Hotellit Petäjävesi

Hotellit Petäjävesi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Petäjävesi on viehättävä kohde Keski-Suomessa, joka tunnetaan perinteisestä puukirkostaan, joka on UNESCO:n maailmanperintökohde. Alue tarjoaa upeaa luontoa ja mahdollisuuden tutustua Suomen historiaan kauniissa ympäristössä.

hotellit petäjävesi

Hotellit Petäjävesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Petäjävesi on pieni idyllinen kunta Keski-Suomessa, joka houkuttelee matkailijoita erityisesti upealla puukirkollaan. Petäjäveden vanha kirkko on saanut arvostetun aseman UNESCO:n maailmanperintökohteena. Kirkko edustaa suomalaista puurakennustaituruutta ja sen ainutlaatuinen rakennustyyli on vaikuttava näky keskellä kaunista maaseutua.

Petäjävesi tarjoaa upeita yöpymismahdollisuuksia matkailijoille, jotka haluavat kokea maaseudun idyllin ja suomalaisen perinteen. Voit yöpyä yli sata vuotta vanhassa pappilan torpassa, jossa pääset aistimaan menneiden aikojen tunnelmaa ja vaalia historiallisia juuria.

Kirkon lisäksi Petäjävesi tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta ja rauhasta. Alueella on useita järviä, joissa voi kalastaa ja uida, sekä retkeilyreittejä, joita pitkin voi tutustua ympäröivään luontoon. Lisäksi alueen kulttuurihistoria ja perinne ovat näkyvissä erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri vuoden. Petäjävesi on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat kokea perinteisen suomalaisen kyläidyllin ja samalla oppia lisää Suomen historiasta ja kulttuurista.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Petäjävedellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Petäjävesi

Petäjävesi tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Alueelta löytyy perinteisiä maaseutuhotelleja, jotka tarjoavat rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön vierailijoilleen. Alta löydät muutamia esimerkkejä Petäjäveden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Guesthouse Kumpunen

Guesthouse Kumpunen sijaitsee kauniilla luomutilalla vain kilometrin päässä Petäjäveden kuuluisasta UNESCO:n maailmanperintökohteesta, Petäjäveden kirkosta. Tämä viehättävä majoituspaikka tarjoaa majoitusta ympäri vuoden ja on loistava valinta matkailijoille, jotka haluavat kokea paikallisen maalaisidyllin.

2. Guesthouse Kumpunen

Guesthouse Kumpunen on lumoavalla luomutilalla sijaitseva majoituspaikka, joka sijaitsee vain kilometrin päässä Petäjäveden kuuluisasta UNESCO:n maailmanperintökohteesta, Petäjäveden kirkosta. Tämä viehättävä majoituspaikka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden nauttia paikallisesta maalaisidyllistä ympäri vuoden.

3. Loma-asunto Petäjälahti

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Petäjäveden kirkkoa ja tarjoaa vierailleen viihtyisän oleskelun. Loma-asunnossa on käytettävissä takka ja televisio, jotka luovat kodikasta tunnelmaa. Lisäksi loma-asunnossa on pyykinpesukone, takka ja televisio, joten vieraiden mukavuudesta on huolehdittu. Majoituspaikan alueella on myös mahdollisuus nauttia saunan lämmöstä ja hiihtää suoraan rinteeseen.

4. Loma-asunto Mäntykumpu

Tämä loma-asunto on erinomaisella sijainnilla, sillä se sijaitsee kävelymatkan päässä Petäjäveden kirkosta. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen kodikkaan ympäristön, jossa on takka ja televisio. Loma-asunnossa on käytettävissä pyykinpesukone, takka ja televisio, mikä tekee vieraiden oleskelusta entistäkin miellyttävämmän. Alueella on myös mahdollisuus rentoutua saunassa ja harrastaa hiihtoa rinteessä.

5. Loma-asunto Haaparanta

Tämä loma-asunto tarjoaa majoittujilleen viihtyisän ja monipuolisen kokemuksen. Majoituspaikka tarjoaa hiihtoyhteyden rinteeseen, joten se on ihanteellinen valinta talviurheilun harrastajille. Lisäksi saat nauttia rentouttavasta saunasta, joka on erinomainen tapa rentoutua päivän päätteeksi.

