Hotellit Nokia

Hotellit Nokia – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Nokia on viehättävä kaupunki Pirkanmaalla, Suomessa, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisen matkakokemuksen. Kaupunki tunnetaan paitsi upeasta luonnostaan, historiallisista kohteistaan ja moderneista palveluistaan.

hotellit nokia
By Vnnen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48988556

Hotellit Nokia – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Nokia on kaupunki Pirkanmaalla, ja se sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Vaikka Nokia on pieni kaupunki, se tarjoaa vierailijoille monipuolisen matkakokemuksen. Kaupungin tunnetuin nimi liittyy tietenkin Nokian puhelinyhtiöön, joka on saanut alkunsa täältä. 

Nokia on myös luonnonystävien unelma, sillä kaupungin ympäristössä on upeita luontoalueita ja järvimaisemia. Voit vaeltaa Nokianvirran varrella, nauttia ulkoilusta ja alueen retkeilyalueista, jotka tarjoavat upeita mahdollisuuksia patikointiin ja luontoretkeilyyn.

Kaupungin keskustassa voit tutustua viehättävään vanhaan kirkkoon ja ihailla paikallista arkkitehtuuria. Nokia tarjoaa myös moderneja palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia. Täällä voit maistella paikallisia herkkuja ja kokea suomalaista elämäntapaa.

Nokia on täydellinen matkakohde, jos haluat yhdistää tekniikan historian, luonnonkauneuden ja paikallisen kulttuurin yhdeksi unohtumattomaksi matkaksi Pirkanmaalle.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Nokia

Nokia tarjoaa vierailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien hotellit, motellit ja huoneistot, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Kaupungissa on useita majoituspaikkoja, joissa vieraat voivat nauttia mukavista yöpymisistä ja vieraanvaraisuudesta matkansa aikana. Alta löydät muutamia esimerkkejä Nokian suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Scandic Eden Nokia

Scandic Eden Nokia on mukava majoituspaikka Nokialla, lähellä Kennonnokan uimarantaa. Täällä vieraat voivat nauttia ilmaisesta aamiaisesta, maksuttomasta langattomasta internet-yhteydestä yleisissä tiloissa ja ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä. Majoituspaikassa on myös huomioitu lemmikkiystävälliset palvelut, kuten ruoka- ja vesikulhot lemmikeille. Lisäksi Scandic Eden Nokialla on kaksi ravintolaa, allasbaari ja baari/lounge, joista asiakkaat voivat nauttia herkullista ruokaa ja juomaa. Vesipuisto, jossa on vesiliukumäki, sekä ulko- ja sisäuima-altaat tarjoavat virkistäviä hetkiä. Asiakkaat voivat myös hemmotella itseään Eden’s Eva Spa -kylpylässä vartalohoidoilla, käsi- ja jalkahoidoilla tai hieronnoilla.

2. Hiisi Homes Nokia

Hiisi Homes Nokia tarjoaa miellyttävää majoitusta lähellä Kennonnokan uimarantaa. Täällä asiakkaat voivat nauttia ilmaisesta langattomasta internet-yhteydestä yleisissä tiloissa ja kätevästä omatoimisesta pysäköinnistä. Lemmikkejä matkassa kuljettaville on tarjolla erityispalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot. Majoituspaikassa on 3,5 tähden asuinrakennus, joka käsittää viisi huoneistoa. Jokaisessa huoneistossa vierailla on käytettävissään keittonurkkaus, pyykinpesukone ja viihtyisä oleskelualue. Ilmainen nopea langaton internet (100+ Mbit/s) on saatavilla huoneistoissa, mikä sopii erinomaisesti 1–2 henkilölle tai enintään 6 laitteelle.

3. Hotelli Iisoppi

Hotelli Iisoppi sijaitsee Nokian keskustassa ja tarjoaa vierailleen mukavia majoituskokemuksia. Ilmainen Wi-Fi-yhteys ja ilmastoituja huoneita, joissa on taulu-tv, takaavat miellyttävän oleskelun. Tampereen keskustaan on lyhyt 20 minuutin ajomatka, ja lähellä on ilmaisia yleisiä pysäköintimahdollisuuksia. Hotellin oma pubi, Nokiaksi nimeltään, kunnioittaa alueen Nokia-yrityksen historiaa ja tarjoaa laajan valikoiman pubiruokia ja juomia. Ilsop-nimisessä yökerhossa voi nauttia live-musiikista ja tanssilattiasta viikonloppuisin. Hotelli tarjoaa myös herkullisen buffetaamiaisen arkisin.

