Hotellit Nivala

Hotellit Nivala – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Nivala kutsuu matkailijoita tutustumaan maaseudun viehätykseen ja paikalliseen kulttuuriin. Kaupungin ympärillä avautuvat kauniit maisemat tarjoavat mahdollisuuden luontoretkeilyyn, ja paikalliset tapahtumat tuovat esille alueen elinvoimaisuuden.

hotellit nivala
By Raphael Saulus - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35263936

Hotellit Nivala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Nivala sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, ja sen vetonaulana toimii rauhallinen maalaisidylli sekä rikas maaseutukulttuuri. Kaupunki on tunnettu kauniista maalaismaisemistaan, joissa viljavat pellot ja vehreät metsät luovat miellyttävän ympäristön matkailijoille. Nivala tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinteiseen maaseutuhenkeen ja nauttia suomalaisesta maalaiselämästä.

Matkailijat voivat vierailla Nivalan keskustassa, jossa paikalliset käsityöläiset ja pienet putiikit tuovat esille alueen kulttuuria ja perinteitä. Lisäksi kaupungin ympäristössä on useita luontoreittejä, jotka sopivat niin kävelijöille kuin pyöräilijöillekin. Luontoretkeily tarjoaa mahdollisuuden tutustua Pohjois-Pohjanmaan vehreään luontoon ja nauttia rauhallisista hetkistä suomalaisessa maalaisympäristössä. Nivala on myös tunnettu erilaisista tapahtumistaan, jotka tuovat eloa kaupungin elämään. Kesäisin järjestettävät festivaalit, markkinat ja kulttuuritapahtumat tuovat yhteen paikalliset asukkaat ja matkailijat. Näissä tapahtumissa voi kokea paikallista musiikkia, perinteisiä herkkuja ja tutustua Pohjois-Pohjanmaan vieraanvaraiseen ilmapiiriin.

Nivala tarjoaa siis matkailijoille mahdollisuuden tutustua Suomen maaseudun viehättävään puoleen, nauttia luonnosta ja osallistua paikallisiin tapahtumiin. Kaupungin tunnelma on lämmin ja kutsuva, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen niille, jotka arvostavat maalaiselämän rauhaa ja aitoutta.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Nivalassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Nivala

Nivalassa hotellit tarjoavat mukavuutta ja vieraanvaraisuutta matkailijoille, jotka haluavat tutustua kaupungin viehättävään maaseutuun ja paikalliseen kulttuuriin. Useimmat hotellit sijaitsevat strategisesti kaupungin keskustassa tai sen lähellä, mahdollistaen helpon pääsyn paikallisiin nähtävyyksiin ja palveluihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Nivalan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Jokihovi

Jokihovi, idyllinen hotelli Nivalassa, tarjoaa ainutlaatuisen majoittumiskokemuksen yksityisellä rannallaan. Hotellin vieraat voivat nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta ympäristöstä, samalla kun heillä on käytössään monipuolisia palveluita.

Hotellin asiakkaat voivat surffata verkossa ilmaisen WiFi-yhteyden avulla ja jättää autonsa turvallisesti ilmaiselle yksityiselle pysäköintialueelle. Majoitusyksiköissä on kaikki tarvittava mukavaan oleskeluun, kuten vaatekaappi, televisio, oma kylpyhuone, laadukkaat liinavaatteet ja pyyhkeet. Lisämukavuutta tarjoaa huoneissa oleva tallelokero.

2. Hotelli Huiskankorpi Boutique Hotel

Hotelli Huiskankorpi Boutique Hotel tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon Nivalassa. Hotellin viehättävään ilmapiiriin kuuluvat puutarha, terassi ja grilli, jotka tarjoavat rentouttavan ympäristön vierailijoille.

Hotellissa on saatavilla monipuolisia palveluita, kuten 24h-vastaanotto, lentokenttäkuljetuspalvelu ja yhteiskäytössä oleva keittiö. Asiakkaat voivat nauttia maksuttomasta WiFi-yhteydestä kaikissa tiloissa. Huoneissa on työpöytä, taulu-tv, liinavaatteet ja pyyhkeet. Kylpyhuoneet ovat yhteiskäytössä, mutta joissakin huoneissa on myös oma keittiö varustettuna jääkaapilla, uunilla ja mikroaaltouunilla. Ilmastointi ja vaatekaappi kuuluvat jokaisen huoneen varustukseen.

