Hotellit Parikkala

Hotellit Parikkala – Löydä parhaat hotellit

Parikkala sijaitsee Etelä-Karjalassa tarjoten matkailijoilleen kauniita luontomaisemia ja rikkaan kulttuuriperinnön. Alueella voi tutustua erityisesti Parikkalan Patsaspuistoon ja nauttia Saimaan järvimaisemista. Kulttuuri, historia ja luonto yhdistyvät Parikkalassa saumattomasti.

parikkala hotellit
By SeppVei - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4378981

Hotellit Parikkala – Löydä hotellit sivustoltamme

Parikkala sijaitsee Saimaan rannalla, ja vesistö onkin merkittävä osa kunnan identiteettiä ja vapaa-ajan toimintoja. Luonto on monimuotoista, minkä vuoksi se on suosittu kohde erityisesti luonnon ystävien keskuudessa. Parikkalan laajat metsät ja lukuisat järvet ja joet tarjoavat erinomaiset puitteet ulkoiluun, patikointiin, kalastukseen ja muuhun virkistäytymiseen.

Yksi Parikkalan suosituimmista nähtävyyksistä on ehdottomasti Parikkalan Patsaspuisto. Veijari Ruonanniemi rakensi puiston 1960-luvulta lähtien, ja se koostuu sadoista betonisista veistoksista ja rakennelmista. Puisto on ainutlaatuinen ja mystinen paikka, joka tarjoaa vierailijoille unohtumattoman elämyksen. Parikkalan kulttuuri on rikas ja monimuotoinen. Alueella on useita historiallisia rakennuksia ja museoita, jotka kertovat kunnan pitkästä historiasta ja sen asukkaiden elämästä vuosikymmenten ajan. Rajan läheisyys on vaikuttanut Parikkalan historiaan ja kulttuuriin, ja siitä muistutetaan muun muassa erilaisissa nähtävyyksissä ja tapahtumissa.

Vaikka Parikkala on pieni kunta, se tarjoaa monia palveluita ja aktiviteetteja niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Saimaan vesistö tarjoaa mahdollisuuksia vesiharrastuksiin, ja alueen metsissä ja maastoissa voi harrastaa esimerkiksi patikointia, marjastusta ja sienestystä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Parikkalassa

Parikkalan hotellitarjonta heijastaa alueen luonnonkaunista ja historiallista ympäristöä. Monet hotelleista ovat sijoittuneet kauniisiin järvenrantamaisemiin tai metsäisten alueiden läheisyyteen, tarjoten rauhallisen ja rentouttavan majoitusympäristön.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Parikkalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

Hotelli Lohikontti: Hotellin kaikissa majoitusyksiköissä on taulu-tv sekä oma kylpyhuone. Majoituspaikassa tarjoillaan päivittäin mannermainen aamiainen. Hotellista löytyy myös sauna, jossa on mukava rentoutua ja nauttia hiljaisuudesta. Lähin lentokenttä on 60 km:n päässä hotellilta sijaitseva Savonlinnan lentoasema.

Hotel Laatokan Portti: Laatokan Portti on viehättävä majoituspaikka, joka sijaitsee maalaismaisemassa lähellä Simpelejärveä ja vain lyhyen matkan päässä Parikkalasta. Hotelli tarjoaa vierailleen mukavat huoneet, joista jokaisessa on tv, jääkaappi ja kahvinkeittomahdollisuus. Lisämukavuuksiin kuuluu ravintola, joka tarjoilee herkullisia aterioita – erityisesti lounas- ja illallisaikaan, kun asiakkaat voivat nauttia esimerkiksi tuoreesta lohesta tai maukkaista pihveistä. Wi-Fi on tarjolla ilmaiseksi koko majoituspaikassa. Asiakkaiden iloksi Laatokan Portissa on mahdollisuus vuokrata erilaisia ulkoiluvälineitä, kuten polkupyöriä ja kanootteja

Hotelli Kägöne: Hotelli Kägöne Parikkalassa on idyllinen majoituspaikka, joka tarjoaa vierailleen mukavuuksia kuten ravintolan, baarin ja rauhallisen puutarhan. Hotelli panostaa viihtyvyyteen tarjoamalla maksuttoman Wi-Fi-yhteyden koko rakennuksessa sekä maksuttoman pysäköintimahdollisuuden. Huoneet ovat varustettuja nykyaikaisin mukavuuksin, kuten taulu-tv, oma kylpyhuone ja vedenkeitin. Aamulla voit herätä tuoreen mannermaisen tai kasvisversion aamiaisen äärelle.

