Hotellit Polvijärvi

Hotellit Polvijärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Polvijärvi tarjoaa rauhallisen pakopaikan Pohjois-Karjalan sydämessä, jossa vehreät metsät ja kimaltelevat järvet kutsuvat luontomatkailijoita. Tunnelmallinen kylähenki yhdistyy monipuolisiin ulkoilumahdollisuuksiin, tehden siitä idyllisen kohteen luonnonystäville ja rentoutumista kaipaaville.

hotellit polvijärvi
By Tvkosone - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70438759

Hotellit Polvijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Polvijärvi tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Suomen luonnon kauneus ja rauha. Kunnan alueella sijaitsevat monet upeat järvet, jotka tarjoavat mahdollisuuksia kalastukseen, veneilyyn ja rentouttaviin rantahetkiin.

Polvijärvi on tunnettu myös monipuolisista ulkoilumahdollisuuksistaan, kuten patikoinnista, pyöräilystä ja marjastuksesta. Matkailijat voivat tutustua alueen luontopolkuihin, jotka tarjoavat upeita näköaloja ympäröivään vehreään metsään ja järvimaisemiin. Talvisin lumipeitteiset metsät houkuttelevat hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita nauttimaan talvisista aktiviteeteista.

Polvijärven kylässä vallitsee aito maalaisyhteisön tunnelma, ja matkailijat voivat tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin. Käsityöläiset tarjoavat kävijöille mahdollisuuden hankkia paikallisia tuotteita ja matkamuistoja. Kylän viehättävät kahvilat ja ravintolat tarjoavat paikallisia herkkuja, joissa voi maistella alueen perinteistä ruokakulttuuria. Polvijärvi on ihanteellinen kohde niille, jotka etsivät rauhaa ja luonnonläheistä kokemusta ilman suurkaupungin kiirettä. Se tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen stressistä ja uppoutua Suomen kauniiseen maaseutumaisemaan.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Polvijärvellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Polvijärvellä

Polvijärven hotellit tarjoavat mukavaa ja kodikasta majoitusta Pohjois-Karjalan kauniissa ympäristössä. Alueen hotellit painottavat paikallista vieraanvaraisuutta ja tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja matkailijoille. Alta löydät muutamia esimerkkejä Polvijärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kalliosaari, yksityinen saari

Tämä huvila sijaitsee yksityisellä saarella ja tarjoaa parvekkeen ja puutarhan maisemat. Tämä rannan läheinen kiinteistö tarjoaa pääsyn terassille ja ilmaisen yksityisen pysäköinnin. Vieraat voivat hyödyntää puutarhaa. Huvila sisältää 2 makuuhuonetta, taulu-tv:n ja täysin varustetun keittiön, joka tarjoaa vieraille uunin ja mikroaaltouunin. Majoituspaikassa on takka.

2. Loma-asunto Purola

Holiday Home Purola by Interhome sijaitsee Polvijärvellä. Tilava lomatalo on varustettu televisiolla, ja majoituspaikassa on takka. Jos haluat valmistaa ruokaa omassa rauhassa, voit hyödyntää keittomahdollisuuksia, joihin kuuluvat astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineet. Lähin lentokenttä on Joensuun lentoasema, 43 km:n päässä loma­talosta.

Hotellit Polvijärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Polvejärven nähtävyydet ja ajanviete

Polvijärvi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonto, järvimaisemat ja metsäalueet houkuttelevat luontoharrastajia ja retkeilijöitä. Lisäksi paikallinen kulttuuri ja historia näkyvät erilaisissa kohteissa, tarjoten mahdollisuuden tutustua alueen perinteisiin. Aktiivisille matkailijoille tarjolla on erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten retkeilyreittejä, kalastusta ja mahdollisesti vesiaktiviteetteja järvillä. Polvijärven tunnelmallinen ilmapiiri ja paikalliset nähtävyydet tekevät siitä mielenkiintoisen kohteen tutkia.

Ortodoksinen kirkko: Tämä kaunis puinen kirkko, joka on omistettu Johannes Kastajan muistolle, näki päivänvalon vuonna 1914. Sen kellot ja monet sakraaliesineet ovat peräisin tsaari Nikolai II:n anteliaisuudesta ja valmistettu kaukaisessa Pietarissa. Tämä kaunis kirkko toimii osana Taipaleen ortodoksista seurakuntaa, tarjoten paikan hengelliselle yhteydelle ja hiljentymiselle.

Höytiäisen laskun muistomerkki: Vuonna 1859 tapahtuneen Höytiäisen purkautumisen jälkeen syntyi uusi maisema, kun järven pohja paljastui. Tämä johti Polvijärven kunnan perustamiseen noin kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Tämän merkittävän tapahtuman muistoksi on pystytetty Höytiäisen laskun muistomerkki, joka löytyy vanhan kunnantalon pihalta. Muistomerkki kertoo alueen historiasta ja muistuttaa luonnonvoimien vaikutuksesta maiseman muotoutumisessa.

Polvijärven kirkko: Evankelisluterilaisen seurakunnan puukirkko valmistui vuonna 1881. Kirkko on uusgoottisen tyylisuunnan edustaja ja on tarkoitettu 600 hengelle. Tämä historiallinen kirkko on edelleen aktiivisessa käytössä, toimien paikallisena uskonnollisena keskuksena. Kirkon läheisyydessä sijaitsevat myös 1960-luvulla rakennetut seurakuntatalo ja pappila, jotka täydentävät alueen kirkollista kokonaisuutta.

