Hotellit Pietarsaari

Hotellit Pietarsaari – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pietarsaari lumoaa vierailijat viehättävällä vanhalla kaupungillaan, historiallisilla puutaloillaan ja ainutlaatuisella saaristoluonnolla. Täällä kohtaat vahvan ruotsinkielisen kulttuurin ja nautit merellisestä tunnelmasta.

hotellit pietarsaari
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70665249

Hotellit Pietarsaari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pietarsaari, tai Jakobstad ruotsiksi, on idyllinen kaupunki Pohjanlahden rannikolla, tunnettu paitsi merellisestä sijainnistaan myös rikkaasta kulttuuriperinnöstään. Kaupungin historiallinen keskusta on kuin aikamatka menneeseen, jossa hyvin säilyneet puutalot kertovat tarinaa menneistä vuosisadoista. Vanhakaupunki tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen sekoituksen kapeita kujia, tunnelmallisia kahviloita ja viehättäviä putiikkeja.

Pietarsaaren saaristo, joka levittäytyy kaupungin ympärille, tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua luonnon rauhaan. Saariston vehreät luontopolut ja historialliset kohteet houkuttelevat luontomatkailijoita ja historiaan kiinnostuneita. Kaupunki on vahvasti ruotsinkielinen, ja täällä voi uppoutua ruotsalaiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Kulttuuritapahtumat, kuten musiikkifestivaalit ja taidenäyttelyt, rikastuttavat kaupungin elämää ympäri vuoden. Pietarsaari on myös tunnettu aktiivisesta satamastaan, joka yhdistää kaupungin vahvasti Itämeren kauppareitteihin.

Pietarsaari on matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen tasapainon kauniin luonnon, kiehtovan historian ja nykyaikaisen kulttuurin välillä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pietarsaaressa

Pietarsaari tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin. Kaupungin hotellit heijastavat sen viehättävää ilmapiiriä ja tarjoavat vierailijoille mukavuutta ja palveluja, jotka tekevät oleskelusta miellyttävän. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pietarsaaren suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Pietarsaaren kaupunginhotellit

Pietarsaaren Kaupunginhotelli tarjoaa mukavan oleskelun kaupungin sydämessä, lyhyen kävelymatkan päässä Pietarsaaren kaupunginmuseosta. Majoituspaikan viihtyisät tilat ja palvelut tekevät vierailusta miellyttävän ja kätevän. Asiakkaille tarjotaan päivittäinen ilmainen buffetaamiainen, ja yleisissä tiloissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Omatoiminen pysäköinti on maksutonta, mikä helpottaa liikkumista kaupungissa.

2. Hotel Epoque

Hotel Epoque tarjoaa miellyttävän oleskelun kätevällä sijainnillaan, lyhyen kävelymatkan päässä Pietarsaaren kaupunginmuseosta. Majoituspaikan mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa ja maksuton omatoiminen pysäköinti, tekevät vierailustasi vaivattoman. Hotellin ravintola tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja ruokailuun, ja baari/lounge on rento paikka nauttia juomista. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, mikä mahdollistaa päivän aloittamisen herkullisesti.

3. Comfort Guesthouse

Comfort Guesthouse tarjoaa viihtyisän majoituksen aivan Pietarsaaren kaupunginmuseon läheisyydessä. Majoituspaikan monipuoliset palvelut, kuten ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja maksuton omatoiminen pysäköinti, tekevät vierailustasi mukavan ja huolettoman. Hotellin kaksi ravintolaa tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja ruokailuun, ja kaksi baaria/loungea ovat rentoja paikkoja nauttia virvokkeista. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, joten päiväsi alkaa herkullisesti.

4. Firsthome Guesthouse

Tämä huoneistohotelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Pietarsaaren kaupunginmuseo. Majoituspaikka tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja kuntosalin. Huoneistossa on ilmastointi, keittiö, kalustettu parveke tai patio ja memory foam -patjallinen sänky. Ilmainen Wi-Fi-yhteys on saatavilla yleisissä tiloissa, ja myös omatoiminen pysäköinti sekä pysäköinti matkailuautoille, busseille ja rekoille ovat ilmaisia. 

 5. Hotel Vega

Hotel Vega sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Kittholmen. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen mukavaa oleskelua tarjoamalla ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin. Lisäksi asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä tietyissä yleisissä tiloissa ja hyödyntää maksutonta omatoimista pysäköintimahdollisuutta.

