Hotellit Parkano

Hotellit Parkano – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Parkano tarjoaa rauhallisen matkailuympäristön, jossa voit nauttia kauniista luonnosta, historiallisista nähtävyyksistä ja monipuolisista ulkoilumahdollisuuksista. Tämä viehättävä kaupunki Pirkanmaalla on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja luonnonläheiseen lomaan.

hotellit parkano
By Philipp Pilhofer - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6051873

Hotellit Parkano – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Parkano, joka sijaitsee Pirkanmaalla, on viehättävä matkakohde, joka tarjoaa matkailijoille monipuolisia elämyksiä. Kaupungin ympärillä avautuu upea luonto, jossa voi nauttia vaelluksesta, kalastuksesta ja ulkoilusta. Kansallispuistoista lähin on Seitsemisen kansallispuisto, joka tarjoaa upeat mahdollisuudet luontoretkeilyyn.

Parkano on myös rikas historiallisten nähtävyyksien suhteen. Kaupungissa voi vierailla Villa Mairea -nimisessä modernistisessa arkkitehtuurikohteessa, joka on suunniteltu Alvar Aallon toimesta. Lisäksi Parkano tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinteiseen maatalouselämään Paltanmäen kotiseutumuseolla, joka esittelee vanhoja rakennuksia ja maaseudun historiaa.

Ulkoilumahdollisuuksien lisäksi Parkano tarjoaa myös rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja kiireettömään lomaan. Kaupungissa on useita majoitusvaihtoehtoja, kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja paikallisen tunnelman. Parkano on erinomainen kohde kaikille, jotka arvostavat luontoa, historiaa ja rauhallista ympäristöä matkaillessaan.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Parkanossa

Parkano tarjoaa matkailijoille useita majoitusvaihtoehtoja, jotka kattavat erilaiset budjetit ja mukavuustasot. Kaupungista löytyy hotelleja, motelleja, leirintäalueita ja vuokramökkejä, joten matkustajilla on mahdollisuus valita mieleisensä majoitusvaihtoehto. Alta löydät muutamia esimerkkejä Parkanon suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Pesti

Hotelli Pesti sijaitsee kävelymatkan päässä Terveystalon uimarannasta ja tarjoaa mukavaa majoitusta Parkanossa. Majoituspaikkaan kuuluu ilmainen buffetaamiainen päivittäin, mahdollisuus nauttia juomia baarissa/loungessa sekä tarjoilu terassilla. Ilmainen langaton internet on käytettävissä yleisissä tiloissa ja pysäköinti onnistuu ilmaiseksi omatoimisesti. Lisämukavuutena hotellissa on sauna, hissi ja ilmaisia sanomalehtiä aulassa. Lisäksi hotelli sallii lemmikkien majoituksen lisämaksua vastaan.

2. Loma-asunto Metsäpirtti

Tämä viihtyisä loma-asunto tarjoaa monia mukavuuksia, kuten porealtaan rentoutumiseen. Majoituspaikassa on täysin varusteltu keittiö, takka ja pyykinpesukone, mikä tekee oleskelustasi miellyttävän ja kodikkaan. Voit nauttia ulkoilmasta terassilla, ja loma-asunnon alueella on myös sauna sekä hiihtoyhteys rinteeseen. Sijainti on ihanteellinen, jos haluat tutustua ympäröivään luontoon, sillä se on 20,1 km:n päässä Harjulammen uimarannasta ja 25,5 km:n päässä Terveystalon uimarannasta.

3. Villa Sunny-Beach Aurinkoranta

Parkanossa sijaitsevassa Villa Sunny Beachissä yhdistyvät hiihtoladut, vesiurheilulajit ja yksityinen ranta-alue luoden monipuolisen rantamajoituskohteen. Villa tarjoaa erinomaiset puitteet rentoutumiseen ja viihtymiseen, ja siihen kuuluvat patio, ilmainen WiFi ja maksuton yksityinen pysäköintialue. Aktiivisemmille matkailijoille tarjotaan myös mahdollisuus pelata tikkapelejä. Huvilassa on tilava olohuone, varustettu muun muassa DVD-soittimella, viihtyisä oleskelualue, kolme makuuhuonetta, ruokailutila ja täysin varusteltu keittiö, jossa on astianpesukone, mikroaaltouuni ja jääkaappi. Kaksi kylpyhuonetta, joista toisessa on kylpyamme ja toisessa suihku, takaavat mukavuuden. Taulu-tv ja CD-soitin täydentävät viihdemahdollisuuksia.

