Hotellit Pälkäne

Hotellit Pälkäne – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pälkäne on viehättävä matkailukohde Pirkanmaalla, joka tarjoaa kauniita järvimaisemia, luontoaktiviteetteja ja historiallisia nähtävyyksiä. Se houkuttelee vierailijoita kaikenlaisiin ulkoilmaelämyksiin ja tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan lomaan kauniissa suomalaisessa maalaisympäristössä.

hotellit pälkäne
By Santtu37 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=113442732

Hotellit Pälkäne – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Pälkäne on viehättävä kunta Pirkanmaan maakunnassa , joka tarjoaa monipuolisen matkailukokemuksen luonnon ystäville ja historiasta kiinnostuneille. Alue tunnetaan erityisesti kauniista järvimaisemistaan, ja se tarjoaa upeita mahdollisuuksia vesiretkeilyyn, kalastukseen ja uimiseen. Pälkäneen järvien ja metsien ympäröimänä on täydellinen paikka ulkoilmaelämästä nauttiville.

Kunnassa sijaitsee myös historiallisesti merkittäviä kohteita, kuten Pälkäneen kirkko, joka tarjoaa kiinnostavan käyntikohteen niille, jotka ovat kiinnostuneita paikallisesta kulttuurista ja historiasta. Lisäksi Pälkäneellä on useita vanhoja kartanoita ja rakennuksia, jotka ovat osa alueen rikasta menneisyyttä.

Pälkäneen luonto on täynnä retkeilyreittejä ja polkuja, jotka houkuttelevat kävelijöitä ja pyöräilijöitä. Myös talvisin alue tarjoaa mahdollisuuksia hiihtoon ja muihin talviaktiviteetteihin. Pälkäneellä voit nauttia rauhallisesta maalaiselämästä samalla kun olet lähellä suurempia kaupunkeja, kuten Tampere, joka on alle tunnin ajomatkan päässä. 

Suositut hotellit ja majoituspaikat Pälkäneellä

Pälkänessä on tarjolla useita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja matkustustarpeisiin. Alueella on niin pieniä perheomisteisia majataloja kuin modernimpia hotellejakin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Pälkäneen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Villa Polaris

Tämä korkeatasoinen huvila sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä sekä Sappeen matkailukeskuksesta että Sappeen hiihtokeskuksesta tarjoten vierailleen erinomaisen sijainnin luontoaktiviteetteihin. Majoituspaikka tarjoaa monia mukavuuksia, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, mahdollisuuden omatoimiseen pysäköintiin sekä mahdollisuuden lentokenttäkuljetuksiin (lisämaksusta).

2. Aapiskukko Hotel

Hotelli Aapiskukko sijaitsee viehättävässä Järvi-Suomen maisemassa ja tarjoaa vierailleen kätevän ilmaisen pysäköintimahdollisuuden aivan valtatie 12:n läheisyydessä. Hotellissa on myös ympäri vuorokauden auki oleva kahvila-ravintola sekä kauppa, josta voi tehdä ostoksia. Kaikissa hotellin huoneissa on varustuksena televisio ja oma kylpyhuone. Lisäksi joissakin huoneissa on saatavilla oma sauna, ja vastaanotosta voi varata ajan yleiseen saunaan. Hotellin ravintolassa on myös lasten leikkinurkkaus, joka tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon perheille.

3. Loma-asunto Ritari

Holiday Home Ritari by Interhome sijaitsee Pälkäneellä ja tarjoaa majoitusta 48 kilometrin etäisyydellä Pirkanmaan Golfista ja 49 kilometrin päässä Tampereen jäähallista. Alueella vierailla on mahdollisuus harrastaa hiihtoa ja laskettelua. Loma-asunnossa on televisio, ja keittotilassa on käytettävissä astianpesukone, jääkaappi ja keittiövälineitä, jotka tekevät vierailusta miellyttävän ja kodikkaan.

