Hotellit Lempäälä

Hotellit Lempäälä – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Lempäälä on viehättävä matkakohde Pirkanmaan maakunnassa, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja luontokohteita. Matkailijat voivat nauttia esimerkiksi paikallisista museoista, ulkoilureiteistä ja perinteisistä markkinoista.

hotellit lempäälä
By kallerna - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107743804

Hotellit Lempäälä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Lempäälä sijaitsee Pirkanmaan maakunnassa Etelä-Suomessa ja on monipuolinen matkakohde niin luonnonkauneuden kuin kulttuurin ja historian osalta. Alueella vierailevat voivat tutustua useisiin mielenkiintoisiin museoihin. Lempäälässä on myös runsaasti luontoa tarjolla, ja matkailijat voivat nauttia ulkoilureiteistä, pyöräilymahdollisuuksista sekä kalastuksesta useilla järvillä ja vesistöillä.

Yksi Lempäälän suosituista kohteista on Lempäälän Ideapark, joka tarjoaa runsaasti ostosmahdollisuuksia ja viihdettä koko perheelle. Lempäälä tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet liikunnallisiin aktiviteetteihin. Alueen monipuoliset ulkoilureitit sopivat niin kävelyyn kuin pyöräilyynkin.Lempäälän lukuisilla järvillä voit nauttia rauhallisesta ajanvietosta vesistön äärellä.

Lempäälä yhdistää luonnon ja kulttuurin hienosti tarjoten vierailijoille monipuolisen ja viihtyisän matkailukokemuksen Pirkanmaan sydämessä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Lempäälä

Lempäälä tarjoaa useita majoitusvaihtoehtoja matkailijoille. Alueelta löytyy hotelleja eri hintaluokissa ja tyyleissä, jotka vastaavat erilaisten matkustajien tarpeisiin. Alta löydät muutamia esimerkkejä Lempäälän suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Vaihmalan Hovi

Tämä perheomisteinen boutique-hotelli sijaitsee Lempäälän kauniilla alueella, aivan Hiisi-golfkerhon ja Vanajaveden vieressä. Hotelli tarjoaa matkailijoille rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön vain 3 kilometrin päässä Lempäälän keskustasta. Hotellissa on useita hienoja palveluita, jotka tekevät vierailustasi nautinnollisen. Voit nauttia fine dining -ruokailusta hotellin ravintolassa, rentoutua omalla ranta-alueella ja hemmotella itseäsi spassa, jossa on sauna ja poreallas.

2. Feels like home

Sijaitsee 13 km:n päässä Tampereen yliopistosta, ”Feels like home” tarjoaa majoitusta Lempäälässä, jossa on pääsy höyryhuoneeseen. Tämä kiinteistö tarjoaa pääsyn terassille, ilmaisen yksityisen pysäköinnin ja ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Ilmastoidussa huoneistossa on 1 makuuhuone, olohuone, täysin varusteltu keittiö astianpesukoneella ja kahvinkeittimellä sekä 1 kylpyhuone, jossa on bidee ja hiustenkuivaaja. Huoneistossa on tarjolla pyyhkeitä ja liinavaatteita.

3. Bohemian Sauna & Villa by the Lake

Tämä kiinteistö tarjoaa pääsyn patioon, ilmaisen yksityisen pysäköinnin ja ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Ilmastoidussa huvilassa on pääsy terassille järvinäköalalla, ja se koostuu yhdestä makuuhuoneesta ja täysin varustellusta keittiöstä. Huvilassa on tarjolla pyyhkeitä ja liinavaatteita. Huvilassa vieraat voivat nauttia saunan lämmöstä ja rentoutua myös puutarhassa.

Hotellit Lempäälä – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Lempäälä nähtävyydet ja ajanviete

Lempäälä on viehättävä kunta Pirkanmaan maakunnassa Suomessa, joka tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille. Kunnan kauniissa luonnossa voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä, ja alueella on myös useita historiallisia kohteita sekä kulttuuritapahtumia tarjolla.

