Hotellit Luhanka

Hotellit Luhanka – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Luhanka on idyllinen matkakohde Keski-Suomessa, joka hurmaa upeilla järvimaisemillaan ja luonnonkauneudellaan. Tämä rauhallinen kunta tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden rentoutua, nauttia kalastuksesta ja patikoinnista sekä tutustua perinteiseen suomalaiseen maalaiselämään.

hotellit luhanka

Hotellit Luhanka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Luhanka on viehättävä matkakohde Keski-Suomessa, joka sijaitsee kauniissa järvimaisemassa ja tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden kokea rauhallisen maalaiselämän viehätyksen. Kunnan alueella on lukuisia järvet, joista suurin on monipuolisia aktiviteetteja tarjoava Päijänne. Päijänteen rannoilla voi kalastaa, uida ja nauttia veneilystä kesäisin, kun taas talvella järvi houkuttelee jäällä liikkujia ja pilkkijöitä.

Luonnonystävät voivat tutustua Luhangan upeisiin maisemiin patikoimalla, pyöräilemällä tai hiihtämällä. Alueella on monia merkittyjä reittejä ja luontopolkuja, jotka vievät vierailijat läpi kauniiden metsien ja järvimaisemien.  Kulttuurista kiinnostuneille Luhanka tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinteiseen suomalaiseen maalaiselämään. Kunnassa on useita vanhoja maatiloja ja rakennuksia, joista osa toimii museoina ja näyttelytiloina. Luhangan kirkko, joka on peräisin 1890-luvulta, on myös vierailun arvoinen kulttuurikohde.

Luhangan ystävälliset asukkaat ja paikalliset tapahtumat tekevät vierailusta entistä mieleenpainuvamman. Kunnassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja markkinoita ympäri vuoden, joissa voi tutustua paikalliseen käsityötaitoon ja nauttia perinteisestä suomalaisesta ruoasta. Luhanka tarjoaa rentouttavan ja autenttisen matkailukokemuksen niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia Suomen kauniista maaseudusta.

Vertaa parhaat ja edullisimmat hotellit Luhangassa

Booking.com
Suositut hotellit ja majoituspaikat Luhanka

Luhanka on viehättävä maalaiskunta Keski-Suomessa, ja hotellitarjonta on täällä melko rajoitettu verrattuna suurempiin kaupunkeihin. Kunnassa on muutamia pieniä ja kodikkaita hotelleja, jotka tarjoavat vierailijoille perusmukavuudet ja rauhallisen ympäristön nauttia Luhangan luonnonkauneudesta. Alta löydät muutamia esimerkkejä Luhangan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Piilutupa

Tämä loma-asunto, nimeltään Piilutupam tarjoaa monipuolisia mukavuuksia ja palveluita vierailleen. Loma-asunnossa on yksi huone ja se on savuton. Huoneissa on takka, ja televisioissa on DVD-soitin, mikä mahdollistaa viihtyisän oleskelun. Majoituksen mukavuuksiin kuuluvat muun muassa pyykinpesukone, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys.

2. Loma-asunto Rantamökki

Rantamökki tarjoaa monipuolisia mukavuuksia ja palveluita vierailleen. Loma-asunnossa on yksi huone ja se on savuton. Kaikissa huoneissa on takka, ja televisioissa on DVD-soitin, joten voit nauttia mukavasta oleskelusta.

3. Säilöksen lomahuvilat

Säilöksen Lomahuvilat tarjoaa majoitusta Luhangassa, Keski-Suomessa, ja se sijaitsee noin 48 kilometrin päässä Muurame Golfin kentästä. Majoituspaikasta avautuu upea järvinäköala, ja asiakkaiden käytettävissä on ilmainen WiFi sekä ilmainen yksityinen pysäköintialue. Lisäksi majoituspaikassa on oma sauna, joka tarjoaa rentoutumismahdollisuuden vieraille. Jokaisessa majoitusyksikössä on viihtyisä patio, takka, oleskelualue, taulu-tv, pesukone ja täysin varusteltu keittiö, jossa on astianpesukone helpottamassa arkea. Yksityisissä kylpyhuoneissa on suihku ja hiustenkuivaaja.