Hotellit Petäjävesi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Petäjävesi nähtävyydet ja ajanviete

Petäjävesi tarjoaa vierailijoilleen monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen keskeisin vetonaula on ehdottomasti UNESCO:n maailmanperintökohde, Petäjäveden kirkko, joka tunnetaan upeasta puuarkkitehtuuristaan. Lisäksi alueella voi tutustua paikalliseen kulttuurihistoriaan ja perinteisiin eri museoissa ja historiallisissa kohteissa. Luonnon ystäville Petäjävesi tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden ulkoiluun ja retkeilyyn erilaisilla reiteillä ja luontopoluilla. Alueella on myös järviä, joissa voi kalastaa ja uida, sekä mahdollisuus nauttia vesielämästä erilaisissa vesillä tapahtuvissa aktiviteeteissa.

Petäjäveden vanha kirkkoPetäjäveden vanha kirkko on ollut keskeinen osa Petäjäveden elämää jo 1700-luvulta lähtien. Se sijaitsee kauniissa perinnemaisemassa ja edustaa Suomen puuarkkitehtuurin merkittävimpiä muistomerkkejä. Kirkko on saanut kunnian olla Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1994 lähtien, ja se tunnetaan pohjoismaisen puuarkkitehtuurin ja perinteisen hirsirakentamisen taidonnäytteenä. Petäjäveden vanha kirkko on harvinainen kohde maailmassa, ja sen kulttuurinen ja matkailuarvo on erittäin suuri. Joka vuosi kirkkoa vierailee noin 14 000 ihmistä yli 60 eri maasta. Kirkko on edelleen aktiivisessa käytössä, ja siellä pidetään kesäisin jumalanpalveluksia, häitä, kastetilaisuuksia ja konsertteja. Kirkon arkkitehtuurissa yhdistyvät eurooppalaiset rakennustyyli ja talonpoikainen rakennusperinne, mikä tekee siitä ainutlaatuisen kohteen.

KeskiSuomen tieliikennemuseoKeski-Suomen Tieliikennemuseo on arvokas kulttuurilaitos, joka esittelee laajan kokoelman esineistöä ja aineistoa liittyen tieliikenteen historiaan. Museon päätarkoitus on säilyttää ja suojella tieliikenteen historiallisia artefakteja ja muistomerkkejä. Museossa voi ihailla erilaisia liikennevälineitä eri vuosikymmeniltä, joista monet ovat aikanaan liikkuneet Keski-Suomen teillä. Näihin kuuluvat muun muassa autot, moottoripyörät, polkupyörät, kärryt ja hevosvetoiset ajoneuvot.

Radio-ja puhelinmuseoPetäjäveden radio- ja puhelinmuseo on ainutlaatuinen paikka, joka esittelee Suomen sähköisen viestinnän historian kiehtovia vaiheita yli 150 vuoden ajalta. Museon päätehtävänä on tallentaa ja säilyttää suomalaisen sähköisen viestinnän historiaa. Museon vaikuttava kokoelma sisältää yli 3700 luetteloitua esinettä, jotka kertovat tarinaa sähköisen viestinnän kehityksestä. Museon toiminta sai alkunsa paikallisten petäjävetisten yksityiskokoelmista vuonna 1995, ja siitä lähtien se on kasvanut ja houkutellut vierailijoita ympäri Suomea.

Aktiviteetit

Hakamaan lammastilaHakamaan lammastila on tarina unelman toteutumisesta. Tilan toiminta sai alkunsa harrastusmielessä, kun eräs kaupunkilaispariskunta päätti tehdä elämäntapamuutoksen ja muuttaa maalle. He halusivat toteuttaa unelmansa ja rakentaa elämää maaseudun rauhassa. Tilalla tarjotaan mahdollisuus kokea päivä maatilalla, jossa arjesta kiinnostuneet voivat osallistua tilan päivittäisiin touhuihin. Päivän aikana tutustutaan erityisesti lampaisiin, niiden rooliin tuotantoeläiminä ja lemmikkeinä.

