä kaikille, jotka haluavat kokea erämaan rauhan ja Lapin lumon.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Posiolla

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Posio

Posio tarjoaa matkailijoille monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Hotellit Posiossa tarjoavat mukavaa majoitusta ja usein myös lisäpalveluita, kuten ravintoloita, saunoja ja ulkoilumahdollisuuksia. Alta löydät muutamia esimerkkejä Posion suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kitkanriisi Hostel

KitkanRiisi – Hostel tarjoaa monipuolisia mukavuuksia matkailijoille, mukaan lukien ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja omatoiminen pysäköinti, mikä tekee vierailusta sujuvaa. Voit nauttia päivittäisestä buffetaamiaisesta lisämaksusta. Lisäksi majoituspaikassa on viihtyisä terassi, kirjasto ja takka aulassa, jotka luovat rentouttavan ympäristön. Voit myös pulahtaa uimaan majoituspaikan yksityisellä rannalla tai rentoutua saunassa. Lisäksi voit kokeilla lumikenkäilyä alueen kauniissa maisemissa.

2. Lapin Satu

Lapin Satu tarjoaa majoittujilleen käytössä olevan ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä mahdollisuuden ilmaiseen omatoimiseen pysäköintiin. Jos haluat nauttia ateriasta paikan päällä, voit tilata herkkuja majoituspaikan omasta ravintolasta. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, ja voit nauttia raittiista ilmasta majoituspaikan terassilla. Voit myös rentoutua majoituspaikan yksityisellä rannalla tai saunassa, ja hiihtomahdollisuudet ovat lähellä.

3. Lomakeskus Himmerki

Lomakeskus Himmerkin mökeissä Kitkajärven rannalla on omat keittiöt, ja useimmissa niistä on viihtyisä oleskelutila ja televisio. Keittiöistä löytyvät kaikki tarvittavat välineet, kuten liesi, jääkaappi ja kahvinkeitin. Monissa mökeissä on myös oma sauna, ja joissakin on parveke tai terassi, joilta voi nauttia järvinäkymistä. Himmerkin Lomakeskuksessa voit rentoutua saunassa ja uida järvessä. Paikan päältä on mahdollista vuokrata polkupyöriä ja kanootteja, ja yleisissä tiloissa on käytettävissä ilmainen Wi-Fi-yhteys.

4. Lapiosalmi

Salmijärvi-järven rannalla sijaitseva Lapiosalmi Wilderness Center tarjoaa itsepalvelumajoitusta metsäisellä alueella. Tämä lomakeskus sisältää saunan. Mökit tulevat omalla kylpyhuoneella ja wc:llä. Kaikissa mökeissä on myös omat keittiötilat ja ruokapöytä.

5. Aneen loma

Tämä majoituspaikka sijaitsee Anetjärven kylässä, ja se on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Anetjärven uimarannoista ja kalastuspaikoista. Majoituspaikassa on saatavilla rantasauna ja maksuton pysäköinti. Aneen Loma Vacation and Cottagesin jokaisessa huoneistossa ja mökissä on viihtyisä oleskelualue, televisio ja täysin varusteltu keittiö, jossa on keittolevy ja jääkaappi

Hotellit Posio – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Posio nähtävyydet ja ajanviete

Posio tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka kietoutuvat upeaan Lappilaiseen luontoon ja kulttuuriin. Alueen vetonauloja ovat upeat järvet, metsät ja vaarat, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kalastukseen, patikointiin ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Talvella alueella voi nauttia hiihdosta ja lumikenkäilystä. Kulttuurin ystäville Posio tarjoaa mahdollisuuden tutustua saamelaiseen kulttuuriin ja Lapin perinteisiin.

Pentik-mäki: Pentik-mäki on Posion tunnetuin nähtävyys, joka houkuttelee vuosittain noin 70,000 kävijää. Alueella vieraat voivat tutustua Pentik Oy:n tehtaanmyymälään, Kahvikuppi-museoon, Muistoja Maalta -museoon, Vanhaa keramiikkaa -näyttelyyn sekä vaihtuviin näyttelyihin. Lisäksi Veistospuisto täydentää käyntikokemusta taiteen ja luonnon yhdistelmällä.

Naumanniemen kotimuseo: Naumanniemen kotimuseo on hyvin säilynyt rakennuskokonaisuus, joka on kuulunut Luokkasen suvulle kolmen sukupolven ajan. Museo sijaitsee noin 10 km päässä Posion keskustasta Kemijärven suuntaan.

Posion kirkko: Posion kirkko on puinen pitkäkirkko, joka rakennettiin alun perin ilman varsinaisia piirustuksia. Se sijaitsee noin kaksi kilometriä Posion keskustasta Taivalkosken suuntaan.

Posion kotiseutumuseo: Posion kotiseutumuseo on paikka, jossa talonpoikaisperinne herää eloon Lohirannan kylässä. Museon kokoelmaan kuuluu noin 1000 esinettä, ja alueella on mahdollisuus leiriytyä ja asuntovaunuasumiseen, jolloin vierailijat voivat seurata maalaiselämää.

