Hotellit Muurame

Hotellit Muurame – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Muurame, viehättävä kunta Keski-Suomessa, tarjoaa luonnonkauniita järvimaisemia, ulkoilumahdollisuuksia ja kulttuurielämyksiä. Kirkasvesiset järvet houkuttelevat kalastajia ja vesillä liikkujia, kun taas Muuramen moderni keskusta kutsuu nauttimaan paikallisista ravintoloista ja taiteesta. Täällä voit yhdistää luonnonrauhan ja kaupunkielämän parhaat puolet.

hotellit muurame

Hotellit Muurame – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Muurame sijaitsee Keski-Suomessa, ja se tarjoaa monipuolisen matkakohteen niin luonnonystäville kuin kulttuurin harrastajillekin. Alueen maisemat ovat upeita, ja kunnan kirkasvetiset järvet  houkuttelevat kalastajia, veneilijöitä ja uimareita. Kesäisin voit nauttia vesiliikunnasta ja talvella avantouinnista, jääkalastuksesta ja hiihdosta. Muurame on viehättävä ja monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa lukuisia aktiviteetteja ja elämyksiä vain lyhyen ajomatkan päässä Jyväskylästä. Voit nauttia laskettelusta, golfista, teatterista, konserteista ja ratsastuksesta sekä tutustua padel-kenttiin ja viehättävään kotieläinpihaan. Luonnonystäville Muurame tarjoaa upeita luontopolkuja, kuten Muuramenjoen luontopolun ja Muuratharjun maisemareitin. 

Kunnan keskusta-alueella voit käydä paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia makuelämyksiä. Voit ihastella myös arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemaa kirkkoa ja valoteosta nimeltä UkkoMetsä. Majoitusvaihtoehtoina on esimerkiksi viihtyisiä majoituspaikkoja Riihivuoressa. Muurame yhdistää luonnonrauhan ja kaupungin mukavuudet tarjoten matkailijoille ainutlaatuisen kokemuksen Keski-Suomen kauniissa maisemissa. 

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Muuramessa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Muuramella

Muuramessa on useita hotelleja, jotka tarjoavat majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Näissä hotelleissa voit odottaa viihtyisiä huoneita, hyviä palveluita ja usein myös ravintoloita tai aamiaistarjoiluja. Alta löydät muutamia esimerkkejä Muuramen suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotelli Vuorikelo

Hotelli Vuorikelo sijaitsee lähellä Muuratsalon Koetaloa ja tarjoaa asiakkailleen ilmaisen omatoimisen pysäköinnin mahdollisuuden. Majoituspaikassa on myös saatavilla sauna, hiihtoyhteys rinteeseen ja laskettelumahdollisuus niille, jotka nauttivat talviurheilusta. Hotelli on myös suhteellisen lähellä Keinolan uimarantaa ja Muurame Golfia, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon niille, jotka haluavat nauttia ulkoilusta ja golfin pelaamisesta.

2. Muurame City

Tämä huoneistohotelli sijaitsee lähellä Keinolan uimarantaa ja tarjoaa asiakkailleen ilmaisen omatoimisen pysäköinnin mahdollisuuden. Hotellissa on kolme 2,5 tähden luokiteltua huoneistoa, joissa jokaisessa on käytettävissä keittonurkkaus, täysikokoinen jääkaappi ja mikroaaltouuni. Lisäksi majoituspaikka on vain lyhyen ajomatkan päässä Keinolan uimarannasta ja Säynätsalon Kunnantalosta.

3. Loma-asunto Hannala

Tämä loma-asunto sijaitsee lähellä Muuratsalon Koetaloa ja tarjoaa asiakkailleen mukavuutta, kuten television ja mikroaaltouunin. Majoituspaikassa on myös mahdollisuus nauttia saunasta ja hyödyntää hiihtoyhteyksiä rinteeseen.

4. Loma-asunto Mariantupa

Tämä loma-asunto sijaitsee kätevästi lähellä Muurame Golfin kenttää ja tarjoaa asiakkailleen mukavuutta, kuten pyykinpesukoneen, takan ja television. Majoituspaikassa voit myös rentoutua saunassa ja hyödyntää hiihtoyhteyksiä rinteeseen.

5. Loma-asunto Ylä-Hannala

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee kätevästi lähellä Muuratsalon Koetaloa ja tarjoaa asiakkailleen kodikasta majoittumista takan ja television parissa. Voit myös nauttia loma-asunnon saunasta ja hyödyntää hiihtoyhteyksiä rinteeseen. Sijainti on erinomainen, vain lyhyen ajomatkan päässä Keinolan uimarannasta ja Muurame Golfista.

Hotellit Muurame – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Muurame nähtävyydet ja ajanviete

Muurame tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen kauniissa luonnossa voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä, ja järviympäristöt tarjoavat mahdollisuuksia vesiharrastuksiin.

Muuramen kirkko: Muuramen kirkko on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema kirkkorakennus, joka valmistui vuonna 1929. Tämä klassisen kauden kirkko on arkkitehtuurisesti merkittävä ja se edustaa Aallon tyyliä ja näkemystä suomalaisesta arkkitehtuurista. Kirkko koki perusteellisen remontin vuonna 2016, jossa se palautettiin takaisin alkuperäiseen loistoonsa.

