Hotellit Lestijärvi

Hotellit Lestijärvi – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Lestijärvi on idyllinen matkakohde Keski-Pohjanmaalla, joka hurmaa vierailijansa kauniilla järvimaisemillaan, luonnonrauhallaan ja perinteisellä maalaiselämällään.

hotellit lestijärvi

Hotellit Lestijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Lestijärvi sijaitsee Keski-Pohjanmaan sydämessä ja tarjoaa vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea Suomen kaunista maalaismaisemaa. Tämä rauhallinen ja viehättävä kylä on erinomainen valinta niille, jotka haluavat paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnonhelmasta. Lestijärvi tunnetaan erityisesti upeista järvimaisemistaan, ja sen järvet tarjoavat loistavat mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn ja virkistäytymiseen vesistöjen äärellä. Vesiaktiviteettien lisäksi alueella on myös lukuisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä, jotka houkuttelevat patikoijia ja luontoharrastajia.

Kulttuurista kiinnostuneille Lestijärvi tarjoaa mahdollisuuden tutustua perinteiseen suomalaiseen maalaiselämään. Voit vierailla paikallisissa maatiloilla, osallistua maatilan töihin, ja kokea aitoa maaseutukulttuuria. Kylässä järjestetään myös monia perinteisiä tapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden uppoutua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Lestijärvi on erityisen viehättävä matkakohde niille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa luonnonhelmassa ja haluavat kokea perinteisen suomalaisen maalaiselämän viehätyksen

Suositut hotellit ja majoituspaikat Lestijärvi

Lestijärvi tarjoaa vierailijoilleen useita majoitusvaihtoehtoja, joista valita. Alueella on hotelleja, motelleja, mökkimajoitusta ja muita majoituspalveluita, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Lestijärven suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Loma-asunto Karikko 

Tässä loma-asunnossa on neljä makuuhuonetta, tarjoten runsaasti tilaa perheille tai suuremmille ryhmille ja se voi majoittaa jopa 10 henkilöä. Loma-asunto sijaitsee vain 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, mikä tekee siitä kätevän tukikohdan alueen tutkimiseen. Loma-asunto tarjoaa vierailleen saunan, paikan päällä olevan pysäköintimahdollisuuden ja huoneessa olevan DVD-soittimen.

2. Loma-asunto Graniitti 3

Loma-asunto, joka sijaitsee Lestijärven alueella. Tämä majoituspaikka on ihanteellinen valinta hiihtoa ja luonnonkauneutta rakastaville matkailijoille. Tässä majoituspaikassa on yksi huone, ja se mahtuu majoittamaan kahdeksan henkilöä. Huoneissa on takka, joka luo lämpimän ja viihtyisän tunnelman. Lisäksi televisioissa on DVD-soitin, joten voitte nauttia elokuvista ja rentoutua pitkän päivän jälkeen.

3. Holiday Home Karikko

Holiday Home Karikko sijaitsee Lestijärvellä, ja se tarjoaa rauhallisen ja viihtyisän majoitusvaihtoehdon matkailijoille. Lähin suurempi kaupunki, Nivala, sijaitsee 42 kilometrin päässä. Tämä loma-asunto on varustettu televisiolla, joten voitte viettää aikaa rentoutuen ja viihdyttäen itseänne televisio-ohjelmien parissa. Keittiötilassa on käytettävissänne astianpesukone ja jääkaappi, joten voitte helposti valmistaa omia aterioita ja säilyttää ruokatarvikkeita.

4. Kallioranta

Kallioranta, joka sijaitsee Lestijärvellä, tarjoaa ainutlaatuisen ja luonnonläheisen majoitusvaihtoehdon matkailijoille. Tämä kaunis huoneisto tarjoaa monia mukavuuksia ja mahdollisuuden nauttia yksityisestä ranta-alueesta. Huoneistossa on kaksi erillistä makuuhuonetta, joten se sopii erinomaisesti perheille tai pienille ryhmille. Lisäksi siellä on yksi kylpyhuone ja tilava olohuone, jossa voitte rentoutua ja viettää aikaa yhdessä. Taulu-tv mahdollistaa viihdyttävät hetket.

5. Loma-asunto Harjunrinne

Lestijärven alueella sijaitseva Harjurinne tarjoaa monia mukavuuksia ja mahdollisuuden nauttia luonnonläheisestä ympäristöstä. Tämä loma-asunto on ihanteellinen valinta lomailijoille, jotka haluavat nauttia hiihdosta ja saunomisesta. Huoneistossa on viisi makuuhuonetta, joten se soveltuu suuremmillekin ryhmille ja perheille. Takka huoneissa luo tunnelmallisen ilmapiirin. Lisäksi huoneistossa on televisio, mikroaaltouuni, uuni ja astianpesukone, mikä tekee oleskelusta vaivatonta ja mukavaa.