3. Pajala, talo aavan reunalla

Pajala, talo aavan reunalla, tarjoaa idyllisen majoitusvaihtoehdon Nivalassa, Pohjois-Pohjanmaalla. Majoituspaikassa on viehättävä puutarha, ja asiakkaille on tarjolla maksuton yksityinen pysäköinti, mikä tekee vierailusta entistäkin kätevämmän.

Tämä huoneisto tarjoaa viihtyisän ympäristön, jossa on kolme makuuhuonetta, taulu-tv, pesukone sekä täysin varusteltu keittiö, jossa on astianpesukone ja mikroaaltouuni. Kylpyhuoneessa on bidee, ja pyyhkeet sekä liinavaatteet ovat saatavilla, mikä helpottaa matkalaukkujen pakkausta. Lähistön patikointi- ja hiihtomahdollisuudet tarjoavat aktiivisille vieraille tilaisuuden nauttia ulkoilmasta ja kauniista ympäristöstä. Majoituspaikan 24h-vastaanoton henkilökunta puhuu sekä englantia että suomea, ja he ovat valmiina avustamaan asiakkaita loman suunnittelussa ja tarjoamaan tietoa paikallisista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista.

4. Hotel OmaBox – Nivala – Oma huoneisto saunalla

Hotel OmaBox tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon Nivalassa, ja sen omassa huoneistossa voi nauttia saunan lämmöstä. Majoituspaikan käytettävissä ovat myös yksityinen pysäköintipaikka ja ilmainen WiFi, mikä lisää vierailun mukavuutta.

Huoneisto on suunniteltu tarjoamaan viihtyisä oleskelu, ja siinä on makuuhuone, taulu-tv sekä hyvin varusteltu keittiö, jossa on käytännölliset mukavuudet kuten mikroaaltouuni ja jääkaappi. Kylpyhuoneessa on bidee, ja asiakkaiden käytössä ovat laadukkaat pyyhkeet ja liinavaatteet.

Hotellit Nivala – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Nivalan nähtävyydet ja ajanviete

Nivala, Pohjois-Pohjanmaan kaupunki, tarjoaa vierailijoille monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Kaupunki yhdistää perinteisen maaseudun viehätyksen moderneihin mukavuuksiin tarjoten matkailijoille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja nauttia luonnon kauneudesta. Nivalassa voit tutustua paikalliseen historiaan ja kulttuuriin erilaisten museoiden kautta, jotka esittelevät alueen menneisyyttä ja nykypäivää. Lisäksi kaupungin ympäristö tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun. Luontoretkeily, patikointi ja pyöräily ovat suosittuja aktiviteetteja, joista voi nauttia kauniissa ympäristössä.

Kotiseutumuseo KatvalaNivala-Seura ry toimii merkittävänä kulttuurin säilyttäjänä ja esittelijänä pitäen yllä Kotiseutumuseo Katvalaa, joka on kiehtova aikamatka Nivalan rikkaaseen historiaan. Museoalueella on monipuolista esineistöä eri aikakausilta, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua nivalalaiseen elämään ja perinteisiin. Museoaluetta alettiin rakentaa jo vuonna 1959, kun Nivala-Seura ry hankki seurakunnalta kanttorilan virkatalon tontin. Alueella sijainnut kanttorila juontaa juurensa 1800-luvun puolivälistä, ja vuosikymmenten aikana sinne on siirretty toistakymmentä perinteistä rakennusta, kuten navetta, riihi, sikomökki ja aittoja.

Nivalan kirkko: Nivalan kirkko on vankka maamerkki kaupungin keskustassa, kohoamassa jykevänä rakennuksena ja toimien selkeänä orientaatiopisteenä kaikille alueella liikkuville. Vaikka Nivalan kaupungin kasvu on laajentanut asutusta eri suuntiin, kirkko säilyy yhä keskeisenä osana kaupungin ydinkeskustaa. Puurakenteinen ristikirkko on seissut paikallaan jo yli kahden vuosisadan ajan, toimien todistajana alueen pitkästä historiasta. Kirkon historiallinen arvo ja sen asema kaupungin keskustassa tekevät siitä paitsi uskonnollisen kohtaamispaikan myös kulttuurisen ja historiallisen symbolin.

