Hotellit Pihtipudas

Hotellit Pihtipudas – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pihtipudas, sijaitsee Keski-Suomen sydämessä, tarjoaa upeita mahdollisuuksia luonnon ystäville ja rauhallisesta maalaiselämästä nauttiville. Kauniit järvet, metsät ja kalaisat vedet houkuttelevat kalastajia ja retkeilijöitä, kun taas paikallinen kulttuuri ja historia kutsuvat tutustumaan alueen perinteisiin.

hotellit pihtipudas

Hotellit Pihtipudas – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pihtipudas, joka sijaitsee Keski-Suomen pohjoisosassa Sydän-Suomessa, hurmaa vierailijansa upeilla harjumaisemillaan ja kauniilla vesistöillään. Tunnetuimmat järvet alueella ovat Kolima, Alvajärvi ja Muurasjärvi. Pihtipudas sijaitsee erinomaisella paikalla keskellä Suomea, valtatie E75 eli Nelostien varrella, mikä tekee siitä helposti saavutettavan niin pohjoisesta kuin etelästäkin. T

Pihtipudas tunnetaan upeista metsämaisemistaan ja retkeilymahdollisuuksistaan. Metsien siimeksessä voi vaeltaa, marjastaa ja sienestää, ja alueella on useita luontopolkuja, jotka vievät matkailijat lähemmäs suomalaista luontoa. Metsien rauha ja hiljaisuus tarjoavat rentouttavan vastapainon kaupungin kiireelle.

Kulttuurin ystäville Pihtipudas tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja perinteisiin. Kylässä on useita museoita ja näyttelyitä, jotka esittelevät alueen menneisyyttä, mukaan lukien vanhat maatalousvälineet ja käsityötaito. Paikalliset tapahtumat ja festivaalit tarjoavat mahdollisuuden kokea perinteistä suomalaista kulttuuria ja osallistua paikalliseen yhteisöön. Pihtipudas on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnon rauhasta sekä tutustua suomalaiseen maalaiselämään ja kulttuuriin.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Pihtiputaalla

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Pihtiputaalla

Pihtipudas tarjoaa matkailijoilleen valikoiman mukavia hotelleja, jotka sopivat erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pihtiputaan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Karjalan Kelohuvila

Karjalan kelohuvila Pihtiputaalla on viehättävä loma-asunto, joka tarjoaa erinomaisen majoitusvaihtoehdon matkailijoille. Tässä loma-asunnossa on neljä makuuhuonetta, joten se sopii hyvin suuremmille ryhmille ja perheille. Loma-asunnossa on takka ja DVD-soitin, ja huoneissa on myös parveke tai terassi, jolta voi nauttia ympäröivästä luonnosta.

2. Koto Hotel Pihtipudas

Koto Hotel Pihtipudas tarjoaa mukavaa majoitusta Pihtiputaalla, ja se on suosittu valinta matkailijoiden keskuudessa. Hotellissa on ilmainen WiFi, ja vieraille on tarjolla maksuton pysäköinti hotellin edessä olevalla yksityisellä pysäköintialueella. Hotellissa on myös kuntosali, joten voit pitää yllä kuntoasi matkallasi.

3. Niemenharjun matkailukeskus

Niemenharjun Matkailukeskus Pihtiputaalla tarjoaa matkailijoille viihtyisää majoitusta Länsi-Suomessa. Majoituspaikassa on ravintola, jossa voit nauttia monipuolisesta ruokalajien valikoimasta, mukaan lukien salaatit, pizzat ja à la carte -annokset. Hotellissa on myös huoltoasema, joka sijaitsee designrakennuksessa.

4. Koivuranta

Koivuranta on viehättävä mökki Pihtiputaalla, joka tarjoaa upean lomakokemuksen Kolimajärven rannalla. Täällä voit nauttia yksityisestä ranta-alueesta, joka tarjoaa mahdollisuuksia vesiurheiluun ja rentoutumiseen. Lisäksi alueella on erinomaiset mahdollisuudet metsästykseen ja kalastukseen, mikä tekee Koivurannasta ihanteellisen kohteen luonnonystäville.

5. Simola

Simola sijaitsee Pihtiputaalla ja tarjoaa saunan sekä ilmaisen yksityisen pysäköinnin. Tässä ilmastoidussa loma-asunnossa on yksi makuuhuone ja täysin varusteltu keittiö, ja sieltä pääsee terassille, jolta avautuu näkymä puutarhaan. Loma-asunnossa on myös taulu-tv.

Hotellit Pihtipudas – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pihtipudas nähtävyydet ja ajanviete

Pihtiputaassa on runsaasti nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille, jotka haluavat kokea tämän kauniin alueen tarjoamat mahdollisuudet. Alueen upeat vesistöt, metsät ja luontokohteet houkuttelevat ulkoilijoita ja luonnon ystäviä.