 

Hotellit Pietarsaari – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pietarsaaren nähtävyydet ja ajanviete

Pietarsaari, Pohjanmaan rannikolla sijaitseva kaupunki, tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungin viehättävä vanhakaupunki, jossa on perinteisiä puutaloja, houkuttelee kävelijöitä tutustumaan alueen historiaan ja arkkitehtuuriin. Pietarsaaren kirkko, osa Pohjanmaan keskiaikaisia kirkkoja, on vaikuttava käyntikohde niille, jotka arvostavat kulttuuriperintöä. Merellinen sijainti tarjoaa mahdollisuuden nauttia rannikon kauneudesta ja osallistua erilaisiin vesitoimintoihin. Kävelyreitit ja puistot tarjoavat rentouttavia hetkiä luonnossa. Kaupungin monipuolinen kulttuuritarjonta, kuten museot ja taidegalleriat, antaa mahdollisuuden uppoutua paikalliseen taiteeseen ja historiallisiin näkökohtiin.

Aspegrenin puutarha, osa Rosenlundin pappilaa Pietarsaaressa, muodostaa ainutlaatuisen ympäristön kaupungin keskustassa. Pappilan kivimuurin ympäröimä hyötypuutarha, perustettu rovasti Gabriel Aspegrenin toimesta 1700-luvulla, on yksi Suomen vanhimmista pappilapuutarhoista. Puutarha kukoistaa ansareineen ja huvimajoineen, luoden viehättävän ja historiallisen ilmapiirin alueelle.

Koulupuutarha: Pietarsaaren keskustassa sijaitseva Koulupuutarha tarjoaa tilaisuuden sukeltaa hetkeksi kasvien ihmeelliseen maailmaan. Puutarha perustettiin 1900-luvun alussa kasvitieteelliseksi puutarhaksi tukemaan 1904 rakennetun oppikoulun kasviopin opetusta. Alue, joka kuului tuolloin apteekkari Victor Schaumanin perillisille, on kasvanut vuosien varrella yli tuhannen kasvilajin kotiksi 1,35 hehtaarin alueellaan. Koulupuutarha on ainutlaatuinen nähtävyys Pohjolassa lajikirjonsa ja kauniin ympäristönsä ansiosta.

Nanoq, Suomen ensimmäinen arktinen museo, sijaitsee lähellä Pietarsaarta ja tarjoaa mahdollisuuden uppoutua arktisten kansojen, kulttuurien ja tapojen monipuoliseen maailmaan. Museoalueella on jälleenrakennettuina useita arktisen alueen historiallisia rakennuksia, kuten pohjoisgrönlantilainen turvemaja, Henry Rudin pyyntimaja, kullankaivajan leiri ja maailman pohjoisin kirkko. Jokainen rakennus kertoo oman tarinansa ja avaa ikkunan arktisen alueen monimuotoiseen historiaan ja elämäntapoihin.

Puukaupunginosa Skata: Pietarsaaren vanha puukaupunginosa Skata, eli Pohjoisnummi, on yksi Suomen suurimmista yhtenäisistä puutaloalueista. Se kätkee sisäänsä paikallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaan kulttuurihistoriallisen ympäristön. Alueen vanhat puutalot huokuvat harmonista tunnelmaa ja kätkevät sisäänsä lukuisia mielenkiintoisia tarinoita. Tämä suojeltu puutalokaupunginosa on onnistunut säilyttämään suuren osan alkuperäisestä ilmeestään. Skata edustaa merkittävää osaa Pietarsaaren historiasta ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin.

Pietarsaaren vanha satama: Pietarsaaren vanha satama ja Kittholma sijaitsevat noin kilometrin päässä Pietarsaaren keskustasta. Satama toimi kaupungin merkittävänä merenkulkukeskuksena 1800-luvun puoliväliin saakka, ja alueella vilisi toimintaa kaupungin ollessa kiinteästi yhteydessä merenkulkuun. Nykyään Vanha satama ja siihen liittyvä hiekkaranta, kaunis metsäalue ja huvivenesatama muodostavat suositun virkistysalueen. Alueella sijaitsevat punaiseksi maalatut venevajat luovat tunnelmallisen ympäristön, joka hengittää historiaa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta ympäristöstä.

