Hotellit Orivesi

Hotellit Orivesi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Orivesi, viehättävä kaupunki Pirkanmaan sydämessä, hurmaa vierailijansa monipuolisella tarjonnallaan. Luonnonkauniit järvet ja metsät tarjoavat upeita ulkoilumahdollisuuksia, ja kaupungin kulttuuritarjonta sekä historialliset nähtävyydet houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden.

hotellit orivesi
By Karmivakampela - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=138388059

Hotellit Orivesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Orivesi sijaitsee Pirkanmaalla, noin 30 kilometriä Tampereelta pohjoiseen, ja se tarjoaa vierailleen monipuolisen matkakokemuksen. Kaupunki on tunnettu upeasta luonnostaan, joka tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Oriveden lukuisat järvet houkuttelevat kalastajia, veneilijöitä ja uimareita. Lisäksi alueella on useita luontopolkuja ja patikointireittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua alueen luonnon monimuotoisuuteen.

Orivedellä on myös rikas kulttuuritarjonta. Kaupungin teatteri ja lukuisat kulttuuritapahtumat tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden nauttia esittävän taiteen eri muodoista. Lisäksi Orivedellä voi tutustua paikalliseen historiaan, kuten Oriveden vanhaan kirkkoon, joka on arkkitehtonisesti vaikuttava ja tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia menneisyyteen.

Orivesi on myös tunnettu yhteisöllisestä ilmapiiristään ja vieraanvaraisuudestaan. Kaupungin lukuisat ravintolat ja kahvilat tarjoavat herkullisia paikallisia makuja, ja matkailijat voivat nauttia aitoa suomalaista ruokakulttuuria. Orivesi on ihanteellinen matkakohde niille, jotka haluavat yhdistää luonnonkauneuden ja kulttuurin nautinnolliseksi matkailuelämykseksi.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Orivedellä

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Orivesi

Orivesi tarjoaa vierailleen useita majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin matkailijan tarpeisiin. Alueelta löytyy hotelleja, motelleja, lomamökkejä ja muita majoituspaikkoja, jotka mahdollistavat mukavan oleskelun kaupungissa. Alta löydät muutamia esimerkkejä Oriveden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Eräjärven Eerola

Eräjärven Eerola tarjoaa monipuolisia palveluita matkailijoille, mukaan lukien ilmaisen aamiaisen, Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja mahdollisuuden omatoimiseen pysäköintiin. Lisäksi majoituspaikasta löytyy kahvila, ravintola ja baari/lounge, joten ruokailu- ja juomavaihtoehdot ovat runsaat. Matkailijoiden käytettävissä on myös kokoushuone, terassi ja kirjasto, jotka tekevät vierailusta monipuolisen ja mukavan. Rentoutumismahdollisuuksiin kuuluvat sauna ja leikkikenttä, ja halutessaan matkailijat voivat vuokrata polkupyöriä tutkiakseen ympäristöä.

2. Hotelli Sointula

Hotelli Sointula tarjoaa mukavan majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka suunnittelevat vierailua Pirkanmaan Golfille, joka sijaitsee 39 kilometrin päässä. Majoituspaikassa on käytettävissä ilmainen WiFi ja ilmaista asiakaspysäköintiä, mikä tekee vierailusta vaivatonta. Asiakkaat voivat myös rentoutua yhteisellä oleskelualueella. Lisäksi Tampereen jäähalli ja Tampere-talo ovat kohtuullisen matkan päässä, 40 ja 42 kilometrin päässä.

3. Vehmaanpirtti

Vehmaanpirtti tarjoaa rauhallisen rantalomakohteen Orivedellä, jossa voit nauttia monista mukavuuksista, kuten saunasta, puutarhasta, yksityisestä ranta-alueesta ja grillausmahdollisuudesta. Lomamökissä on makuuhuone, kylpyhuone, viihtyisä oleskelualue ja hyvin varusteltu keittiö, joka tekee vierailustasi miellyttävän. Lisäksi lähialueella on mielenkiintoisia kohteita, kuten Jämsä (37 km) ja Kangasala (41 km). Lähin lentokenttä, Tampere-Pirkkalan lentoasema, sijaitsee 73 kilometrin päässä Vehmaanpirtistä.