 

Hotellit Nokia – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Nähtävyydet ja ajanviete Nokialla

Nokia tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupungin luonnossa voi nauttia ulkoilusta, ja historiallisesti merkittävät kohteet sekä kulttuuritapahtumat rikastuttavat vierailukokemusta. Nokia tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua paikalliseen teollisuuden historiaan ja nauttia rentouttavasta ajasta kaupungissa.

Taidetila Kivisavu: Taidetila Kivisavu Pinsiössä on taiteen luova keskus, joka tarjoaa paikan ideoinnille, visioinnille, taiteen luomiselle ja esittelylle. Tila sijaitsee Viikin kartanon entisillä mailleilla ja toimii paikkana taiteen monimuotoisuudelle. Taidetila Kivisavun Puujumalpuisto kunnioittaa muinaissuomalaista veistoperinnettä, jossa puuveistoksia käytettiin varoituksena ja tervetulotoivotuksena asumusten ympärillä.

Hinttalan kotiseutumuseo: Hinttalan kotiseutumuseo sijaitsee Nokian kaupungin keskustassa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua 1800-luvun talonpoikaiskulttuuriin. Museoalueella on esillä erilaisia näyttelyitä, ja paikalla toimii kahvila. Kesäisin alueella on oppaita kertomassa paikan historiasta, ja lisäksi järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, työpajoja, lapsiperheille suunnattua ohjelmaa, opastuksia ja kirjallisuustapahtumia.

TehdassaariTehdassaari Nokialla on paikka, joka kertoo kaupungin teollisen historian alkuvuosista. Se on Nokian yhtiön juurien syntysija, missä K. F. Idestam perusti puuhiomon lähes 150 vuotta sitten. Tehdassaaren miljöö, sen rakennukset ja ympäristö heijastavat teollisuuden alkuvuosien historiaa ja kehitystä Nokialla. Nykyään Tehdassaari elää uutta aikakautta, kun Cireco Finland Oy on aloittanut alueen kehittämisen moderniksi kiertotalouskeskukseksi.

Siuron kyläSiuro, omaperäinen ja kulttuuriltaan rikas kylä, tarjoaa vierailijoille monenlaista nähtävää ja tekemistä. Siuronkallion mutkittelevat, kapeat kylätiet houkuttelevat kävijöitä kävelylle, jossa voi ihailla vanhoja puutaloja ja viehättäviä pihapiirejä. Siuron kylä ja sen Knuutilan kartano ovat Nokian historian kannalta tärkeitä paikkoja. Knuutilan kartano on yksi Pirkanmaan vanhimmista asuinalueista, ja sen historia ulottuu aina 1400-luvulle asti.

Maataideteos Yltä ja alta – Up and Under: Nancy Holtin suunnittelema vaikuttava maataideteos ”Yltä ja alta – Up and Under” sijaitsee Pinsiön kylässä, Nokian kaupungin omistamalla maa-alueella Hämeenkyrön kunnassa. On tärkeää huomioida, että teoksen rinteillä ja eroosiokohdissa ei tule liikkua, vaan vierailijoiden on suositeltavaa käyttää niille tarkoitettuja käytäviä.

Nokian kirkkoNokian kirkko on Nokian seurakunnan pääkirkko, ja sen yhteydessä sijaitsevat hautausmaat. Tämä uusklassinen tiilikirkko valmistui vuonna 1837, ja sen suunnittelija oli C.L. Engel. Kirkon arkkitehtuurissa on inspiraatiota Rooman Pantheon-temppelistä, ja se erottuu täysympyrämuotoisine rakenteineen ja vaikuttavine kattokupoleineen. Kirkon kellarikerroksessa vieraileville on tarjolla kirkkomuseo, joka esittelee alueen kirkollista historiaa ja perinnettä.

Aktiviteetit

Scandic Eden Nokia: Scandic Eden Nokia on suosittu kylpylähotelli, joka on hiljattain kokenut uudistuksia tarjotakseen vierailleen entistäkin paremman kokemuksen. Olit sitten rentoutumassa tai nauttimassa kylpyläpalveluista, Scandic Eden Nokia on erinomainen valinta. Hotellin raikas ilme, trooppisen lämmin kylpylä ja päivitetyt ravintolapalvelut houkuttelevat viihtymään. Kylpyläosasto, joka kattaa 1500 neliömetriä, tarjoaa monipuoliset porealtaat, vesiliukumäen, ulkoaltaan ja täysin uudistetut sauna- ja suihkutilat.

