Hotellit Outokumpu

Hotellit Outokumpu – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Outokumpu tarjoaa matkailijoilleen monipuolisen kokemuksen kauniista järvimaisemista, historiallisista kaivosalueista ja aktiivisesta luontotoiminnasta.

hotellit outokumpu
By Santtu37 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=129264384

Hotellit Outokumpu  – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Outokumpu kutsuu matkailijoita tutustumaan rikkaaseen historiaansa ja upeaan luontoon. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on historiallinen Outokummun vanha kaivosalue, joka kertoo tarinan alueen kaivosteollisuuden merkityksestä. Matkailijat voivat tutustua kaivoksen vanhoihin rakennuksiin ja tunneliin sekä ihailla maisemia kaivosalueen näköalapaikalta.

Outokumpu tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilmaelämästä. Kaupungin ympärillä levittäytyvät upeat järvet ja metsäalueet, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja luontoharrastajia. Kesäisin matkailijat voivat nauttia vesistöistä, kalastuksesta ja patikoinnista, kun taas talvisin tarjolla on hiihto- ja moottorikelkkareittejä.

Outokumpu yhdistää siis ainutlaatuisella tavalla historiansa mielenkiintoiseen kulttuuriperintöön ja luonnonkauniiseen ympäristöön, tehden siitä houkuttelevan matkakohteen kaikenlaisille matkailijoille.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Outokumpu

Outokummun hotellitarjonta tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja matkailijoille, jotka etsivät majoitusta kaupungissa. Niin liike- kuin lomamatkailijatkin voivat valita eri hintaluokan hotelleista, jotka tarjoavat viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja kaupungin eri osissa. Alta löydät muutamia esimerkkejä Outokummun suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. A. Tuomarniemen Kartano

A. Tuomarniemen Kartano tarjoaa vierailleen monipuolisia palveluita, kuten ilmaisen Wi-Fi-yhteyden tietyissä yleisissä tiloissa, mahdollisuuden omatoimiseen pysäköintiin sekä tilauksen mukaan valmistettavan aamiaisen päivittäin (lisämaksusta). Majoituspaikka tarjoaa myös käytettävissä olevia kokoushuoneita, kielitaitoisen henkilökunnan ja viihtyisän terassin. Lisäksi majoituspaikassa on mahdollisuus rentoutua saunassa, kokeilla lumikenkäilyä tai viettää aikaa leikkikentällä.

2. Kyykerin Kartano

Kyykerin Kartano tarjoaa mukavan oleskelun vain lyhyen kävelymatkan päässä Outokummun kaivosmuseosta. Majoituspaikassa vierailevat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa, käyttää ilmaista omatoimista pysäköintiä ja ruokailla majoituspaikan omassa ravintolassa. Asiakkailla on mahdollisuus tilata ruokaa suoraan majoituspaikan ravintolasta, mikä tarjoaa kätevän vaihtoehdon nälkäisille matkailijoille. Buffetaamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta, tarjoten herkullisen alun päivälle.

3. Loma-asunto Lietukka

Tämä loma-asunto lähellä Outokummun Golf-kenttää tarjoaa matkailijoille mukavuutta ja viihtyisyyttä. Loma-asuntoon kuuluvat takka, televisio ja mikroaaltouuni, jotka mahdollistavat rentouttavan oleskelun. Matkailijoilla on myös mahdollisuus nauttia saunan lämmöstä ja hyödyntää hiihtoyhteyksiä rinteeseen majoituspaikan alueella.

4. Lomamökki Tuomarniemi järven rannalla

Tämä viihtyisä huvila tarjoaa matkailijoille monipuolisia palveluja, mukaan lukien ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja rentouttavan porealtaan käytettävissä. Huvilassa vieraat voivat nauttia myös muista käytännöllisistä mukavuuksista, kuten ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, täysin varustellusta keittiöstä, pyykinpesukoneesta ja peräti neljästä kylpyhuoneesta. Ilmastoitu huvila luo miellyttävän ympäristön, ja terassi tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja maisemista. Lisäksi majoituspaikan alueella on sauna, mikä lisää rentoutumisen mahdollisuuksia.

Hotellit Outokumpu – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Outokumpu nähtävyydet ja ajanviete

Outokumpu tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka kuvastavat alueen rikasta historiaa ja luonnonkauneutta. Kaupungissa voi tutustua mielenkiintoisiin kohteisiin sekä nauttia erilaisista ulkoilma-aktiviteeteista. Historiallinen kaivosalue ja luonnonläheiset maisemat tarjoavat mahdollisuuksia niin kulttuurin kuin luonnon ystäville.

