Hotellit Mäntyharju

Hotellit Mäntyharju – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Mäntyharju on idyllinen matkakohde Etelä-Savossa, tarjoten upeita järvimaisemia ja rauhallista maaseututunnelmaa. Se houkuttelee luonnonystäviä retkeilyn, kalastuksen ja marjastuksen parissa sekä taiteen ystäviä paikallisten taidegallerioiden ja käsityöläisten tuotosten äärelle.

hotellit mäntyharju
By User: sifferi - Itse kuvattu, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6831177

Hotellit Mäntyharju – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Mäntyharju on viehättävä matkakohde Etelä-Savon sydämessä, joka tarjoaa upeita mahdollisuuksia luonnon ja kulttuurin ystäville. Alueen tunnusmerkkinä ovat lukuisat järvet, metsät ja mäet, jotka tekevät siitä ihanteellisen paikan ulkoiluun ja luontoretkeilyyn. Kansallisesti tunnettu retkeilyreitti Repoveden kansallispuisto sijaitsee kohtuullisen matkan päässä ja tarjoaa upeat maisemat sekä haastavia vaelluspolkuja.

Mäntyharju on myös erinomainen kohde kalastuksesta kiinnostuneille, sillä alueen järvet ovat täynnä erilaisia kalalajeja. Voit vuokrata paikallisen mökin tai huvilan ja viettää rentouttavia päiviä kalastellen ja nauttien järvimaisemista. Lisäksi alueen puhtaista vesistä voi löytää herkullisia marjoja ja sieniä, mikä tekee siitä suositun kohteen luonnonantimien kerääjille. Mäntyharju on myös taiteen ja kulttuurin keskus, joka houkuttelee taiteen ystäviä ja käsityöläisiä. Voit tutustua paikallisten taiteilijoiden töihin paikallisissa gallerioissa ja työpajoissa. Alueen taide- ja käsityöperinne on vahva, ja voit löytää uniikkeja matkamuistoja tai lahjoja kotiin viemisiksi.

Lisäksi Mäntyharjun viehättävä keskusta tarjoaa perinteisiä suomalaisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voit maistella paikallisia herkkuja ja kokea perinteistä suomalaista ruokakulttuuria. Mäntyharjun matkailijat voivat odottaa rentouttavaa ja luonnonläheistä lomaa kauniissa Etelä-Savon maisemissa.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Mäntyharjussa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Mäntyharjussa

Mäntyharjussa on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Alueella on hotelleja, motelleja, mökkikyliä, ja lomakeskuksia, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin ja budjetteihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Mäntyharjun suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vacation home Kuvalanranta

Mäntyharjussa sijaitseva loma-asunto on tarkoitettu neljälle hengelle ja siinä on kolme makuuhuonetta. Loma-asunto tarjoaa viihtyisän ympäristön ja varustuksen, johon kuuluvat muun muassa takka, televisio ja pyykinpesukone. Alueella on myös sauna ja hiihtoyhteys rinteeseen, mikä tekee siitä sopivan valinnan luontomatkailijoille.

2. Vacation home Villa salix

Tämä Mäntyharjun loma-asunto tarjoaa asiakkailleen rentouttavan porealtaan käytön. Lisäksi siellä on täysin varusteltu keittiö, jossa voit valmistaa omia aterioitasi, sekä takka, joka luo kodikkaan tunnelman. Pyykinpesukone on myös käytettävissäsi helpottaen matkatavaroiden pakkaamista.

3. Vacation home Ritalahti

Tämä Mäntyharjun loma-asunto sopii suuremmallekin porukalle, sillä siinä on tilaa kahdeksalle henkilölle ja kaksi makuuhuonetta. Loma-asunto tarjoaa käytössäsi hiihtoyhteyden rinteeseen, joten talviurheilusta kiinnostuneille tämä voi olla mainio valinta. Lisäksi voit rentoutua saunassa pitkän päivän päätteeksi.

