Hotellit Maarianhamina

Hotellit Maarianhamina – Löydä edullisimmat lennot

Maarianhamina, joka on Ahvenanmaan hallintokeskus ja ainoa kaupunki,  on viehättävä ja kompakti matkakohde Itämeren saaristossa. Kaupunki tarjoaa upeita merinäkymiä, historiallisia nähtävyyksiä ja mahdollisuuden nauttia rauhallisesta saaristotunnelmasta.

hotellit maarianhamina
By Original uploader was Metallyza at fr.wikipedia - Transferred from fr.wikipedia; transferred to Commons by User:Padawane using CommonsHelper., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5150663

Hotellit Maarianhamina – Löydä hotellit sivustoltamme

Maarianhamina, suomenkieliseltä nimeltään Maarianhamina ja ruotsiksi Mariehamn, on Ahvenanmaan maakunnan hallintokeskus ja samalla saariryhmän suurin ja ainoa kaupunki. Se sijaitsee Ahvenanmaan pääsaarella ja tarjoaa vierailijoilleen upean yhdistelmän merellistä kauneutta, kulttuurisia aarteita ja rauhallista tunnelmaa. Kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Maarianhaminan keskustassa voit tutustua historiallisiin rakennuksiin, kuten maakunnan museoon ja Ahvenanmaan merenkulkumuseoon. Museoissa pääset syventymään Ahvenanmaan rikkaaseen historiaan ja merelliseen perintöön. Myös Ahvenanmaan kulttuuritalo Alandica tarjoaa monipuolista kulttuuriohjelmaa teatterista konsertteihin.

Kaupunki ympäröi kaunis saaristo, ja meren läheisyys näkyy kaikkialla. Voit nauttia rentouttavasta merenrantakävelystä, vuokrata pyörän tutkiaksesi kaupunkia, tai tehdä veneretken läheisille saarille. Ahvenanmaa on tunnettu myös hyvästä ruoastaan, ja Maarianhamina tarjoaa lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit maistella paikallisia herkkuja, kuten kalaa ja perinteisiä karjalanpiirakoita.

Maarianhaminasta löytyy myös viehättäviä puistoja, kuten Stadshusbacken, jka ovat ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja piknikille. Maarianhamina tarjoaa matkailijoille rauhallisen pakopaikan kauniissa saaristoympäristössä, ja se on ihanteellinen kohde niille, jotka haluavat yhdistää kulttuurin, historian ja luonnon kauneuden samassa matkakohteessa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Maarianhaminassa

Maarianhamina tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja vierailijoilleen. Kaupungissa on hotelleja eri hintaluokissa ja tyyleissä, joten matkailijat voivat valita majoituksen omien mieltymystensä mukaan. Monet hotellit sijaitsevat kätevästi kaupungin keskustassa, lähellä nähtävyyksiä, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Maarianhaminan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä.

 1. Hotel Arkipelag: Tämä viehättävä hotelli sijaitsee meren rannalla ja tarjoaa upeat näkymät saaristoon. Hotellissa on modernit huoneet, ravintola, terassi ja spa-alue rentoutumiseen.

 2. Park Alandia Hotel: Tämä keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, ilmainen aamiainen ja helpon pääsyn Maarianhaminan nähtävyyksiin.

 3. Hotel Pommern: Hotelli Pommern sijaitsee kätevästi keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, ravintolan ja baarin. Hotellissa on myös viihtyisä sisäpiha.

 4. Hotel Adlon: Tämä perheomisteinen hotelli sijaitsee lähellä satamaa ja tarjoaa kodikkaat huoneet, ilmainen pysäköinti ja mukavan oleskelun.

 5. Strandnäs Hotell: Tämä viehättävä hotelli sijaitsee rauhallisella alueella lähellä rantaa. Hotellissa on mukavia huoneita, ja se tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan lomailuun.

 6. Hotel Savoy: Hotelli Savoy on moderni ja tyylikäs vaihtoehto, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on mukavat huoneet, ravintola ja baari.

 7. Hotel Cikada: Tämä perinteinen hotelli sijaitsee lähellä satamaa ja tarjoaa mukavia huoneita, joista on näkymät merelle. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Hotellit Maarianhamina – Sivustoltamme löydät mm. seuraavat hotellit ja majoitusvaihtoehdot:

 • Hotelli Savoy Maarianhamina
 • Park hotel Maarianhamina
 • Hotel Adlon Maarianhamina
 • Pommern Maarianhamina
 • Hotel Cikada Maarianhamina
 • Hotelli Esplanad Maarianhamina
 • Strandnäs Hotell Maarianhamina
 • Hotelli Arkipelag Maarianhamina
 • Park Alandia Maarianhamina
Maarianhamina nähtävyydet

Maarianhaminassa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kohteita, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin kulttuuriin, historiaan ja luontoon. Alta löydät suosituimmat nähtävyydet Maarianhaminassa:

 • Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo: Museo kertoo Ahvenanmaan historiasta ja kulttuurista kiehtovien näyttelyiden ja esineiden avulla. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa.

