Hotellit Multia

Hotellit Multia – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Multia on viehättävä maaseutukohde Keski-Suomessa, joka tarjoaa upeita järvimaisemia, rauhallista luontoa ja mahdollisuuden nauttia perinteisestä suomalaisesta maalaistunnelmasta.

hotellit multia

Hotellit Multia- Vertaa hotellit sivustomme kautta

Multia on idyllinen kunta Keski-Suomessa, joka sijaitsee kauniiden järvien ympäröimänä. Alueen luonto on upeaa, ja se houkuttelee luontomatkailijoita, retkeilijöitä ja kalastajia ympäri vuoden. Multian kunnassa on useita järvimaisemia, kuten Pääjärvi ja Liesjärvi, joilla voi nauttia vesielämästä ja vesilajeista.

Multia tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua perinteiseen suomalaiseen maalaistunnelmaan. Kylässä voi vierailla vanhoissa puukirkossa ja tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan.  Lisäksi Multia tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja harrastuksiin. Alueella on monia retkeilyreittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä ympäröivään luontoon. 

Multia on ihanteellinen paikka niille, jotka haluavat nauttia rauhallisesta maalaiselämästä, upeasta luonnosta ja perinteisestä suomalaisesta kulttuurista.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Multia

Multian hotellitarjonta on rajoitetumpi verrattuna suurempiin kaupunkeihin, mutta alueella on muutamia mukavia ja viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja. Useimmat hotellit ovat perheomisteisia ja tarjoavat vierailleen maalaistunnelmaa ja ystävällistä palvelua. Alta löydät muutamia esimerkkejä Multian suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Villa Kantri

Villa Kantri Multiassa tarjoaa majoitusta enintään kuudelle hengelle. Loma-asunnossa on kolme makuuhuonetta ja se sijaitsee lähellä hiihtoyhteyksiä rinteeseen, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen talviurheilun harrastajille. Lisäksi saatavilla on sauna, joka tarjoaa rentouttavia hetkiä vieraillesi.

2. Loma-asunto Villa Kukkula

Villa Kukkula Multia tarjoaa majoitusta jopa kahdeksalle hengelle. Loma-asuntoon kuuluu neljä makuuhuonetta, ja se sijaitsee lähellä hiihtoyhteyksiä rinteeseen. Rentoutumiseen voit käyttää myös loma-asunnon omaa saunaa.

3. Loma-asunto Villa Akuliina

Loma-asunto Villa Akuliina Multia tarjoaa majoitusta kahdeksalle hengelle. Loma-asuntoon kuuluu neljä makuuhuonetta ja se sijaitsee lähellä hiihtoyhteyksiä rinteeseen.

4. Mustalahden makasiini

Tervetuloa tähän upeaan loma-asuntoon, joka tarjoaa sinulle rentoutumista ja viihtyisyyttä. Voit nauttia porealtaasta, joka takaa täydellisen rentoutumisen loman aikana. Loma-asunnossa on täysin varustettu keittiö, jossa voit valmistaa herkullisia aterioita, sekä viihtyisä takka, joka luo lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Lisäksi voit rentoutua omalla terassilla ja nauttia ulkoilmasta. Loma-asunnossa on myös sauna, jossa voit hemmotella itseäsi ja unohtaa arjen kiireet. Lisäksi voit hiihtää suoraan rinteeseen, mikä tekee siitä täydellisen valinnan talviurheilun ystäville.

5. Metsolan pihapiiri

Metsolan pihapiiri sijaitsee viehättävässä Multian kylässä, vain 17 kilometrin päässä Keuruulta. Tämä majoituspaikka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja vierailijoilleen, kuten suolahoitohuoneen rentoutumiseen ja kahdelle rantalentopallokentälle liikunnallisia hetkiä varten. Lisäksi paikan päällä on mahdollisuus nauttia perinteisestä saunomisesta ja grillauksesta. Huoneet Metsolan pihapiirissä tarjoavat mukavuutta ja rentoutumista. Kylpyhuoneet ovat jaettuja, mikä mahdollistaa sosiaalisen yhdessäolon muiden vieraiden kanssa.

Hotellit Multia – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Multia nähtävyydet ja ajanviete

Multia tarjoaa vierailijoille monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin luonnonystäville kuin kulttuurin harrastajillekin. Alueen kauniissa maisemissa voi nauttia ulkoilusta, ja historialliset kohteet avaavat ikkunan menneisyyteen.

Kiiskilänmäki: Kiiskilänmäki sijaitsee Multian alueella ja on Eteläisen ja Keski-Suomen korkein kohta, kohoaa 268,8 metriin. Tälle vaikuttavalle paikalle valmistui vuonna 2004 näkötorni, joka tarjoaa upeat maisemat ympäröivälle luonnolle. Näkötornin lähistöllä vierailijat voivat nauttia kodasta ja laavusta sekä retkeilystä kauniissa ympäristössä.

