Hotellit Pieksämäki

Hotellit Pieksämäki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pieksämäki on idyllinen kaupunki Etelä-Savossa, joka tarjoaa luonnonläheistä matkailua ja monipuolisia elämyksiä. Kaupunki sijaitsee kauniiden järvien ympäröimänä ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia luontoretkistä, kulttuurista sekä perinteisestä suomalaisesta tunnelmasta.

hotellit pieksämäki
By Aroskeri - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33000724

Hotellit Pieksämäki – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Pieksämäki on Etelä-Savon viehättävä kaupunki, joka houkuttelee matkailijoita upealla luonnollaan ja monipuolisilla aktiviteeteillaan. Kaupunki sijaitsee Saimaan vesistön läheisyydessä ja tarjoaa upeat mahdollisuudet vesiretkille, kalastukseen ja luontoretkille. Alueella on myös luontopolkuja ja mahdollisuus tutustua perinnetiloihin.

Kaupungin keskustassa voit uppoutua kulttuurin maailmaan vierailemalla Pieksämäen taidemuseossa tai nauttia paikallisista herkuista kahviloissa ja ravintoloissa. Lisäksi kaupungin tapahtumakalenteri pitää huolen siitä, että vierailullasi voi osua kohdalle konsertteja, näyttelyitä ja muita mielenkiintoisia tilaisuuksia.

Pieksämäki on ihanteellinen kohde luonnonystäville, kulttuurin harrastajille ja niille, jotka etsivät rauhallista paikkaa rentoutumiseen ja Suomen perinteisen maalaiselämän kokemiseen.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Pieksämäellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Pieksämäellä

Pieksämäki tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Kaupungissa on vaihtoehtoja niin budjetti- kuin luksushotelleista, ja useimmat majoituspaikat tarjoavat hyvän lähtökohdan kaupungin ja sen ympäristön tutkimiseen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pieksämäen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kartanomajoitus Sofia & Angelique

Kartanomajoitus Sofia & Angelique tarjoaa viehättävän majoitusvaihtoehdon Pieksämäellä, ja se sijaitsee noin 36 kilometrin päässä Varkaudesta. Majoituspaikassa on yhteinen oleskelutila, jossa vieraat voivat rentoutua ja nauttia maksuttomasta Wi-Fi-yhteydestä. Aamiaista tarjotaan huoneistohotellissa, ja vieraille on valittavissa joko mannermainen tai buffetaamiainen. Lisäksi majoituspaikassa on käytettävissä terassi, ja sen kauniissa puutarhassa on grillausmahdollisuus.

2. Wanha Neuvola Guesthouse

Wanha Neuvola Guesthouse tarjoaa majoitusta viehättävässä vuonna 1948 rakennetussa ja vuonna 2014 saneeratussa rakennuksessa. Tämä guesthouse sijaitsee Pieksämäen keskustassa ja tarjoaa vierailleen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden sekä pysäköintimahdollisuuden. Kaikissa huoneissa on taulu-tv ja viihtyisä oleskelualue, ja asiakkaiden käytössä on myös työpöytä ja vuodevaatteet. Huoneista voi ihailla näkymiä puutarhaan, luoden rauhallisen ja kodikkaan ympäristön majoittujille.

3. Vacation home Heikinniemi

Tämä loma-asunto Pieksämäellä tarjoaa vierailleen hienon mahdollisuuden nauttia luonnosta ja aktiviteeteista. Siellä on yksi makuuhuone, takka, sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan talviurheilusta ja rentoutumisesta kiinnostuneille matkailijoille. Lisäksi majoituksen läheisyydessä on mahdollisuus veneilyyn, mikä tekee siitä monipuolisen vaihtoehdon loma-asunnoksi.

4. Vacation home Villa hermanni

Tämä loma-asunto, Villa Hermanni, sijaitsee Pieksämäellä ja tarjoaa monipuolisia mukavuuksia vierailleen. Siellä on neljä makuuhuonetta, takka, sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan talviurheilusta ja rentoutumisesta kiinnostuneille matkailijoille. Lisäksi saatavilla on vene paikan päällä, joten lähialueen vesistöjä voi tutkia veneillen.