Akaanlahden tukinsiirtolaitos: Akanlahden tukinsiirtolaitos on historiaa huokova paikka, jossa puut uitettiin Kitkasta Livoon, vaikka Livojärven pinta on 3,54 metriä Kitkajärveä korkeammalla. Laitos rakennettiin vuosina 1892-93 ja myöhemmin vuosina 1935-36.

Sirniön Seppäkyllä: Sirniön Seppäkylä Etelä-Posiolla on yhtenäinen kokonaisuus, joka on tunnettu taitavista sepeistään. Kyläseura on elvyttänyt vanhaa kyläseppäperinnettä ja entisöinyt Heikkilän pirtin, joka toimii seppäperinteen keskuksena.

Tuomijoen mylly: Tuomijoen mylly on historiallinen kohde, joka on peräisin vuodesta 1770. Se sijaitsee Anetjärven kylän suunnalla ja tarjoaa mielenkiintoisen historiallisen nähtävyyden.

 

Aktiviteetit

Vaellus ja retkeily: Posio tarjoaa upeita vaellusmahdollisuuksia, mukaan lukien Korouoman rotkolaakso, joka tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia. Riisitunturin Kansallispuisto on toinen suosittu kohde vaeltajille. Voit nauttia harjumaisemista Hirsiniemellä tai vierailla vanhalla tukinuittopaikalla, Auttiköngäällä.

Metsästys: Metsästyksestä kiinnostuneille Posio tarjoaa mahdollisuuksia metsästykseen. Muista hankkia tarvittavat luvat ja huomioida porotyöt.

Marjastus ja sienestys: Alueella on runsaasti metsiä, joissa voit kerätä marjoja ja sieniä.

Laskettelu: Jos nautit laskettelusta, voit vierailla läheisissä laskettelukeskuksissa, kuten Ruka, Suomu ja Iso-Syöte, jotka ovat noin tunnin ajomatkan päässä Posiosta.

Moottorikelkkailu: Posio tarjoaa kelkkareittejä, jotka mahdollistavat lumisten maisemien tutkimisen moottorikelkoilla.

Eräopastus: Voit osallistua eräopastetuille retkille ja kokea nokipannukahvin valmistamisen avotulella sekä muita eräelämän taitoja.

Kanoottiretket: Voit nauttia rauhallisista kanoottiretkistä alueen järvillä ja joilla.

Tutustuminen porotilalle: Pääset tutustumaan paikalliseen porokulttuuriin ja voit jopa osallistua poroajeluihin.

Luontotarkkailu: Posio tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luonnon tarkkailuun, mukaan lukien lintujen tarkkailu ja reviirien seuraaminen.

posio nähtävyydet
By Eljas Waltari - https://picasaweb.google.com/EljasWaltari/LapinMatka92010#5518352074893610770, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=13289744
Posion historiaa

Posion nykyinen alue kuului suurelta osin Kitkan lapinkylään 1500- ja 1600-luvuilla. Uskotaan, että Kitkan lapinkylän talvikylä sijaitsi Talliskotalammen alueella Kuusamon Kivilahdessa. Alueelle alettiin perustaa suomalaista uudisasutusta 1600-luvun loppupuolella, ja vanha lapinkyläjako poistui käytöstä vuonna 1760.

Posion seurakunta ja kunta perustettiin 1920-luvun vaihteessa, kun ne irrotettiin pääasiassa Kuusamoon kuuluneista alueista. Pienempiä osia liitettiin Posion eteläosaan Taivalkoskesta, länsiosaan Pudasjärvestä ja luoteisnurkkaan Rovaniemen pitäjästä. Vaikka senaatti oli päättänyt perustaa Posion seurakunnan jo vuonna 1908, päätöksen täytäntöönpano viivästyi muun muassa kirkon puuttumisen vuoksi.

Posiojärven eteläpäässä valmistui vuonna 1927 hirsirakenteinen saarnahuone, joka myöhemmin muunnettiin lautavuoratuksi Posion kirkoksi. Kirkko sijaitsee Ahvensalmen itärannalla, välissään Kitkajärvi ja Posiojärvi. Kirkon kellotapuli on erillinen rakennus.

Posion kunnanvaakuna valittiin vuonna 1958 viidestä eri vaihtoehdosta. Voittaneessa ehdotuksessa vaakunaselityksenä on: ”mustassa kentässä kolme hopeista kotaa ryhmitettynä 2+1, oviaukot punaiset.” Tämä vaakuna on ainoa laatuaan Suomessa, joka viittaa saamelaisperinteeseen.

Posion historiaa käsittelevä paikallishistoriateos ”Posion historia,” joka kattaa ajan esihistoriasta vuoteen 2000, julkaistiin vuonna 2006. Teoksen kirjoittajina toimivat useat asiantuntijat, kuten Hannu Kotivuori, Anu Vahtola, Seppo Ervasti, Antero Tervonen, Tapio Karjalainen ja Jouko Vahtola.

Posion kotiseutulaulu ”Posion kutsu” valittiin vuonna 2000. Sen sävelsi ja sanoitti Heikki Yli-Tepsa.

Katso myös nämä: 

Posion kotisivut

Hotellit Posio – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Care - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3005355