Aktiviteetit

Mässkär: Mässkärin saari tarjoaa upean esimerkin ulkosaariston kauneudesta, sijaiten muutaman kilometrin päässä Ådön kalasatamasta. Saarella kohoaa tyhjilleen jäänyt luotsiasema, joka on nykyisin avoinna yleisölle Mässkärin Luontoasemana. Luontoasemalla vieraat voivat nauttia ravintolan palveluista sekä hyödyntää kokous- ja yöpymistiloja.

Saukonreitti: Saukonreitti tarjoaa vaeltajille upean kokemuksen, sillä se on 50 kilometrin mittainen vaellusreitti, joka kietoutuu taitavasti Pedersören kauneimpiin luontoalueisiin. Reitti kulkee läpi kunnan vähiten asutuilta alueilta, tarjoten vaeltajille mahdollisuuden tutustua koskemattomaan luontoon, virkistysmetsiin ja puhdaspiirteiseen erämaahan. Saukonreitti seuraa Ähtävän- ja Purmonjoen pohjoisosien rantoja useiden kilometrien matkalla, tarjoten vaikuttavia maisemia ja luonnonkauneutta.

Storsandin hiekkaranta, joka sijaitsee Uudenkaarlepyyn Monäsin kylässä, on yksi länsirannikon kauneimmista rannoista. Tämä luonnonsuojelualue tarjoaa ihanteellisen ympäristön auringonottoon ja retkeilyyn.

Schauman-sali on nykyaikainen ja korkealaatuinen tila, joka soveltuu monenlaisiin tapahtumiin, kuten konsertteihin, konferensseihin, luentoihin ja näyttelyihin. Sali sijaitsee Campus Allegro -koulutus- ja kulttuurikeskuksessa, joka yhdistää historialliset 1700-luvun rakennukset moderniin arkkitehtuuriin valtaisan lasikaton alla. Tämä monipuolinen tila tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Luodon urheilupuisto Holmissa on monipuolinen liikunta- ja vapaa-ajankeskus, joka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja urheilijoille, kuntoilijoille, ryhmille, yhdistyksille ja yrityksille. Alue sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä, tarjoten mahdollisuuksia liikuntaan ja virkistykseen.

Huskybackan tarjoaa koiravaljakkosafareita kymmenellä alaskanhuskyllä. He järjestävät erilaisia ja eripituisia retkiä talvisin, sopien niin lapsiperheille kuin nuorille ja aikuisillekin. Safarikokemuksen aikana osallistujat pääsevät nauttimaan makkarangrillauksesta ja tutustumaan myös kennelin toimintaan.

pietarsaari nähtävyydet
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70641655
Pietarsaaren historiaa

Pietarsaaren alueen historia voidaan jäljittää esihistorialliselle ajalle, jolloin suuri osa nykyisestä kaupungista oli vielä meren peitossa. Vedenpinnan nousu ja maan kohoaminen mahdollistivat alueen ensimmäiset asutukset 800-luvulla. Merestä nousseet alueet, kuten Myllymäki, Jakobstads gymnasiumin ympäristö ja Kirkkoranta Käräjätalonkadulla, olivat ensimmäisiä asutettuja alueita. Varsinainen mantereeseen liittyminen tapahtui 1500-luvulla.

Pietarsaaren emäpitäjä Pedersöre oli merkittävä kauppapaikka, ja koko Pohjanmaa oli jaettu kahteen kirkkopitäjään, Mustasaareen ja Pedersöreen, 1200-luvulla. Pedersören alueeseen kuului Vöyri valtakunnan rajalle asti, ja alueen halki kulki vanha kauppatie Pohjois-Ruotsista Hämeeseen. Pedersören mainitaan ensimmäisen kerran asiakirjoissa vuonna 1348.

Pietarsaari sai alkunsa Ruotsin kuningatar Kristiinan antaessa luvan kreivi Jakob De la Gardielle perustaa uuden kaupungin Pedersören pitäjään. Kreivi kuoli pian, mutta hänen leskensä Ebba Brahe perusti kaupungin vuonna 1652. Kaupungille annettiin virallinen asema vuonna 1653, ja siitä lähtien se alkoi kasvaa ja kehittyä. Pietarsaaren vaakuna perustuu De la Gardien sukuvaakunaan.

