Hotellit Oulainen

Hotellit Oulainen – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Oulainen on viehättävä pohjoisen kaupunki Pohjanlahden rannalla, tarjoten ainutlaatuista luontoa, kulttuuria ja rauhallista tunnelmaa. Kaupungin keskustassa voi nauttia perinteisestä suomalaisesta arkkitehtuurista ja vierailla paikallisissa kahviloissa.

hotellit oulainen
By Antkyr - was in Finnish Wikipedia [1], Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1565321

Hotellit Oulainen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Oulainen hurmaa vierailijat ainutlaatuisella sekoituksellaan luontoa, kulttuuria ja rauhallista maaseututunnelmaa. Kaupungin viehättävä keskusta on täynnä perinteistä suomalaista arkkitehtuuria, ja siellä voi uppoutua paikalliseen elämään tutustumalla paikallisiin kahviloihin ja pieniin putiikkeihin. Oulaisten kulttuuritarjonta rikastuu vuosittaisilla tapahtumilla, jotka tuovat yhteen paikalliset asukkaat ja vierailijat.

Oulaisten ympäröivä luonto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Kaupungin lähistöllä avautuvat upeat järvet ja metsät, jotka houkuttelevat retkeilijöitä ja luonnon ystäviä. Kesäisin alueella voi nauttia kalastuksesta ja veneretkistä Pohjanlahdella, kun taas talvella lumiset maisemat kutsuvat hiihtäjiä ja talviurheilun harrastajia.

Oulainen tarjoaa myös kiehtovia historiallisia kohteita, kuten vanhoja kirkkoja ja perinteisiä maatalonraunioita, jotka kertovat alueen rikkaasta historiasta. Yhteisöllinen ilmapiiri tekee vierailijasta tervetulleen, ja paikallisten ystävällisyys tekee vierailusta ikimuistoisen. Kaiken kaikkiaan Oulainen on monipuolinen matkakohde, joka yhdistää kaupunkielämän, luonnonkauneuden ja kulttuurin ainutlaatuisella tavalla.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Oulaisilla

Oulaisen hotellit tarjoavat mukavia ja viihtyisiä huoneita, usein erilaisia palveluita kuten ravintoloita, kokoustiloja, sauna- ja kuntokeskuksia sekä mahdollisesti muita virkistysmahdollisuuksia. Alta löydät muutamia esimerkkejä Oulaisen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Törmänhovi

Törmänhovi tarjoaa majoitusta rauhallisessa maalaisympäristössä lähellä Oulaisten keskustaa. Majoituksen yhteydessä vieraat pääsevät kokemaan yli satavuotiaan kartanon viehätyksen, jonka historia on täynnä tarinoita. Törmänhovi on alun perin toiminut kunnalliskotina tarjoten suojaa ja huolenpitoa tarvitseville. Vuosikymmenien ajan se on ollut paikka, missä ihmiset ovat saaneet turvaa ja hoivaa. Nykyään tämä historiallinen kartano on muuntunut moderniksi hotelliksi ja majataloksi, säilyttäen kuitenkin menneisyytensä tunnelman.

Vaikka talo on täynnä historiaa, Törmänhovi on varustettu nykyajan mukavuuksin. Vieraat voivat odottaa viihtyisiä huoneita ja nykyaikaisia palveluita, jotka tekevät vierailusta miellyttävän ja rentouttavan.

Hotellit Oulainen – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Oulainen nähtävyydet ja ajanviete

Oulainen tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat erilaisia matkailijoita. Kaupungin vetonauloihin kuuluvat niin luonnon kauneus kuin kulttuurisetkin elämykset.

Oulaisten kirkko on merkittävä historiallinen rakennus, joka tarjoaa näkymän alueen pitkään historiaan. Kirkko edustaa ulkoviisteistä ristikirkkomallia ja on rakennettu vuonna 1753, mikä tekee siitä Kalajoen rovastikunnan ja Pyhäjokilaakson vanhimman kirkon. Kirkon rakennustyötä ohjasi kirkonrakentaja Matti Honka, ja vuonna 1758 kirkon eteläpuolelle noussut tapuli oli kalajokisen Matti Jylkän käsialaa. Mielenkiintoista on, että vuosina 1779-82 kirkkoa koristeltiin katto- ja seinämaalauksilla, jotka ovat kirkkomaalari Erik Westzynthius nuoremman ainoat varmasti tunnetut kirkkomaalaukset. Tämä antaa kirkolle erityisen arvon ja historiallisen merkityksen.

Toiminnallinen perinnekeskus tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen perinteiseen historiaan. Keskus käsittää niin vanhaa kuin uuttakin rakennuskantaa, luoden monipuolisen ympäristön, jossa vierailijat voivat uppoutua menneisyyteen.

Oulaisten kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa syvälle alueen historiaan ja kulttuuriin. Museo on toiminut vuodesta 1956 lähtien ja sen päärakennuksena toimii vuonna 1908 rakennettu lainajyvämakasiini.

Kallion kotiseututalo on kiehtova paikka, jonka tarkkaa rakennushistoriaa ei ole voitu täysin selvittää. Tiedetään kuitenkin, että talon vanhimmat osat ovat yli 150 vuotta vanhoja, ja se erottuu erityisesti korkean luonnonkivistä rakennetun kivijalan ansiosta. Talon nimi, Kallio tai Kalliokulju, juontaa juurensa rakennuspaikan mukaan.

