Hotellit Pielavesi

Hotellit Pielavesi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pielavesi tarjoaa idyllisen matkakohteen Suomen sydämessä. Pieni ja viehättävä kunta sijaitsee kauniin Pielaveden rannalla, tarjoten rauhallisen ympäristön luonnonystäville. Alueen perinteinen maalaismaisema, ystävälliset ihmiset ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet tekevät Pielavedestä ihanteellisen paikan rentouttavalle lomalle.

hotellit pielavesi
By Nilakka - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2658941

Hotellit Pielavesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pielavesi on paikka, joka yhdistää perinteisen maalaisidyllin ja kauniin järviluonnon. Kunta sijaitsee Pielaveden rannalla, tarjoten vierailijoille mahdollisuuden nauttia rauhallisesta ja luonnonläheisestä ympäristöstä. Pielaveden kiehtovat maisemat kutsuvat tutustumaan Suomen sydämeen, missä vehreät metsät ja kirkasvetiset järvet luovat kauniin taustan rentouttavalle lomalle. Kunnan viehättävä keskusta heijastelee perinteistä suomalaista kyläidylliä. Pienet putiikit, kahvilat ja paikalliset markkinat tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja käsityöperinteeseen. Pielaveden ystävälliset asukkaat tekevät vierailijasta tervetulleen ja auttavat luomaan aitoja kokemuksia paikallisesta elämästä.

Aktiivilomailijoille Pielavesi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun. Kunta ympäröi upea luonto, joka houkuttelee patikoimaan, pyöräilemään ja kalastamaan. Pielaveden järvivesillä voi nauttia veneretkistä tai kokeilla onneaan kalastuksen parissa. Talvisin alue muuttuu lumipeitteiseksi paratiisiksi hiihtäjille ja moottorikelkkailijoille.

Pielaveden matkakohteena tarjoaa siis mahdollisuuden paeta kaupungin kiirettä ja nauttia aidosta suomalaisesta maalaiselämästä, unohtamatta upeaa luontoa ja monipuolisia aktiviteetteja, jotka tekevät vierailusta ikimuistoisen.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pielavedellä

Pielavedeltä löytyy useita majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat vierailijoille mukavan oleskelun keskellä kaunista maaseutumaisemaa. Alueen hotellit vaihtelevat perheomisteisista boutique-hotelleista perinteisempiin majataloihin, tarjoten matkailijoille erilaisia vaihtoehtoja niin budjetin kuin mukavuudenkin suhteen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pielaveden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Eräkorven kelotupa

Eräkorven kelotupa sijaitsee kauniissa Pielaveden kunnassa Pohjois-Savon maakunnassa. Tämä loma-asunto tarjoaa ihanteellisen majoitusvaihtoehdon niin laskettelun harrastajille kuin rentoutumista kaipaaville matkailijoille.

Majoituspaikassa on yhteensä 6 makuuhuonetta, mikä mahdollistaa jopa 12 henkilön majoittumisen. Huoneissa on takka, ja televisiot on varustettu DVD-soittimella, tarjoten viihdykettä ja lämpöä viileämpiin iltoihin. Majoituksen mukavuuksiin kuuluvat myös pyykinpesukone, grillausmahdollisuus, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja muut perustarvikkeet, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän ja vaivattoman.

2. Sawola Resort

Sawola Resort on monipuolinen majoitus-, tapahtuma- ja matkailupalveluiden tarjoaja Pohjois-Savossa, Keiteleellä. Se sijaitsee kauniissa luonnonmaisemassa Nilakka-järven rannalla, tarjoten vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia puhtaasta ja kalaisasta ympäristöstä. Matkaa Keiteleen keskustan palveluihin on noin 5 kilometriä, mikä tekee paikasta rauhallisen, mutta silti lähellä mukavuuksia.

Sawola Resortin vahvuutena on sen yhteys luontoon, ja vierailijat voivat herätä aamulla linnunlauluun ja nauttia maalaismaisemasta. Ympäröivä luonto tarjoaa mahdollisuuden bongailla metsäneläimiä, kuten metsäkauriita ja jäniksiä, samalla kun Nilakka-järven rannassa voi ihailla kansallislintujamme, kuten joutsenia.

 

Hotellit Pielavesi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pielavesi nähtävyydet ja ajanviete

Pielavesi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka kietoutuvat kauniiseen maalaismaisemaan ja paikalliseen kulttuuriin. Alueen vetonauloihin kuuluvat upeat järvet, vehreät metsät ja perinteiset maaseutumaisemat. Luonnonlisäksi Pielavedellä on tarjolla monia mielenkiintoisia aktiviteetteja, jotka sopivat eri mieltymyksiin ja vuodenaikoihin.

Kekkosen salonki: Pielaveden kunnantalolla sijaitseva salonkihuone, joka on sisustettu rokokookalustolla, jota presidentti Kekkonen käytti yksityistiloissa Presidentinlinnassa 1950-luvulla.