PuupiippolaPuupiippola on leluverstas, joka on ollut toiminnassa jo 30 vuoden ajan. Tämä pitkän historian omaava verstas on erikoistunut valmistamaan puuleluja, jotka ovat uniikkeja ja käsin tehtyjä. Puupiippolasta löydät laajan valikoiman puuleluja, kuten puunuket, nukkekodit, keppihevoset, puurekat, erilaiset hauskat kyltit ja paljon muuta. Nämä lelut ovat paitsi kauniita myös kestäviä, ja ne ovat oiva valinta lahjaksi lapsille tai leikkisille aikuisille.

Tampinkierros: Tampinkierros on luontopolku, joka sijaitsee Petäjäveden lounaisosassa. Tämä luontopolku tarjoaa mahdollisuuden kokea luonnon rauhaa ja nauttia erämaatunnelmasta. Se kulkee Teerijärvensuon luonnonsuojelualueella, jossa voit viettää kiireettömiä hetkiä luonnon äärellä. Tampinkierros tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon ja nauttia sen tarjoamasta rauhasta ja kauneudesta.

Frisbeegolf: Petäjävedellä sijaitsee hieno frisbeegolf-rata, joka tarjoaa pelaajilleen upean mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja haastaa taitonsa. Rata sijaitsee urheilukentän ja Kettulanvuoren maastossa latupohjalla, ja se kattaa yhteensä 20 väylää, joiden pituus on noin 3 kilometriä. Radan maasto on metsäinen ja siinä on mukavasti korkeuseroja, mikä tekee siitä monipuolisen ja tarjoaa pelaajille sopivasti haasteita.

MelontaWanhan Witosen melontareitti tarjoaa upean mahdollisuuden melontaan Petäjävedeltä aina Jämsään Päijänteelle asti, ja reitin kokonaispituus on 75 kilometriä. Merkitty reitti alkaa Petäjäveden Kirveslahden venesatamasta, joka sijaitsee Jämsänveden rannalla. Lähtöpisteestä, Kirveslahdesta, melojat voivat nauttia upeasta maisemasta ja tutustua Petäjäveden vanhaan kirkkoon, joka sijaitsee alle kilometrin päässä. Kirkon ranta on hyvä paikka rantautua ja mahdollisesti tehdä alkuvenyttelyä tai tutustua kirkkoon. Wanhan Witosen melontareitin voi meloa myös lyhyemmissä osuuksissa, ja sopiva päiväretken pituus on yleensä 15-25 kilometriä

petäjävesi nähtävyydet
Petäjäveden kirkko By Antti Bilund - picture taken by Antti Bilund, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=506903
Petäjäveden historiaa

Petäjäveden vanha kirkko, joka rakennettiin vuosina 1763–1765, on upea puurakentamisen mestariteos ja se on ansaitusti UNESCO:n Maailmanperintöluettelossa. Tämä Jaakko Leppäsen rakentama kirkko on pidetty kansanrakentajien vaikuttavimpana saavutuksena, ja sen arkkitehtuuri ja käsityötaidot ovat vaikuttavia.

Petäjävedelle perustettiin Jämsän kappeliseurakunta vuonna 1779, ja se itsenäistyi omaksi seurakunnakseen vuonna 1867. Petäjäveden seurakunta kuuluu Jyväskylän rovastikuntaan ja Lapuan hiippakuntaan.

Toisen maailmansodan jälkeen Petäjävedelle sijoitettiin siirtoväkeä eri alueilta, kuten Valkjärveltä, Lumivaarasta ja Sortavalan seudulta, mikä vaikutti alueen väestörakenteeseen.

Vuonna 2015 Ilmatieteen laitos rakensi säätutkan Petäjävedelle, mikä on merkittävä osa sääseurantaa ja ennustamista alueella.

Katso myös nämä: 

Petäjäveden kotisivut

Hotellit Petäjävesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Petäjäveden vaakuna
By User:Care; Original design by Olof Eriksson. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3376833