Hotellit Luhanka – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Luhanka nähtävyydet ja ajanviete

Luhanka tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka vievät matkailijat lähemmäs Keski-Suomen luonnonkauneutta ja paikallista kulttuuria. Alueella voi tutustua upeisiin järvimaisemiin, patikoida luontopoluilla, nauttia kalastuksesta ja vesiretkeilystä sekä tutkia paikallista historiaa ja perinnettä.

Peltolan Mäkitupalaismuseo: Peltolan Mäkitupalaismuseo sijaitsee Luhangan Tammijärvellä ja edustaa arvokasta kulttuurihistoriallista perinnettä. Museoalue koostuu 19 hirsirakennuksesta ja noin 3000 esineestä, jotka valaisevat mäkitupalaisten elämää 1900-luvun alkuvuosikymmenille asti. Tämä museo on ainutlaatuinen, koska sen rakennukset ovat säilyneet alkuperäisillä paikoillaan, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua autenttiseen mäkitupalaisasumukseen.

Reethin vanha kirkko- ja hautausmaa: Tämä paikka on historiallinen kohde, joka tarjoaa mielenkiintoisen näkymän menneeseen aikaan. Vaikka Reethin kirkko rakennettiin vuonna 1766 ja purettiin 1892 huonon kuntonsa vuoksi, alueella on säilynyt joitakin merkittäviä elementtejä, kuten harvinaiset hirsiarkkuaitat ja hautakammiot. Kirkon aitaa voi myös vielä nähdä osittain.

Luhangan kesäkirkko: Luhangan vanha kirkko on vaikuttava puukirkko. Se on yksi Suomen suurimmista puukirkoista, ja siellä on tilaa jopa 2000 kuulijalle. Kirkon on suunnitellut Josef Stenbäck ja se valmistui vuonna 1893. Kirkossa ei ole lämmitystä, mutta romanttinen öljy- ja kynttilävalaistus tekee siitä tunnelmallisen paikan monille tilaisuuksille, ja se valloittaa kävijänsä ainutlaatuisella tunnelmallaan.

Luhangan kirkonkylä: Luhangan kirkonkylä on perinteinen ja idyllinen pikkukylä, joka huokuu aitoa suomalaista tunnelmaa. Kylän keskusta koostuu Luhangan torista, jota ympäröivät erilaiset rakennukset ja palvelut. Torin läheisyydessä sijaitsevat muun muassa kyläkauppa, kaupan satama, kunnanvirasto sekä pari viihtyisää kuppilaa.

Kalliomaalaukset: Avosaaren esihistorialliset kalliomaalaukset sijaitsevat saaren länsirannalla olevan kalliojyrkänteen oikeassa reunassa. Näissä kalliomaalauksissa on esitetty kolmea vasemmalle suuntautuvaa ”hirveä”. Vaikka maalaukset ovat ikivanhoja, parhaiten säilyneestä hirvestä voi vielä tunnistaa sen vartaloa jakavat viivat.

Aktiviteetit

Luhangan satama: Luhangan satama on idyllinen paikka, ja se sijaitsee manner-Suomen pienimmässä pitäjässä. Satamassa on tällä hetkellä 50 metriä pitkät laiturit, tankkausasema ja viihtyisä ruokaravintola Reeti, josta avautuu upea järvinäköala.

Leivonmäen kansallispuisto: Leivonmäen kansallispuisto sijaitsee noin 24 kilometrin päässä Luhangasta. Kansallispuiston turvallisilla ja helppokulkuisilla poluilla sekä pitkospuureiteillä viihtyy koko perhe. Voit pakata reppuusi päivän eväät ja lähteä tutustumaan Keski-Suomen luonnon monimuotoisuuteen, joka sisältää järvet, harjut, suot ja metsät.

Vaaruvuoren luontopolku: Vaaruvuoren luontopolku, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Luhangasta, tarjoaa hienon retkeilymahdollisuuden. Polku on 4 kilometriä pitkä ja lähtee pysäköintialueelta, kiertäen myötäpäivään. Reitti on merkitty sinisin maalimerkinnöin ja sen taso on helppo. 