Penttilän talo on historiallinen ja arvokas kiinteistö Oulaisten taajamassa. Talo rakennettiin vuonna 1914, ja se siirtyi kaupungin omistukseen vuonna 2004. Alun perin talon rakennutti Oulaisten ensimmäinen kansakoulunopettaja Juho Oksa, ja se edustaa puujugend-tyyliä, mikä tekee siitä yhden kaupungin arvokkaimmista kiinteistöistä.

Maailman varanapa on Suomen korkein julkinen veistos, kohoten 29,7 metrin korkeuteen, juuri alle 30 metrin. Tämä päätös on tehty käytännön syistä: veistoksen huipulle ei tarvitse asettaa valoa lentoliikenteen häiriöiden välttämiseksi. Tämä valinta yhdistää käytännöllisyyden ja taiteen harmonisella tavalla.

Aktiviteetit

Uimahalli Lähde on monipuolinen uimakeskus Oulaisissa, tarjoten laadukkaita palveluita kaikenikäisille ja erilaisille kävijöille. Uimahallin aukioloajat ovat joustavat, mahdollistaen uimisen eri vuorokaudenaikoina.

Oula Areena tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia jäälajeihin sekä monitoimiseen liikuntaan. Hallissa on mahdollisuus varata jäätä joukkueille, luokille tai muille ryhmille. Uudistetut pukutilat suihkuineen palvelevat jäätä varanneita, ja tarjolla on myös kuntosali ja juoksusuora. Lisäksi lämpimät kahviotilat luovat mukavan ympäristön tauoille. Halutessaan käyttäjät voivat varata myös saunatilat käyttöönsä.

Oulaisista löytyy myös lukuisia ulkoliikuntapaikkoja: 

Liikuntamahdollisuudet:

  • Hiihtoladut, jääkiekkokaukalot, pesäpallo- ja jalkapallokentät, tenniskentät.
  • Frisbeegolfrata Honkamajalla (18 väylää) sekä lyhyemmät radat Valonpuistossa ja Jauhinkankaan koulun pihalla.

Uimapaikka:

  • Piipsjärven Honkaranta tarjoaa uimapaikan kesäisin.
  • Vesivessat ja kesäkioski ovat käytettävissä.

Ammuntarata:

  • Sporting-ammuntarata Honkamajan vieressä, tiedustelut Oulaisten ampumaratayhdistykseltä.

Luontopolut:

  • Isojärven-Ahvenlammen luontopolku ja muita luontokohteita Pyhäjokialueen luontopaikkaoppaasta.

Maastopyöräreitti:

  • Talvireitti lähtee ja päättyy uimahalli Lähteellä, pituus noin km.
  • Osittain metsäautoteitä ja moottorikelkkauraa, talvikunnostus kelkalla ja lanalla.
  • Merkattu oransseilla merkeillä.
oulainen keskusta
By SeppVei - Oma teos, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60393044
Oulaisten historiaa

Oulaisten seudulta on löydetty merkkejä kivikautisesta asutuksesta, erityisesti Piipsjärven rannalta. Esineitä, kuten pohjalaisia kirveitä, tuuria, itäkarjalaisia kourutalttoja, piikärkiä ja keihäänkärkiä, on löytynyt. Pronssikaudelta ei ole varmoja löytöjä, ja rautakaudelta vain yksi, pronssinen hopeoitu hevosenkengän muotoinen solki Matkanivan Männistöstä.

Keskiajalla alueelle saapui karjalaisia, satakuntalaisia ja hämäläisiä erämiehiä. Oulainen oli rajaseutua Pähkinäsaaren rauhan (1323) jälkeen, ja ensimmäiset pysyvät asukkaat asuivat todennäköisesti Paavolassa ja Pyykölän alueella 1600-luvun alussa. Alueen kartanotaloudet kuuluivat läänityksenä Evert Kaarlenpoika Hornille, myöhemmin valtioneuvos F. Scheldingille ja H. Falkenbergille. Talonpojat omistivat pääasiassa tilat 1700-luvulla.

Oulaisten kappeliseurakunta perustettiin 1682, ja ensimmäinen kirkko rakennettiin samana vuonna. Uusi kirkko valmistui 1753. Oulaisten kirkkoherrakunnaksi se erottautui 1881. Maantie Pyhäjoelta Haapavedelle valmistui 1700-luvun lopulla, kun taas Ylivieskan tie valmistui 1860-luvulla. Rautatieliikenne alkoi 1886 Pohjanmaan radan valmistuttua, ja Oulaisten asema ja Kilpuan asema rakennettiin samana vuonna.

Vuodesta 1883–1902 Oulaisissa toimi 13. reservikomppania Niskanmäellä, ja alueella oli myös tuberkuloosipotilaita hoitanut Oulaisten parantola vuodesta 1914 alkaen. Parantola laajeni 1930- ja 1950-luvuilla ja on nykyään osittain kaupungin ja osittain Oulaskankaan sairaalan käytössä.

Oulaisten liikennesijainti vaikutti kaupungin kehittymiseen 1900-luvulla, ja siitä tuli Pyhäjokilaakson keskus. Kauppalan perustaminen nousi esiin 1949, mutta se toteutettiin vasta 1967, ja kaupungin asema saavutettiin 1977. Oulainen on myös ollut merkittävä koulupaikkakunta 1960-luvulta alkaen.

Katso myös nämä: 

Oulaisten kotisivut

Hotellit Oulainen – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Tomia; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=856180