4. Villa Blue Beach

Parkanossa sijaitsevassa Villa Blue Beachissa, eli Sinirannassa, voit nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä ja monipuolisista ulkoaktiviteeteista, kuten patikoinnista, hiihtolajeista ja sukelluksesta. Majoituspaikassa on myös maksuton yksityinen pysäköintialue. Huvilassa on DVD-soitin, kaksi makuuhuonetta ja tilava olohuone, jossa on viihtyisä oleskelualue ja ruokailutila. Keittiö on hyvin varusteltu, sieltä löytyvät muun muassa astianpesukone, mikroaaltouuni ja jääkaappi. Kylpyhuoneessa on bidee ja suihku. Lisämaksusta saatavilla ovat pyyhkeet ja liinavaatteet.

5. Viherpeukalo lomamökki

Viherpeukalo lomamökki sijaitsee Parkanossa ja tarjoaa ilmastoituja majoitustiloja parvekkeella. Tämä rannan läheinen kiinteistö tarjoaa pääsyn terassille ja ilmaisen yksityisen pysäköinnin. Mökin 2 makuuhuoneen varustukseen kuuluu ilmainen WiFi, taulu-tv sekä keittiö, jossa on mikroaaltouuni ja leivänpaahdin.

Hotellit Parkano – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Parkanon nähtävyydet ja ajanviete

Parkano tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Alueen luonto tarjoaa mahdollisuuden ulkoiluun ja retkeilyyn, ja järvi- ja jokimaisemat ovat upeita. Lisäksi voit nauttia paikallisista kulttuurikohteista ja museoista sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin ja festivaaleihin

Kaidatvedet: Kaidatvedet ovat osa Natura 2000 -aluetta ja muodostavat kapeaan murroslaaksoon sijoittuvan järviketjun. Järviä erottavat kapeat kohdat, joissa esiintyy pieniä koskia, ja rannat ovat kivisiä, vaikuttavia ja lähes mökittömiä. Alue heijastaa eteläisen Suomenselän karua luontoa ja tarjoaa suositun retkeily- ja kalastusalueen vain 10 kilometrin päässä Parkanon kaupungin keskustasta.

Parkanon metsämuseo: Metsämuseon yhteydessä on kahden kilometrin mittainen Kustaa-hirven luontopolku, joka tarjoaa hienon retkeilymahdollisuuden. Polku alkaa metsämuseon parkkipaikalta ja kulkee upean Messukallion kautta metsämuseon nuotiopaikalle. Polun varrella on kahdeksan erilaista taulua, jotka rohkaisevat toimimaan ja pohtimaan ympäristöä.

Parkanon radiomuseoParkanon Radiomuseo on yksityinen radiomuseo, joka sijaitsee Haverin tilan vanhassa navetassa Parkanon Vahojärven kylässä. Museo sai alkunsa vuonna 2014, kun navettaa ryhdyttiin kunnostamaan radiokokoelman säilytystilaksi. Myöhemmin tilaa laajennettiin kahteen otteeseen, ja museosta kehittyi pikku hiljaa näyttelytila. Museo avattiin virallisesti 1.-2.8.2020. Museon kokoelmiin kuuluu pääosin putkiradioita 1920-60-luvuilta. Lisäksi museossa on vanhoja matkaradioita, puhelimia, televisioita (joista osa 1950-luvulta lähtien) ja muita antiikkielektroniikan laitteita. Kokoelmiin kuuluvat myös mekaaniset laskukoneet 1900-luvun alusta alkaen.