Nokian PanimoNokian Panimo on pienpanimo, joka tarjoaa ainutlaatuista olutta niille, jotka arvostavat olutelämyksiä. Panimo sijaitsee Viholassa, ja sillä on oma Keisari Kauppa & Taproom. Kesäisin panimo avaa myös viihtyisän kesäterassin. Nokian Panimo on omistautunut säilyttämään perinteisen oluenpanon ja käsityöläisyyden perinteitä suurella intohimolla.

Nokia River Golf: Nokia River Golf on yksi Pirkanmaan suurimmista golfkentistä ja sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Nokian keskustasta. Golfkeskuksessa on kaksi täysimittaista golfkenttää, ja se tarjoaa monipuolisia palveluita golfharrastajille. Golfkausi Riverissä kestää yleensä huhtikuusta marraskuulle. Golf tarjoaa harrastajilleen reipasta liikuntaa, hauskoja hetkiä, mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä sekä tilaisuuden nauttia sopivasta kisailusta ja yhdessäolosta. Golfia voi harrastaa niin yksin kuin perheen kesken, ja golfkenttä toivottaa tervetulleeksi niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin pelaajat.

Villa AlpacaVilla Alpaca tarjoaa eläinavusteista toimintaa viehättävien laamoiden seurassa Pinsiössä, Pirkanmaalla. Täällä ei suoriteta, vaan keskitytään viihtymiseen ja elämysten kokemiseen jokaisen ryhmän omien toiveiden mukaisesti. Toiminta on esteetöntä, rauhallista ja turvallista, ja laamoihin voi tutustua tarvittaessa jopa ikkunalasin takaa. Villa Alpacassa tarjotaan erilaisia elämyksiä, kuten laamavaelluksia, herkutteluhetkiä ja mahdollisuuden rentoutua paljuissa.

Liikuntamaailma Nokia: Liikuntamaailma Nokia on palveleva kuntokeskus Nokian keskustassa. Tarjolla on nykyaikainen kuntosali, laaja valikoima ryhmäliikuntatunteja, saunat ja muita kuntokeskuksen palveluita. Kuntoilumahdollisuudet ovat joustavia, ja voit valita kertalipun, kertakortin, kuukausikortin tai vuosijäsenyyden.

nokia nähtävyydet
By MKFI - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34854748
Nokian historiaa

Nokian alueelta on tehty satunnaisia kivikautisia esinelöytöjä, mutta pysyvä asutus syntyi vasta rautakaudella. Useita rautakautisia kalmistoja, joista vanhimmat ovat 500-luvulta ajanlaskun alun jälkeen, on löydetty pitkin vesistön rantoja Kulovedeltä Pyhäjärvelle. Asutuksen on päätelty saapuneen Nokian alueelle Kokemäenjokea pitkin sen alajuoksun suunnasta. Siuron linnavuori on yksi Kokemäenjoen varren muinaislinnoista. Emäkoski oli keskiaikaisen Suur-Pirkkalan keskuspaikka.

Nuijasodan aikana vuodenvaihteessa 1596–1597 Nokialla ottivat yhteen Klaus Flemingin johtamat huovit ja nihdit sekä Jaakko Ilkan johtamat talonpojat (Nokian taistelu). Taistelupaikalle pystytettiin Gabriel Engbergin suunnittelema muistomerkki vuonna 1933.

Emäkoski perattiin 1700-luvulla, minkä ansiosta alueelle syntyi runsaasti lisää viljelysmaita, mutta itse koski käytti vielä 1800-luvun puolivälissä vain kolmea pientä myllyä. Insinööri Fredrik Idestam rakennutti kosken partaalle puuhiomon, Nokian ensimmäisen teollisuuslaitoksen, vuonna 1868. Puuhiomo muutettiin osakeyhtiöksi vuonna 1871, jolloin sen nimeksi tuli Nokia Oy. Yritys aloitti paperin tuotannon vuonna 1880 ja vuonna 1885 sen yhteyteen rakennettiin Suomen ensimmäinen sulfiittiselluloosatehdas. Tehtaiden yhteydessä toimivat myös saha, mylly ja tiilitehdas. Tehtaiden toiminnalle ratkaiseva edistysaskel oli Tampereen-Porin rautatien valmistuminen vuonna 1895; Nokia Oy:n omille kuljetuksille rata oli avattu Tampereelle saakka jo vuonna 1893. Teollinen toiminta vilkastui entisestään, kun Suomen Gummitehdas Oy muutti Helsingistä Nokialle vuonna 1903. Kumitehdas aloitti autonrenkaiden tuotannon vuonna 1932 ja autojen talvirenkaiden valmistuksen vuonna 1937 ensimmäisenä maailmassa. Vuonna 1921 aloitti toimintansa Nokian Kutomo Oy (nykyisin Nanso Group Oy). Vuonna 1941 valmistui SOK:n Nokian mylly.