4. Minttu

Minttu tarjoaa rentouttavaa lomailua Orivedellä yksityisellä ranta-alueella ja grillausmahdollisuudella. Majoituspaikassa on ilmainen WiFi ja maksuton yksityinen pysäköintialue, mikä tekee vierailustasi vaivatonta. Lomamökissä on kaksi makuuhuonetta, olohuone, tilava keittiö ja ruokailutila, sekä yksi kylpyhuone suihkulla.

5. Tikkamäki

Tikkamäki tarjoaa mukavuuksiaan Orivedellä, mukaan lukien viehättävä puutarha, oma ranta-alue ja grillausmahdollisuus. Majoituspaikassa on myös ilmainen WiFi ja maksuton yksityinen pysäköintialue, mikä tekee vierailustasi vaivatonta. Loma-asunnossa on kaksi makuuhuonetta, tilava keittiö, jossa on astianpesukone ja mikroaaltouuni, sekä yksi kylpyhuone, jossa on suihku. Voit nauttia saunomisesta loma-asunnon omassa saunassa. Jämsä sijaitsee 40 km:n päässä Tikkamäestä.

Hotellit Orivesi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Orivesi nähtävyydet ja ajanviete

Orivesi tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka tuovat esille alueen kauniin luonnon ja rikkaan kulttuuriperinnön. Voit tutustua upeisiin järvimaisemiin, nauttia luontopoluista ja retkeilymahdollisuuksista, sekä vierailla historiallisissa kohteissa ja museoissa.

Eräjärven kivimuseo: Eräjärven kivimuseo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan kotimaisia ja ulkomaisia kivilajeja, jalo- ja korukiviä sekä harvinaisia mineraaleja. Museo sijaitsee Eräjärven puukirkon pihapiirissä historiallisessa lainaviljamakasiinissa, joka valmistui jo vuonna 1864. Eräjärvi on pitkään tunnettu kiviteollisuuden ja kivenjalostuksen perinteistään, ja museo tarjoaa mahdollisuuden syventyä alueen kiviteollisuuden historiaan. 

Paltanmäen kotiseutumuseo: Paltanmäen kotiseutumuseo Orivedellä tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden sukeltaa menneiden vuosikymmenten elämänmenoon Oriveden pitäjässä. Museoalue on täynnä mielenkiintoisia esineitä ja rakennuksia, jotka heijastavat elämää 1800-luvulta aina 1900-luvun puoliväliin asti. Kotiseutumuseo sijaitsee Oriveden keskustassa ja on perustettu jo 1930-luvulla. Oriveden Kotiseutuyhdistys on saanut tunnustusta museon esimerkillisestä hoidosta ja järjestämistään tapahtumista.

Taitokeskus Orivesi: Taitokeskus Orivesi, joka sijaitsee Auvisen talossa Oriveden keskustassa, tarjoaa tunnelmallisen ympäristön kädentaitojen harrastamiseen ja yhdessäoloon. Täällä voit nauttia käsitöiden parissa olemisesta ja kokea onnistumisen iloa. Keskus on täynnä toimintaa ympäri vuoden, tarjoten kursseja, käsityö- ja muotoilukoulun oppilaspaikkoja, kutomismahdollisuuksia, näyttelyitä ja myymälän.

Hörtsänän arboretum: Hörtsänän Arboretum on kaunis lehtomainen metsäpuisto eli arboretum Orivedellä, Onnistaipaleen kylässä. Arboretum perustettiin vuonna 1909 Hugo Hörtsänän toimesta, joka oli intohimoinen kasviharrastaja. Hörtsänä keräsi alueelle kasveja niin Suomesta kuin ulkomailtakin, luoden laajoja pensas- ja perennaistutuksia. Arboretumin alueella järjestettiin vuosittain kesäjuhlia, ja se houkutteli satoja ihailijoita ihailemaan alueen kukkaloistoa. 

