Hotellit Pirkkala

Hotellit Pirkkala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pirkkala on viehättävä matkakohde Pirkanmaalla, joka tarjoaa matkailijoille lähellä Tampereen kaupunkia sijaitsevan yhdistelmän luonnonkauneutta, kulttuuririentoja ja modernia elämäntyyliä. Täällä voit nauttia upeasta luonnosta, vierailla mielenkiintoisissa museoissa ja kokea paikallisen ilmapiirin.

hotellit pirkkala
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107743792

Hotellit Pirkkala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pirkkala sijaitsee vain noin 15 kilometrin päässä Tampereen keskustasta ja tarjoaa monipuolisen matkailuelämyksen. Alueen luonnonkauneus on yksi sen suurimmista valteista. Alueella voi nauttia lukuisista järvistä ja ulkoilureiteistä, kokea paikallishistoriaa museoissa ja gallerioissa sekä nauttia herkullisesta ruoasta ja ostoksista paikallisissa ravintoloissa ja putiikeissa. Pirkkala tarjoaa tasapainon luonnonkauneuden ja kulttuurin välillä, ja se on helposti saavutettavissa suuremmista kaupungeista.

Pirkkalan kirkko on vierailun arvoinen kohde ja sen ympäristössä voi nauttia rauhallisesta maalaismaisemasta. Pirkkalan keskustassa matkailijat puolestaan voivat uppoutua paikalliseen elämäntyyliin, nauttia paikallisista ravintoloista ja kahviloista sekä tutustua kiinnostaviin putiikkeihin

Pirkkala on helppo saavuttaa Tampereelta, ja se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea rauhallisen maalaiselämän ja samalla nauttia kaupungin läheisyydestä. Olitpa kiinnostunut luonnosta, kulttuurista tai aktiivisesta lomasta, Pirkkala tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja matkailijoille.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pirkkalassa

Pirkkala tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Alueelta löytyy niin luksushotelleja kuin edullisempia vaihtoehtoja. Hotellit tarjoavat mukavuutta ja palveluita, jotka tekevät vierailustasi Pirkkalassa miellyttävän. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pirkkalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Lakeside Villa Lehtiniemi

Sijaitsee Pirkkalassa, 18 km:n päässä Särkänniemi-seikkailupuistosta ja 18 km:n päässä Plevna-elokuvateatterikompleksista, Lakeside Villa Lehtiniemi tarjoaa ilmastointia. Kiinteistö sijaitsee 18 km:n päässä Nasinneula-näkötornista ja tarjoaa puutarhan sekä ilmaisen yksityisen pysäköinnin. Huoneistossa on terassi ja järvinäkymät, 1 makuuhuone, olohuone, taulu-tv, varusteltu keittiö, jossa on uuni ja mikroaaltouuni, sekä 1 kylpyhuone, jossa on bidee. Huoneistossa on tarjolla pyyhkeitä ja liinavaatteita.

Hotellit Pirkkala – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pirkkala nähtävyydet ja ajanviete

Pirkkala tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueella on runsaasti luontoa, kulttuuria ja viihdettä tarjoavia kohteita, jotka sopivat eri mieltymyksiin ja ikäryhmille. Pirkkala on houkutteleva matkakohde, joka tarjoaa mahdollisuuksia niin ulkoiluun ja retkeilyyn kuin kulttuurielämyksiinkin.

Pirkkalan Vanha kirkko: Tämä historiallinen kirkko valmistui vuonna 1921 ja sen suunnitteli arkkitehti Ilmari Launis. Mielenkiintoista on, että samalla alueella on ollut kirkko jo 1200-luvulla, mikä tekee siitä kulttuurihistoriallisesti merkittävän kohteen.

Pirkkalan veistospuisto: Pirkkalan veistospuisto ulottuu Pirkkalan kuntakeskuksen läpi ja Vähäjärven rannalla pitkin. Se sisältää yli 30 julkista veistosta, jotka sulautuvat saumattomasti ympäröivään maisemaan ja heijastavat paikallista kulttuuria. Useimmat veistokset ovat syntyneet neljän Pirkkala Sculpture -tapahtuman yhteydessä. Tämä veistospuisto tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia taiteesta ja ympäröivästä luonnosta yhdessä.

Reipin tila: Reipin tilalta löytyy monia mielenkiintoisia kohteita, mukaan lukien museo osoitteessa Museotie 9. Alueella on myös uimaranta ja Pirkkalankylän kulttuurireitti. Voit etsiä lisätietoa näistä kohteista kunnan virallisilta verkkosivuilta.

Reipin kotiseutumuseo: Reipin kotiseutumuseo Pirkkalassa sijaitsee Reipinniemen ulkoilu- ja virkistysalueella. Museomäki koostuu kolmesta aitasta, kolmesta ladosta, savusaunasta, sepän pajasta ja vajasta. Tämä kulttuurihistoriallinen kohde tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen perinteiseen maaseutuelämään ja käydä läpi menneitä aikoja.

Pirkkalan historiaa

Pirkkalan alueella on ollut kivikautista asutusta jo noin 8000–6000 vuotta sitten, mutta merkittävin rautakautinen asuinpaikka sijaitsi vanhan Pirkkalan kylän seudulla, ja kiinteää maanviljelykseen perustuvaa asutusta on ollut viimeistään 300–400-luvuilla. Pirkkalan kirkkopitäjä perustettiin arviolta vuosien 1209–1237 välillä, ja ensimmäiset kirjalliset maininnat Pirkkalasta ovat peräisin 1300-luvulta. Alun perin Suur-Pirkkala käsitti yli puolet nykyisestä Pirkanmaasta. Kirkon ja kauppapaikan vaikutuksesta asutus keskittyi voimakkaasti nykyisen Pirkkalan alueelle. Seurakuntien ja pitäjien itsenäistyessä Suur-Pirkkala supistui. Vuoteen 1346 mennessä Vesilahti oli eronnut siitä. Kangasala erosi vuonna 1366, Ruovesi vuonna 1576, Messukylä vuonna 1666 ja Ylöjärvi vuonna 1895.

Perimätiedon mukaan pirkkalaiset olivat verottamassa lappalaisia, ja tämä kaupankäynti heijastuu kunnan vaakunaan, joka kuvastaa turkiseläinten merkitystä. Nykyisin pirkkalalaisten yhteys Pirkkalaan on muuttunut ja kyseenalaistettu.

Katso myös nämä: 

Pirkkalan kotisivut

Hotellit Pirkanmaa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14630579