Poro-Pekka: Poro-Pekka on paikallisen sorkkahoitajan porotila Viklinrimmen luonnonsuojelualueen läheisyydessä. Tilalla on tarjolla vuokrattavana 20 hengen kota, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea perinteistä suomalaista mökkikulttuuria. Kesäisin tilalla voi nauttia myös saunomisesta kirkasvetisen lammen rannalla, luoden rentouttavan ja luonnonläheisen ympäristön vieraille.

Sotkuman tsasouna, ortodoksisen Karjalan rukouspaikka, valmistui Sotkuman kylään vuonna 1914. Tsasounan ympärillä sijaitsee pieni hautausmaa, jossa kunnioitetaan myös kylän ortodoksisten sankarivainajien muistoa, ja siellä on omat sankarihaudat. Tsasouna ja sen ympäristö tarjoavat paikan hengelliselle hiljentymiselle ja muistamiselle.

Esinemuseo: Polvijärven kirjaston yläkerrassa sijaitsee esinemuseo, jossa voit tutustua paikallishistoriaan. Museossa on erityisiä huoneita, kuten kansakoululuokka pulpetteineen ja opetusvälineineen, tarjoten mahdollisuuden aistia menneiden aikojen tunnelmaa. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia teemanäyttelyitä, ja siellä on laaja kokoelma vanhoja valokuvia, jotka rikastuttavat alueen historiallista kuvaa.

TalomuseoMuseonmäellä voi tutustua 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun polvijärveläiseen maalaistaloon ulkorakennuksineen ja esineineen. Alueella on monipuolinen kokonaisuus, johon kuuluvat muun muassa aitat, paja, riihi ja tuulimylly. Suurin osa rakennuksista on peräisin Kinahmon Lappalanmäeltä. Pihapiirin päärakennus siirrettiin ulkomuseoalueelle vuonna 1965, ja muut rakennukset seurasivat myöhemmin. Museon avajaiset pidettiin 1.8.1971.

Aktiviteetit

Pumptrack: Polvijärven pumptrack-rata sijaitsee Vapaa-aikatalo Vaparin parkkialueen vieressä osoitteessa Räätälintie 4. Pumptrack-rata on asfaltoitu aaltomainen väylä, joka sisältää kurveja ja pyöreitä kumpuja. Radalla voi harrastaa esimerkiksi pyöräilyä, skeittausta tai potkulautailua ja suorittaa erilaisia temppuja. Rata on suunniteltu kaikenikäisille ja -tasoisille harrastajille, ja se on avoin kaikille. Erityisiä harrastusvälineitä ei tarvita; sopiva kulkuväline ja kypärä riittävät. Pumptrack tarjoaa mahdollisuuden hauskaan ja monipuoliseen liikuntaan kaikille kiinnostuneille.

Frisbeegolf: Polvijärvellä on viisi frisbeegolfrataa, jotka sijaitsevat eri kylissä ja alueilla kunnassa. Ratoja ovat Polvijärven kirkonkylän rata, Sotkuman rata, Martonvaaran rata, Lomakeskus Huhmarin rata ja Huosiolammen rata. Huosiolammen rata on ainoa maksullinen rata, muut ovat ilmaiseksi käytettävissä.

Polvijärven jäähalli: Polvijärven jäähalli, joka kuuluu Polvijärven Urheilijoiden omistukseen, sijaitsee kunnan keskustassa osoitteessa Räätälintie 6 välittömässä läheisyydessä vapaa-aikatalon ja koulukeskuksen läheisyydessä. Jäähalli on avoinna päivittäin ja tarjoaa viikoittain sekä mailallisia että mailattomia yleisövuoroja kaikille luistelusta kiinnostuneille. Lisäksi hallissa on varattu säännöllisiä harjoitus- ja harrastevuoroja Polvijärven Urheilijoiden jääkiekkoilijoille, ja siellä järjestetään erilaisia jääkiekkosarjojen otteluita.

UrheilukenttäPolvijärven urheilukenttä sijaitsee kirkonkylän välittömässä läheisyydessä Kuorevaarantien varressa. Kentällä on tiilimurskapintaiset juoksuradat, ja keskuskentän alueella on kivituhkapinta. Urheilukenttä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet yleisurheiluun ja eri kenttälajeihin pesäpallosta jalkapalloon. Urheilukenttä on käytettävissä erilaisiin urheilutapahtumiin ja tilaisuuksiin. Jos olet kiinnostunut varaamaan urheilukentän tai haluat tietää varaustilanteesta, voit ottaa yhteyttä vapaa-aikakoordinaattoriin,

polvijärvi nähtävyydet
By Niera - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27888997
Polvijärven historiaa

Polvijärvi kuului alun perin Liperin seurakuntaan, mutta haasteellisten kulkuyhteyksien vuoksi se halusi oman kirkon ja papin. Vuonna 1805 se sai hautausmaan ja suunnitelmat rukoushuoneen rakentamiseksi. Rukoushuone valmistui vuonna 1847, ja pappi kävi siellä Liperistä kuusi kertaa vuodessa.

Polvijärven kunnan synty liittyy tiiviisti Höytiäisen järvenlaskuun vuonna 1859, kun järvi purkautui hallitsemattomasti järvenlaskun yhteydessä. Tuhansia hehtaareja hyvää viljelysmaata tuli näkyviin veden alta, ja näille maille perustettiin vajaa parikymmentä vuotta myöhemmin Polvijärven kunta.

Kunnassa avattiin ensimmäinen kansakoulu vuonna 1875 Kuorevaarassa.

 
 
Katso myös nämä: 

Polvijärven kotisivut

Hotellit Polvijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3137323