Hotellit Luumäki

Hotellit Luumäki – Löydä parhaat hotellit

Luumäki on idyllinen matkailukohde Etelä-Karjalassa, tarjoten vierailleen kauniita järvimaisemia, luonnonrauhaa ja monipuolisia aktiviteetteja. Se on täydellinen paikka niille, jotka haluavat nauttia luonnonhelmasta ja rauhallisesta tunnelmasta Suomen eteläisissä maisemissa.

hotellit luumäki
By Niera - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40226166

Hotellit Luumäki – Löydä hotellit sivustoltamme

Luumäki on viehättävä kunta Etelä-Karjalassa, joka houkuttelee matkailijoita kauniilla luonnolla, vesistöillä ja monipuolisilla aktiviteeteilla. Kunta sijaitsee Saimaan rannalla, tarjoten upeat järvimaisemat ja mahdollisuuden nauttia vesielämästä. Luumäki tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja luontoharrastuksiin. Alueella on lukuisia retkeilyreittejä ja pyöräilymahdollisuuksia. Talvisin hiihto ja moottorikelkkailu ovat suosittuja aktiviteetteja.

Kulttuurista kiinnostuneille Luumäki tarjoaa mahdollisuuden vierailla paikallisissa museoissa ja näyttelyissä, jotka kertovat alueen historiasta ja perinteistä. Luumäessä on useita majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, mökkejä ja leirintäalueita, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin. Matkailijat voivat kokea täällä rauhallisen maaseututunnelman ja nauttia luonnonläheisestä lomasta Etelä-Karjalan kauniissa ympäristössä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Luumäessä

Luumäki tarjoaa monipuolisen valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja matkailijoiden tarpeisiin. Alueella on hotelleja, motelleja, lomamökkejä ja leirintäalueita, jotka tarjoavat vierailijoille mukavuutta ja rentoutumista kauniissa Etelä-Karjalan ympäristössä.

  • Hotelli Salpa – Hotelli Salpa sijaitsee Luumäellä ja tarjoaa monia mukavuuksia vierailleen. Hotellissa on kolme saunaa, sisäuima-allas ja vieraiden käytössä oleva 100 metriä pitkä yksityinen uimaranta Kivijärven rannalla. Hotellista on myös kohtuullinen matka Lappeenrantaan, joka on 24 kilometrin päässä. Hotellissa on ilmainen WiFi, ravintola ja kesäterassi. Kaikki hotelli Salpan huoneet sisältävät kylpyhuoneen, televisiota, WiFi-yhteyden ja jääkaapin, joten huoneessa on hyvä rentoutua.  Useimmissa huoneissa on myös parveke tai terassi.
  • Topila huoneistot – Topila Huoneistot tarjoaa majoituksen, johon kuuluu maksuton yksityinen pysäköintimahdollisuus sekä sauna. Joissakin majoitusyksiköissä on myös täysin varusteltu keittiö, jossa on mikroaaltouuni, jääkaappi ja uuni. Paikan päällä on myös grillimahdollisuus ja puutarha. Lappeenranta sijaitsee 37 kilometrin päässä Topila Huoneistoilta, ja Saimaanranta on 36 kilometrin päässä. 
  • Ammatour Villas – Ammatour Villas sijaitsee Urossa, 34 kilometrin päässä Lappeenrannasta. Hotelli tarjoaa majoitusta ilmaisella WiFillä ja puutarhalla. Huvilassa on myös sauna.

    Huvilan tiloissa on patio, oleskelualue, taulu-tv satelliittikanavilla ja oma kylpyhuone, jossa on suihku ja hiustenkuivaaja. Keittiö on täysin varusteltu, mukana astianpesukone ja mikroaaltouuni. Tiloista on kaunis järvinäköala. Lisäksi majoitustilassa on jääkaappi, liesi, leivänpaahdin, vedenkeitin ja kahvinkeitin.