4. Vacation home Mäntyrinne

Tämä Mäntyharjun loma-asunto sijaitsee lähellä Mouhu Trail -kohdetta, joka on upea retkikohde luonnosta kiinnostuneille. Majoituspaikassa on saatavilla ilmainen Wi-Fi-yhteys yleisissä tiloissa, joten voit pysyä helposti yhteydessä perheeseen ja ystäviin tai etsiä tietoa paikallisista nähtävyyksistä.

5. Villa Populus

Tämä Pertunmaan loma-asunto, nimeltään Villa Populus, tarjoaa majoittujilleen hiihtoyhteyden rinteeseen ja oman saunan. Majoituspaikassa on yksi huone ja se on savuton hotelli. Huoneissa on takka ja televisiossa DVD-soitin, joten voit viettää rentouttavia hetkiä mukavassa ympäristössä. Lisäksi loma-asunnossa on käytössäsi moderni keittiövarustus, kuten mikroaaltouuni, uuni ja astianpesukone, mikä tekee ruoanlaitosta ja aterioiden valmistamisesta helppoa.

Hotellit Mäntyharju – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja käyttämällä sivun alussa olevaa hakua

Mäntyharju nähtävyydet ja ajanviete

Mäntyharju tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoilleen. Kaunis luonto, järvet ja metsät tarjoavat loistavia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkeilyyn. Lisäksi kaupungissa on kulttuurikohteita, kuten museoita ja taidegallerioita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen historiaan ja taiteeseen.

Taidekeskus Salmela: Taidekeskus Salmela on Suomen suurin kuvataidefestivaali ja tärkeä kulttuurikohtaamispaikka Etelä-Savon kauniissa ympäristössä. Tämä ainutlaatuinen keskus tarjoaa monia mahdollisuuksia kokea taiteen kauneutta ja nauttia kulttuurista. Salmelan verkkokaupasta voit ostaa taidegrafiikkaa, posti- ja joulukortteja, julisteita, konserttilippuja ja paljon muuta. Se on hieno tapa tukea taiteilijoita ja nauttia taiteesta omassa kodissasi.

Veteraanipuisto ja korsumuseo: Veteraanipuisto ja korsumuseo Mäntyharjussa tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa toisen maailmansodan historiaan. Vuonna 1995 rakennettu Veteraanipuisto sisältää aitoja elementtejä tuolta ajalta, kuten miehistökorsun, juoksuhaudat ja sota-aikaisen tykin. Paikalla on myös näyttelyitä, joissa esitellään sota-aikaista kuvamateriaalia ja esineistöä. 

Mäntyharjun kirkko: Mäntyharjun kirkko on vaikuttava kohde Mäntyharjussa. Se on Suomen toiseksi suurin puukirkko ja samalla suurin lamasalvosrakenteinen hirsirakennus. Kirkko valmistui vuonna 1822, ja sen suunnittelijana toimi valtionarkkitehti Charles Bassi. Kirkon yhteydessä sijaitsee myös kellotapuli, joka valmistui jo vuonna 1819. Kirkko on avoinna kesäisin tiettyinä aukioloaikoina, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua upeaan puurakennukseen ja sen historiaan.

Vihantasalmen silta: Vihantasalmen silta sijaitsee kauniilla paikalla Mäntyharjussa. Tämä vaikuttava riippuansassilta ylittää Lahnavesi-järven ja kulkee valtatie 5:n yli. Silta on pääosin puurakenteinen ja valmistui vuonna 1999, avaten liikenteelle 3. marraskuuta 1999. Vihantasalmen silta on erityinen siinä mielessä, että se on maailman pisin valtatiekäytössä oleva puurakennesilta.

