Hotellit Pelkosenniemi

Hotellit Pelkosenniemi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pelkosenniemi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Lapin luontoa ja perinnettä syvällisesti. Tämä rauhallinen kylä sijaitsee upeissa tunturimaisemissa, tarjoten mahdollisuuden hiihtoon, vaellukseen ja revontulien bongaukseen. Koe perinteinen saamelainen kulttuuri ja nauti luonnon rauhasta tässä piilotetussa helmessä.

hotellit pelkosenniemi

Hotellit Pelkosenniemi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pelkosenniemi on viehättävä matkakohde Lapissa, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden kokea pohjoinen Suomi parhaimmillaan. Tämä pieni kunta sijaitsee Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa, tarjoten upeita luontokokemuksia ympäri vuoden. Kesäisin voit vaeltaa tuntureilla ja ihailla keskiyön aurinkoa, kun taas talvella lumiset maisemat houkuttelevat hiihtäjiä ja moottorikelkkailijoita.

Pyhä-Luoston kansallispuisto on yksi Suomen kauneimmista luonnonpuistoista, ja se tarjoaa retkeilijöille ja luontoharrastajille lukemattomia polkuja ja reittejä. Alueella voi myös kokea aidon Lapin tunnelman majoittumalla perinteisiin kelomökkeihin tai tunturihotelleihin.

Pelkosenniemi on myös ihanteellinen paikka revontulien bongaukseen talvi-iltoina. Kaukana suurkaupunkien valosaasteesta, täällä voit ihailla revontulia koko niiden loistossaan. Kulttuurinnälkäiset matkailijat voivat vierailla paikallisissa museoissa ja oppia lisää Lapin historian ja saamelaiskulttuurin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pelkosenniemi

Pelkosenniemi tarjoaa vierailleen monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin ja budjetteihin. Alueelta löytyy hotelleja, lomakyliä, perinteisiä kelomökkejä ja vuokra-asuntoja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pelkosenniemi suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Ski-Inn Pyhälinna

Ski-Inn PyhäLinna on mukava huoneistohotelli, joka tarjoaa loistavan sijainnin Pyhätunturilla. Tämä vuonna 2017 rakennettu 4 tähden majoituspaikka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Vanhalta tuolihissiltä. Hotellissa on yhteensä 48 huoneistoa, jotka sijaitsevat kolmessa kerroksessa.

Jokaisessa huoneistossa vieraat voivat nauttia ulkotiloissa olevasta yksityisestä porealtaasta, joka on täydellinen rentoutumiseen pitkän päivän päätteeksi. Lisäksi jokaisessa huoneistossa on täysin varusteltu keittiö, jossa voit valmistaa omia aterioitasi, sekä oma parveke tai patio, josta voit ihailla upeita maisemia.

2. Ski-Inn Kultakero

Ski-Inn Kultakero on viihtyisä majoituspaikka, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Vanhalta tuolihissiltä Pyhätunturilla. Majoituspaikka tarjoaa monia käteviä palveluita ja mukavuuksia vierailijoidensa käyttöön. Ilmainen Wi-Fi on saatavilla yleisissä tiloissa, ja sen nopeus on erittäin hyvä, sopien hyvin useille laitteille. Voit myös jättää autosi ilmaiseksi käytettävissä olevalle omatoimiselle pysäköintialueelle.

3. Hotel Pyhätunturi

Hotel Pyhatunturi tarjoaa mukavaa majoitusta, ja se sijaitsee kätevästi kokouskeskuksen yhteydessä Pyhätunturilla. Majoituspaikka tarjoaa monia käteviä palveluita vierailijoidensa käyttöön. Ilmainen Wi-Fi on saatavilla yleisissä tiloissa, ja voit jättää autosi turvallisesti omatoimiselle pysäköintialueelle ilman lisämaksua. Majoituspaikassa on useita ruokailuvaihtoehtoja, kuten kahvila, ravintola ja baari/lounge, joten voit nauttia herkullisista aterioista ja juomista majoituksen yhteydessä. Buffetaamiainen on tarjolla päivittäin lisämaksusta.