Hotellit Luumäki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Luumäki nähtävyydet ja ajanviete

Luumäki on Etelä-Suomen viehättävä kunta, joka houkuttelee vierailijoita monipuolisilla nähtävyyksillään ja luontoaktiviteeteillaan. Alta löydät muutamia Luumäen tarjoamia houkutuksia ja aktiviteetteja, jotka tekevät vierailustasi unohtumattoman.

Kivijärvi ja uiminen: Luumäki on ympäröity kauniilla vesistöillä, ja yksi alueen helmiä on Kivijärvi. Järven rannoilla voit nauttia virkistävästä uimisesta ja auringosta. Monilla paikallisilla mökeillä on myös oma yksityinen uimaranta, tarjoten rauhallisen ympäristön rentoutumiseen.

Patikointi ja pyöräily: Luumäki tarjoaa upeat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Voit vaeltaa metsäpoluilla, ihailla järvimaisemia ja kokea Suomen upeaa luontoa.

Repoveden kansallispuisto: Repoveden kansallispuisto on ehdoton vierailukohde johon on kohtuullisen matkan päässä. Se tarjoaa upeat retkeilymahdollisuudet ja tunnetaan erityisesti upeista kallioistaan ja kirkkaista järvistään. Kansallispuistossa voit patikoida, kiipeillä kallioilla, kokeilla melontaa tai kalastusta.

Lappeenrannan linnoitus: Tee päiväretki Lappeenrantaan ja vieraile Lappeenrannan linnoituksessa. Linnoitus tarjoaa mielenkiintoisen historiallisen kokemuksen ja mahdollisuuden nauttia Saimaan kauniista näkymistä.

Luumäen kirkko: Luumäen kirkko on paikallinen kulttuurihelmi. Tämä perinteinen puukirkko edustaa suomalaista kirkkoarkkitehtuuria ja sen ympärillä oleva kirkkotarha on rauhallinen paikka hiljentymiseen.

Luumäen historiaa

Luumäen alue on ollut asutusta jo kivikaudelta alkaen, kuten arkeologiset löydöt ovat osoittaneet. Arkeologiset kaivaukset ovat paljastaneet esineitä myös metallikaudelta. Tutkimukset viittaavat siihen, että maanviljely aloitettiin alueella noin 600-luvulla, jota edelsi pitkä asumaton jakso ainakin Salpausselän eteläosissa.

Luumäki erosi Lappeenrannasta ja muodosti oman pitäjänsä vuonna 1642. Sen ensimmäinen kirkko pystytettiin pian erottamisen jälkeen, mutta se tuhoutui isonvihan aikana. Toinen kirkko rakennettiin vuonna 1731, mutta sekin kärsi ajan mittaan ja joutui tulipalon kohteeksi vuonna 1839. Vaikka uuden kirkon suunnitelmat olivat jo olemassa, sen rakentaminen viivästyi paikallisten erimielisyyksien vuoksi. Kirkko viimein rakennettiin ja otettiin käyttöön vuonna 1845.

Toisen maailmansodan aikana, vuonna 1939, Luumäen miehet kutsuttiin sotaan. He kokoontuivat Taavetissa, ja heidät jaettiin yksiköihin ennen kuin heidät lähetettiin rintamalle eri reittejä pitkin. Talvisodan alkaessa Luumäkeä pommitti vihollisvoimat. Vaikka alkuun vahingot olivat vähäisiä, pommitukset kohdistuivat myöhemmin erityisesti rautatieasemiin ja seisakkeisiin. Tämä aiheutti elämän hidastumisen alueella, ja monet kaupat ja palvelut suljettiin päivisin. Vaikka useimmat tarvikkeet olivat saatavilla, kahvi loppui alueella talvisodan aikana. Pommitusten voimistuessa, monet rakennukset, kuten osuuskauppa, tuhoutuivat.

Talvisodan aikana Luumäeltä menetettiin monia sotilaita. Joulukuussa kuoli neljä, tammikuussa kolme ja helmikuun suurhyökkäyksessä 33 miestä. Maaliskuussa kaatui 27 miestä, tehden kokonaistappioiksi 67 miestä.

Hotellit Luumäki – Vertaa hotellit Lomakulma.fi