Tyryn viinitila: Tyryn tila sijaitsee Etelä-Savon kauniissa maisemissa, ja se on suosittu matkakohde, erityisesti niille, jotka haluavat päästä pois ruuhkaisesta kaupunkielämästä. Tämä viinitila, joka sijaitsee Kouvolan ja Mikkelin puolessavälissä, tarjoaa vierailijoille monenlaisia elämyksiä ja makunautintoja koko perheelle.

Miekankosken Uittotupa ja -museo: Miekankosken Uittotupa ja -museo Mäntyharjulla tarjoaa vierailijoille monipuolisen kokemuksen.  Museoalueella on uittomuseo, jossa voit tutustua uittoperinteen historiaan ja nähdä erilaisia näyttelyitä. Lisäksi alueella on kahvila, josta voit nauttia virvokkeita ja paikallisia herkkuja. Matkamuistomyymälästä voit hankkia tuliaisia ja lahjoja.

Repoveden kansallispuisto: Repoveden kansallispuisto ja siihen liittyvä Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualue Mäntyharjulla ovat upea luontokohde, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea karun ja salomaisen alueen kauneutta. Kansallispuisto koostuu laajoista asumattomista metsistä, vaikuttavista kalliojyrkänteistä sekä lukuisista kirkkaista järvistä ja lammista.

By Motopark - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20164523
Mäntyharjun historiaa

1500-luvulla Hämeen, Karjalan ja Savon maakuntien rajat kohtasivat Mäntyharjulla, erityisesti Tarhaveden ja Juolasveden välisellä Naulasaarella. Tähän paikkaan hakattiin kallioon kolmikärki, joka toimi rajamerkkinä. Tämä kolmikärki määritti alueiden rajat: Hämeen ja Savon raja suuntautui pohjoiseen, Savon ja Karjalan raja itään ja Hämeen ja Karjalan raja etelään. Mäntyharju oli tuohon aikaan hyvin hajanainen alue, ja seurakunta perustettiin vasta vuonna 1595. Seurakuntaan kuului alueita kolmesta eri maakunnasta, mikä teki hallinnosta monimutkaista. Savon puoli kuului Pellosniemeen, Karjalan puoli Taipalsaareen ja Hämeen puoli jakautui Sysmän, Asikkalan ja Hollolan kesken. Ennen seurakunnan perustamista alue kuului neljään eri seurakuntaan: Iittiin, Sysmään, Taipalsaareen ja Mikkeliin.

Vaikka Mäntyharju itsenäistyi omaksi seurakunnakseen ja pitäjäkseen, sen sisäinen hallinto pysyi sekavana. Monet eri hallintopitäjät ja alueet kuuluivat Mäntyharjun alle, mikä aiheutti hallinnollista epäselvyyttä. Vuonna 1743 Turun rauha toi vielä lisää haasteita, kun Ruotsin ja Venäjän välinen raja halkaisi pitäjän kahtia. Raja jakoi Mäntyharjun alueesta noin kolmanneksen Venäjälle, mukaan lukien Mäntyharjun kirkon ja pappilat.

Vuonna 1746 valtiopäivillä esitettiin, että Mäntyharju ja Hirvensalmen kappeliseurakunta erotettaisiin omiksi seurakunnikseen, ja uuden seurakunnan kirkko rakennettaisiin Lahnaniemeen. Tätä ehdotusta ei kuitenkaan toteutettu, ja Mäntyharju pysyi yhtenä seurakuntana koko Turun rauhan raja-ajan, vaikka alue oli hallinnollisesti hankala jaettiin. Mäntyharju kuului Venäjän puolelle Turun rauhan jälkeen vuonna 1812, mutta pian se liitettiin takaisin Suomen suuriruhtinaskuntaan. 1822 Mäntyharju tuli Mikkelin lääniin, ja viimeinen suuri muutos tapahtui vuonna 1926, kun Pertunmaa erotettiin omaksi kunnakseen.

Katso myös nämä:

Mäntyharjun kotisivut

Hotellit Mäntyharju – Vertaa hotellit Lomakulma.fi