 • Ahvenanmaan merenkulkumuseo (Ålands sjöfartsmuseum): Tämä museo esittelee Ahvenanmaan merenkulun historiaa ja kertoo saariston merellisestä perinteestä. Se sijaitsee kauniissa rakennuksessa lähellä satamaa.

 • Kulttuuritalo Alandica: Alandica on kulttuurikeskus, joka tarjoaa teatteriesityksiä, konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia. Se sijaitsee keskustassa ja on paikka nauttia taiteesta ja viihteestä.

 • Maarianhaminan satama: Kaupungin satama on vilkas paikka, josta voit ihailla merinäkymiä ja seurata laivaliikennettä. Satamassa on myös useita ravintoloita ja kahviloita.

 • Merikortteli (Sjökvarteret): Tämä on vanha laivasatamaalue, jossa voit nähdä perinteisiä purjelaivoja ja tutustua Ahvenanmaan merenkulun historiaan.

 • Ulkoilmamuseo Jan Karlsgården: Tämä ulkoilmamuseo esittelee perinteistä ahvenanmaalaista maalaiselämää ja rakennuksia. Museo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen menneisyyteen.

 • Stadshusbacken: Kaupungin puisto, Stadshusparken, on ihanteellinen paikka rentoutua ja nauttia luonnosta. Puistossa on kauniita kasveja ja istutuksia.

 • Lilla Holmenin luontopolku: Tämä luontopolku tarjoaa mahdollisuuden tutustua Maarianhaminan luontoon ja saaristoluontoon. Polku sopii kävelyretkille ja ulkoiluun.

Ajanviete ja harrastaminen Maarianhaminassa

Maarianhamina tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia mahdollisuuksia ajanviettoon ja harrastamiseen. Kaupunki, joka sijaitsee upeassa saaristoympäristössä, houkuttelee niin luonnosta nauttijoita, kulttuurin ystäviä kuin aktiivisia seikkailijoitakin. Tässä löydät joitakin Maarianhaminan tarjoamia harrastusmahdollisuuksia ja ajanviettopaikkoja.

Luontoelämykset: Maarianhamina on ympäröity upealla saaristoluonnolla, ja alue tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoretkeilyyn. Voit vuokrata pyörän ja tutkia kaupunkia sen laajentuneella pyöräilyverkostolla. Lisäksi voit tehdä kävelyretkiä pitkin rantoja ja metsiä, nauttien merituulen raikkaudesta. Lähellä sijaitseva Lilla Holmenin luontopolku tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua alueen luontoon.

Merelliset harrastukset: Maarianhamina on meren ympäröimä kaupunki, ja merelliset harrastukset ovat suosittuja. Voit vuokrata kajakin tai SUP-laudan ja tutkia saariston kauniita vesireittejä omatoimisesti. Lisäksi kaupungissa on purjelautailumahdollisuuksia ja mahdollisuus osallistua purjehdusretkille.

Kulttuurikohteet: Kaupungissa on useita kulttuurikohteita, kuten Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo, joka tarjoaa kiinnostavia näyttelyitä Ahvenanmaan historiasta ja kulttuurista. Ahvenanmaan merenkulkumuseo puolestaan esittelee saariston merellistä perinnettä. Kulttuuritalo Alandica on paikka, jossa voit nauttia teatteriesityksistä, konserteista ja taiteesta.

Golf: Ahvenanmaa tunnetaan myös golfista, ja Maarianhaminassa voit pelata golfia Ålands Golfklubbin kentällä, joka tarjoaa upeat näkymät merelle.

Tapahtumat ja festivaalit: Maarianhaminassa järjestetään joitakin tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Musiikkifestivaalit, kulttuuritapahtumat ja viikinkimarkkinat ovat Ahvenanmaalla suosittuja.

Ravintolat ja kahvilat: Kaupunki tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista ja ruokakulttuurista. Kokeile esimerkiksi paikallista silakkapihviä tai savustettua lohta.

Historialliset kävelykierrokset: Jos olet kiinnostunut historiasta, voit osallistua historiallisille kävelykierroksille, jotka vievät sinut menneiden aikojen tarinoiden äärelle.

Maarianhamina tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden nauttia monipuolisesta ajanvietosta ja harrastamisesta. Kaupunki yhdistää upean luonnon, kulttuurin ja merelliset elämykset ainutlaatuisella tavalla, ja se on ihanteellinen paikka niin rentoutumiseen kuin aktiiviseen lomanviettoonkin. Tutustu paikallisiin harrastusmahdollisuuksiin ja luo oma matkasuunnitelmasi, joka sopii juuri sinun kiinnostuksenkohteisiisi.

Katso myös nämä:

Vertaa lennot Maarianhamina

Hotellit Maarianhamina – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

maarianhaminan nähtävyydet