Militarimuseo Karhumäki: Militariamuseo Karhumäki on pitkän uurastuksen tulosta, jossa museota on rakennettu kahden vuoden ajan ja kokoelmaa kerätty yli kymmenen vuoden ajan. Museossa voi ihailla monipuolisia näyttelyitä, mukaan lukien sota-ajan käsiaseita, puhdetöitä, pahkaesineitä, erilaisia puhelimia ja niiden kenttäkeskuksia, sekä vaikuttavaa raskasta militariakalustoa Mig-21-hävittäjästä panssarivaunuun. Lisäksi museossa on mielenkiintoinen kyläkauppa, joka vie vierailijat nostalgiselle matkalle 1960-70-luvun tunnelmiin

Aktiviteetit

Käenkoskikeskus: Käenkoskikeskus on kunnioitettava perinnekeskus, joka on tarjonnut tanssia ja erilaisia tapahtumia jo vuodesta 1958 asti. Tanssilava valmistui tuolloin yhteistyönä Parkanon Urheilijoiden ja Sotainvalidien Veljesliiton voimin, tarjoten upeat näkymät Kaitojen vesien ympäröimänä. Tänä päivänä tämä tanssilava on moderni viihde- ja juhlapaikka, joka sopii monenlaisten tapahtumien järjestämiseen.

SimWay Hunt-Elämyskellari: SimWay Hunt Elämyskellari Parkanossa tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea metsästys- ja ammuntasimulaattorin maaginen maailma. Tässä Suomen suurimmassa elämyskellarissa on valtava, lähes 8 metriä leveä seinä, jossa kuva heijastetaan kahdella videotykillä. Voit nauttia metsästyksen jännityksestä ja ampumisen taidosta metsästäen hirviä, villisikoja, lintuja, erilaisia maaleja tai seikkaillen villissä lännessä pistoolisankarina.

Poltinkoski Golf: Poltinkoski Golf – Poltinjoen rauhallisella maalaiskentällä voit nauttia golfista upeissa maisemissa Ikaalisten ja Parkanon välillä, vain tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Kenttä tarjoaa kauniit näkymät Poltinjoelle ja miellyttävän pelikokemuksen kaikentasoisille golfareille, olit sitten aloittelija tai kokenut pelaaja.

parkano nähtävyydet
By Antti Leppänen - Oma teos, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34199469
Parkanon historiaa

Parkano on mielenkiintoinen kaupunki, jonka historia juontaa juurensa aina 1500-luvulle saakka. Se on ollut osa monia eri hallintoalueita ja muodostanut osan suuremmista pitäjistä, kuten Ikaalisten emäpitäjä ja Kyrön muinaispitäjä. Parkano mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1540, ja siitä lähtien nimi on säilynyt nykyisessä muodossaan.

Kansantarinan mukaan Parkanon nimi liittyy paikalliseen parkattuun männyn (parkkamänty) ja erämiesten kohtaamispaikkaan nimeltään Haaparo. Alueella on myös jälkiä lappalaisasutuksesta, joka sulautui ajan myötä valtaväestöön.

Keskiajalla Parkano oli osa Kyrön suurpitäjää ja siellä sijaitsi Linnanjärvi-niminen talo, joka oli pohjoisin talo koko Satakunnassa uuden ajan alussa. Asutus seudulle tuli etelästä, mutta myös savolaisia muutti alueelle. Historiassa on ollut vaikeita aikoja, kuten 1600-luvun nälkävuodet ja vuoden 1868 nälänhätä, jolloin Parkano menetti suuren osan väestöstään.

Parkanosta tuli itsenäinen seurakunta vuonna 1867, ja kunnallishallinto alkoi toimia varhain. Kaupunki on kokenut myös merkittäviä tapahtumia, kuten vuonna 1928 tapahtuneen salamaniskun Parkanon kirkkoon, joka sai aikaan suuren katastrofin.

Jatkosodan jälkeen Parkanoon asutettiin Kaukolan siirtoväkeä, ja kaupunki on kasvanut ja kehittynyt vuosien varrella. Kaupungin historia ja monimuotoinen tausta tekevät siitä kiinnostavan kohteen niille, jotka haluavat tutustua Suomen menneisyyteen ja erilaisiin kulttuurivaikutteisiin.

Katso myös nämä: 

Parkanon kotisivut

Hotellit Parkano – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Uploaded by Jniemenmaa - Uploaded by Jniemenmaa, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=246595