Hotellit Parikkala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Parikkala nähtävyydet ja ajanviete

Pieni paikkakunta Parikkala yllättää hienoilla nähtävyyksillään ja ajanviettomahdollisuuksillaan. Vaikka se saattaa ensivaikutelman perusteella näyttäytyä pienenä ja rauhallisena paikkana, Parikkala kätkee sisäänsä monia kulttuurisia, luontoon liittyviä ja historiallisia aarteita. Alta löydät muutamia nähtävyyksiä ja ajanviettomahdollisuuksia Parikkalassa.

Parikkalan Patsaspuisto Yksi alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä on Parikkalan Patsaspuisto. Veistäjä Veijo Rönkkösen luoma patsaspuisto on omalaatuinen kokonaisuus, joka yhdistelee taidetta ja luontoa. Veistosten mystinen tunnelma houkuttelee kävijöitä pohtimaan elämän suuria kysymyksiä ja samalla ihailemaan Rönkkösen luomaa taidetta.

Simpelejärvi Luonnon ystäville Parikkala tarjoaa mahdollisuuden tutustua kauniiseen Simpelejärveen. Järvi on paitsi upea nähtävyys, myös aktiivinen ajanviettopaikka. Voit vuokrata kanootin, kalastaa tai vain nauttia auringosta sen rannoilla. Järven ympäristössä on myös useita retkeilyreittejä, joilla pääsee ihailemaan alueen luontoa.

Kirkot ja historialliset rakennukset Parikkalan alueella on useita historiallisia rakennuksia, kuten vanhoja kirkkoja ja kartanoita, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Kirkot, kuten Parikkalan vanha kirkko, ovat erinomaisia paikkoja hiljentymiseen ja menneiden aikojen tunnelman aistimiseen.

Ajanviete ja kulttuuri Kulttuurista kiinnostuneille Parikkalassa on tarjolla museoita, gallerioita ja taidepajoja, joissa voi tutustua paikalliseen taiteeseen ja käsityöhön. Lisäksi alueella järjestetään vuoden mittaan erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat yhteen niin paikalliset kuin matkailijatkin.

Parikkalan historiaa

Idyllisesti Simpelejärven rannoilla levittäytyvä Parikkala tunnetaan rikkaasta historiastaan ja monipuolisesta maantieteellisestä maisemastaan, jota hallitsevat harjut ja Salpausselkien väliin jäävät lukuisat järvet. Alueen historiallinen merkitys ulottuu kauas menneisyyteen; kivikaudelta peräisin olevat löydökset todistavat ihmisen läsnäolon jo tuhansia vuosia sitten.

Novgorodin ja Ruotsin aikakaudet Historiallisesti Parikkala on ollut osa laajempia geopoliittisia liikkeitä. Pähkinäsaaren rauhan myötä 1300-luvulla alue liitettiin Novgorodin yhteyteen. 1500-luvun alussa mainitut alueen kylät, kuten Joukio, Tyrjä ja Koitsanlahti, olivat osa laajempaa hallinnollista kokonaisuutta, Kurkijoen pogostaa. Kuitenkin vuonna 1617 Stolbovan rauhan myötä Parikkala siirtyi Venäjältä Ruotsin hallintaan.

Joukion muutokset Joukio, alun perin osa Kurkijoen ortodoksista seurakuntaa, muuttui luterilaiseksi seurakunnaksi 1600-luvun alussa. Kirkollinen läsnäolo vahvistui, kun Joukion ensimmäinen tunnettu luterilainen kirkko perustettiin 1617. Joukion ortodoksiset seurakunnat vähenivät ajan myötä, kunnes lopulta ne katosivat.

Ruotsin hallinnassa, erityisesti 1600-luvulla, ortodokseja kannustettiin kääntymään luterilaisuuteen. Monet ortodoksit muuttivat itään välttääkseen tämän painostuksen. Heidän jättämissään tiloissa asettuivat asumaan savolaiset luterilaiset ja muut suomalaiset, jotka saivat etuja, kuten verohelpotuksia.

Parikkalan nimimuutos ja moderni historia Parikkala sai nimensä 1800-luvun alussa, kun paikkakunnalle rakennettiin uusi kirkko. Seurakunta ja sitä ympäröivä alue alkoivat kantaa nimeä Parikkala, joka on johdettu lähellä sijaitsevasta Parikka-nimisestä talosta. 1900-luvun alussa Parikkala jaettiin useampaan kuntaan. Toisen maailmansodan lopulla osa Parikkalan maista jäi Neuvostoliitolle, mikä aiheutti merkittävän väestönsiirron.

Parikkala on alue, jonka historia heijastaa laajempia Euroopan historiallisia liikkeitä ja muutoksia. Se on paikka, joka on nähty monen valtakunnan hallinnassa ja kokenut suuria muutoksia vuosisatojen varrella.

Hotellit Parikkala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

parikkala nähtävyydet