Hotellit Pello

Hotellit Pello – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pello tarjoaa vierailijoille upeaa luontoa ja mahdollisuuden kokea perinteistä lapinmaan tunnelmaa ympäri vuoden. Täällä voit ihailla kaunista maisemaa, nauttia aktiivisesta ulkoilusta ja kokea Lapin ainutlaatuista kulttuuria.

hotellit pello

Hotellit Pello – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pellosta löyät lappilaista tunnelmaa ja upeaa luontoa. Tämä pohjoinen pikkukylä houkuttelee matkailijoita vuodenajasta riippumatta tarjoten ainutlaatuisia kokemuksia ja aktiviteetteja. Pellon vetonauloja ovat sen upeat maisemat, joissa yhdistyvät vehreät metsät, järvet ja tunturit. Vierailijat voivat nauttia patikoinnista ja kalastuksesta kesäisin sekä lumoavasta talvi- ja hiihtokohteesta talvisin. Pello tunnetaan myös mahdollisuudesta nähdä revontulia talviöinä, mikä tekee siitä erityisen suositun paikan revontulimatkailijoille.

Kulttuurin ystäville Pello tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinteiseen lappilaiseen elämäntapaan ja saamelaiseen kulttuuriin. Paikalliset tapahtumat, kuten poronhoito, poromarkkinat ja paikalliset festivaalit, antavat vierailijoille mahdollisuuden uppoutua lappilaiseen elämäntyyliin.

Pello on täydellinen paikka niille, jotka etsivät rauhallista ja luonnollista pakopaikkaa kaupungin kiireestä ja haluavat samalla kokea aitoa lappilaista vieraanvaraisuutta ja kulttuuria.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pello

Pellon alueella on monenlaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat vierailijoille viihtyisää ja kodikasta oleskelua. Voit valita erilaisista hotelleista, mökkikylistä ja lomahuoneistoista riippuen siitä, millaisen majoituksen haluat kokea matkallasi Pelloon. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pellon suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Pellonhovi

Hotelli Pellonhovi tarjoaa vierailleen monipuolisia palveluita, mukaan lukien ilmaisen buffetaamiaisen arkipäivisin sekä Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa. Voit myös nauttia ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä ja hyödyntää kuntosalia sekä leikkikenttää majoituspaikan alueella. Hotellista voi helposti suunnata lähialueen nähtävyyksille, kuten Eeron polulle ja Napapiirille, ja lemmikkieläimet ovat tervetulleita lisämaksusta.

2. Loma-asunto Raanumökki

Tässä savuttomassa loma-asunnossa on 1 makuuhuone ja se tarjoaa monia mukavuuksia vierailleen. Huoneissa on takka, televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys, jotka tekevät oleskelustasi miellyttävän. Lisäksi asiakkailla on käytössään hiihtoyhteys rinteeseen ja sauna, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia ulkoilusta ja rentoutumisesta. Lähialueella on myös vaellus-/pyöräilyreittejä, joten voit tutkia ympäröivää kaunista luontoa. Tämä loma-asunto tarjoaa rauhallisen ympäristön ja mukavat majoitusvaihtoehdot niille, jotka etsivät rentouttavaa lomaa Lapin kauniissa maisemissa.

3. Majatalo Oravanpesä

Majatalo Oravanpesä tarjoaa monipuolisia palveluita vierailleen. Ilmainen Wi-Fi ja kiinteä internetyhteys ovat käytettävissä joissakin yleisissä tiloissa, ja asiakkaat voivat nauttia maksuttomasta omatoimisesta pysäköinnistä. Majoituspaikassa on ravintola, josta voi tilata ruokaa. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. Lisäksi majoituspaikassa on kielitaitoinen henkilökunta, kirjasto ja takka aulassa, jotka luovat viihtyisän ilmapiirin. Voit nauttia oleskelustasi myös yksityisellä rannalla, ja maastopyöräilymahdollisuudet sekä vaellus-/pyöräilyreitit antavat mahdollisuuden tutkia ympäröivää luontoa.