Kotiputiikki Orihannas: Kotiputiikki Orihannas tarjoaa ainutlaatuisen shoppailukokemuksen vanhassa maalaistalossa Pitkäjärven kylässä. Täällä voit nauttia rauhallisesta ja kiireettömästä ostoshetkestä maalaismaisemassa. Kotiputiikki on suunniteltu aikuisille naisille, ja se tarjoaa ajatuksella valitut mallistot. Asiakkaat voivat odottaa lämmintä tunnelmaa ja asiantuntevaa palvelua kauniissa maalaismaisemassa, ja täällä vaatteiden ostaminen muuttuu elämykseksi.

Aktiviteetit

OriPark on Orivedellä sijaitseva uonna 2020 rakennettu aktiviteettipuisto. Tämä monipuolinen puisto tarjoaa erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja kaikenikäisille. Löydät mm. seuraavat aktiviteettimahdollisuuet OriParkista:

Pumptrackrata: Puistossa on vuonna 2020 valmistunut pumptrack-rata, jossa voi harrastaa polkupyöräilyä, potkupyöräilyä, BMX-pyöräilyä, MTB-pyöräilyä, potkulautailua, rullalautailua, longboard-ajelua ja rullaluistelua. Radalla on otettava huomioon käyttösäännöt, kuten turvallisten urheiluvälineiden käyttö, henkilökohtaisten suojavarusteiden, kuten kypärän, käyttäminen ja turvavälien säilyttäminen.

Monitoimikaukalo: Puistossa on monitoimikaukalo, jossa voi pelata erilaisia palloilupelejä.

Ulkokuntoilukeskus: OriParkissa on ulkokuntosalivälineitä, joiden avulla voi harjoitella monipuolisesti ulkoilmassa. Käyttöön on tarjolla käyttöohjeet.

Muut aktiviteetit: Puistossa on myös frisbeegolf-rata, tekonurmikenttä, tenniskenttiä, leikkipuisto ja pulkkamäki. Hiihtäjille on erikseen merkitty reitti, ja alueella on valaistus. Pulkkamäki sijaitsee Leppästenvuoren rinteessä.

Oriveden luonto tarjoaa myös matkailijoille mahdollisuuden nauttia luontokohteista ympäri vuoden. Eräpyhä ja Pukala ovat kaksi luontohelmeä, jotka houkuttelevat vierailijoita:

Eräpyhä: Eräpyhän alueella voit kokea ainutlaatuisen luontoelämyksen, Eräpyhän minipyhiinvaelluksen. Tällä maksuttomalla minipyhiinvaelluksella pääset tutustumaan Eräpyhän salaperäisiin tapahtumiin ja ihmiskohtaloihin, jotka heräävät eloon luonnon näyttämöllä. Minipyhiinvaellus tarjoaa myös rentoutus- ja tietoisuusharjoitteita. Voit kokea sen Eräpyhän luontoreitillä tai virtuaalisesti Tarinasoitin-palvelun kautta.

Pukala: Pukalan virkistysmetsä sopii erinomaisesti päivä- ja viikonloppuretkien kohteeksi. Alueella on yhteensä 17 km merkittyjä retkeilyreittejä, ja sen keskipisteessä sijaitsee kirkasvetinen Pukalajärvi, jota Etelä-Suomessa kutsutaan Inariksi. Alueelle on suunniteltu ainutlaatuinen avovesiuintireitti, joka tarjoaa upean uintikokemuksen.

KopsamoPurnu melontareitti: Tämä melontareitti tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnonkauniista maisemista ja soveltuu myös retkisuppailuun. Voit tutustua reittiin myös virtuaalisesti.