Museokonepaja Toimiva: Museon monipuolinen esineistö on kerätty huolella kolmenkymmenen vuoden ajan, ja sen rakennus valmistui vuonna 1996. Rakennusta on sen jälkeen laajennettu muutamia kertoja, ja sen autenttisuuteen on panostettu roiskerappauksilla ja suurilla ruutuikkunoilla. Museokonepaja Toimiva nimi kumpuaa koneiden entisöinnistä ja niiden palauttamisesta toimintakuntoon. Konepajan lisäksi museosta löytyy yleistekninen osasto, jossa vieraat voivat tutustua sähkön tuotannon, siirron ja käytön historiaan noin sadan vuoden ajalta. 

Crazyland on elämyspuisto Nivalan Maliskylällä, tarjoten vierailijoille ainutlaatuisen kokemuksen ilman pääsymaksua. Alueella voi vierailla vapaasti milloin tahansa vuorokauden aikana, mikä tekee siitä joustavan ja houkuttelevan kohteen kaikenikäisille seikkailunhaluisille. Crazylandin kioski, Grilli-Kahvio, on avoinna koko kesäkauden ajan ja palvelee vieraita herkullisilla vaihtoehdoilla. Kioskista löytyy monipuolinen valikoima naposteltavaa ja herkkuja eri makuihin, ja se tarjoaa virkistäviä juomia sekä jäätelöä, jotka ovat täydellisiä kuumina kesäpäivinä. Grilli-Kahvio lisää vierailijoiden mukavuutta ja tarjoaa paikan rentoutua sekä nauttia herkullisista tarjoiluista.

Aktiviteetit

Hiihtäminen: Nivalassa hiihtäjät voivat nauttia laajasta ja monipuolisesta hiihtolatuverkostosta. Kaupungissa on yhteensä pari kymmentä säännöllisesti hoidettavaa hiihto- ja kuntorataa, joiden yhteispituus kohoaa yli 80 kilometriin. Tämä tarjoaa hiihtäjille erinomaiset mahdollisuudet nauttia talvisista maisemista ja harjoitella hiihtotaitojaan.

Uikko Uimala houkuttelee koko perhettä nauttimaan modernista uimapaikastaan. Siellä on viihtyisää ja monipuolista tekemistä kaikenikäisille. Lapset voivat iloita upeasta vesiliukumäestä, kahluualtaasta ja ponnahduslaudasta. Lisäksi Uikossa on tarjolla rentouttavaa kahvittelua Uikko Cafessa sekä mahdollisuus viettää aikaa keilahallissa.

Luontopolut: Nivalassa avautuu useita upeita luontopolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden lenkkeilyyn, polkujuoksuun ja patikointiin. Reittien pituudet vaihtelevat muutamasta kilometristä aina vaikuttaviin 56 kilometrin mittaisiin polkuihin. Nämä luontopolut tarjoavat monipuolisia maisemia ja mahdollisuuden nauttia luonnosta eri pituisilla retkillä.

Liikuntakeskus Uikko: Keilailu tarjoaa laadukasta ajanvietettä niin ystävien kesken kuin ryhmissäkin. Uikko tarjoaa moderneja tiloja, jotka soveltuvat erinomaisesti niin rennon keilaushetken viettoon kuin myös lajin totisempaan harrastamiseen. Tule kokemaan iloista yhdessäoloa ja terävöittämään keilailutaitojasi Liikuntakeskus Uikossa!

AvantouintiVinnurvan leirikeskus tarjoaa suositun avantouintipaikan ja saunan avantouimareille. Vinnurvassa sauna lämpiää talkoovoimin, ja tarkemmat toimintaohjeet saa paikan päältä. Kokeneet uimarit ovat valmiina antamaan apua ja ohjeita tarvittaessa. Hyvään varustukseen kuuluvat sopivat jalkineet, päähine ja saunomisvälineet. Avanto on vapaasti käytettävissä myös muina aikoina. Tule nauttimaan virkistävästä avantouinnista ja rentouttavasta saunasta Vinnurvan kauniissa ympäristössä!