Entisessä Pitkäniemen kartanossa aloitti vuonna 1900 toimintansa mielisairaala, joka toimi Pitkäniemen hoitolaitoksen nimellä vuoteen 1932. Vuonna 1955 sairaala siirtyi valtiolta 28 kunnan muodostaman Pohjois-Hämeen mielisairaanhuoltopiirin omistukseen. Nykyisin se toimii Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistuksessa osana Tampereen yliopistollista sairaalaa.

Vuonna 1922 Pirkkalan kunta jaettiin Pohjois- ja Etelä-Pirkkalaan rajan kulkiessa Pyhäjärvessä, jonka yli ei tuolloin ollut tieyhteyttä. Vuonna 1937 Pohjois-Pirkkala jakautui, kun Pispala liitettiin Tampereeseen ja kunnan jäljelle jääneestä osasta muodostettiin kauppala. Pohjois-Pirkkala otti nimekseen Nokia vuonna 1938 ja samalla Etelä-Pirkkala otti takaisin vanhan emäpitäjän nimen Pirkkala, joka sillä on edelleenkin. Nokian kauppalan ensimmäinen asemakaava vahvistettiin vuonna 1941. Sotien aiheuttaman viivästyksen jälkeen kauppalan kehitys pääsi vauhtiin 1940-luvun loppuvuosina. Nokialla oli 1940 10 066 asukasta, vuonna 1950 asukasluku oli 15 376 ja vuonna 1960 asukkaita oli 18 410. Nokian ja Pirkkalan välinen tieyhteys Rajasalmen yli valmistui vuonna 1973 ja muutettiin moottoritieksi vuonna 2006, jolloin se myös tuli osaksi valtatie 3:sta.

Talvisodan jälkeen Nokialle siirtyi Neuvostoliitolle luovutetulta alueelta Jaakkiman yhteiskoulu, joka muutti nimensä Nokian yhteiskouluksi. Koulusta tuli yliopistoon johtava oppikoulu vuonna 1950. Peruskoulujärjestelmään siirtymisen myötä oppilaitos muuttui vuonna 1976 Nokian lukioksi. Vuonna 1957 perustettiin kaupungin omistama Emäkosken yhteiskoulu, jossa aloittivat lukioluokat vuonna 1962. Alun perin Nokia Oy:n omistama ammattikoulu siirtyi silloisen kauppalan omistukseen vuonna 1956. Nokian työväenopisto aloitti toimintansa vuonna 1945.

Nokian silloiselle länsirajalle syntyi 1940-luvulla käytännössä tyhjästä kokonainen uusi yhdyskunta, kun Valmet Oy:n Linnavuoren tehdas perustettiin. Tehdas päätettiin sijoittaa vuoren sisään louhittaviin tiloihin. Rakentaminen alkoi vuonna 1942, ja tuotanto käynnistyi vuonna 1946. Tehdas valmisti aluksi lentokoneiden moottoreita, mutta sillä oli suuri osuus myös sotakorvaustoimituksissa laivojen ja veturien moottorien sekä kompressorien valmistajana. Vuonna 1957 aloitettiin traktorien dieselmoottorien tuotanto, ja myöhemmin mukaan tulivat myös työkoneiden ja veneiden moottorit, työstökoneet, aggregaatit ja moottoriruiskut.

Nokianvirtaan valmistui vuonna 1971 Melon vesivoimalaitos, jossa käytetään hyväksi koko putouskorkeus Pyhäjärvestä Kuloveteen (noin 19,5 metriä). Samassa yhteydessä purettiin hieman ylempänä sijainnut, vuonna 1913 rakennettu, vanha voimalaitos.

Nokian pinta-ala kasvoi 1970-luvulla merkittävästi, kun silloiset Tottijärven ja Suoniemen kunnat liitettiin siihen. Nokialle asutettiin myös Pyhäjärven siirtoväkeä viime sotien jälkeen

Katso myös nämä: 

Nokian kotisivut

Hotellit Nokia – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Pertsaboy - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=806798