Hotellit Leppävirta

Hotellit Leppävirta – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Leppävirta on idyllinen matkakohde Keski-Suomessa, joka hurmaa vierailijat kauniilla järvimaisemillaan ja luonnonläheisillä aktiviteeteillaan. Paikkakunta tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kalastukseen, vesiliikuntaan ja luontoretkeilyyn. Lisäksi Leppävirta on tunnettu kulttuuritarjonnastaan, kuten upeista taidenäyttelyistä ja paikallisista tapahtumista.

hotellit leppävirta
By Paju~commonswiki - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50886808

Hotellit Leppävirta – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Leppävirta sijaitsee Keski-Suomessa ja tarjoaa vierailijoilleen rauhallisen ja kauniin ympäristön. Matkailijat voivat nauttia lukuisista järvistä, kuten Kallavedestä, ja niihin liittyvistä vesielämän aktiviteeteista, kuten kalastuksesta ja vesihiihdosta. Leppävirran monipuolinen luonto houkuttelee myös retkeilijöitä ja luonnonystäviä tutustumaan alueen metsiin ja kansallispuistoihin.

Leppävirta on erityisen suosittu kalastajien keskuudessa, ja paikkakunta tunnetaan laajasta kalastusmahdollisuuksien valikoimasta. Kalastuksen lisäksi matkailijat voivat nauttia veneilyretkistä ja saaristojen tutkimisesta. Talvisin alue tarjoaa hiihtomahdollisuuksia ja lumikenkäilyreittejä, joten matkailijat voivat kokea Leppävirran kauniin maiseman myös lumisessa ympäristössä.

Leppävirta on myös kulttuurisesti rikas paikkakunta, joka isännöi vuosittain erilaisia tapahtumia. Paikalliset taidenäyttelyt ja käsityöläismarkkinat tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen taiteeseen ja perinteisiin. Lisäksi Leppävirta on tunnettu ystävällisistä asukkaistaan ja vieraanvaraisesta ilmapiiristään, mikä tekee siitä ihanteellisen matkakohteen niille, jotka etsivät rentouttavaa ja aitoa Suomen maalaiselämää.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Leppävirralla

Leppävirran hotellit tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja matkailijoille, jotka etsivät majoitusta Keski-Suomen idyllisestä ympäristöstä. Alueella on valikoima hotelleja, jotka vaihtelevat perinteisistä maalaishotelleista modernimpiin ja monipuolisiin majoitusvaihtoehtoihin. Useimmat hotellit sijaitsevat lähellä järvimaisemia ja tarjoavat vierailijoilleen rentouttavan oleskelun luonnonläheisessä ympäristössä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Leppävirran suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Sport & Spa Hotel Vesileppis 

Sport & Spa Hotel Vesileppis tarjoaa monipuolisia palveluita asiakkailleen, kuten ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin, maksuttoman Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja mahdollisuuden omatoimiseen pysäköintiin. Majoituspaikka huomioi myös lemmikkejä tarjoamalla erityispalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot.

Hotellissa on kahvila, ravintola ja baari/lounge, joissa vieraat voivat nauttia herkullisista aterioista ja virkistävistä juomista. Vesileppiksestä löytyy myös vesiliukumäki ja kolme sisäuima-allasta, jotka tarjoavat viihdykettä ja virkistystä matkailijoille. Lisäksi majoituspaikka hemmottelee asiakkaitaan erilaisilla hemmotteluhoitoilla, kuten hieronnoilla, kasvohoidoilla ja aromaterapialla.

Hotellin palveluihin kuuluvat myös kokoushuoneet, hissi ja kahvi-/teetarjoilu yleisissä tiloissa. Aktiivisille matkailijoille tarjotaan kuntoilumahdollisuuksia, kuten kuntosali, höyrysauna ja sauna. Sport & Spa Hotel Vesileppis sijaitsee kätevästi 43,6 km:n päässä Kauppakeskus Matkuksesta, ja lemmikit ovat tervetulleita lisämaksusta, jolloin heille tarjotaan erityispalveluita, kuten ruoka- ja vesikulhot.

2. Mansikkaharju Holiday Camp

Mansikkaharju Holiday Camp on viihtyisä 2 tähden leirintäalue, joka tarjoaa monipuolisia palveluita ja rentouttavan ympäristön vierailijoille. Majoituspaikassa on yhteensä 22 majoituspaikkaa, ja jokainen niistä tarjoaa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden sekä viihtyisät parvekkeet tai patiot.

Majoitusyksiköissä on moderneja mukavuuksia, kuten vuodesohvat ja taulutelevisiot, jotka tekevät vierailusta entistä miellyttävämmän. Vieraat voivat nauttia omasta tilastaan ja maisemista parvekkeilta tai patioilta. Majoituspaikka tarjoaa myös ilmaisen omatoimisen pysäköinnin, mikä tekee liikkumisesta kätevää.