Outokummun vanha kaivos: Outokummun vanha kaivos ja sen rikas historia tekevät vaikutuksen vierailijoihin. Alue on vaikuttava sekä kooltaan että upealla arkkitehtuurillaan. Kaivoksen tunnelit tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikan menneisyyteen, ja huimat näköalat kertovat tarinoita alueen värikkäästä kaivoskaupungin elämästä. Kaivoksen mineraalit ovat olleet merkittävä osa Suomen taloudellista rikastumista.Kaivostoiminta Outokummussa alkoi vuonna 1908, kun Kivisalmen laivaväylää ruopatessa löydettiin suuri keltainen kivi. Tämä johti kaivosinsinööri Otto Trüstedtin johdolla kaivosalueen löytämiseen, ja pian paljastui arvokkaan kuparimalmion olemassaolo. Kaivosyhtiö ja myöhemmin kaupunki saivat nimensä tästä löydöstä, ja syntyi Outokumpu.

Lasten kaivos: Lasten Kaivos on ainutlaatuinen ja värikäs leikkipuisto, jossa yhdistyvät hauskanpito ja oppiminen. Laadukkaat leikkitelineet ja värikäs leikkikenttä tarjoavat runsaasti aktiviteetteja perheen pienimmille, ja alue on niin suuri, että ruuhkia harvoin syntyy. Sisähalli kattaa noin 600 neliömetriä ja ulkotiloja on hulppeat 3000 neliömetriä, tehden Lasten Kaivoksesta Itä-Suomen suurimman leikkipuiston.

Outokummun vanhat talot: Outokummun arkkitehtuurissa on selkeästi nähtävillä omaperäisyyttä ja monipuolisuutta. Kuparikaivoksen ympärille rakennettu kaivosyhdyskunta kehittyi lähes  sadan vuoden aikana, ja sen suunnittelussa oli mukana maamme arvostetuimpia arkkitehteja. Tämän ansiosta Outokummussa voi ihailla eri aikakausien ja tyylisuuntausten mukaista rakentamista.

Erä – ja luontokeskus: Erä- ja luontokeskus tarjoaa monipuolisen luontoelämyksen aktiivisille harrastajille ja luonnon kauneudesta nautiskelijoille. Sijaitessaan Suomen parhailla uimapaikoilla iSärkiselän rannoilla, se houkuttelee rantariemuihin. Alueella on erinomaiset palvelut, kuten leirintäalue, kesäkahvila, välinevuokraamo ja leirikeskus. Luontokeskuksessa voi nauttia monipuolisesta harrastusvalikoimasta, kuten patikkapoluista, virkistyskalastusalueesta, esteettömästä Lasten kalapaikasta ja ainutlaatuisesta 12-järven melontakierroksesta. Kaiken tämän kruunaa upea harju- ja järvimaisema sekä monipuolinen kasvisto ja eläimistö.

Juojärvi: Juojärvi, yksi Suomen kirkkaimmista ja puhtaimmista vesistöistä, kätkee sisäänsä peräti 833 saarta ja on ollut asutettu jo kivikaudelta lähtien. Järvi ja sen Pitkälahden satama ovat aina olleet merkittäviä virkistys- ja kalastuskohteita. Outokumpu-yhtiö rakensi Pitkälahteen kapearaitaisen junaradan vuonna 1918 malmin- ja puutavaran kuljetusta varten. Yhtiö tuki työntekijöiden vapaa-ajanviettoa rakentamalla Pitkälahden satamaan venevajoja (156 kpl), jotka ovat edelleen aktiivisessa käytössä.

Viurusuo on Pohjois-Karjalassa sijaitseva harvinainen luonnontilassa oleva keidassuo, ja se kuuluu suojeltujen suoalueiden joukkoon. Alueella sijaitsevat pienet suojärvet, kasvillisuus ja luontotunnelma tekevät siitä ainutlaatuisen, ja yöaikaan suolla vierailevat kokevat tunnelman hyvin erityiseksi. Historiallisesti Viurusuolta on kaivettu turvetta Outokumpu-yhtiön voima-aseman tarpeisiin, mikä jätti jälkiä suolle. Suuri osa suosta on kuitenkin säilynyt luonnontilassa, eikä sitä enää käytetä turpeen tuotantoon. Nykyään noin 400 hehtaarin alue suosta on luonnonsuojelualuetta, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen mystiikkaan.

Aktiviteetit

Golf: Outokummun Golfseuran ylläpitämä Keretin kenttä tarjoaa ainutlaatuisen pelikokemuksen, kun pelaat kauniissa maisemissa Keretin kaivostornin varjossa. Kentällä on yhdeksän reikää, ja lisäksi saatavilla on harjoitusalueet lähipeliin ja pituuslyönteihin. Klubilta voit ostaa golftarvikkeita, virvokkeita ja pientä purtavaa.

Frisbeegolf: Outokummussa voit nauttia frisbeegolfista Vanhalla kaivosalueella. Alueella sijaitsee 18-väyläinen rata, joka tarjoaa omanlaisensa pelikokemuksen. Radan ylläpidosta vastaa Okun Frisbeegolf ry, ja voit pelata vaikka Vanhan Kaivoksen ollessa suljettu.