Hiihtokeskus Purnu: Hiihtokeskus Purnu sijaitsee Etelä-Suomen pohjoisimmassa osassa, Hartolan Vuorenkylässä. Tämä hiihto- ja laskettelukeskus tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilusta ja talviaktiviteeteista upeassa luonnonympäristössä. Purnu sijaitsee noin 21 kilometrin päässä nelostieltä, mikä tekee siitä helposti saavutettavan paikan.

By Antti Leppänen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10758941
Luhanka historiaa

Hartola, Joutsa, Leivonmäki ja Luhanka ovat alueita, joilla on rikas varhaishistoria Keski-Suomessa. 1400-luvulla näiden alueiden asukkaat kuuluivat Sysmän pitäjän hämäläisiin. Vuonna 1539 Suur-Sysmässä oli yhteensä 210 taloa, joista 170 sijaitsi Sysmän ja Hartolan pitäjissä. Muiden, kuten Joutsan, Korpilahden, Koskenpään, Luhangan, Muuramen, Petäjäveden ja Jyväskylän kylät, asettuivat hämäläisten eräsijojen keskelle. Keski-Suomen pohjoisosissa hämäläisillä oli tuohon aikaan yhteensä 400–450 eräsijaa, ja alueella, joka myöhemmin tunnettiin nimellä Joutsa, Luhanka ja Leivonmäki, oli 40 veroamaksavaa taloa. Tämä osa Eteläistä Keski-Suomea säilytti hämäläisen asutuksensa 1500-luvulle saakka.

Alueella oli myös muita asutuskeskuksia, kuten Jämsä, Korpilahti, Kuhmoinen, Luhanka ja Muurame, joilla oli saviperäiset viljelysmaat. Vuonna 1985 noin 70 prosenttia Keski-Suomen väestöstä asui taajamissa, ja useita yli 200 asukkaan taajamakuntia oli olemassa, mukaan lukien Konnevesi, Luhanka, Muurame, Pihtipudas ja Säynätsalo.

Luhangan pitäjä kuului aikaisemmin Sysmän pitäjään Luhangon kylän nimellä, ja sen omistivat pitkälti ratsumestari Aleksander Reethin maat. Tätä aluetta kutsuttiin ”Luhangon herroiksi”, ja Reethin suku oli vaikutusvaltainen alueella. Kornetti Aleksander Reeth alkoi ajaa Luhangan kappelin perustamista vuonna 1766 perustellen sitä pitkillä kirkkomatkoilla Sysmään ja huonoilla maantieolosuhteilla. Sysmän pitäjänkokous hyväksyi Luhangan kappelin perustamisen vuonna 1766, ja kuningas Adolf Fredrik vahvisti sen seuraavana vuonna. Luhangan ensimmäiseksi kappalaiseksi nimitettiin Thomas Neovius, ja kirkko valmistui syksyllä 1766.

Kirkkoa, joka oli paikallisesti tunnettu ”Reethin kirkkona”, käytettiin 125 vuotta vuoteen 1892 saakka, jolloin se purettiin huonokuntoisena. Nykyisessä vanhassa kirkossa ovat kuitenkin edelleen käytössä alkuperäinen kirkonkello ja kattokruunu, jotka Reethin perustaja hankki Tukholmasta vuonna 1766 omalle kirkolleen.

1800-luvulla maisteri A. F. Danielson edisti maataloutta Luhangassa ja vaikutti alueen kehitykseen. Kunnanrahasto perustettiin vuonna 1868, ja säästöpankki perustettiin vuonna 1898. Koulutusjärjestelmä aloitti toimintansa vuonna 1834. 1800-luvun lopulla teollisuuden merkitys alkoi kasvaa maatalouden kustannuksella, ja liikenne ohjautui vesiteiltä rauta- ja maanteille. Luhangan maatalouspitäjä kuitenkin pysyi syrjässä teollisuuskeskuksista ja kulkureiteistä, eikä suuria aatteellisia tai poliittisia liikkeitä juuri levinnyt alueelle.

Katso myös nämä: 

Luhangan kotisivut

Hotellit Luhanka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Gustaf von Numers. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3575591