3. Sokos Break Hotel Vesileppis

Sokos Break Hotel Vesileppis tarjoaa vierailleen rentouttavan oleskelun monipuolisten palveluiden parissa. Majoituspaikassa on ulkouima-allas, jossa vieraat voivat virkistäytyä ja nauttia auringosta. Ravintola hotellissa tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja nälkään iskiessä.

Ravintolassa voi tilata monipuolisia annoksia, ja ulkouima-altaalla vierailijat voivat rentoutua uimalla ja nauttia ympäröivästä maisemasta. Sokos Break Hotel Vesileppiksen palveluihin kuuluvat myös tallelokero vastaanotossa ja hissi, mikä helpottaa liikkumista majoituspaikassa.

4. Loma-asunto Lahdeke

Tämä loma-asunto tarjoaa viihtyisää majoitusta kauniissa ympäristössä Pohjois-Savon alueella. Tämä loma-asunto sopii erinomaisesti matkailijoille, jotka arvostavat rauhallista ympäristöä ja monipuolisia aktiviteetteja.

Majoituspaikan yksi huone tarjoaa tilaa viidelle hengelle, ja sieltä löytyvät tarvittavat mukavuudet rentouttavaa oleskelua varten. Grillausmahdollisuus tekee ulkoilusta nautinnollista, ja savuttomuus luo miellyttävän ympäristön kaikille vieraille. Televisio, mikroaaltouuni, uuni, astianpesukone ja lämmitys ovat käytettävissä varmistaakseen vieraille mukavan ja käytännöllisen kokemuksen.

Hotellit Leppävirta – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Leppävirta nähtävyydet ja ajanviete

Leppävirta, sijaiten kauniin Saimaan rannalla, tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Kaupunki on tunnettu luonnonkauneudestaan ja tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Lisäksi Leppävirran kulttuuri ja historia näkyvät erilaisissa kohteissa ja tapahtumissa, jotka houkuttelevat niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Leppävirran Silta: Sijaitsee 1,5 kilometriä kirkonkylästä pohjoiseen. Vuonna 1965 valmistunut 210 metriä pitkä silta oli tuolloin Suomen korkein kaarisilta. Sieltä avautuvat huikeat näkymät Leppävirralle ja kirkonkylän alueelle. Sillan vapaa alikulkukorkeus on 26 metriä.

Sorsavesi: 15 km kirkonkylästä länteen. Alue tarjoaa omatoimiretkeilijälle ja melojalle upean kokemuksen koskemattomasta luonnosta sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä kuten Ukkokivi, Karhukivet ja Kuvajanniemen luola.

Leppävirran Keskustan Matkailualue: VT5:n välittömässä läheisyydessä sijaitsee Mansikkaharjun lomakeskus sekä Matkailukeskus Unnukka myymälöineen ja vierasvenelaitureineen. Rannalla kulkevat kuntopolut johtavat Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppiksen alueelle, joka tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden.

Seikkailupuisto Leppis: Ekologinen seikkailupuisto Vesileppis Areenan maastossa tarjoaa monipuolisia seikkailumahdollisuuksia yli 130 cm pituisille seikkailijoille. Puiston radat sisältävät vaijeriliukujen, keinujen, riippusiltojen ja liaanien kaltaisia elementtejä.

Museotie ja Nikkilänmäen Maalaismaisema: 2 km kirkonkylästä etelään. Nikkilänmäki tarjoaa kauniita maisemia, ja museotie esittelee perinteikkäitä maalaismaisemia, maalaistaloja ja maalaiskyläaluetta.

Konnuksen Kanava-alue: 7 km kirkonkylästä pohjoiseen. Konnuksen kanava-alue käsittää 3 kanavaa ja 5 koskea. Koskialueella on pitkospuut, laitureita sekä laavu.

Leppävirran Kirkko: Vuonna 1846 valmistunut kivikirkko on maamme seitsemänneksi suurin luterilainen kirkko. Kirkko on myös suosittu konserttipaikka.

Orinoron Rotko ja Mustinmäki: 16 km kirkonkylästä itään. Orinoron rotko on yksi Savon Seitsemästä ihmeestä. Rotkon yhteydessä on noin 7 km pitkä luontopolku, jonka varrella suomalainen luonto ja sen kauneus esittäytyy monimuotoisuudessaan. Rotko sijaitsee noin puolivälissä luontopolkua. Lisäksi polun varrella on laavu ja kota eväiden nauttimista varten ja polun varrelle osuu myös Mustinmäki, jonka päällä sijaitsevalta näköalapaikalta aukeavat komeat maisemat lähiympäristöön.

Hiihtoareena: Maailman suurin kallioon louhittu hiihtoputki. Areenan kokonaisuuden muodostavat areenaosa sekä tunneliosuus. Hiihtoareena on monipuolinen lumimaailma. Hiihtoladun pituus on noin 1,1 km, ja Areenan lämpötila vaihtelee –1- –5 ˚C vuodenajasta riippuen. Hiihtoareenasta löytyvät ladut perinteisen ja vapaan tyylin hiihtäjille. Siellä on mahdollista myös potkukelkkailla ja harrastaa ampumahiihtoa.