4. Holiday Club Pyhä

Holiday Club Pyhä tarjoaa mukavaa majoitusta Pyhätunturin lähellä. Majoituspaikka sijaitsee kävelymatkan päässä Vanhalta tuolihissiltä. Tässä 3,5 tähden loma-asunnossa on 49 kodikasta huonetta, joissa on kaikissa omat keittiöt, televisiot ja jääkaapit. Majoituspaikassa on ilmainen omatoiminen pysäköinti vieraille, joten voit jättää autosi turvallisesti.

5. Ski-Inn Pyhäsuites

Ski-Inn PyhäSuites tarjoaa viihtyisää majoitusta Pyhätunturilla, aivan Vanhan tuolihissin läheisyydessä. Tässä vuonna 2005 rakennetussa 3,5 tähden huoneistohotellissa on 48 kodikasta huoneistoa, jotka levittäytyvät yli 3 kerrokseen. Jokaisessa huoneistossa vieraat voivat nauttia mukavuuksista, kuten omasta keittiöstä, parvekkeesta ja ruokailualueesta. Ilmainen Wi-Fi on käytettävissä kaikkialla majoituspaikan tiloissa, ja voit jättää autosi ilmaiseen omatoimiseen pysäköintiin.

Hotellit Pelkosenniemi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pelkosenniemi nähtävyydet ja ajanviete

Pelkosenniemi tarjoaa vierailijoille monia luontoon liittyviä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen. Alueella voit nauttia upeista vaellusreiteistä, kalastuksesta ja metsästyksestä. Talvisin hiihto, lumikenkäily ja muut talviurheilulajit ovat suosittuja. Lisäksi Pelkosenniemi tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja kokea Lapin luonnon kauneus.

Pyhä-Luoston kansallispuisto: Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuden kulkea miljardien vuosien historian jalanjäljillä retkilläsi. Kun kiipeät korkealle kerolle ja katsot alas kurulle, olet aivan metsäsaamelaisten pyhien paikkojen äärellä. Nämä paikat ovat lähellä ja niiden tunnelma tuo päiväretkellekin ikään kuin pyhiinvaelluksen hengen. Koko kansallispuiston alueella ympäröivät upeat aarniometsät, jotka reunustavat tunturiketjua. Pidemmällä vaelluksella Pyhätunturilta Luostolle voit nähdä tämän tunturiketjun kokonaan

Ametistikaivos: Lampivaarassa sijaitseva Ametistikaivos on harvinainen, sillä se on yksi harvoista jalokivikaivoksista maailmassa, joka avaa ovensa vierailijoille. Ametisti on muodostunut noin 2000 miljoonaa vuotta sitten silloisen suurvuoriston uumenissa. Tänään kaivoksen toiminta jatkuu tunturin huipulla, ja tätä kestävää toimintatapaa on tarkoitus jatkaa vielä satoja vuosia. Tärkeä piirre on, että ametistia ei louhita suurilla koneilla ja myydä raakana materiaalina, vaan sen sijaan vierailijat saavat mahdollisuuden itse etsiä ja louhia omia ametistejaan kaivokselta.

Revontulikappeli: Revontulikappeli on Lapin ensimmäinen turistikirkko, ja se vihittiin käyttöön 9.2.1986 piispa Olavi Rimpiläisen toimesta. Kappeli on tarkoitettu paikaksi, jossa tarjotaan elämän sanaa ja evankeliumin vapauttavaa sanomaa KRS:n (Kansan Raamattuseuran) työn mukaisesti. 

Aittakurun amfiteatteri: Aittakurun amfiteatteri, joka tunnetaan myös Suomen ainoana kuruteatterina, on vähitellen noussut Pelkosenniemen Pyhätunturin Aittakuruun noin kymmenen vuoden aikana. Nykyään se toimii Pyhän suurimpien kesätapahtumien perinteisenä näyttämönä. Teatteri on rakennettu kuruun vaihe vaiheelta, ja siihen kuuluu kolme esiintymislavaa, soittajakatos sekä noin 400 hengen katsomo.