1700-luvulla Isoviha koetteli kaupunkia, kun venäläiset sotilaat valloittivat sen ja polttivat maan tasalle. Monet kaupungin asukkaista pakenivat Ruotsiin, mutta osa palasi ja uusi väestö muutti kaupunkiin. Tärkeitä tapahtumia olivat myös pikiruukin perustaminen vuonna 1754 ja tupakkakehräämön perustaminen vuonna 1762, josta myöhemmin kehittyi Strengbergin tupakkatehdas. Kaupunki sai tapulioikeudet, mikä edisti ulkomaankauppaa ja laivanrakennusta, jossa tärkeä vientituote oli terva. Pietarsaari on perinteisesti ollut merkittävä laivanrakennus- ja merenkulkukaupunki. 1700-luvun jälkipuoliskolla se oli Suomen suurin laivojen tuottaja. Varustamoyhtiö perustettiin vuonna 1797, ja laivanrakennus keskittyi Calholmaan, jossa rakennettiin seuraavan 75 vuoden aikana noin 150 alusta.

1800-luvulla kaupungin väkiluku kasvoi, ja se koki sekä sotia että taloudellisia vaikeuksia. Krimin sota vaikutti kauppalaivastoon, ja kaupunki joutui kärsimään pommituksista. Merkittävä laivanvarustamosuku oli Malm, ja Pietarsaari näki ensimmäiset puhelinyhteydet vuonna 1873. Rautatie saapui kaupunkiin vuonna 1886, ja samanaikaisesti asennettiin kaupungin ensimmäiset katuvalot.

1900-luvun alussa Pietarsaari teollistui voimakkaasti. Uusia yrityksiä perustettiin, ja suuret tehtaat laajensivat toimintaansa. Kunnalliset palvelut kasvoivat, ja kaupunkiin rakennettiin muun muassa sähkölaitos, sairaala ja synnytyslaitos. Kaupungissa koettiin myös poliittisia levottomuuksia, kuten vuoden 1918 tapahtumat, jolloin valkoiset valtasivat kaupungin. 1920-luvulla monet pienyritykset ajautuivat konkurssiin laman seurauksena, ja tuberkuloosi ja muut taudit vaikuttivat alueeseen. Vuonna 1929 rakennettiin vesitorni, ja kaupungin keskustaa kehitettiin 1930-luvulla. Talvisodan aikana kaupunki tehosti väestönsuojelua, ja se otti vastaan evakuoituja karjalaisia.

1940-luvulla kaupunki koki pommituksia ja laajennuksia. Kirkkoranta, Skutnäs, Kaskiniemi sekä Ruusulehdon ja Vestersundin koulutontit liitettiin kaupunkiin vuonna 1950. Kaupunkiin suuntautui muuttoaalto 1950-luvulla, kun teollisuus laajeni. Uusia kaupunginosia rakennettiin, kuten Permon, Länsinummen ja Itänummen alueet. 1960-luvulla Oy Wilhelm Schauman Ab laajensi tehtaitaan, ja kaupunkiin suuntautui uusi muuttoaalto. Vuonna 1961 tapahtunut lento-onnettomuus kosketti syvästi kaupunkia, kun seitsemän kaupunkilaista menehtyi. Vuonna 1969 alkoi lauttaliikenne Pietarsaaren ja Skellefteån välillä.

1970-luvulla rakennettiin Kytömäen asuinalue, ja vuonna 1977 kaupunkiin liitettiin lisää alueita maalaiskunnasta. 1980-luvulla elinkeinoelämässä tapahtui rakennemuutos, ja monet teollisuuslaitokset suljettiin. Kaupungin keskustaa kehitettiin, mutta samalla monet vanhat puutalot purettiin, mikä herätti huomiota. 1990-luvun alussa kuntien ja valtion palveluja supistettiin, mutta samalla kaupunkiin vihittiin käyttöön kävelykatu. Pietarsaaren asuntomessut olivat menestys vuonna 1994. Vuonna 2002 kaupunki juhli 350-vuotista historiaansa.

2000-luvulla Pietarsaaren seudulta katosi teollisia työpaikkoja, mutta samalla kaupunkiin rakennettiin uusia asuinalueita. Asukkaiden tyytyväisyys kaupunkiin vaihteli vuosien varrella, ja kaupunki paransi sijoitustaan asukastyytyväisyyden mittauksissa vuonna 2018. Kaupungissa tapahtui myös elinkeinorakenteen muutoksia, kun uutta teollisuutta nousi lakkautettujen tilalle.

Katso myös nämä: 

Pietarsaaren kotisivut

Hotellit Pietarsaari – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Greger Cederberg - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62539184