Tennis: Tenniksestä kiinnostuneet voivat suunnata Matovaaran urheilukeskukseen, jossa sijaitsevat tenniskentät. Outokummun Verkkopalloseura vastaa kenttien ylläpidosta, ja vuoroja voi varata Outokummun R-kioskilta.

Melonta ja suppailu: Kolmikannan leirikeskuksesta voit vuokrata kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja kesä-elokuussa. Kalustoa on tarjolla myös opastuksen kanssa pienille ryhmille. Alueella on mahdollisuus nauttia 12-järven melontareitistä.

Pyöräily: Särkiselän leirintäalueen ympäristössä on metsäautoteitä, jotka sopivat hyvin maastopyöräilyyn. Kesällä voit lainata Kaunisniemen kahvilasta tai Vanhalta kaivokselta kesäjopoja.

Ratsastus: Valkeavaaran talli tarjoaa elämyksiä luonnon keskellä ja järjestää heppaleirejä lapsille sekä hyvinvointiretriittejä aikuisille. Maastoratsastus sopii kaiken tasoisille ratsastajille ympäri vuoden.

Talviurheilu: Matovaaran urheilukeskuksessa voit harrastaa talviurheilua, kuten hiihtoa, lumikenkäilyä ja luistelua. Alueella on hiihtolatuja ja lumikenkäilyreittejä, ja Erä- ja luontokeskuksen harjut tarjoavat mainiot puitteet lumikenkäilyyn.

Avantouinti: Outokummun avantouimarit ylläpitävät avantoa Kolmikannan leirikeskuksessa, ja avantoon pääsee pulahdamaan tiedustelemalla tilannetta avantouimareilta.

Kalastus: Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue Outokummun Erä- ja luontokeskuksessa tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja virkistykseen luonnossa. Alueella kulkee myös 12-järven melontareitti.

Kuntosali: Outokummun uusittu kuntosali sijaitsee urheilutalo-uimahallin yhteydessä, ja se on avoinna viiden euron kertamaksulla.

Jumppa: Outokummun Voimistelu ja liikunta (Ovela) tarjoaa monipuolista jumppaa kehonhuollosta tehotreeneihin. Voit osallistua jumppiin myös kertamaksulla, ja Ovela järjestää kesäjumppaa Vanhan kaivoksen näköalatasanteella.

By Otto Karikoski - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10726825
Outokummun historiaa

Outokummun kaivos oli toiminnassa vuosina 1913–1989, ja nykyään sen alue toimii museona. Kaivoskumpu erottuu selvästi ympäristöstä korkeana mäkenä, tarjoten laajan näköalan kaupungin yli. Kaupungin keskustassa sijaitseva vanha kaivostorni toimii edelleen maamerkkinä. Lisäksi Vuonoksen kaivos toimi alueella vuosina 1971–1985.

Alun perin Kuusjärvena tunnettu maalaiskunta muuttui vuonna 1968 Outokummun kauppalaksi ja edelleen vuonna 1977 kaupungiksi. Kaivostoiminta oli merkittävä tekijä kunnan identiteetille. Vuonna 1953 vahvistetussa vaakunassa käytetty kuusikoro symboloi alkuperäistä kunnan nimeä ja kuparin symboli viittasi kaivokseen. Vaakuna suunniteltiin heraldikko Olof Erikssonin toimesta ja se säilytettiin muuttumattomana Outokummun vaakunana. Kauppalaksi muuttumisen myötä kaivoksen kumpu antoi nimen koko kunnalle.

Outokumpulainen kulttuurivaikuttaja Esko-Pekka Tiitinen on kirjoittanut kaupungin historiaa kuvaavan romaanin ”Kiven sylissä” (Tammi, 2011), joka seuraa kuvitteellisen Vänskän suvun kautta kaivoskylän syntyä ja myöhempiä vaiheita. Kaivoksen historiaa käsittelee myös outokumpulaisen Arto Hakolan teos ”Kaivostyön historia”.

Outokummun kirkko, vuonna 1955 valmistunut Bertel Liljeqvistin ja Samuel Salvesenin suunnittelema rapattu tiilikirkko, toimii kaupungin keskustassa. Lääninarkkitehti Ferdinand Öhman suunnitteli kaupungin ensimmäisen Kuusjärven kirkon vuonna 1878. Partalanmäen kaupunginosassa sijaitseva Outokummun ortodoksinen kirkko, joka vihittiin käyttöön vuonna 1954, on puolestaan rakennusmestari Uuno Korhosen suunnittelema.

Katso myös nämä: 

Outokummun kotisivut

Hotellit Outokumpu – Vertaa hotellit sivustomme kautta

outokumpu vaakuna
By Tämän SVG-tiedoston lähdekoodi on validoitu., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2780182