Suvannon kylä: Suvannon kylä on kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue, joka ylpeilee osin jopa 1700-luvulle juontavasta rakennuskannastaan. Kylän ympäristö on säilynyt hyvin alkuperäisenä, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden aistia menneiden vuosisatojen rauhallisen tunnelman. Suvannon kylässä voit kokea kiireetöntä vanhan ajan viehätystä. 

Andy McCoyn patsas: Andy McCoyn patsas sijaitsee Pelkosenniemellä ja esittää kuuluisaa suomalaista rock-muusikkoa, Andy McCoyta. Patsas paljastettiin kesällä 2009, ja sen on veistänyt McCoyn setä Matti Hulkko. Tämä vaikuttava patsas on valmistettu sydänpuusta ja kohoaa 3,6 metrin korkeuteen.

Luontokeskus Naava: Luontokeskus Naava, joka sijaitsee Pyhän kyläkeskuksessa, tarjoaa vaikuttavan luontonäyttelyn. Siellä voit syventyä Pyhä-Luoston kansallispuiston luontoon ja alueen kulttuurihistoriaan, tutustuen syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja muinaisiin metsäsaamelaisten pyhiin paikkoihin.

Aktiviteetit

Laskettelu ja hiihto: Pyhätunturi on suosittu laskettelukeskus, joka tarjoaa rinteitä kaiken tasoisille laskettelijoille ja lumilautailijoille. Alueella on myös hyvät mahdollisuudet hiihtoon.

Vaellus ja retkeily: Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa lukuisia vaellusreittejä ja retkeilymahdollisuuksia. Voit tutustua alueen upeaan luontoon ja maisemiin patikoiden.

Revontulien bongaus: Talvella Pelkosenniemi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet revontulien näkemiseen. Voit osallistua revontulikierroksille ja ihailla revontulien kauneutta.

Kalastus: Alueen järvet ja joet tarjoavat loistavat mahdollisuudet kalastukseen. Voit yrittää onneasi ja saada taimenia, harreja ja muita kaloja.

Lumikenkäily ja moottorikelkkailu: Talvella voit kokeilla lumikenkäilyä ja moottorikelkkailua, mikä on suosittua alueen vierailijoiden keskuudessa.

Kulttuurikohteet: Tutustu Pelkosenniemen kulttuuriin ja historiaan vierailemalla paikallisissa museoissa ja perinnetiloilla.

pelkosenniemi nähtävyydet
By J. Pelkonen - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4730697
Pelkosenniemen historiaa

Pelkosenniemen historia juontaa juurensa 1600-luvulle, kun Paavali Pelkonen muutti luvatta asumaan Lapin puolelle. Alueen asutusta kutsuttiin aluksi Sodankylän Alaperäksi. Kunnan itsenäistyessä vuonna 1916 se otti nimen Pelkosenniemi Paavali Pelkosen nimen mukaisesti.

Pelkosenniemi itsenäistyi myös seurakuntana vuonna 1916, ja paikkakunnalle rakennettiin oma kirkko vuonna 1929.

Sähköosuuskunta tuotti sähköä omalla voimalaitoksellaan alueella vuodesta 1927 lähtien, kunnes laitteisto vaurioitui sodan aikana. Sähkölinja Kemijärveltä rakennettiin alueelle vuonna 1950.

Talvisodan aikana Pelkosenniemellä käytiin Pelkosenniemen taistelu, joka päättyi suomalaisten voittoon ja puna-armeijan perääntymiseen.

1950-luvulta lähtien Pelkosenniemellä käytiin kiistelyä Vuotoksen altaan rakentamisesta, ja tämä aiheuttikin ympäristöliikkeen ja päätöksentekijöiden välisen konfliktin luonto- ja talousarvojen välillä.

Katso myös nämä: 

Pelkosenniemen kotisivut

Hotellit Pelkosenniemi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

pelkosenniemi vaakuna
Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=597261