Muuramenharju: Muuramenharju on kaunis luonnonsuojelualue, joka tarjoaa upeita näkymiä niin Päijänteelle kuin Muuratjärvelle. Tämä alue on monipuolinen ja sopii erinomaisesti erilaisiin luontoharrastuksiin, kuten patikointiin, hiihtoon, suunnistukseen ja retkeilyyn. Se on myös suosittu paikka marjastukseen ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon muovaamasta uimarannasta. Muuramenharju on ihanteellinen paikka virkistäytymiseen ja ulkoiluun luonnon keskellä.

Muuramenjoki ja luontopolku: Muuramenjoki on kaunis joki, joka virtaa Muuratjärvestä Päijänteeseen, ja sen pituus on noin 1,5 kilometriä. Joessa on noin 12 metrin putouskorkeus Muuratjärvestä Päijänteeseen. Joen varrella kulkee ulkoilureitti, joka on pituudeltaan 3,5 kilometriä, ja siitä erkanee 1,5 kilometrin mittainen luontopolku. 

Riihivuori teatteri: Riihivuori Teatteri on ainutlaatuinen kesäteatteri, joka sijaitsee Riihivuoren huipulla. Teatterissa on 600 istumapaikkaa, ja sen katetulta näyttämöltä avautuu upea näkymä Päijänteelle. Riihivuori Teatterissa voi nauttia monipuolisista esityksistä, konserteista ja erilaisista tapahtumista, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kauniissa luontoympäristössä.

Aktiviteetit

Riihivuori: Riihivuori on laskettelukeskus, joka avattiin vuonna 1981 ja sijaitsee Muuramessa lähellä Jyväskylää. Keskuksessa on yhteensä kymmenen rinnettä, joista lyhin on 500 metrin pituinen ja pisimmät ulottuvat 800 metrin mittaisiksi. Riihivuoren korkeusero on 120 metriä, ja rinteet suuntautuvat pääasiassa itään ja pohjoiseen. Itärinteet ovat loivempia, kun taas pohjoisrinteet tarjoavat vaativampaa laskettelua. Tämä laskettelukeskus on suosittu kohde paikallisille ja matkailijoille, jotka haluavat nauttia talviurheilusta ja lumisista maisemista Keski-Suomen alueella.

Frisbeegolf: Muurame tarjoaa frisbeegolf-harrastajille kaksi hienoa rataa nautittavaksi. Kinkomaan Vitapoliksessa sijaitseva metsäinen rata on erinomainen valinta aloittelijoille ja harrastepelaajille. Radan ylläpidosta vastaa kunta, ja se koostuu yhdeksästä väylästä. Toisaalta, Muuratharjulle vuonna 2021 valmistunut 9-väyläinen frisbeegolfrata tarjoaa mäkisessä maastossa haasteita myös kokeneemmille pelaajille.

Kivitasku: Villa Kivitasku Haikusaunoineen tarjoaa upean kokous- ja juhlapaikan järven rannalla. Haapahirsistä rakennettu Haiku-savusauna on todellinen helmi, jonne mahtuu kylpemään enintään 25 henkilöä kerrallaan. Majoittuminen on mahdollista aittamajoituksessa, ja pitopalvelu huolehtii herkullisista tarjoiluista. Lisäksi paikassa voi osallistua käsityöpajaan, jossa voit luoda uniikkeja huovutettuja tonttuja, keijuja ja muita suomalaisen mytologian hahmoja. 

Kulttuurikeskus: Muuramen kulttuurikeskus on paikka, jossa pääset nauttimaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Täällä järjestetään konsertteja, elokuvanäytöksiä ja teatteriesityksiä, jotka tarjoavat viihdykettä ja elämyksiä kaikenikäisille.

riihivuori muurame
Riihivuori By Antti Leppänen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18515185
Muuramen historiaa

Noin 4000 vuotta sitten, Muuramen alueella nähtiin varhaisimmat merkit ihmisten asutuksesta. Tämä viittaa siihen, että alueella on ollut ihmisiä jo tuhansia vuosia sitten.

Vuonna 1539 Muuramen alueella alkoi kirjallisten merkintöjen perusteella vakiintua tietoa asutuksesta. Tämä aikaan kuului Muurame osaksi Suur-Jämsä-nimistä aluetta.

Vuonna 1851 perustettiin Muuramenkosken saha, mikä oli merkittävä tapahtuma alueen taloudellisessa kehityksessä. Vuonna 1863 Korpilahti, johon nykyinen Muuramen alue aikaisemmin kuului, irtautui Suur-Jämsästä, mikä vaikutti alueen hallinnolliseen asemaan.

Vuonna 1921 Muurame erosi Korpilahden kunnasta ja Muuramen kunta perustettiin itsenäisenä kunta-alueena. Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 1924, Säynätsalo irtautui Muuramesta omaksi kuntakseen, mikä muutti alueen kuntarakennetta entisestään.

Katso myös nämä: 

Muuramen kotisivut

Hotellit Muurame – Vertaa hotellit sivustomme kautta

muurame nähtävyydet
By Matthäus Gehägeberg - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=133797663