4. Romakkaniemen casthaus

Romakkaniemen casthouse tarjoaa monia mukavuuksia asiakkailleen. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä joissakin yleisissä tiloissa, ja asiakkaat voivat hyödyntää maksutonta omatoimista pysäköintiä. Majoituspaikassa on myös kahvila, ravintola ja baari/lounge, josta voi tilata ruokaa ja juomaa. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, ja majoituspaikan palveluihin kuuluvat pyykinpesutilat, terassi ja kahvi-/teetarjoilu yleisissä tiloissa. Voit myös nauttia talviaktiviteeteista, kuten hiihdosta, lumikenkäilystä ja luistelusta, sillä ne ovat saatavilla majoituspaikan alueella.

5. Loma-asunto Raanumaja

Tämä loma-asunto sijaitsee Pellossa, Lapin maakunnassa, ja tarjoaa majoitusta kahdeksalle henkilölle. Majoituspaikka tarjoaa hiihtoyhteyden rinteeseen ja saunan, jotta voit nauttia talviaktiviteeteista ja rentoutua. Huoneissa on takka, televisio, mikroaaltouuni, uuni ja lämmitys, jotta voit tuntea olosi kotoisaksi vierailusi aikana.

 

Hotellit Pello – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pello nähtävyydet ja ajanviete

Pello tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia mahdollisuuksia nauttia luonnon kauneudesta ja paikallisesta kulttuurista. Kaupungin ympäristössä on lukuisia ulkoilu- ja luontoaktiviteetteja, kuten vaellusreittejä ja kalastusmahdollisuuksia. Lisäksi alueella on kiinnostavia kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä, jotka kertovat alueen historiasta ja perinteistä.

Vihreä pysäkki: Vihreä Pysäkki, joka sijaitsee upean Tornionjoen varrella, on yksi Pellon merkittävimmistä maamerkeistä ja suosituimmista matkailukohteista. Se houkuttelee vuosittain satoja tuhansia matkailijoita, jotka tekevät pysähdyksen matkallaan niin etelään kuin pohjoiseenkin. Vihreän Pysäkin valikoimasta löytyy laadukkaita matkamuistoja ja lahjatavaroita, kuten tuotteita Pentikiltä, Lumi-Marilta ja Oranssilta Karhulta. Lisäksi paikalta voit nauttia aterioista tai taukokahveista Kahvila-Ravintola Grannissa.

Kattilakoski: Kattilakoski, Tornionjoen varrella sijaitseva luonnonkaunis koski, on yksi alueen upeimmista koskista ja tarjoaa vierailijoilleen vaikuttavia maisemia. Sijaiten lähellä Napapiiriä Juoksenkin kylässä, Kattilakoski on osa Pellon eteläosaa ja samalla Ylitornion kunnan rajaa. Tällä erityisen kauniilla koskella järjestetään ajoittain perinteisiä tukkilaiskisoja, joihin kannattaa osallistua tai niitä voi seurata.

Orhinselän hiekksärkkäOrhinselänniemen hiekkasärkkä Miekojärven keskellä on ehdottomasti käymisen arvoinen luontokohde. Vuonna 2007 Erä-lehti valitsi tämän alueen, joka sijaitsee Pellon ja Ylitornion kuntien rajalla, Suomen kauneimmaksi luonnonhiekkarannaksi. Tämä ainutlaatuinen paikka on saavutettavissa veneellä tai jalkaisin. Jos päätät patikoida, voit kulkea noin 2,5 kilometriä Metsähallituksen opastetun luontopolun kautta, joka alkaa läheltä Kaaranneskoskentietä. On hyvä huomata, että perille ei pääse autolla suoraan, mutta tämä lisää seikkailun tunnetta ja tekee kohteesta entistä houkuttelevamman luontomatkailijoille.

