Hotellit Liminka

Hotellit Liminka – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Liminka on viehättävä matkakohde Pohjois-Pohjanmaalla, tarjoten luonnonkauniita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja rauhallista maalaisidylliä.

hotellit liminka
By Estormiz - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3747665

Hotellit Liminka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Liminka, sijaitseva Pohjois-Pohjanmaan kunta, tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen luonnonläheisen ympäristön ja rauhallisen elämäntavan. Kunta on erityisen tunnettu rikkaasta lintukannastaan, ja alueen lintukosteikko on houkutellut luontoharrastajia vuosien varrella.

Limingan lintukosteikko on yksi Suomen merkittävimmistä lintuhavaintopaikoista, jossa voi ihastella monipuolista lintumaailmaa. Kosteikko on osa laajempaa Liminganlahden lintuvesialuetta, joka tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä lintujen bongauksesta kiinnostuneille. Alue on suosittu myös retkeilijöiden ja luontomatkailijoiden keskuudessa.

Limingassa asuminen tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon läheisyydestä ilman suurkaupungin hektisyyttä. Kunnan aktiivinen yhteisö ja monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja luontoharrastuksiin tekevät siitä houkuttelevan paikan niin asukkaille kuin vierailijoillekin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Limingassa

Liminka tarjoaa vierailleen useita majoitusvaihtoehtoja hotelleista, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Alueen hotellit tarjoavat yleensä mukavuutta ja palveluita, jotka tekevät vierailustasi miellyttävän. Alta löydät muutamia esimerkkejä Limingan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Park Hotel Liminka

Park Hotel Liminka tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon Limingassa. Hotellissa on useita palveluja, kuten ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti asiakkaille. Lisäksi hotellissa on hissi ja myyntiautomaatti, mikä lisää majoituksen mukavuutta. Majoituspaikassa on huomioitu myös perheet, sillä alueella on leikkikenttä, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden leikkiä ja viettää aikaa ulkona. Polkupyörien vuokrausmahdollisuus puolestaan antaa vieraille mahdollisuuden tutustua ympäristöön aktiivisesti.

2. Hotelli-Ravintola Liminganlahti

Hotelli-Ravintola Liminganlahti tarjoaa kestävää kehitystä, luontoa ja puhtautta kunnioittavan ympäristön, jossa voit nauttia arvokkaasta vierailusta. Paikka sijaitsee luonnon keskellä, ympäröityinä linnuista, kasvillisuudesta sekä läheisillä alueilla laiduntavista lampaista ja lehmistä. Vain lyhyen kävelymatkan päässä on alueen lähin lintutorni, tarjoten upean mahdollisuuden lintubongaukseen.

Hotellit Liminka – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Liminka nähtävyydet ja ajanviete

Liminka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka houkuttelevat erilaisista kiinnostuksen kohteista nauttivia vierailijoita. Alueen luonnonläheisyys ja monipuolinen ympäristö tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoharrastuksiin. Lisäksi Liminka tunnetaan kulttuuristaan ja historiastaan, mikä tarjoaa mielenkiintoisia kohteita tutkittavaksi.

Liminganlahti, tunnettu Suomen kuuluisimpana lintukosteikkona, tarjoaa koko perheelle upean retkikohteen, joka kutsuu tutustumaan lintujen lumoavaan maailmaan. Liminganlahti on kansainvälisesti arvostettu lintujen elinympäristö ja merkittävä muuttolintujen levähdysalue, avoinna ympäri vuoden. Alueen ylpeys, Liminganlahden luontokeskus, tarjoaa kiehtovan Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyn, joka valaisee lintujen elämää vuodenajan vaihteluissa. Luontokeskus tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten opas- ja ravintolapalveluita, myymälän, luontohotellin, auditorion sekä muita kokoustiloja. Lisäksi voit lainata kiikarit alueen noin 200 lintulajin bongaamiseen. Virkkulan lintutorni tarjoaa bongauksen paraatipaikan, ja polku sinne soveltuu myös liikuntaesteisille ja perheille lastenvaunuineen.

Vanha Liminka on kulttuurihistoriallisesti arvokas maisema-alue, jonka historiaa voi aistia Liminganjoen vartta mukailevalla Rantatiellä. Ennen Limingasta kehittyi palveluiden keskus ja päätie, jossa tarjonta oli hajautettu maalaistaloihin. Tämä loi maanläheisen ja yhtenäisen ympäristön ilmeen, poiketen nykyajan erillisten virasto- ja liiketalojen trendistä. Limingan pappila toimi menneinä vuosisatoina suuren pitäjän keskuksena henkisen ja julkisen elämän suhteen.

Alakestilän Arboretum on Limingan keskustan läheisyydessä Liminganjokivarressa sijaitseva Suomen kolmanneksi vanhin puulajipuisto. Alueen perustivat 1930-luvulla kunnallisneuvos Kalle Arvola ja hänen vaimonsa Katri. Arboretumin nykyinen pinta-ala on noin kolme hehtaaria, ja siellä voi ihailla lähes 200 erilaista puuvartisten kasvilajien muotoa, muunnosta, lajiketta ja alalajia. Osa lajeista on peräisin ulkomailta, kuten Pohjois-Amerikasta tuotu paperikoivu ja Aasiasta peräisin oleva kivikoivu. Arboretumissa voi myös nähdä uhanalaiseksi luokitellun jokipajun. Kokoelman helmenä kimaltelee yli 80-vuotias kuriilienlehtikuusi, jonka latva huojuu yli 30 metrin korkeudessa Rättärinsaaressa.