Multian Lovisa Charlottan kirkko: Multian Loviisa Charlottan kirkko on historiallinen kirkkorakennus, joka valmistui vuonna 1796. Kirkko sai nimensä silloisen Ruotsi-Suomen kruununprinssin Kustaa Aadolfin kihlatun, Loviisa Charlottan, kunniaksi. Kirkko vihittiin Loviisa Charlottan kirkoksi 11. joulukuuta 1796.

Multian kotiseutumuseo: Multian keskustassa sijaitsee kotiseutumuseo, joka aloitti toimintansa vuonna 1957 Multian jyvämakasiinissa. Vuonna 1959, kun jyvästö täytti sata vuotta, manttaalikunta päätti lakkauttaa sen ja lahjoittaa rakennuksen Multia-Seuralle museoksi. Museo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen alueen historiaan ja kulttuuriperintöön, ja se on tärkeä osa Multian kulttuurielämää.

Uitamokosken myllymuseo:  Uitamokosken myllymuseo on Keski-Suomen ainoa myllymuseo, ja se sijaitsee Uitamonkoskessa, vain 2,5 kilometrin päässä Multian keskustasta Uuraisten tien varrella. Tämä historiallinen myllymuseo kertoo alueen mylläreiden ja myllytoiminnan tarinan. Myllymies Kaarle Virtanen hankki vuonna 1881 Uitamonkosken vanhan myllyn ja siihen kuuluneen myllypalstan. Hän rakensi uuden tullimyllyn vuonna 1888. Nykyään mylly on Multia-Seuran omistuksessa, ja se on kunnostettu ja vihitty museoksi vuonna 1968.

Aktiviteetit

Frisbeegolf: Multialla sijaitsee monipuolinen ja haastava 21-väyläinen metsärata, joka tarjoaa hienon mahdollisuuden frisbeegolf-harrastukseen. Radalla on myös joitakin korkeuseroja, jotka lisäävät väylien vaihtelevuutta ja haastavuutta. Voit nauttia frisbeegolfista ja samalla ihailla alueen kaunista luontoa.

MelontaMultia tarjoaa upeita melontamahdollisuuksia luonnonkauniissa ympäristössä. Melontareitit kulkevat Sinervän, Ison Multiajärven, Pienen Multiajärven ja Kissalahden alueilla, tarjoten upeita näkymiä ja monipuolisia maisemia. Melontareitin kokonaispituus on 26 kilometriä, ja sen varrella on kahdeksan ”omatoimi” rantautumispaikkaa.

Rauhanpuisto: Multian Rauhanpuisto tarjoaa ulkokuntoilumahdollisuuden kaikille kuntoilusta kiinnostuneille. Alueella on saatavilla kuusi erilaista kuntoiluvälinettä, jotka mahdollistavat monipuolisen harjoittelun ulkoilmassa. Tämä tekee Rauhanpuistosta hienon paikan ulkona treenaamiseen ja aktiiviseen elämäntapaan kannustamiseen.

Kuntoportaat: Multian kuntoportaat ovat loistava tilaisuus paikallisille ja vierailijoille pitää huolta kuntoilusta. Nämä portaat, jotka otettiin käyttöön syksyllä 2022, sijaitsevat Multian keskustassa kunnanviraston asuntopäädyn kohdalla. Portaat tarjoavat mahdollisuuden tehokkaaseen liikuntaan ja kuntoiluun, ja ne ovat helposti saavutettavissa

By Multian kirkko - Urut IMG 3032 C.JPG: Anneli Saloderivative work: Htm - Tämä tiedosto on johdettu tiedostosta: Multian kirkko - Urut IMG 3032 C.JPG:, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32822485
Multia historiaa

Multian Lovisa Charlottan kirkko, valmistuttuaan vuonna 1796, sai nimensä Ruotsin kuninkaan Kustaa IV Aadolfin kihlatun, Mecklenburg-Schwerinin prinsessa Lovisa Charlottan kunniaksi. Tämä historiallinen kirkko kuului aluksi Keuruun kirkkoherrankuntaan, mutta vuonna 1831 Multia sai kappeliseurakunnan aseman. Multian itsenäistymisprosessi alkoi vuonna 1858, ja se sai lopulta oman kunnallishallintonsa vuonna 1898. Koulutusjärjestelmä käynnistyi vuonna 1834, ja ensimmäinen kansakoulu aloitti toimintansa vuonna 1880, kun taas kyläkoulu perustettiin Sahrajärven kylälle vuonna 1897.

Multian väestönkasvu oli voimakasta 1700- ja 1800-luvuilla. Vuonna 1860 väkiluku oli 2,226, ja vuoden 1917 lopulla se oli kasvanut 4,125:een. 1900-luvun puolivälissä Multian asukasluku oli noin 4,400. Myöhemmin, 1960-luvulta alkaen, syrjäkylien autioituminen alkoi vaikuttaa väestömäärään.

Katso myös nämä: 

Multian kotisivut

Hotellit Multia – Vertaa hotellit sivustomme kautta

multia vaakuna
By Cryonic07 - Tämän SVG-tiedoston lähdekoodi on validoitu., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2658664