Maupertuis muistomerkkiMaupertuisin muistomerkki Tornionlaaksossa liittyy jännittävään historiaan vuosilta 1736–1737. Tällöin ranskalainen tiederetkikunta, jota johti kuuluisa matemaatikko ja tähtitieteilijä Pierre Louis Moreau de Maupertuis, saapui Tornionlaaksoon. Heidän tehtävänään oli suorittaa mittauksia ja selvittää, oliko maapallo pyöreä vai litistynyt navoiltaan. Tämä historiallinen retkikunta jätti merkittävän jäljen niin tiedehistoriaan kuin Tornionlaakson perintöön. Vuonna 1956, kauan tämän matkan jälkeen, pystytettiin muistomerkki Kittisvaaraan, joka sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Pellon kuntakeskuksesta pohjoiseen.

Napapiirin jäätie Juoksengissa: Napapiirin jäätie Juoksengin kylässä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden liikkua autolla, kävellen tai vaikka potkukelkalla poikkeuksellisessa ympäristössä. Tämä jäätie toimii yhteytenä kahden maan, Suomen ja Ruotsin, välillä. Matkallaan Napapiirin jäätietä pitkin kulkija voi ylittää useita merkittäviä rajoja, mukaan lukien pohjoinen napapiiri, valtakunnan raja ja aikavyöhykeraja. Kannattaa ehdottomasti poiketa myös Ruotsin puolen Juoksengin kylässä (Övertorneå), missä voi nähdä Napapiiri-aiheisen taideteoksen ja infotauluja.

Oranki Art – Ympäristötaidenäyttely: OrankiArt on kiehtova ympäristötaidenäyttely, joka syntyy useiden taiteilijoiden yhteistyönä. Näyttelyn sijainti on metsäisellä harjulla lähellä Orajärven kylää, noin 25 kilometriä Pellon keskustasta pohjoiseen. Tämä tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden virkistäytymiseen ja avartaa näkemystä taiteesta keskellä upeaa metsämaisemaa. OrankiArt-tilaisuus sisältää kaksi pääosaa: OrankiArt ympäristötaidenäyttelyn ja kesäkuun puolivälin tienoilla alkavan työpajan. Työpajan aikana taiteilijat luovat taideteoksia, jotka sijoitetaan näyttelyyn.

Aktiviteetit

Sporttipuisto Pyrevä: Sporttipuisto Pyrevä on monipuolinen liikunta- ja virkistysalue, joka sijaitsee Hotelli Pellonhovin takana, aivan Pellon kuntakeskuksen ytimessä. Tämä puisto on suunniteltu palvelemaan kaiken ikäisiä ihmisiä tarjoten erilaisia aktiviteetteja ja viihtyisiä tiloja. Puistossa on saatavilla leikkipaikkoja lapsille, liikunta- ja kuntoiluvälineitä kaikenikäisille, ja se tarjoaa myös juoksuratoja, jotka innostavat seikkailuun ja liikuntaan. Lisäksi Sporttipuisto Pyrevässä on esiintymislava, jossa kesäisin järjestetään erilaisia tapahtumia ja ulkoilmakonsertteja. Tämä tekee puistosta paikan, jossa paikalliset ja matkailijat voivat nauttia monipuolisista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista ja yhteisötapahtumista.

Naamivaaran frisbeegolf: Pellon Naamivaaran retkeilyalueella, noin 20 kilometriä Pellon keskustasta pohjoiseen, sijaitsee hieno 20-väyläinen frisbeegolf-rata, joka on avoinna ympäri vuoden ja kaikkien käytettävissä. Tämä frisbeegolf-rata tarjoaa pelaajille monipuolisia haasteita, sillä se sijaitsee hiekkapohjaisessa vaarassa, jossa on runsaasti korkeuseroja. Radan pituus yhteensä on 1891 metriä, ja radan par on 60. Pelaajan odotetaan käyttävän noin 2 tuntia koko kierrokseen. Radalla on avoimia rinteitä sekä teknisesti vaativia metsäväyliä, joten se sopii niin harrastajille kuin kilpapelaajillekin. Aloittelijoille on myös huomioitu oma mahdollisuutensa, sillä radalla on vanhaa layoutia mukaileva 9-väyläinen versio, joka tarjoaa helpomman aloituspisteen. Jokainen frisbeegolfin ystävä voi siis nauttia tästä hienosta lajista kauniissa ympäristössä Naamivaaralla.