Hotellit Pälkäne – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Pälkäneen nähtävyydet ja ajanviete

Pälkäne tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonto on kaunis ja tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkiin. Lisäksi Pälkänessä voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan esimerkiksi museoiden ja perinteisten tapahtumien kautta.

Daniel Medelplan-museo: Daniel Medelplan -museo sijaitsee Kukkolan kylässä. Museossa voi tutustua erilaisiin painotekniikan esineisiin, kuten Allan Frilanderin valmistamaan painokoneeseen ja hänen kaivertamiinsa painolaattoihin. Lisäksi museossa on esillä eri taiteilijoiden aapiskukkotaideteoksia. Museo tarjoaa myös lapsille aktiviteetteja, jotka liittyvät aakkosiin, tarjoten mielenkiintoisen kulttuurillisen kokemuksen vierailijoilleen.

Kukkia-järvi: Kukkia-järvi Pälkäneellä, osana Järvi-Suomea, tarjoaa idyllisen kesäympäristön. Järvi sijaitsee Itä-Pälkäneellä ja ympärillä on aktiivisten kylien verkosto, erityisesti kesäaikaan. Kukkia-järvi tunnetaan kirkkaasta vedestään ja monista saarista ja niemistä, jotka tarjoavat upeita maisemia ja seikkailuja. Täällä voit nauttia suomalaisen kesän parhaista puolista, kuten raikkaasta järvivedestä aamu-uinneilla, kalastuksesta sekä marjastuksesta ja sienestyksestä hyvissä metsissä.

Laipanmaan metsäalueLaipanmaa, Etelä-Suomen suurin yhtenäinen metsäalue, on todellinen luonnon monimuotoisuuden aarreaitta. Alueella voit ihastella kauniita pieniä järviä, luonnontilaista suota ja laajoja talousmetsiä eri kasvuvaiheissaan. Laipanmaa tarjoaa retkeilijöille upeita maisemia ja rauhallisuutta, jota saattavat ajoittain vain eläinten äänet keskeyttää. Laipanmaa sijaitsee Pälkäneen ja Kangasalan kuntien alueella ja kattaa noin 15 000 hehtaaria metsää. Alueella on 30 kilometriä opastettuja polkuja, joista lyhin on luontopolku, suunnattu erityisesti retkeilijöille.

Luopioisten kotiseutumuseo: Luopioisten kotiseutumuseo sijaitsee Luopioisten kirkonkylässä ja toimii entisessä pitäjänmakasiinissa, joka aiemmin palveli lainajyvästönä. Museo muutettiin museoksi Kukkia-Seuran toimesta 1950-luvulla. Näyttelyesineet ovat pääasiassa peräisin 1800-luvulta ja ne on kerätty Luopioisten kunnan alueelta. Lisäksi kotiseutumuseon vieressä sijaitsee Mikkelinmäen ulkomuseo, joka koostuu erilaisista museorakennuksista. Luopioisten kotiseutumuseo tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin.

Pälkäneen kirkko: Pälkäneen kirkko sijaitsee Pälkäneen keskustassa ja on arkkitehti C.L. Engelin suunnittelema tiilinen ristikirkko. Kirkko valmistui vuosina 1836-1839. Kirkkopihassa sijaitsee sankarihauta-alue, jossa lepää 165 pälkäneläistä sankarivainajaa talvi- ja jatkosodista. Tämän alueen muistokiven on suunnitellut arkkitehti Bertil Strömmer. Lisäksi kirkkopihassa on Karjalaan jääneiden vainajien muistokivi ”Elämän kirja,” joka pystytettiin vuonna 1961. Pälkäneen kirkossa on myös kirkkomuseo, jossa on säilytetty seurakunnan vanhaa esineistöä. Kirkko ja sen ympäristö ovat merkittävä osa paikallista historiaa ja muistuttavat menneiden aikojen tapahtumista ja ihmisten uhrauksista.

