Hotellit Liperi

Hotellit Liperi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Pohjois- Karjalassa sijaitseva Liperi tarjoaa matkailijoilleen idyllisen maalaismaiseman, historialliset kohteet ja mahdollisuuden nauttia luonnonrauhasta Saimaan rannalla.

hotellit liperi
By MaSii - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2497867

Hotellit Liperi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Liperi, idyllinen kunta Pohjois-Karjalassa, tarjoaa matkailijoilleen mahdollisuuden kokea maaseudun rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Alueen kauniit maisemat, vehreät peltomaisemat ja metsäiset polut houkuttelevat luonnosta nauttivia vierailijoita. Sijainti tarjoaa myös mielenkiintoisen historiallisen kokemuksen, kun vieraat voivat tutustua perinteisiin maalaistaloihin ja historiallisiin kohteisiin.

Liperin rikas historia heijastuu sen historiallisissa maamerkeissä, kuten vanhoissa kirkoissa, perinteisissä maalaistaloissa ja kulttuurikohteissa. Kävellen tai pyöräillen pitkin alueen pikkuteitä matkailijat voivat uppoutua paikalliseen tunnelmaan ja ihailla ympärillä avautuvia kauniita näkymiä.

Paikallinen elämäntyyli näkyy myös käsityöpajoissa ja maalaisravintoloissa, joissa vierailijat voivat tutustua perinteisiin käsityötekniikoihin ja nauttia paikallisista herkuista. Liperin vieraanvaraisuus ja maaseudun rauha tekevät siitä vetovoimaisen kohteen niille, jotka etsivät rentouttavaa pakopaikkaa ja aitoja maalaiselämyksiä. Olit sitten kotimaan matkaileva tai kauempaa saapuva matkailija, Liperissä on mahdollisuus levätä, liikkua ja nauttia luonnonhelmasta. Alue tarjoaa myös kulttuurielämyksiä ja herkullisia paikallisia ruokia, jotka täydentävät matkailukokemuksen monipuolisuutta. Liperi kutsuu matkailijoitaan löytämään paikan kauniiden maisemien ja monipuolisten aktiviteettien parissa.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Liperi

Liperin alue tarjoaa monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin matkustustarpeisiin. Hotellit Liperissä tarjoavat mukavuutta ja palveluita, jotka tekevät vierailusta miellyttävän. Matkailijat voivat valita eri hintaluokista ja tyyleistä, ja hotellivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja niin liike- kuin lomamatkailijoille. Alta löydät muutamia esimerkkejä Liperin suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Villa Liebelitz

Tämä viehättävä huvila sijaitsee kätevästi lähellä Liperin kirkonkylän uimarantaa tarjoten asiakkailleen viihtyisän ja rentouttavan majoitusvaihtoehdon. Majoituspaikka kantaa ylpeänä 3,5 tähden arvostelua ja käsittää yhteensä kuusi huvilaa, joista jokainen on suunniteltu tarjoamaan vierailijoilleen ainutlaatuisen ja kodikkaan tunnelman.

2. Loma-asunto Kannelpirtti

Tämä viehättävä loma-asunto sijaitsee kätevästi lähellä Liperin kirkonkylän uimarantaa tarjoten rentouttavan oleskelun kauniissa ympäristössä. Majoituspaikkaa leimaa kodikkuus ja asiakasystävälliset mukavuudet, kuten poreallas, jotka lisäävät vieraiden viihtyvyyttä. Loma-asunto tarjoaa tilavan keittiön, jonka avulla vieraat voivat valmistaa omia aterioitaan ja nauttia yhdessäolosta. Lisäksi asiakkaiden käytössä on takka, luoden lämpimän ja kutsuvan tunnelman. Pyykinpesukone lisää mukavuutta pidempiaikaisille vierailuille.

3. Loma-asunto Piilopirtti

Piilopirtti sijaitsee Liperissä, Pohjois-Karjalassa, tarjoten mukavan ja viihtyisän majoitusvaihtoehdon. Majoituspaikka on ihanteellinen niille, jotka arvostavat lähellä olevia luontokohteita ja monipuolisia aktiviteetteja.

4. Loma-asunto Kotikumpu

Tämä viihtyisä loma-asunto sijaitsee kätevästi lähellä Liperin kirkonkylän uimarantaa tarjoten mukavan tukikohdan rentouttavalle lomallesi. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen kodikkaan ympäristön, jossa on saatavilla useita mukavuuksia.