By Hannu Luhtasela - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4523128
Nivalan historiaa

Nivalan seudulla on pitkä historia asutuksesta, joka juontaa juurensa kivikaudelle. Esikeraamisen kauden aikana on tehty aselöytöjä Konttilasta, Pajulasta ja Erkkisjärven ympäristöstä, ja kampakeraamisen ajan asuinpaikka on löydetty Sarjakylän Järvenpäästä Erkkisjärven rannalta.

Pitkään Nivalan seutua asuttivat lappalaiset, mistä kertovat moninaiset paikannimet kuten Lapinniemi, Lapinvainio ja Lapintuli Välikylässä. 800-luvulta lähtien alueelle saapuivat kainulaiset ja pirkkalaiset, jotka myöhemmin saivat seurakseen sisämaan hämäläiset. Kalajokilaakson suuseudun asukkaat valtasivat alueen vähitellen, ja vakituista asutusta alettiin kehittää 1500-luvulla. Aluksi harjoitettiin kaskenpolttoa, mutta se väistyi 1600-luvulla peltoviljelyn ja tervanpolton tieltä. Alueen talonpojat kuljettivat tervatynnyrinsä Kalajoen markkinoille. Seutua koettelivat kuitenkin toistuvat katovuodet, sodat ja raskas verotus. Venäläiset valloittivat alueen 1714 isonvihan aikana, mikä aiheutti suuria kärsimyksiä. Pikkuvihan jälkeen 1700-luvun puolivälin tienoilla alueen asukasluku alkoi kasvaa nopeasti, ja Nivala nousi väkiluvultaan ja asukastiheydeltään merkittäväksi jokilaakson ydinalueeksi.

Nivalan seutu kuului aluksi kirkollisesti Saloisten ja vuodesta 1540 alkaen Kalajoen kirkkopitäjään. Vuonna 1693 siitä tuli osa Haapajärven kappeliseurakuntaa. Pidisjärvelle rakennettiin 1682 oma saarnahuone, ja vuonna 1838 Pidisjärvi siirtyi itsenäistyneenä Haapajärven seurakunnan kappeliksi. Nivala erotettiin itsenäiseksi seurakunnaksi vuonna 1868. Nivalan kunta perustettiin vuotta aiemmin, vuonna 1867.

1800-luvulla Nivalan elämänmeno oli rajua, ja metsärosvot ”puukkojokelaiset” olivat kuuluisia koko läänissä. Samalla alueella nousi vahva hengellinen herätys herännäisyyden ja lestadiolaisuuden muodossa. Teollisuuden osalta Nivalassa harjoitettiin muun muassa tervanpolttoa sekä potaskan ja salpietarin valmistusta. Ensimmäinen teollisuuslaitos, nahkoja valmistanut Nivalan Nahkimo, aloitti toimintansa vuonna 1873. Oy Jyrkänkoski, myöhemmin Nivala Oy, perustettiin 1920 ja kesällä 1932 alueella koettiin kuuluisa Nivalan konikapina. Presidentti Kyösti Kallio, syntynyt Ylivieskassa vuonna 1873, asettui Nivalaan vuonna 1895 ja oli keskeinen hahmo alueen yhteiskunnallisessa kehityksessä.

1900-luvun alussa Nivalan väkiluku nousi jo lähes 8 000 asukkaaseen. Väestönkehitys jatkui kasvuna 1950-luvun alkupuolelle asti, mutta seuraavien 20 vuoden aikana asukasluku väheni noin 2 500 asukkaalla. 1970-luvun puolivälissä asukasluku alkoi jälleen kasvaa, ja vuonna 1985 Nivalassa oli 11 037 asukasta.

Vuonna 1942 avattiin Makolan kaivos, joka louhi nikkelikuparimalmia vuoteen 1950 asti. Uusi malmio löydettiin Makolan pohjoispuolelta Hiturasta vuonna 1962. Hiturassa kaivostoiminta käynnistyi 1980, mutta kaivoksen toiminta keskeytettiin vuonna 2013 ja kaivosyhtiö meni konkurssiin vuonna 2015. Hituran kaivoksen lopullinen sulkeminen alkoi vuonna 2017.

Katso myös nämä: 

Nivalan kotisivut

Hotellit Nivala – Vertaa hotellit sivustomme kautta

nivalan vaakuna
By User:Tomia; Original design by Kalervo Kallio. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=856219