5. Vacation home Länsipirtti

Tämä loma-asunto, Länsipirtti, sijaitsee Pieksämäellä ja tarjoaa monipuoliset mukavuudet matkailijoille. Siellä on kaksi makuuhuonetta, takka, sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon talviurheilusta kiinnostuneille vieraille. Lisäksi voit nauttia terassista ja grillipaikasta sekä veneestä, joka on käytettävissä paikan päällä. Tämä loma-asunto tarjoaa kaikki tarvittavat mukavuudet rentouttavaan lomaan.

Hotellit Pieksämäki – Löydä lisää majotusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Pieksämäen nähtävyydet ja ajanviete

Pieksämäki tarjoaa vierailijoille monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin luonnosta ja historiasta kiinnostuneille kuin seikkailunhaluisille matkailijoille. Kaupungissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan sekä nauttia kauniista luontokohteista ja ulkoilumahdollisuuksista. Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä Pieksämäellä sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Suomen pisin asematunneli: Pieksämäen kaupunki on saavuttanut merkittävän virstanpylvään raideliikenteen kehityksessä, sillä sen keskusliikenneaseman alikulkutunnelin peruskorjaus on nyt valmistunut. Tämä tunneli on Suomen pisimpiä, ulottuen 236 metrin pituuteen, ja se ylittää jopa Helsingin Kaisatunnelin pituudessaan.

Haapakosken ruukki: Haapakosken Ruukki sijaitsee Pieksämäen ja Suonenjoen rajalla ja edustaa historiallisesti, rakennushistoriallisesti ja ympäristöltään arvokasta kulttuuriympäristöä. Tämä ruukki on valtakunnallisesti merkittävä esimerkki 1800-luvulla alkaneesta teollistumisen aikakaudesta Suomessa. Sen vanhat tuotantolaitokset säilyttävät harvinaisen hyvin esineitä ja laitteita eri aikakausilta. Ruukkimiljöö on suojeltu, ja siellä voi nähdä ajan kerroksellisuuden sekä arjen työhistorian. 

Pieksämäen seurakunnan Vanha kirkko ja kellotapuli: Pieksämäen seurakunnan Vanha kirkko ja kellotapuli ovat merkittäviä historiallisia kohteita Pieksämäellä. Kirkko rakennettiin vuonna 1753 August Sorsan johdolla ja se on yksi Itä-Suomen vanhimmista säilyneistä puukirkoista. Kirkkoon mahtuu 600-800 henkeä, ja se on Kuopion hiippakunnan vanhin kirkko. Vieressä sijaitseva kellotapuli on kirkkoa vanhempi ja se on Pieksämäen vanhin rakennus, peräisin vuodelta 1746, myös August Sorsan aikakaudelta.

Iso-pappila: Pieksämäen Iso-Pappila on mielenkiintoinen kesäkohde, joka tarjoaa monipuolista toimintaa vierailijoilleen. Kesäisin paikassa voi nauttia taidenäyttelyistä, kesäteatterista, konserteista ja kahvilapalveluista. Rakennus itsessään on kustavilaistyylinen pappilarakennus, joka on yli 210 vuotta vanha. Sitä ympäröi kaunis puutarha, Sylvin puisto. Presidentti Urho Kekkosen puoliso Sylvi Kekkonen syntyi tässä pappilassa apupappi Uinon tyttärenä, ja hänen muistokivensä sijaitsee Sylvin puistossa.

Luonnonnähtävyydet: Pieksämäen alue tarjoaa upean luonnon monimuotoisuuden, joka on tunnettu laajoista drumliini-alueistaan ja lukuisista järvistään, joita on peräti 417 kappaletta. Tämä luonto tarjoaa loistavat mahdollisuudet erilaisiin ulkoilu- ja luontoharrastuksiin omatoimisille matkailijoille. Voit vaeltaa, meloa, kalastaa, tehdä retkipyöräilyä, uida tai lintubongata – kaikki tämä on mahdollista. Alueen VedenjakajaReitistö vie luonnossa liikkumisen uudelle tasolle, ja Partaharjussa on myös esteetön luontopolku.