5. Loma-astunto Huvilakoti

Viihtyisä loma-asunto, sijaiten lähellä Liperin kirkonkylän uimarantaa, tarjoaa rentouttavaa ja mukavaa oleskelua. Majoituspaikassa on monipuoliset mukavuudet, jotka tekevät vierailustasi nautinnollisen.

Loma-asunnossa on seuraavat palvelut:

  • Pyykinpesukone, lisäten käytännöllisyyttä oleskeluusi
  • Takan, luoden lämpimän ilmapiirin ja mahdollisuuden rentoutumiseen
  • Television, tarjoten viihdykettä ja rentoutumismahdollisuuden
  • Saunan, joka mahdollistaa perinteisen rentoutumisen

Hotellit Liperi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Liperi nähtävyydet ja ajanviete

Liperi tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat erilaisista mielenkiinnon kohteista kiinnostuneita matkailijoita. Alueen kauniit maisemat, historialliset kohteet ja luontopolut mahdollistavat rauhallisen luontokokemuksen. Lisäksi Liperissä voi nauttia erilaisista ulkoilumahdollisuuksista, kuten pyöräilystä ja veneilystä, sekä tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Karvisen kissanäyttely on ainutlaatuinen kohde, joka esittelee yli 4500 erilaista kissaa ja niiden takana olevia tarinoita. Sijaitessaan Roukalahdella Pyhäselän rannalla, tämä maaseutumatkailun helmi tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kissojen monimuotoisuuteen. Näyttely on avoinna ympäri vuoden ennakkovarauksella, ja paikan päällä on myös mahdollisuus majoittua, mikä tekee siitä mielenkiintoisen kohteen kissa- ja eläinrakastajille.

Komperon kotiseutumuseo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua teollisuustoiminnan historiaan Siikakoskella. Sijaitessaan upealla saarella, joka oli merkittävä teollisuuskeskittymä 1800-luvulla, museo vie vierailijat ajassa taaksepäin. Alueen rakennukset ovat peräisin lähialueilta saaduista lahjoituksista, ja ne mahdollistavat syvän sukelluksen paikallishistoriaan. Komperon kotiseutumuseo tarjoaa kiehtovan näköalan alueen menneisyyteen ja teollisuuden kehitykseen.

Liperin kirkko muodostaa Liperin kirkonkylän keskipisteen Kirkkolahden rannan läheisyydessä. Tämä punatiilinen kirkko, valmistuessaan 1850-luvun lopulla, oli ensimmäinen tiilikirkko koko Pohjois-Karjalassa. Kirkon suunnittelusta vastasi arkkitehti Georg Theodor Chiewitz, ja sen arkkitehtoninen kauneus sekä historiallinen merkitys tekevät siitä paikallisen maamerkin.

Maaseutumuseo Tähkä: Liperissä tarjoaa laajan katsauksen alueen historiaan ja kulttuuriin. Maaseutumuseo Tähkä on yksi museoalueen nähtävyyksistä, ja lisäksi alueelta löytyy apteekki- ja sairaalamuseo, Tuomelantupa, joka esittelee 1800-luvun elämää, Enwald-museo, joka kuvaa vuosisadan alun virkamiesperheen kotia, sekä perinteinen tuulimylly ja riihi. Penttilän museoalue tarjoaa mahdollisuuden tutustua monipuolisesti Liperin menneisyyteen ja perinteisiin. Ajankohtaiset näyttelyt ja lisätietoa ovat saatavilla museon omilta verkkosivuilta.

Mummon maalausmuseo ja Parren Paronin pienoisrautatie: Lammun pihapiirissä sijaitseva Mummon maalaismuseo on täydellinen kohde lapsiperheille. Museo kutsuu vierailijoita tutustumaan tilan rikkaaseen historiaan sekä menneiden vuosikymmenten muotiin. Vanhan kivinavetan kätköissä voi ihailla omistajan itse rakentamaa pienoisrautatietä, jossa on noin 80 veturia, 300 vaunua ja 170 metriä kiskoja. Vierailijat voivat myös rentoutua hetken nauttimalla kahvista ja maistamalla omasta hunajasta valmistettua jäätelöä.