Kulttuurimuuntaja Kumu: Kulttuurimuuntaja Kumu on kiinnostava kulttuurikohde Nurmen kylässä, Lahdenkyläntiellä sijaitseva vanha sähkömuuntaja, joka on muutettu kulttuurihuoneeksi. Kumu tarjoaa vierailijoilleen vaihtuvia näyttelyitä sekä muita kulttuuritapahtumia. Kesällä 2019 Kumuun lisättiin kesälukemisen vaihtopiste, joka mahdollistaa kirjojen vaihdon ja tarjoaa uusia lukuelämyksiä.

Kuokkalan museoraitti: Kuokkalan Museoraitti Lempäällä on merkittävä historiallinen kohde, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden syventyä paikalliseen menneisyyteen. Museoraitin ympäristössä voi nauttia kauniista puistosta, Villa Hakkari -ravintolasta ja Kuokkalankosken upeista rannoista. Museoalueella on useita kiinnostavia kohteita: Kauppamuseo esittelee vanhan kyläkaupan tunnelmaa ja kauppatavaroita 1930-50-luvuilta.

Lempäälän kanava: Lempäälän kanava sijaitsee Lempäälän keskustassa ja on historiallinen rakennelma, joka valmistui vuosien 1867-1874 aikana. Kyseessä on Suomen ensimmäinen ajanmukainen uitto- ja säännöstelykanava. Kanava uudistettiin nykyiseen muotoonsa noin 50 vuotta sitten. Tämä 1275 metriä pitkä kanava yhdistää Pyhäjärven ja Vanajaveden ja on vilkas liikennöintireitti, jossa tehdään jopa 3000 sulutusta vuosittain. Kanavalla näkee paitsi Hopealinjan risteilyalusten liikennettä myös monenlaisia harrasteveneitä.

Ahtialanjärven lintotorni: Ahtialanjärvi on Pirkanmaan alueella sijaitseva monipuolinen lintujärvi, joka kattaa pinta-alaltaan 168 hehtaaria. Järven erottuva piirre on noin hehtaarin suuruinen Lokkisaari, joka sijaitsee miltei järven keskellä. Järven rannat ovat suurelta osin säilyneet rakentamattomina, ja rakennukset keskittyvät lähinnä järven eteläosaan. Monet rannoista rajoittuvat peltoihin, ja niitä erottaa paikoin kapea lehtipuuvyöhyke. Ahtialanjärvi on tärkeä lintujärvi, ja se on sisällytetty valtakunnallisesti arvokkaiden lintujärvien Natura 2000 -suojeluohjelmaan. Se kuuluu myös kansallisesti merkittävään FINIBA-aluetta, joka kattaa Etelä-Pirkanmaan lintuvedet.

Pirunlinna: Pirunlinna on arviolta noin 1000 vuotta vanha muinaislinna, joka sijaitsee kivikkoisella alueella. Linnaa on käytetty asemapaikkana, ja sen vuoren laelta on löydetty merkkejä tulenpidosta, mikä viittaa pitkäaikaiseen käyttöön. Alue on kivinen, ja mäen pohjoisrinne on jyrkkä. Linnaa ympäröi kivistä rakennettu vallimaista rakennelma, jossa on portit etelän, idän ja lännen suunnalla. Ajan saatossa kivivalli on kuitenkin menettänyt korkeuttaan. Mielenkiintoista on, että linnaa alettiin myöhemmin paikallisten keskuudessa kutsua ”pirujen rakentamaksi”, mikä johti sen nimen alkuperään.

Pyhän Birgitan kirkkoPyhän Birgitan kirkko on Lempäälän keskustan upea maamerkki, ja se on yli 500 vuotta vanha keskiaikainen harmaakivikirkko. Tämä historiallinen kirkko rakennettiin 1500-luvun alussa ja on nimetty suojeluspyhimyksensä, Pyhän Birgitan, mukaan. Pyhä Birgitta oli Pohjolan ainoa naispyhimys, ruotsalainen Birgitta Birgerintytär, joka eli 1300-luvulla  Kirkkoa on laajennettu eri aikoina, kuten 1830-luvulla, jolloin sen pohja kasvoi ristikirkoksi, ja siihen lisättiin kauniita neliapilaikkunoita. 