Hotellit Lestijärvi – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Lestijärvi nähtävyydet ja ajanviete

Lestijärvi tarjoaa vierailijoilleen monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Tämä maaseutupaikkakunta houkuttelee luonnon ja perinteiden ystäviä kauniilla ympäristöllään ja kulttuuriperinnöllään. Lestijärvi tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua suomalaiseen maalaiselämään ja nauttia rauhallisesta maaseutuilmapiiristä.

Lestijärven kotiseutumuseo: Lestijärven kotiseutumuseo on yksi kunnan merkittävistä nähtävyyksistä. Museo tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden kurkistaa menneiden aikojen maalaiselämään ja tutustua alueen rikkaaseen historiaan. Museoalueella voi ihailla vanhoja rakennuksia, kuten tunnelmallisia tuulimyllyjä ja perinteisiä heinäaittoja, jotka kertovat elämästä ennen nykyaikaisia mukavuuksia.

Anttilan riippusilta: Anttilan riippusilta on viehättävä nähtävyys Lestijärven alueella, ja se houkuttelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Silta valmistui vuonna 2001, ja siitä on tullut suosittu paikka valokuvaukseen ja rentoutumiseen. Sillalta avautuu upea näkymä joelle, ja se sijaitsee kätevästi kävelyreitin varrella, joten sen voi helposti sisällyttää kävelyretkeen tai pyöräilylenkkiin.

Rajakivi: Rajakivi Lestijärven ja Kinnulan rajalla on historiallinen merkkipaalu, joka juontaa juurensa 1800-luvun alun metsänomistusoikeuksien kiistaan Lestijärven ja Kinnulan välillä. Perimätiedon mukaan kinnulalaiset yrittivät siirtää rajakiveä itselleen edullisempaan paikkaan heikentämällä kiveä tulen avulla ja sitten halkomalla sen pienemmiksi paloiksi. Tämä yritys kuitenkin epäonnistui, ja siitä syntyi ns. ”rajasota,” joka jätti jälkeensä kivestä irronneita lohkareita.

Lestijärven kirkko: Lestijärven kirkko on rakennusmestari Heikki Kuorikosken johdolla vuonna 1827 valmistunut kirkkorakennus. Kirkon suunnittelu aloitettiin jo pitkään ennen sen rakentamista 1800-luvun alussa, mutta erilaisten haasteiden, kuten sotavuosien ja köyhyyden, vuoksi rakentaminen viivästyi. Lestijärvi toimi 1800-luvulla aluksi Lohtajan ja Toholammin kappelina ennen kuin siitä tuli vuonna 1906 oma itsenäinen seurakunta.

Kirkkosaari: Kirkkosaari sijaitsee Lestijärven alueella ja sen nimi viittaa vahvasti kirkolliseen historiaan. Saaren nimi antaa viitteitä siitä, että Kirkkosaari on saattanut toimia jumalanpalvelusten pitopaikkana, toimia väliaikaisena hautausmaana ennen vainajien siirtämistä siunattuun Lohtajan kirkkomaahan tai jopa sijainnut pienen kirkon paikalla. Todennäköisimmin Kirkkosaari on kuitenkin toiminut väliaikaisena hautausmaana, ja saaren nimi johtuu sen kirkollisesta käytöstä.

Aktiviteetit

Lestijärvi tarjoaa monia aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia vierailijoilleen, erityisesti luonnon ystäville ja ulkoilusta nauttiville. Tässä on joitakin aktiviteetteja, joita voit kokea Lestijärvellä:

Parannan uimaranta: Parannan uimaranta on suosittu uimakohde Lestijärvellä. Tämä uimaranta sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Lestijärven keskustasta Kinnulaan päin. Uimarannalle on helppo löytää, sillä tien varrella on kyltti, joka osoittaa rannan sijainnin. Voit myös kävellä kirkonkylältä Parantaan kulkevaa hyvinvointipolkua pitkin, joka on mukava tapa saapua rannalle.

Talvimelonta: Koe unohtumaton seikkailu talvella Lestijoella Lestihunter Oy:n johdolla. Valitse perhereitti tai haastavampi koskireitti.

Ampumasimulaattori: Kokeile jännittävää SimWay ampumasimulaattoria Lestijärven metsästysyhdistys ry:n toimesta.