Big Wheels tapahtuma: Big Wheels on merkittävä harrasteajoneuvotapahtuma, joka kokoaa yhteen tuhansia harrasteajoneuvoja ja jopa 18 000 osallistujaa Pieksämäen keskustaan Pieksäjärven rantaan. Tämä monipuolinen tapahtuma tarjoaa koko perheelle nähtävää ja koettavaa, jossa voi ihailla kaikenlaisia harrasteajoneuvoja, aina pienistä polkuautoista jättimäisiin jenkkirekkoihin

By Jaana Mari R - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73221566
Pieksämäen historiaa

Pieksämäki sijaitsee alueella, joka on tunnettu korkeista moreeniharjanteista ja runsaasta järvistöstään, joita on yhteensä 417 kappaletta. Jo 1400- ja 1500-luvuilla näille harjanteille oli muodostunut kiinteää asutusta. Uusimmat tutkimukset viittaavat siihen, että Pieksämäellä on ollut yhtäjaksoista asutushistoriaa yli 5 000 vuoden ajan.

Pieksämäen pitäjä perustettiin vuosien 1574–1575 aikana, ja pitkään sen keskus oli Tienristin alue Pieksämäen selänteellä. Suuri muutos tapahtui, kun Savon rautatie valmistui vuonna 1889. Vaikka Pieksämäen rautatieasema oli aluksi pieni, siitä tuli merkittävä risteysasema vuonna 1914, kun Savonlinnan ja Pieksämäen välinen rataosuus avattiin. Vuonna 1918 valmistui vielä rataosa Pieksämäeltä Jyväskylään, ja rautatieaseman ympärille alkoi muodostua uusia asuinalueita. 1920-luvulla suunniteltiin Pieksämäen asemanseudun muuttamista taajaväkiseksi yhdyskunnaksi, ja arkkitehti Toivo Paatela laati asemakaavaehdotuksen tätä varten vuonna 1923. Kuitenkin alueen maanomistajat vastustivat hanketta. Lopulta päätös kauppalan perustamisesta tehtiin vuonna 1929, ja se erotettiin Pieksämäen pitäjästä vuonna 1930. Vuonna 1937 vahvistettiin professori Otto-Iivari Meurmanin laatima asemakaava. Kauppalan rakentamista vaikeuttivat soinen ja vetinen maaperä, joten läheisen Pieksänjärven pintaa oli laskettava, ja tämä hanke valmistui vuonna 1953.

Kauppalan asukkaat eivät hyväksyneet Pieksämä-nimeä, ja he käyttivät itsepintaisesti nimitystä Pieksämäki. Rautatiehallituskaan ei suostunut muuttamaan aseman nimeä, mikä aiheutti sekaannuksia nimitysten välillä. Vuonna 1948 kauppalan nimi muutettiin takaisin Pieksämäeksi, ja se sai kaupunkioikeudet vuonna 1962. Kauppalanseurakunta itsenäistyi Pieksämäen maaseurakunnasta vuonna 1956.

Pieksämäellä oli myös monia oppilaitoksia ja toimielimiä, kuten kuulovammaisten talouskoulu, Valtionrautateiden veturimieskoulu ja Ilmavoimien Viestivarikko. Teollisuusneuvos Lauri Saari vaikutti merkittävästi kaupungin talouselämän kehittämiseen 1930-1950-luvuilla toimien eri tehtävissä eri yrityksissä ja järjestöissä. Kaupungissa on useita kirkkoja, kuten vanha puukirkko, joka sijaitsee kaupungin alueella ja on Pieksämäen vanhin rakennus. Lisäksi kaupungissa on tiilikirkko, joka toimii monitoimikirkkona, sekä ortodoksinen kirkko.

Vuonna 2007 Pieksämäen kaupunki ja Pieksänmaan kunta yhdistyivät, muodostaen nykyisen Pieksämäen kaupungin, ja tämä yhdistyminen on tehnyt kaupungista monipuolisemman ja vahvistanut sen asemaa alueen keskuksena.

Katso myös nämä:

Pieksämäen kotisivut

Hotellit Pieksämäki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

By Htm - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4183664