Valkeajärven uimarantaValkeajärven uimaranta on ihastuttava paikka, joka sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Pellon keskustasta itään Ritavaaran kehittyvän matkailukeskuksen ytimessä. Valkeajärvi on kirkasvetinen järvi, ja uimaranta sopii erityisesti lapsille ja uimista opetteleville, sillä järven ranta on matala. Täällä voit nauttia virkistävästä uinnista ja auringosta kesäpäivinä. Talvella Valkeajärvi tarjoaa myös mahdollisuuden pilkkimiseen, joten se on monipuolinen ulkoilukohde ympäri vuoden.

pello nähtävyydet
By Arto Alanenpää - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50186687
Kolari historiaa

Pellon historia on rikas ja mielenkiintoinen tarina, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Ensimmäisen kerran Pellon nimi esiintyy Olaus Magnuksen Pohjoiskalotista tekemässä kartassa vuosilta 1518-1519. Tällä kartalla se mainitaan muodossa ”Pele,” ja kylää kuvataan vauraaksi kauppapaikaksi, joka herätti huomiota Euroopassa.

Kuitenkin yksi merkittävimmistä tapahtumista Pellon historiassa oli ranskalaisen Pierre-Louis de Maupertuis’n retki vuosina 1736–1737. Hän teki matkan Tornionjokea pitkin Pelloon saakka ja suoritti mittauksia selvittääkseen maapallon litistyneisyyttä. Apotti Reginald Outhier oli mukana matkalla ja kirjasi muistiinpanoja, jotka myöhemmin julkaistiin kirjassa ”Matka pohjan perille 1736-1737.” Tämän teoksen kautta tuli ilmi alueen vauraus ja hyvinvointi. Myös muut matkailijat, kuten italialainen Giuseppe Acerbi ja englantilainen Edward Daniel Clarke, vierailivat Pellossa vuonna 1799, mikä osoittaa alueen vetovoimaa ja kiinnostavuutta jo tuolloin.

Venäjän vallan aika toi muutoksia alueen elämään. Suomen sodan seurauksena vuonna 1809 Ruotsi luovutti Tornionjoen itäpuoleisen alueen Venäjälle, mikä vaikutti kirkolliseen ja hallinnolliseen elämään. Turtolaan perustettiin kappeli vuonna 1820, ja kirkko valmistui vuonna 1818, mutta se tuhoutui Lapin sodassa. Pello kuului Ylitornion pitäjään vuoteen 1867 saakka, jolloin Turtolan kunta perustettiin. Tuolloin kunnan väkiluku oli noin 1200.

Itsenäisyyden aikana jatkosodan lopussa ja Lapin sodan aikana Pellossa asuvat joutuivat evakkoon Ruotsin puolelle. Saksan armeija tuhosi lähes koko kunnan rakennuskannan perääntyessään. Vain Konttajärven kylä ja muutamia erillisiä rakennuksia säilyivät tuholta.

Vuonna 1949 kunnan nimi muutettiin Turtolan kunnasta Pellon kunnaksi, ja näin Pello sai oman tunnustetun identiteettinsä ja historiansa jatkui uusissa merkeissä.

Katso myös nämä: 

Pellon kotisivut

Hotellit Pello – Vertaa hotellit sivustomme kautta

miekojärvi pello
By Mpasula - Oma teos, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8718874