Hotellit Mänttä-Vilppula

Hotellit Mänttä-Vilppula – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Mänttä-Vilppula, kaunis pikkukaupunki Pirkanmaan sydämessä, tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän taidetta, kulttuuria ja luonnonkauneutta. Kaksi osaa, Mänttä ja Vilppula, ovat täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja viehättäviä maisemia, ja Gösta Serlachiuksen taidesäätiön Gösta-museo houkuttelee taiteen ystäviä ympäri maailmaa.

hotellit mänttä-vilppula
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72795880

Hotellit Mänttä-Vilppula – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Mänttä-Vilppula sijaitsee Pirkanmaalla ja koostuu kahdesta entisestä pikkukaupungista, Mäntästä ja Vilppulasta, jotka yhdistyivät vuonna 2009. Kaupunki on tunnettu rikkaasta taideperinteestään ja upeasta luonnostaan. Se on erityisesti Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kotipaikka, joka hallinnoi arvokasta taidekokoelmaa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua taiteen maailmaan.

Gösta-museo, säätiön taidekeskus, on merkittävä kulttuurinähtävyys, joka esittelee suomalaista ja kansainvälistä taidetta. Museo itsessään on arkkitehtoninen helmi, ja sen laajat puistomainen ympäristö tarjoaa rentouttavan kokemuksen taiteen parissa. Lisäksi Mänttä-Vilppula tarjoaa taidenäyttelyitä, käsityöläisten työpajoja ja muita kulttuuritapahtumia.

Kaupunki on myös luonnonkauneutta pursuava kohde. Ympäröivät metsät, järvet ja kosket tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun, vaellukseen ja kalastukseen. Kesällä voit nauttia veneilystä, pyöräretkistä ja uimisesta kauniissa järvimaisemissa. Talvisin lumiset metsät houkuttelevat hiihtäjiä ja lumikenkäilijöitä. Mänttä-Vilppula on erinomainen esimerkki siitä, kuinka taide ja luonto voivat sulautua yhteen luoden ainutlaatuisen matkailukohteen, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisen kulttuurisen ja luonnollisen kokemuksen.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Mänttä-Vilppulassa

Mänttä-Vilppula tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja vierailijoille. Alueelta löytyy vaihtoehtoja eri budjetteihin ja tarpeisiin sopivia hotelleja aina perinteisistä maaseutumajoista ja pienistä boutique-hotelleista suurempiin ketjuhotelleihin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Mänttä-Vilppulan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Hotel Alexander

Hotel Alexander sijaitsee Mäntässä lähellä Mäntän kirkkoa ja Honkahovin taidekeskusta. Tässä majoituspaikassa asiakkaita hemmotellaan ilmaisella buffetaamiaisella, maksuttomalla langattomalla internetyhteydellä ja omatoimisella pysäköinnillä. Voit myös nauttia herkullisia välipaloja kahvilassa ja rentoutua saunassa. Lisäksi majoituspaikassa on lemmikkiystävällisiä vaihtoehtoja lisämaksusta.

2. Mänttä summer apartments

Mänttä Summer Apartments tarjoaa mukavaa majoitusta Mäntässä, lähellä Mäntän kirkkoa ja Honkahovin taidekeskusta. Tässä kahden tähden asuinrakennuksessa on 14 huoneistoa, joissa on hyvin varusteltu keittiö, televisio ja jääkaappi. Lisäksi asiakkaat voivat hyödyntää maksutonta omatoimista pysäköintiä.

3. Loma-asunto Koivurinne

Tämä loma-asunto lähellä Salussärkkää tarjoaa mukavuutta asiakkailleen, mukaan lukien hyvin varustellun keittiön, takan ja pyykinpesukoneen. Lisäksi asiakkaat voivat nauttia terassista, saunasta ja hiihtoyhteydestä rinteeseen. Kohde sijaitsee noin 12,7 km:n päässä Salussärkästä ja 14,1 km:n päässä Lake Tarjannesta.

4. Hotelli-Ravintola Mäntän klubi

Mäntän Klubi on viehättävä hotelli, joka sijaitsee historiallisessa kartanorakennuksessa 1920-luvulta noin kilometrin päässä Mäntän keskustasta ja 400 metrin päässä Koskenlammesta. Täällä vieraat voivat nauttia tilavista huoneista, joissa on ilmainen WiFi ja minibaari. Kaikissa huoneissa on tyylikäs sisustus, televisio ja työpöytä. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan aamiaista päivittäin, ja asiakkaiden käytettävissä on ilmainen yksityinen pysäköintialue.

5. Art Hotel Honkahovi

Art Hotel Honkahovi on viehättävä hotelli, joka sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä Mäntän keskustasta. Täällä vieraat voivat nauttia ilmaisesta pysäköinnistä ja WiFi:stä. Useimmissa huoneissa on laadukkaat suomalaiset Artek-kalusteet, ja 150 metrin päässä odottaa kaunis Mäntänlahti. Kaikissa huoneissa on työpöytä, ja osassa huoneita on sohva, taulu-tv sekä oma parveke järvinäköalalla. Jaettu keittiö tarjoaa tee- ja kahvinvalmistusvälineet, ja aamiaisen voi nauttia Mäntän Klubilla noin 2 kilometrin päässä.