Metsänhenkien mailla: Vieraile Metsänhenkien mailla Valkeisjärvellä Löytöläntytär-nimisessä kohteessa.

Koirakoulutus fasaaneilla: Salon erä- ja luontomatkailu tarjoaa koirakoulutusta fasaaneilla, mikä on ainutlaatuinen kokemus koiranomistajille.

Turvesauna: Nauti rentouttavista turvesaunahoidoista Valkeisjärven leirintäalueella.

Frisbeegolf: Lestijärvellä on sekä 18-väyläinen frisbeegolfrata että mahdollisuus lainata frisbeekiekkoja kirjastosta tai paloasemalta.

lestijärven kirkko
Lestijärven kirkko By User: (WT-shared) Ypsilonatshared at wts wikimatkat - Transferred from wts.wikivoyage-old.org, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22944107

Tapahtumat Lestijärvellä

Lestiviikko

Lesti-viikko pidetään vuosittain heinäkuun alkupuolella. Tämä viikko on täynnä iloisia ja mielenkiintoisia tapahtumia, jotka houkuttelevat paikallisia ja vierailijoita yhteen. Lesti-viikon monipuolisessa ohjelmassa on muun muassa kesälestiläisten tapaaminen, suosittu Lestin ympäripyöräily, joka järjestetään viikon perjantaina, ja koko tapahtuma huipentuu sunnuntaina Lestijärven kotiseutumuseolla järjestettävään Lestinpäivään

Lestijärven historiaa

Lestijärven historia on kiinnostava tarina, joka kertoo pitkään asumattomasta ja karusta seudusta, joka viimein alkoi houkutella asukkaita. Kivikautiset löydöt todistavat varhaisesta asutuksesta, mutta se oli hajanaista eikä pysyvää. Kampakeraamisen kulttuurin myötä asutuksen taso nousi, mutta sitten Lestijärven laakso näyttää menettäneen asukkaansa. Samanlainen tilanne jatkui pronssi- ja rautakaudella, ja ennen historiallista aikaa alueella liikkui todennäköisesti vain saamelaisia ja heidän verottajiaan.

Eräs mielenkiintoinen legenda kertoo Ruotsin kuningas Kaarle VIII Knuutinpojasta, joka piileskeli Lestijärven seudulla syrjäyttäessään valtaistuimelta. Hänen kerrotaan ihmetelleen seudun asumattomuutta ja jopa kummastelleen, ettei matkansa varrelta löytynyt yhtään kirkkoa. Taru kertoo myös pienestä uhrikirkosta, jossa Neitsyt Marian kuvan edessä sytytettiin kynttilöitä ja anottiin pyyntionnea.

Lestijärvi mainitaan ensimmäisen kerran Jämsän erämaaluettelossa, ja asutuksen viivästyminen liittyi osittain jämsäläisten pyrkimyksiin säilyttää vanhat oikeutensa erämaa-alueisiinsa. Savolaiset olivat myös saapuneet asuttamaan aluetta, mutta he olivat liikkuvaa väestöä, eivätkä heistä tulleet pysyvät veronmaksajat. Saamelaiset näyttävät viihtyneen alueella parhaiten.

Lestijärvi kuului aluksi hallinnollisesti ja kirkollisesti Lohtajaan. Vuonna 1578 rakennettiin pieni kappeli Lestijärven lounaisrannalle, vaikka väestön määrä ei ollut suuri. Tämä voi liittyä pakanuuden vastaiseen taisteluun, joka oli käynnissä, ja samalla alettiin puuttua noitien ja paholaisten palvontaan. Saamelaiset olivat usein syytettyjen joukossa, ja yksi kuuluisimmista oli Heikki Lappalainen Lestijärveltä.

Lestijärvi pysyi pitkään köyhänä ja asumattomana alueena, ja sen kasvu oli vaatimatonta vielä 1700-luvullakin. Tervanpoltto oli merkittävä tulonlähde, mutta sekin rajoitettiin vuosien varrella. Suur-Lohtajan köyhimpänä seutuna Lestijärvi kohtasi monia haasteita, mukaan lukien nälkävuodet ja isovihan aika. Väestönkasvu oli hidasta, ja vasta 1900-luvun alussa Lestijärvi alkoi kasvaa, mutta maastamuutto ja muut tekijät vaikuttivat myöhemmin asukaslukuun. Silti se on jännittävä paikka, jonka historiaan liittyy monia mielenkiintoisia tarinoita ja vaiheita.

Katso myös nämä: 

Lestijärven kotisivut

Hotellit Lestijärvi – Vertaa hotellit sivustomme kautta

lestijärvi nähtävyydet
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80159413