Limingan kirkko: Limingan kirkko on Limingan luterilaisen seurakunnan keskeinen jumalanpalveluspaikka. Kirkko valmistui vuonna 1826, ja sen arkkitehtoninen tyyli heijastelee uusklassista tasavartista ristikkorakennetta. Suunnittelijoina toimivat Anders Fredrik Granstedt ja Anton Wilhelm Arppe, ja vaikka tornin suunnittelijaksi on mainittu myös Carl Ludvig Engel, kirkon rakentamisesta vastasi Heikki Kuorikoski, kirkonrakentaja, joka teki suunnitelmiin useita muutoksia. Kirkkoon mahtuu noin 850 henkilöä, ja se on arkkitehtoninen kaunotar paikkakunnalla.

Limingan museoalue tarjoaa kävijöilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua paikkakunnan historiaan ja kulttuuriin. Museoalueeseen kuuluvat Muistokoti Aappola, Limingan kotiseutumuseo ja Vilho Lampi -museo. Muistokoti Aappola, perustettu jo vuonna 1917, kunnioittaa oopperalaulaja Abraham Ojanperän muistoa. Se on osa Liminganjokivarren maisemakokonaisuutta, joka on tunnustettu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

LinnukkapatsasLimingassa, historiallisesti merkittävässä paikassa, seisoo Linnukkapatsas. Tämä symboli kantaa menneisyyden taakkaa, muistuttaen Limingan 2. ja 3. kirkon kohtalosta, jotka tuhoutuivat vanhan vihan aikana 1500-luvun lopulla. Arkkitehti Niilo Kokko suunnitteli tämän vaikuttavan patsaan, joka paljastettiin vuonna 1934. Patsas kertoo tarinaa menetetystä historiasta ja samalla toimii muistutuksena Limingan vahvuudesta nousta tuhkasta.

Aktiviteetit

Limingasta löytyy aktiivista tekemistä jokaiseen vuodenaikaan, ja alueen monipuoliset aktiviteetit tarjoavat elämyksiä niin luonnosta kiinnostuneille, perheille kuin seikkailunhaluisillekin.

Liminganlahden Luontokeskus – Lintujen Kahdeksan Vuodenaikaa Liminganlahden luontokeskus on aina avoinna ja tarjoaa maksuttoman Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyn. Tutustu Suomen suosituimman lintukosteikon elämään vuoden ympäri.

Kukka- ja Eläinpuisto Escurial Perheen suosikki, Kukka- ja eläinpuisto Escurial, vie kävijät eläinten ja kukkien maailmaan. Tule nauttimaan kaikenkarvaisten ystävien seurasta!

Ankkurilahden Ratsutila Ankkurilahden Ratsutila tarjoaa mukavia ratsastustunteja eri kokoisille ryhmille. Koe luontoa hevosen selästä käsin!

Seikkailuja Liisanlinnassa Liisanlinna, Euroopan pohjoisin puulinnake, tarjoaa seikkailuja ja ohjelmaa ryhmille. Koe ainutlaatuinen tunnelma historiallisessa ympäristössä.

Pitojen Helmen Pakopeli Ongelmanratkaisijoille suunnattu pakopeli Pitojen Helmen pihapiirissä kutsuu selvittämään talvisodan aikaisen mysteerin. Testaa tiimisi taitoja ja nauti haasteista!

Limingan Paintball-areena Adrenaliinihurrikaani odottaa Limingan Paintball-areenalla. Kokeile taitojasi ja nauti jännittävistä hetkistä ilman värikuulien sotkua.

liminka nähtävyydet
By Niilo Kokko - Oma valokuva., PD/Luopunut, https://fi.wikipedia.org/w/index.php?curid=734664
Limingan historiaa

Kansanperinne kertoo, että Liminka sai nimensä Limmi-jättiläisestä, joka vaikutti alueella muinoin. Keskiajalla suurin osa kunnan länsiosista oli vielä meren alla. Linnanmaa ja Virkkulan–Mustosenkankaan jätinkirkot, mahdollisesti hylkeenpyytäjien väliaikaisia asuinpaikkoja, ovat alueen tunnetuimmat muinaisjäännökset.

Vakituinen asutus Limingassa alkoi 1300-luvulla, kun satakuntalaiset eränkävijät jäivät alueelle pysyvästi. Seutu oli keskiajan lopulla karjalaisten nautintamaata, mikä aiheutti ristiriitoja itäisten ja läntisten verottajien kesken. Limingan kylä joutui poltetuksi muun muassa pitkänvihan ja isonvihan aikoina.

Liminka itsenäistyi seurakuntana jo 1400-luvun lopulla, ja sen hallinnollinen alue ulottui 1500-luvulla idässä Kainuuseen saakka. Liminka oli Pohjois-Pohjanmaan vanhimpia seurakuntia. Alueelta erotettiin muita seurakuntia ja kuntia, kuten Oulujärven pitäjä ja Oulun pitäjä.

Limingan asukasluku kasvoi merkittävästi 1800-luvulla. Ensimmäinen kirkko sijaitsi Sunilan mailla, ja sen jälkeiset kirkot Linnukanmäellä tuhoutuivat sotavuosina. Nykyinen kirkko valmistui vuonna 1826. Liminkaa hallitsi 1600-luvulta lähtien kuuluisa Lithoviuksen pappissuku.

Sisällissodan alkuvaiheessa vuonna 1918 Limingassa sijainnut venäläisten varuskunta luovutti aseensa ilman vastarintaa Limingan suojeluskunnalle. Liminka oli ainoa paikkakunta, jossa tiedetään solmitun paikallisen hyökkäämättömyyssopimuksen punakaartin ja suojeluskunnan välillä.

Katso myös nämä: 

Liminka kotisivut

 

Hotellit Liminka – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Tomia; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=942707