Sappeenvuori: Sappeenvuori tarjoaa upeita maisemia ja kokemuksia. Tapahtumakeskus Huipulta voi ihailla upeita näköaloja, erityisesti lumiaikaan, jolloin voi nauttia upeista auringonnousuista ja -laskuista. Alue tarjoaa myös mielenkiintoisen kontrastin, sillä Laipanmaan hiljaisuus ja luonto rinnastuvat laskettelurinteen hektiseen tunnelmaan. Sappeenvuori on monipuolinen paikka, joka tarjoaa näkymiä niin luonnonrauhaan kuin aktiiviseen liikuntaan. Lisätietoja Sappeenvuoresta löytyy heidän verkkosivuiltaan.

Syvänharjun vesitorni: Nouse Syrjänharjun vesitorniin ja ihastele upeita suomalaisia maalaismaisemia parhaimmillaan! Tämä vesitorni sijaitsee Pälkäneen keskustan tuntumassa ja se on rakennettu 1970-luvulla noin 150 metrin korkeudelle Syrjänharjulle. Tornin ylätasanteella on näköalapaikka, josta voit ihailla maisemaa länteen Mallasvedelle ja itään Pälkänevedelle. Matka näköalatasanteelle sujuu teräksisiä kierreportaita pitkin.

Tuulimyllymuseo: Pälkäne-Seura ry:n Tuulimyllymuseo tarjoaa katsauksen viljan käsittelyyn liittyvään esineistöön sekä vanhoihin kalastusvälineisiin. Museo sijaitsee Onkkaalassa Pälkäneen keskustassa VPK-talon vieressä kolmikerroksisessa tuulimyllyssä.

Aktiviteetit

Huwitus outdoor: Huwitus Outdoor tarjoaa mahdollisuuden nauttia vesillä liikkumisen ilosta Pälkäneellä. He järjestävät melontaretkiä, kalastusseikkailuja ja maisemaristeilyjä alueen upeille vesireiteille, kuten Laitikkalan Kyllönjoki ja Onkkaalan Kostianvirta. Nämä vesireitit tarjoavat henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Voit myös osallistua maisemaristeilyille tai kuhanuistelulle Mallasvedellä tai Pinteellä kesäiltoina, mikä antaa upeita elämyksiä ja energiaa pitkälle talveen. 

Erä-Ukkonen: Erä-Ukkonen tarjoaa monipuolisia erä- ja luonto-opaspalveluita Pälkäneellä, Pirkanmaalla ja tarvittaessa ympäri Suomea. He tarjoavat yksilöohjausta ja toimivat myös ryhmien kanssa. Aktiviteetteihin kuuluvat muun muassa patikointi, melonta ja hiihto. Retket voivat olla päiväretkiä tai pidempiä seikkailuja, jotka kestävät useamman yön yli. Erä-Ukkonen auttaa sinua tutustumaan upeisiin luontokohteisiin ja tarjoaa unohtumattomia eräelämyksiä.

KäkiGolf: KäkiGolf on 6-reikäinen golfkenttä, joka sijaitsee Pälkäneen Rautajärvellä, keskellä Hämettä. Kenttä rakennettiin vuonna 2006, ja se tarjoaa mahdollisuuden pelata golfia ilman greencardia, kunhan peliryhmässä on vähintään yksi greencardilla varustettu pelaaja. KäkiGolf tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten edullisen golfklubin jäsenyyden, golfpäivät työ- ja kaveriporukoille sekä golfin alkeisopetusta.

Pakanrannan uimaranta: Pälkäneellä sijaitseva Pakanrannan uimaranta tarjoaa upean paikan viettää aurinkoista kesäpäivää. Rannalta löytyy monipuolisia aktiviteetteja, kuten leikkipaikka lapsille, laituri ja liukumäki sekä Beachvolley-kenttä.