Kirkkosaari: Historiallinen saari, jonne pielaveteläiset suunnittelivat rakentavansa kappelikirkon vuonna 1683. Kirkon rakentaminen toteutui viimein Uudenkaupungin rauhan jälkeen, ja alueella on säilynyt vanha kellotapuli sekä muistomerkki.

Pielaveden Kotiseutumuseo: Teijunmäellä sijaitseva museo, joka esittelee paikkakunnan käsityöperinnettä ja elämää eri aikakausina. Pihapiirissä on kuusi rakennusta, mukaan lukien vanha pappilan väentupa.

Lampaanjoki, Savon Blackriver: Kalastusparatiisi, jossa voi kalastaa taimenta, harjusta ja kirjolohta. Alueella on rakennettu nuotiokatoksia, joista voi laskea veneen vesille, ja jokea pitkin voi liikkua kanootilla tai veneellä.

Lehtoniemen puutarha: Yksityinen puutarha ja koti, joka tarjoaa kauniita kukkaistutuksia, lounaita, saunomista ja erilaisia tapahtumia. Puutarha on rakennettu arkkitehti Martti Välikankaan suunnitteleman funkis-huvilan pihapiiriin.

Lepikon torppa: Presidentti Urho Kekkosen syntymäkoti, joka on entisöity ja esittelee 1900-luvun alun rakennusperinnettä ja elinolosuhteita.

Rillankivi: Siirtolohkare ja rajakivi, joka on Pähkinäsaaren rauhan aikainen rajakivi vuodelta 1323. Alueella lähtee luontopolku, jossa on laavu, tulipaikka ja wc.

Suojala: Pielavesi-Seuran entisöimä kulttuuritalo, jossa järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten tansseja, juhlia, näyttelyjä ja teatteriesityksiä.

Aktiviteetit

Ampumaradat:

 • Pielaveden ampumaradalla on skeet-rata, trap-rata, haulikkorata ja hirviluodikkorata.
 • Opinportin alakerrasta löytyy myös ilma-aserata.

Frisbeegolfrata:

 • Virallinen 9-väyläinen frisbeegolfrata lähtee Suojalan urheilukentältä.
 • Kiekkovuokraus on mahdollista nuorisotoimelta tai liikuntatoimelta.

Hiihtoreitit ja pururata:

 • Kirkonkylän hiihtoreitit ja pururata lähtevät urheilukentältä.
 • Opastettuja latuja on yhteensä 8 kilometriä, joista valaistuja on 6,5 km.
 • Latuverkoston kunnossapidosta vastaa Pielaveden kunta ja Mäenlaskun Kannatusyhdistys.

Kakkomäen ulkoilualue:

 • Kakkomäen ulkoilualue tarjoaa mahdollisuuden mäkihyppyyn, lasketteluun, pulkkamäkeen ja murtomaahiihtoon.
 • Alueella on hyppyrimäkiä ja hiihtohissi.
 • Ulkoilualueen ylläpidosta vastaa Mäenlaskun Kannatusyhdistys ry.

Jääkiekkokaukalot:

 • Pielavedellä on kolme kunnan huoltamaa jääkiekkokaukaloa.
 • Kaukalot ovat valaistuja ja vapaassa käytössä maksutta.

Urho Kekkosen AR-kierros:

 • Kuule Urho Kekkosen tarinoita omatoimisella AR-kierroksella.
 • Lähtöpaikka: Lepikon Torppa, Urho Kekkosentie 121.

Taidelenkki:

 • Noin 3,4 kilometrin mittainen lenkki Pielaveden kirkonkylällä.
 • 25 ympäristötaideteosta ja sähkökaappitaidetta.

Leikkikentät:

 • Yksi kunnan ylläpitämä yleinen lasten leikkikenttä: Savikon leikkipuisto.
 • Lisäksi useita leikkikenttiä koulujen ja päiväkotien piha-alueilla.

Keilahalli:

 • Pielavedellä on yrittäjän ylläpitämä keilahalli (Laaksotie 30) kuudella radalla.
By Tomisti - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36723858
Pielaveden historiaa

Pielavesi sijaitsi 1600-luvulla Iisalmen ja Rautalammin harvaanasutulla rajaseudulla. Alue perustettiin Iisalmen kappeliseurakunnaksi vuonna 1683 ja itsenäiseksi seurakunnaksi vuonna 1811. Ensimmäinen kirkko rakennettiin Pielaveden Lammassaloon, myöhemmin tunnettu Kirkkosaarena, vuonna 1692. Alueen asukkaat olivat tuolloin järven rannoilla asuvia kalastajia ja kaskeajia.

Nykyinen Pielaveden kirkko, suunniteltu lääninarkkitehti Ferdinand Öhmanin toimesta, valmistui vuonna 1878. Keskustaajamasta noin 30 kilometriä pohjoiseen rakennettiin Laukkalan kirkko vuosina 1939–1940.

Katso myös nämä: 

Pielaveden kotisivut

Hotellit Pielavesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

pielavesi vaakuna
By User:Care; Original design by Ahti Hammar and Niilo Toikkanen. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3326304