Aktiviteetit

AMP-safarit: AMP-safarit tarjoaa monipuolisia elämyksiä pyöräilyharrastajille ja luonnossa liikkujille Pirkanmaan alueella. He järjestävät opastettuja maastopyöräsafareita Akaassa, Lempäälässä ja Valkeakoskella ympäri vuoden. Lisäksi he vuokraavat sähköavusteisia Fatbike-maastopyöriä Pirkanmaalla. Heidän maastopyöräsafarinsa sisältävät pyöräilyosuuden, ja retken aikana tarjotaan mahdollisuus nauttia makkaroista ja nokipannukahvista nuotion äärellä. Safarin päätteeksi tarjolla on mahdollisuus rentoutua saunan lempeissä löylyissä ja nauttia iltapalasta saunatiloissa.

Frisbeegolf: Lempäälässä on useita frisbeegolfratoja, kuten haastava 18-väyläinen Hakkari DiscGolfPark metsärata korkeuseroilla. Lisäksi tarjolla on helpompi 6-väyläinen Lastusten koulun rata, 8-väyläinen Tutkatalon rata aloittelijoille ja perheille, sekä 9-väyläinen Mäyriän Frisbeegolfrata kauniin järven rannalla.

Hiisi-Golf: Hiisi-Golf on monipuolinen harrastuspaikka koko perheelle Lempäälässä. He tarjoavat golfausmahdollisuuksia niin vasta-alkajille kuin aktiivisille harrastajille. Hiisi-Golf sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Hiidenvuolteen rannalla Lempäälän Vaihmalassa, noin 2.5 kilometriä Lempäälän keskustasta Valkeakosken suuntaan.

Kanootti – ja venevuokraus: Lempäälässä ja lähialueilla on useita kanootti- ja venevuokrauspalveluita, kuten Koskikellujat, Laurilan Lomamökit, Piellokas Oy ja Seikkailusyke. Ne tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia vesillä liikkumiseen ja retkeilyyn, sekä järjestävät ohjattuja retkiä ja seikkailutoimintaa.

Lasten liikennepuisto: Lempäälän lasten liikennepuisto tarjoaa mukavan ja opettavaisen paikan lapsille. Siellä on myös leikkikenttä ja ”Seitsemän kääpiötä” -taideteos, ja polkuautojen käyttö on maksutonta.

Viihdekeskus Ideapark: Ideaparkin Karting tarjoaa ainutlaatuisen karting-elämyksen Suomessa maailman parhailla sähköautoilla, pitkällä radalla ja vaikuttavalla valaistuksella. Lisäksi viihdekeskus sisältää aktiviteettipuisto Skidiparkin, jossa tarjolla monipuolinen valikoima perheen hauskanpitoa, kuten trampoliinit, minigolf, karusellit, pallomeret, jättiliukumäet, polkuautot ja pelikoneet. Puistominigolf tarjoaa 18 väylää harrastajille kaiken tasoisille pelaajille.

By Mjlassila - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8369117
Lempäälän historiaa

Lempäälä oli osa Suur-Pirkkalan kirkkopitäjää 1200-luvulla, mutta myöhemmin erosivat Vesilahti ja Lempäälä itsenäisiksi alueiksi. Lempäälän ensimmäinen kirkko rakennettiin luultavasti 1418–1419, ja nykyinen kivestä rakennettu Pyhän Birgitan kirkko valmistui 1500-luvulla. Lempäälä mainitaan itsenäisenä seurakuntana vuonna 1439. Alueella käytiin rajariitoja vuonna 1465. Vuonna 1772 Lempäälän kirkkoherra esitti Tampereen kaupungin perustamista kuningas Kustaa III:lle.

Lempäälä oli aikoinaan kartanoiden hallitsema alue, ja sillä oli useita kartanoita. Lempäälässä käytiin taisteluja sisällissodassa vuonna 1918, ja se toimi hetken aikaa rintaman pysäyttäjänä. Talvi- ja jatkosodissa kaatui 142 lempääläläistä. Lempäälän liikenneyhteydet paranivat merkittävästi 1960-luvulla valtateiden rakentamisen myötä. Asukasluku kasvoi voimakkaasti 1945 ja 1970 välillä. Lempäälän ruotsinkieliset nimet ovat olleet Lembois ja Lempälä, mutta nykyisin Lempäälä ei ole ruotsinkielinen.

Katso myös nämä: 

Lempäälän kotisivut

Hotellit Lempäälä – Vertaa hotellit sivustomme kautta

ideapark lempäälä
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27330808