Myllyn Vanhat Autot -museo tarjoaa ainutlaatuisen matkan ajoneuvojen historiaan. Kyseessä on Suomen suurin yksityisomisteinen automuseo, joka ylpeilee yli 300 ajoneuvon kokoelmallaan. Museossa voi ihastella paitsi ajoneuvoja myös laajaa valikoimaa pienoismalleja, radioita, televisioita, venemoottoreita ja monenlaisia historiallisia käyttötavaroita. Museo on perheomisteinen, ja sen juuret ulottuvat aina 1960-luvulle, jolloin ensimmäiset autojen entisöintiprojektit käynnistyivät.

Nestori Lossi: Suomen suurimpiin kuuluva Nestori-lossi tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen Arvinsalmella. Lossi liikennöi Arvinsalmen yli, yhdistäen Liperin ja Rääkkylän kunnat. Sen kyydissä voi kuljettaa isompiakin yhdistelmiä ja samalla nauttia upeista järvisuomalaisista maisemista, jotka avautuvat lossin kannelta matkan aikana.

Aktiviteetit

Patikointi: Liperin alueella on lukuisia patikkapolkuja, jotka tarjoavat upeita luontokokemuksia. Voit nauttia kävelyistä kauniissa ympäristössä ja tutustua alueen monipuoliseen luontoon.

Frisbeegolf: Frisbeegolf on hauskaa puuhaa koko perheelle, ja Liperissä on viisi erilaista rataa, jotka tarjoavat vaihtelevia haasteita. Kokeile taitojasi eri radoilla, esimerkiksi Liperissä, Salokylässä, Ylämyllyn koululla, Ollilan tuvalla ja Käsämässä.

Geokätköily: Seikkaile geokätköjen maailmassa Liperissä ja sen lähialueilla. Geokätköily tarjoaa hauskan ja haastavan tavan tutustua ympäristöön.

Hiihto: Liperin taajamissa ja kylillä on laaja valikoima hiihtolatuja kaikentasoisille hiihtäjille. Pärnävaaran urheilukeskus tarjoaa harjoittelupaikan myös valjakko- ja ampumahiihtäjille.

Kalastus: Liperissä on runsaasti kalaisia vesistöjä, ja kalastuksesta kiinnostuneille alue tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia. Voit osallistua ohjatuille kalastusretkille saadaksesi parhaat vinkit ja nauttiaksesi kalastuksesta täysillä.

Retkeily: Liperi tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn. Voit kulkea merkittyjä reittejä pitkin tai suunnistaa omatoimisesti. Lukuisat laavut ja kodat tarjoavat mukavan levähdyspaikan retken varrella.

Pyöräily: Liperi on pyöräilijän paratiisi, tarjoten monipuolisia reittejä niin leppoisaan ajeluun kuin aktiiviliikuntaan. Merkittyjä maastopyöräilyreittejä ja sorateitä löytyy eri tasoisille pyöräilijöille.

Suunnistus: Liperin suunnistusmaastot ovat haastavia niin aloittelijoille kuin kokeneillekin suunnistajille. Seudulla järjestetään kuntorasteja kesäkaudella, ja suunnistuksen ystävät voivat tutustua alueen mobiilisuunnistusratoihin.

Uinti: Nauti kesäpäivistä Liperin uimarannoilla, kuten Kuoringalla ja Viinijärvellä. Talvella voit kokeilla avantouintia Kirkkolahdella tai Vaivion kurssikeskuksessa.

Veneily: Liperi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn Saimaan latvavesillä. Kirkkolahden vierassatama ja Saariston puodin satama palvelevat veneilijöitä alueella.

Marjastus ja sienestys: Liperissä voit nauttia luonnosta keräämällä marjoja ja sieniä. Alueella on runsaasti erilaisia marjastoja ja sienipaikkoja, jotka houkuttelevat maistamaan luonnon herkkuja

By Anneli Salo - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26798702
Liperin historiaa

Liperin luterilainen seurakunta perustettiin vuonna 1630, ja sen nykyinen kirkkorakennus on peräisin 1850-luvulta. Vuonna 1819 Liperissä koettiin voimakkaita herätyksiä, jotka olivat seurausta Henrik Renqvistin toiminnasta. Näihin herätyksiin liittyi ulkoisena tunnusmerkkinä yhteinen polvirukous.

Liperin kunta perustettiin vuonna 1875.

Liperissä toimi puolustusvoimien varuskunta aina vuoteen 1990 saakka, ja se tunnettiin nimellä Pohjois-Karjalan Patteristo. Tämä tykistöjoukko-osasto oli osa kunnan historiaa ennen toimintansa päättymistä.

Katso myös nämä: 

Liperin kotisivut

Hotellit Liperi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

liperi vaakuna
Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=597267