Aktiviteetit

Hiihtoareena: Maailman suurin kallioon louhittu hiihtoputki. Areenan kokonaisuuden muodostavat areenaosa sekä tunneliosuus. Hiihtoareena on monipuolinen lumimaailma. Hiihtoladun pituus on noin 1,1 km, ja areenan lämpötila vaihtelee –1- –5 ˚C vuodenajasta riippuen. Hiihtoareenasta löytyvät ladut perinteisen ja vapaan tyylin hiihtäjille. Siellä on mahdollista myös potkukelkkailla ja harrastaa ampumahiihtoa.

Ilo-Olo Joogasali: Ilo-Olo on joogasali Vesileppiksessä, missä voit keskittyä kehosi ja mielesi hyvinvointiin. Tarjolla on erilaisia joogatunteja ja mahdollisuus rentoutua rauhallisessa ympäristössä.

Joklahtivillas: Hyvinvointiviikonloppu sisältää valintanne mukaan kasvo/jalkahoito -paketin. Joklahtivillas tarjoaa kiireetöntä rentoutumista ja hyvinvointia kauniissa ympäristössä.

Kalaopas Finland: Kalaopas Finland on suomalainen, pohjois-savolainen, kiireettömään ja elämykselliseen kalastukseen erikoistunut opaspalvelu. Tarjoaa unohtumattomia kalastuselämyksiä ja opastusta kalastuksen saloihin.

Kehvonpellon Tila: Kehvonpellon tila sijaitsee Leppävirralla, Tuppurinmäessä. Leppävirran kirkonkylälle on lyhyt matka. Tila tarjoaa maaseudun idylliä ja mahdollisuuden tutustua maatilan elämään.

Konnuksen Kanava-alue: Kolme eri ikäistä kanavaa ja viisi koskea käsittävä Konnuksen kanava-alue tarjoaa upean ympäristön retkeilyyn ja luonnon ihailuun. Alueella voi nauttia kauniista maisemista ja kosken kuohuista.

Kotamäen Maatila: Kalastus- ja luontoretkiä, nuottakalastusta ryhmille, maisema- ja luontoristeilyjä, erä- ja luonto-opastusta sekä ohjelmapalveluita. Kotamäen maatila tarjoaa monipuolisia elämyksiä ja aktiviteetteja maaseudun ympäristössä.

orinoron rotko
By Paavo01 - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=91112405
Leppävirran historiaa

Leppävirta, kaunis pitäjä Savossa, sai alkunsa vuonna 1639, kun Kuopion pitäjä jaettiin kahtia. Pitäjä kuului Savon kartanovyöhykkeeseen yhdessä Joroisten, Juvan ja Rantasalmen kanssa. Kartanoiden mailla kukoisti elämä, jossa torpat ja mäkituvat täyttivät maiseman. Kartanoiden omistajasuvut muodostivat aikoinaan ruotsinkielisen yläluokan.

Leppävirran luonnonkaunis reitti veti puoleensa jo 1300-luvulla eräretkeläisiä, ja tänä päivänä sama reitti palvelee niin rahti- kuin henkilöliikennettä Saimaan kanavan kautta Suomenlahdelle. Sijaintinsa ja pitkien teollisten perinteidensä ansiosta Leppävirta on kehittänyt monipuolisen elinkeinorakenteen, jossa maa- ja metsätalouden lisäksi on monenlaisia teollisia toimintoja.

Leppävirralla perustettiin kansakouluja muita Suomen alueita aikaisemmin. Siellä kukoistivat sahat ja Hackman-yhtiöiden Sorsakosken metallitehdas. Vuonna 1918 Leppävirralla ja Varkaudessa nähtiin punainen saareke valkoisen Suomen keskellä.

Koulutus ja kulttuuri ovat aina olleet tärkeitä Leppävirralla. Kirkollinen kansanopetus ei kuitenkaan kyennyt täysin tyydyttämään kasvavia tarpeita, ja keisari Aleksanteri II käynnisti vuonna 1856 kansanopetuksen uudistamisen. Leppävirran tyttökansakoulu avasi ovensa 1872, ja kunta päätti 1882 perustaa kouluja myös sivukyliin.

Leppävirralla järjestettiin vuodesta 1871 lähtien kiertävä käsityökoulu, ja lukuseurat sekä musiikkiharrastukset alkoivat virrata paikkakunnalle Yhdysvalloista ja Länsi-Euroopasta.

Leppävirran vanhin torvisoittokunta perustettiin Sorsakoskelle opettaja Antti Tanin toimesta, ja torvisoittokuntien lisäksi syntyi vilkkaina vuosina peräti yhdeksän laulukuoroa.

1980-luvulla jokaiselle Savon silloiselle kunnalle äänestettiin omat nimikkoruoat, ja Leppävirran perinneruoaksi valittiin kuivatusta kalasta ja sianlihasta tehty kapakalapaisti. Tämä maukas annos edustaa Leppävirran rikasta perinnettä ja tarjoaa aistillisen matkan menneisyyteen.

Katso myös nämä: 

Leppävirran kotisivut

Hotellit Leppävirta – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By User:Care; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3678265