Hotellit Mänttä-Vilppula – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Mänttä-Vilppula nähtävyydet ja ajanviete

Mänttä-Vilppula tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alue tunnetaan erityisesti taiteen ja kulttuurin kohteistaan, kuten Serlachius-museoista ja taidekeskuksista. Luonnonystävät voivat nauttia järvistä, metsistä ja ulkoilumaastoista, kun taas historiasta kiinnostuneet voivat tutustua alueen moniin historiallisiin paikkoihin ja rakennuksiin.

Pumppumestarinpolku: Pumppumestarinpolku on omistettu Mäntän paikalliselle pumpputehtaan perinteelle ja konepajateollisuudelle, joka täytti 100 vuotta. Polku esittelee tehtaan historiaa taulujen ja Mäntän pumpputehtaalla valmistettujen pumppujen avulla. Lisäksi matkalla voit nauttia paikallisten taiteilijoiden luomista taideteoksista. Tämä polku on oiva tilaisuus kunnioittaa ja juhlistaa alueen teollista perintöä.

Palellusvuoren näkötorni: Pohjaslahden kyläläisten rakentama Palellusvuoren näkötorni tarjoaa upeat ja laajalle avautuvat maisemat. Torni on noin 23 metriä korkea ja avoinna toukokuusta syyskuun loppuun. Kävijät voivat nauttia upeista maisemista, mutta tornille on käveltävä parkkipaikalta, sillä sinne ei pääse autolla. Selkeät opasteet ohjaavat matkalle.

Historiallinen tennispaviljonki: Tennispaviljonki on upea funkkis-rakennus, suunniteltu arkkitehti Heimo Kautosen toimesta ja valmistunut vuonna 1950. Se sijaitsee G.A. Serlachius-yhtiön johtajien asuntojen Honkahovin ja Silvan länsipuolella Mäntässä. Historiallisesti tennis oli Serlachius-yhtiön virkailijoiden etuoikeus, ja Mäntän Tennisklubiin sai liittyä vain kutsusta. Vasta 1970-luvulla seuraan otettiin ensimmäiset yhtiön ulkopuoliset jäsenet.

Serlachius museot: Serlachius-museot Gösta ja Gustaf ovat merkittäviä taidemuseoita Mäntässä. Göstan taidemuseo sijaitsee kartanorakennuksessa, joka valmistui vuonna 1935 ja toimi alun perin vuorineuvos Gösta Serlachiuksen edustuskotina. Rakennus edustaa klassista arkkitehtuuria ja on laajennettu nykytaiteen paviljongilla vuonna 2014. Paviljongissa esitellään kotimaisten ja kansainvälisten nykytaiteilijoiden teoksia. Molemmat museot ovat osa Joenniemen kulttuurihistoriallista ympäristöä ja rikasta Serlachius-säätiön perinnettä.

Mäntänvuoren näkötorni: Mäntänvuoren näkötorni kohoaa Mäntänvuoren huipulla, tarjoten upeat näkymät kaupunkiin ja Keurusselän järvimaisemiin. Torni valmistui vuonna 2005 W.G. Palmqvistin vuonna 1920 laatiman suunnitelman pohjalta. Se koostuu 94 hirsikerroksesta ja näköalatasanne sijaitsee 13,5 metrin korkeudella maanpinnasta. Tämä torni on Mänttä-seuran rakentama ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden ihailla alueen kaunista luontoa.

Mäntän kirkko: Mäntän kirkko on vuonna 1928 valmistunut kivikirkko, jonka suunnitteli arkkitehti W.G. Palmqvist. Kirkossa voi ihailla upeita taide-elementtejä, kuten Alwar Cawénin maalaamaa alttaritaulua ja kuvanveistäjä Hannes Autereen puuveistoksia, jotka tekevät siitä paikan taiteen ja historian ystäville.

Vilppulan kirkko: Vilppulan kirkko on vuonna 1900 valmistunut kirkkorakennus, jonka on suunnitellut arkkitehti Georg Schreck. Kirkon alttaritaulu on maalattu taiteilija Pekka Halosen toimesta, ja se tekee kirkosta paikan, jossa voi ihailla sekä arkkitehtonisia että taiteellisia elementtejä.

Aktiviteetit

Pohjaslahden mobiilireitti: Pohjaslahden mobiilireitti on kyläyhdistys Puhurin ja paikallisen yhteisön laatima mielenkiintoinen ja tarinallinen maisemareitti, joka sijaitsee Pohjaslahden kylällä. Reitin avulla voit tutustua alueen nähtävyyksiin ja tarinoihin. Voit ladata reitin Citynomadi-mobiilisovelluksen avulla ja seikkaila kylällä, oppien samalla lisää sen historiasta ja kauniista maisemista.