Matkailukeskus Niemenharju: Pihtiputaan Matkailukeskus Niemenharju tarjoaa monipuolisen palvelukokonaisuuden aivan Nelostien tuntumassa, muutaman kilometrin päässä Pihtiputaan keskustasta. Matkailukeskus on saanut tunnustusta kauneudestaan, sillä vuonna 2017 se valittiin maailman kauneimmaksi liikenneasemaksi. Matkailukeskuksen päärakennus, leirintäalueen mökit ja huoltorakennus muodostavat upean kokonaisuuden, ja etenkin iltavalossa päärakennus on vaikuttava näky.

Putaanportti: Kauppakeskus Outlet Putaanportti sijaitsee Nelostien varrella Pihtiputaalla, vain lyhyen matkan päässä Niemenharjun Matkailukeskuksesta. Tämä kauppakeskus on ihanteellinen paikka pysähtyä matkalla perheen kanssa, ja se tarjoaa monipuolisia palveluita ja ostosmahdollisuuksia.

Pihtiputaan kirkko: Pihtiputaan Pääkirkko on historiallinen puinen ristikirkko, joka on rakennettu vuonna 1783. Se on Keski-Suomen alueella sijaitsevista kirkoista vanhin, joka on yhä käytössä. Kirkko edustaa perinteistä talonpoikaista arkkitehtuuria ja on merkittävä osa Pihtiputaan kulttuuriperintöä.

Pihtiputaan kotiseutumuseo: Pihtiputaan Kotiseutumuseo on mielenkiintoinen kulttuurikohde, jota ylläpitää Pihtipudas-Seura. Museo sijaitsee vanhassa kunnan viljamakasiinissa, joka rakennettiin vuonna 1875. Alun perin tämä rakennus toimi lainajyvästönä, ja sen rakenteet tehtiin vahvoiksi ja raskasrakenteisiksi varkaiden pelossa.

Pihtiputaan keihäsmuseo: Keihäsmuseo on ainutlaatuinen vierailukohde suomalaisille keihäshulluille ja kaikille urheilun ystäville. Museo esittelee kattavasti keihäänheiton historiaa niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Näyttelyssä voi ihailla urheilijoiden palkintoja, kilpailuvälineitä, asuja, valokuvia ja muita esineitä, jotka liittyvät keihäänheittourheilun historiaan ja sen huippuhetkiin.

Heinäjoen silta: Heinäjoen silta on yksi Pihtiputaan merkittävimmistä maamerkeistä ja tunnettu nähtävyys. Sillan rakentaminen alkoi vuonna 1924, ja se sijaitsee Myllysuon paikallistiellä Pihtiputaan kirkonkylässä. Sillalta avautuu upea näkymä kauniiseen jokimaisemaan, kun Putaanvirta virtaa maisemassa. Usein sillalta voi nähdä myös kauniita joutsenpariskuntia jokivesillä. Heinäjoen silta on kaksiaukkoinen holvisilta, ja se on rakennettu lohkokivistä.

Aktiviteetit

Heinäjoen luontoreitti: Heinäjoen luontoreitti tarjoaa helposti saavutettavan luonto- ja taajamakävelyreitin Pihtiputaan keskustan läheisyydessä. Tämä reitti mahdollistaa luonnon kauneuden ja ulkoilun kokemisen kätevästi. Reitillä kuljetaan pitkospuita noin kahden kilometrin matka, ja matkan varrella on tarjolla monia mielenkiintoisia kohteita.

Rapeikon luontopolku: Rapeikon luontopolku tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta Matkailukeskus Niemenharjun läheisyydessä Pihtiputaan kirkonkylän eteläpuolella. Tämä noin kahden kilometrin mittainen luontopolku kulkee lähiluonnossa ja tarjoaa mielenkiintoisia kohteita matkan varrella.

Suurijärven retkeilyreitistö: Suurijärven retkeilyreitistö sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa ja tarjoaa upean mahdollisuuden luonnon ystäville. Tämä retkeilyreitistö ulottuu yli 30 kilometrin matkalle ja pitää sisällään seitsemän taukopaikkaa, jotka tarjoavat mahdollisuuden levähtää ja nauttia ympäröivästä luonnosta.