Rautajärven rautahovi: Rautajärveltä löydät edullisen ja viihtyisän juhlapaikan, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin tilaisuuksiin. Täällä voit järjestää juhlat, kokoukset, liikuntatapahtumat ja muut tilaisuudet. Paikalta löytyvät astiat, ruokailuvälineet, pöytäliinat ja muut tarvikkeet, ja nyt myös äänentoisto salin puolella.

Rajalansaaren savusauna ja hirsimökki: Suunnittele ensi kesän ohjelmaasi unohtumaton savusaunakäynti! Rajalansaari, sijaitsee Luopioisten Rihanselällä, noin kilometrin päässä kirkonkylästä. Tämä saari tarjoaa ihanteelliset puitteet vapaa-ajan viettoon, ja siellä voit majoittua hirsimökissä jopa 10 hengelle. Saarella on myös keittokatos pihalla ja valmiit polttopuut käytettävissäsi.

pälkäne nähtävyydet
By Cryonic07, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29040384
Pälkäneen historiaa

Pälkänen on kunta jonka historia ulottuu kauas menneisyyteen. Alueelta on löydetty lukuisia kivikautisia esineitä ja runsaasti rautakautisia löytöjä, mikä viittaa siihen, että alueella oli asutusta jo 300-luvulla ajanlaskun alun jälkeen. Tämä varhainen asutus todennäköisesti juontaa juurensa läheisestä Kangasalan vanhasta keskuksesta.

Pälkänen mainitaan itsenäisenä seurakuntana vuonna 1405, ja sillä oli jo vuonna 1445 oma kirkkoherra. Sahalahden seurakunta erotettiin Pälkäneestä vuonna 1581. Pälkänen ja Sääksmäki olivat tiiviissä yhteydessä, mikä käy ilmi esimerkiksi siitä, että paavi langetti pannaan 1340-luvulla 25 sääksmäkeläistä talonpoikaa, joista kolme asui Pälkänen alueella. Vuonna 1539 Pälkänessä oli 38 kylää ja yhteensä 202 taloa, sisältäen myös myöhemmän Sahalahden.

Pälkänen oli keskiajan lopulla laajojen erämaa-alueiden ja kalavesien ympäröimä. Kustaa Vaasa lakkautti nämä erämaaomistukset 1500-luvun puolivälissä, minkä jälkeen alueelle asettui uusia asukkaita, pääosin savolaisia.

Vuonna 1604 tapahtui merkittävä luonnonmullistus, kun Pälkänevesi loi uuden lasku-uoman Mallasveteen ja aiempi Sarsanvirta-joen lasku-uoma sulkeutui. Aikaisemmin Pälkänevesi oli laskenut Längelmäveteen ja sen vanha lasku-uoma Roineeseen kuivui.

Pälkäne oli näyttämönä Kostianvirran taistelulle vuonna 1713, osana suurta Pohjan sotaa.

Pälkäneeseen saapui kirjanpainaja Daniel Medelplan, joka kaiversi ja painoi aapisen vuonna 1719. Pälkänessä on myös kaksi muistokiveä Medelplanin kunniaksi.

Kansalaissodan aikaan vuonna 1918 Pälkäne joutui uudelleen sotanäyttämöksi, ja tulipalot tuhosivat useita kartanoita ja rakennuksia.

Toisen maailmansodan jälkeen Pälkäneelle asutettiin Kivennavan siirtoväkeä.

Pälkäneen keskusta-alueen rakennettu kulttuuriympäristö kuvastaa kunnan pitkää historiaa keskuksena. Alueella on historiallisia rakennuksia, kuten kirkko, nimismiehen talo, koulurakennukset ja muita merkittäviä rakennelmia, jotka heijastavat alueen menneisyyttä. Pälkäneen keskusta siirtyi nykyiselle paikalleen 1800-luvulla, ja alueella on edelleen monia historiallisia kohteita, jotka kertovat kunnan rikkaasta historiasta.

Katso myös nämä: 

Pälkäneen kotisivut

Hotellit Pälkäne – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Anneli Salo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=25252767