Pumptrack & Skatepark: Mänttä-Vilppulassa sijaitsevat elokuussa 2022 valmistuneet skatepark ja pumptrack-radat ovat monikäyttöisiä alueita, jotka tarjoavat viihdettä ja harjoittelumahdollisuuksia kaikenikäisille. Näillä radoilla lapset, nuoret ja pyöräilijät voivat leikkiä, harjoitella taitojaan sekä kehittää tasapainoa ja koordinaatiotaan riippumatta harrastustasostaan.

TennispaviljonkiMäntän Tennispaviljonki tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen tennis- ja padel-harrastajille. Pelaaminen sen maineikkailla kentillä on kuin aikamatka menneisyyteen, jolloin tennis oli yläluokan virkailijoiden yksityinen huvitus. Paviljongissa on kolme tenniskenttää ja kaksi kesällä 2021 valmistunutta padel-kenttää. Paviljongin rakennuksessa on myös kahvila ja pukuhuonetilat. Halutessasi seurata pelejä ylhäältä, paviljongin kattoterassilta näet kaikki kentät.

Mikkolan ratsastuskouluMikkolan Ratsastuskoulu Vilppulassa on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja tarkkaan valvoma ratsastuskoulu. He tarjoavat ratsastustunteja ja leirejä kaikenikäisille ratsastajille hyödyntäen 12 kokenutta opetushevosta ja -ponia. Ratsastustunnit järjestetään pienryhmissä, ja ne ohjaavat kaksi kokenutta opettajaa. Tarjolla on myös yksityistunteja ja hevosille täysihoitopaikkoja.

Try PaintballTry-Paintball tarjoaa jännittäviä paintball-elämyksiä Mänttä-Vilppulassa ja Keuruulla. He järjestävät ohjattuja pelejä, joissa kaikki vetäjät ovat kokeneita paintball-harrastajia, tarjoten ammattitaitoisen ja turvallisen palvelun. Vetäjät opastavat pelin saloihin ja tarjoavat vinkkejä erilaisista pelimuodoista. Heillä on myös välinevuokrausta saatavilla  Vilppulassa sijaitseva kenttä on Suomen suurin kaupunkipelikenttä, joka on suunniteltu erityisesti paintballia varten. Kenttä tarjoaa runsaasti suojarakennuksia ja mahdollisuuden pelata myös metsäpelialueella.

Lydia Widemanin kuntoportaat: Lydia Widemanin kuntoportaat ovat vaativa mutta palkitseva haaste, joka vie sinut Mäntänvuoren huipulle. Portaita on yhteensä 218, ja ne on numeroitu joka kymmenennellä askeleella. Voit joko kivuta kaikki portaat tauotta tai levähtää aika ajoin portaisiin rakennetuilla penkeillä, samalla ihaillen ympäröivää luontoa. Portaat kunnostettiin vuonna 2019, ja ne on valaistu, joten voit kiivetä niitä myös hämärässä. Valaistu reitti alkaa Mäntän kentän parkkipaikalta ja jatkuu aina vuoren huipulle asti. Kun saavut huipulle, voit vielä kerätä viimeiset voimasi ja kiivetä Mäntänvuoren näkötorniin, josta avautuu upea maisema.

By Vesahjr - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19013119
Mänttä-Vilppulan historiaa

Vilppula oli aluksi Ruoveden kappeliseurakunta vuonna 1891 ja itsenäinen seurakunta vuonna 1904. Tuolloin siihen sisältyi myös osia Keuruusta. Vilppulan kirkko rakennettiin 1900-luvun alussa. Vilppulan eristyneisyys väheni 1870-luvulla, kun laivaliikenne Ruovedelle alkoi, ja rautatie valmistui Tampereelta Vilppulan ja Haapamäen kautta Vaasaan vuonna 1883. Samoihin aikoihin rakennettiin myös maantie Ruovedeltä Vilppulan ja Mäntän kautta Keuruulle. Vuosina 1895–1897 G. A. Serlachius rakennutti kapearaiteisen rautatien Vilppulan rautatieasemalta Mänttään. Mäntän tehdasyhdyskunta erosi Vilppulasta vuonna 1921. Vuonna 1973 Pohjaslahden kunta liitettiin suurelta osin Vilppulaan.

Vuonna 2007 aloitettiin kunta- ja palvelurakenneselvitys Ylä-Pirkanmaalla, johon osallistuivat Mänttä ja Virrat kaupunkeina sekä Ruovesi ja Vilppula kunnina. Lopulta Ruovesi ja Virrat jättäytyivät kuntaliitosvalmistelusta, ja tuloksena syntyi Mänttä-Vilppulan kaupunki, kun Mänttä ja Vilppula yhdistyivät 1. tammikuuta 2009.

Katso myös nämä: 

Mänttä-Vilppulan kotisivut

Hotellit Mänttä-Vilppula – Vertaa hotellit sivustomme kautta

vilppulan kirkko
By Vesahjr - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19012318