Pihtiputaan frisbeegolf: Pihtipudas DiscGolfPark tarjoaa frisbeegolfin harrastajille upean 18-väyläisen radan. Tämä frisbeegolfrata sijaitsee Pihtiputaalla ja tarjoaa pelaajilleen monipuolisia haasteita. Radalla peliin tuo lisämaustetta paitsi metsän puiden muodostama esteistö myös vaihtelevat korkeuserot, jotka vaikuttavat heittosuunnitelmiin ja lisäävät pelin jännitystä.

pihtipudas nähtävyydet
By Eljas Waltari - https://picasaweb.google.com/EljasWaltari/LapinMatka92010#5518351723535508658, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=13289510

Tapahtumat

Pihtiputaan Keihäskarnevaalit

Pihtiputaan Keihäskarnevaalit ovat perinnejuhla, joka kokoaa vuosittain huippu-urheilijoita yhteen Pihtiputaalle keskikesällä. Tämä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden seurata kotimaisten ja kansainvälisten huippuheittäjien kilpailua, kun he kilpailevat voitosta ja kunnianhimosta.

Keihäskarnevaaleihin kuuluvat nuorten keihäskilpailut ja neljän päivän mittainen keihäskoulu, joka tarjoaa nuorille innokkaille heittäjille mahdollisuuden oppia ja kehittyä lajissaan. Tapahtuman aikana on myös monenlaista oheisohjelmaa, joka viihdyttää niin kilpailijoita kuin katsojiakin.

Pihtiputaan ravitapahtumat

Pihtiputaalla on pitkät perinteet hevosurheilussa, ja Hiekan Hippoksen ravirata on paikka, jossa näitä perinteitä vaalitaan. Rata toimii monien merkittävien ravitapahtumien areenana, mukaan lukien paikallisravit ja TOTO-ravit. Hevosurheilun ystävät kokoontuvat innolla seuraamaan kilpailuja ja nauttimaan jännityksestä, kun raviurheilijat kilpailevat voitosta.

Raviratojen lisäksi näissä tapahtumissa on myös muuta viihdyttävää ohjelmaa, joka tekee päivästä tai illasta erityisen unohtumattoman

Pihtiputaan markkinat

Pihtiputaan markkinat ovat vuosittainen perinne, joka tuo eloa ja vilinää Pihtiputaan torille. Näitä suuria markkinatapahtumia järjestetään kaksi kertaa vuodessa: kesämarkkinat kesäkuun alkupuolella ja syysmarkkinat lokakuun alussa. Ne ovat merkittäviä tapahtumia Pihtiputaan kalenterissa ja toimivat samalla yhteisön kokoontumispaikkana.

Kesämarkkinat toimivat ikään kuin Pihtiputaan kesän avaustapahtumana, kun aurinkoiset päivät saapuvat. Ihmiset voivat tutustua erilaisiin myyjiin, nauttia ulkoilmasta ja tunnelmasta sekä tehdä ostoksia. Syksyllä syysmarkkinat tuovat mukanaan syksyisen fiiliksen ja mahdollisuuden hankkia tuoreita tuotteita ja käsitöitä.

Pihtiputaan historiaa

Pihtiputaan kunnasta on löydetty useita kivikautisia asuinpaikkoja, mikä viittaa siihen, että alueella on ollut asutusta jo varhaisina aikoina. Kunnan historiassa merkittävä tapahtuma oli Pihtiputaan pääkirkon rakentaminen vuonna 1783. Tämän kirkon rakensi talonpoika Simo Jylkkä, joka oli yksi 1700-luvun tunnetuimmista rakennusmestareista.

Kunnan koulutusjärjestelmä sai alkunsa, kun Pihtiputaan ensimmäinen kansakoulu perustettiin kirkonkylään vuonna 1877, ja myöhemmin Muurasjärvi sai oman koulunsa vuonna 1887. Tämä merkitsi koulutuksen saatavuuden paranemista alueella.

Toisen maailmansodan jälkeen Pihtiputaalle asutettiin siirtoväkeä pääasiassa Sortavalan maalaiskunnan pohjoisosasta. Heidät sijoitettiin alueelle, ja vaikka Keski-Suomen viljelyolosuhteet erosivat Karjalan maista, siirtolaiset saivat silti suuremmat tilat kuin ne, jotka he olivat menettäneet. Asutustiloja tarjottiin myös pohjalaisille rintamasotilaille, ja tämä asutustoiminta johti uusien kylien, kuten Muurasjärven ja Kärväskylän, syntymiseen.

Vuonna 1969 Pihtiputaassa tapahtui traaginen tapahtuma, kun paikallinen Tauno Pasanen surmasi neljä poliisia kotipihallaan. Tämä tapahtuma oli niin merkittävä, että siitä tehtiin elokuva nimeltä ”Kahdeksan surmanluotia,” joka ohjasi Mikko Niskanen.

Katso myös nämä: 

Pihtiputaan kotisivut

Hotellit Pihtipudas – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Hippophaë - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2442084