IsoVuorijärven alue: Suosittu retkeilyalue, jossa sijaitsee ainutlaatuinen riippukiviluola. Alue on inspiroinut keittiömestari ja eräkokki Heikki Ahopeltoa, joka loi retkiruokareseptin tälle retkeilykohteelle. Voit tutustua Heikin vinkkeihin retkiruokailuun ja kokeilla herkullista luolarisoton ohjetta.

orivesi nähtävyydet
By Jan Knappe - Imported from 500px (archived version) by the Archive Team. (detail page), CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71700916
Oriveden historiaa

Oriveden varhainen historia juontaa juurensa muinaisiin aikoihin, jolloin alueella liikkui metsästäjiä ja kalastajia. Pronssi- tai rautakautisia löytöjä ei ole tunnettu, mikä viittaa siihen, että Orivesi saattoi olla asumattomana takamaana. Keskiajalla uudisasukkaita saapui alueelle joistakin Kangasalan kylistä, ja ensimmäinen maininta Orivedestä seurakuntana on peräisin vuodelta 1466. Alueella mainitaan tuolloin myös Oriveden Pappila.

Vuoden 1540 maakirja mainitsee Oriveden itsenäisenä pitäjänä ja seurakuntana. Orivedessä oli tuolloin 56 veroa maksanutta taloa. Vuonna 1593 Längelmäki ja Kuorevesi erkanivat Orivedestä. Oriveden seutu oli merkittävä liikenteen solmukohta 1500-luvulla, ja siellä kulki säännöllinen niin sanottu lukkarinpostin reitti vuodesta 1598 lähtien.

1700-luvulla Oriveden historiaan merkittiin useita tapahtumia, kuten ensimmäiset markkinat vuonna 1727, pitäjäntuvan rakentaminen vuonna 1741, ja vuonna 1776 Orivesi siirrettiin Turun ja Porin läänistä Hämeen lääniin.

1800-luvulla Orivedellä nähtiin monia merkittäviä tapahtumia, kuten höyrylaivaliikenteen alkaminen vuonna 1868, Oriveden kunnan perustaminen vuonna 1869 ja kunnallislautakunnan valinta. Vuonna 1860 avattiin Oriveden ensimmäinen kauppa.

1900-luvulla Orivedellä toimi leprasairaala vuosina 1904–1953, ja 1900-luvun alussa entiset Hämeenlinnan tarkk’ampujapataljoonan kasarmit muutettiin leprasairaalaksi. Kansalaissodan aikana Orivesi oli kiivaiden taistelujen näyttämö, kun punaiset pitivät hallussaan Orivettä ennen valkoisten joukkojen lopullista valtausta vuonna 1918. 1900-luvulla kunnassa toimi useita kenkätehtaita, ja Orivesi tunnettiin suutarien pitäjänä. Lukuisat yritykset aloittivat toimintansa, kuten Oriveden Kenkätehdas Oy ja Kuusiston jalkinetehdas.

Kansainvälisesti tunnettu kuvanveistäjä Aimo Tukiainen toi taiteen Orivedelle Purnu-taidenäyttelyn muodossa vuonna 1967. Liikenneyhteyksien paraneminen, kuten valtatie 9:n avaaminen vuonna 1972, edisti Oriveden kehitystä.

Kaupunkistuminen eteni, ja Orivedestä tuli kaupunki vuonna 1986. 1980-luvulla ja 1990-luvulla rakennettiin useita tärkeitä julkisia rakennuksia, kuten uusi vanhainkoti, terveyskeskus ja jäähalli.

2000-luvulla järjestettiin elokuvafestivaali Reikäreuna ja toteutettiin kuntaliitos Eräjärven kanssa vuonna 1973. Kunnassa tehtiin useita investointeja, kuten jäähalli vuonna 1997.

Katso myös nämä: 

Oriveden kotisivut

Hotellit Orivesi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Teme007 - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27727271