Hotellit Laukaa

Hotellit Laukaa – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Laukaa on viehättävä matkakohde Suomessa, joka tarjoaa luonnonkauniita maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja monipuolisia aktiviteetteja. Täällä voit nauttia kauniista järvistä, kuten Keiteleestä, ja tutustua idylliseen ympäristöön ja osallistua erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten patikointiin ja kalastukseen.

hotellit laukaa

Hotellit Laukaa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Laukaa on lumoava matkakohde Keski-Suomessa, joka tarjoaa vierailijoille upeita luontokokemuksia, historiallisia nähtävyyksiä ja monipuolisia aktiviteetteja. Yksi Laukaan tunnusmerkeistä ovat sen upeat järvet, ja erityisesti Keitele-järvi houkuttelee luonnon ystäviä. Näillä järvillä voi nauttia veneilystä, kalastuksesta ja uimisesta kauniissa ympäristöissä.

Historian ja kulttuurin ystäville Laukaassa on tarjolla monia mielenkiintoisia kohteita. Laukaassa sijaitsee myös Peurunka, joka tarjoaa vierailijoille monipuolisia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja aktiiviseen lomanviettoon. Tähän hyvän olon keskuskseen kuuluu kylpylä, hotelli, hemmottelu- ja kuntoutuspalveluja sekä hyvinvointipalveluita, joiden avulla voi rentoutua ja hemmotella itseään. Lisäksi täällä järjestetään erilaisia tapahtumia ja siellä on useita eri ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisista aterioista.

Laukaa sopii erinomaisesti ulkoilma-aktiviteettien harrastajille. Alueella on lukuisia patikointireittejä ja polkuja, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua alueen luontoon. Lisäksi golfia pelaavat voivat testata taitonsa Laukaan monilla golfkentillä. Laukaa on rauhallinen ja kaunis matkakohde, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen luonnon keskellä, kulttuurin kokemiseen ja monipuolisiin ulkoilma-aktiviteetteihin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Laukaa

Laukaa tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman hotelleja, jotka sopivat erilaisiin budjetteihin ja tarpeisiin. Kaupungissa voi valita niin perinteisistä hotelleista kuin pienemmistä boutique-hotelleista, ja jokaisella vaihtoehdolla on omat ainutlaatuiset piirteensä. Alta löydät muutamia esimerkkejä Laukaan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Spa Hotel Peurunka

Täällä voit nauttia monista mukavuuksista, kuten ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä yleisissä tiloissa ja ilmaisesta omatoimisesta pysäköinnistä. Hotellissa on myös peräti neljä sisäuima-allasta, joten uimisesta pitäville riittää tekemistä. Jos nälkä yllättää, voit valita kuudesta eri ravintolasta, lisäksi hotellissa on allasbaari ja kolme baaria. Aamuisin voit herkutella buffetaamiaisella, joka on saatavilla lisämaksusta. Aktiivisille matkailijoille on tarjolla mahdollisuus kokeilla hauskaa rengasjoessa laskemista tai uimista sisäuima-altaissa. Lisäksi Day Spa Nautilus tarjoaa rentouttavia vartalohoitoja, vartalokuorintoja ja kasvohoitoja.

2. Varjola Holiday Center

Varjola Holiday Center sijaitsee kätevästi kokouskeskuksen yhteydessä ja lähellä Peurunkaa Laukaassa. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen ilmaisen buffetaamiaisen päivittäin sekä ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa. Lisäksi voit pysäköidä autosi ilmaiseksi. Jos arvostat skandinaavista keittiötä, voit nauttia ateriasi Navettaravintolassa. Majoituspaikka tarjoaa myös käteviä palveluita, kuten kiertoajelu- ja lippupalvelun, matkatavarasäilytyksen ja hääpalvelut.

3. Ilveslinna

Ilveslinna sijaitsee kauniilla rantapaikalla Laukaassa, vain 17 kilometrin päässä Jyväskylän linja-autoasemalta. Majoituspaikka tarjoaa vierailleen mahdollisuuden nauttia puutarhasta, terassista, yksityisestä ranta-alueesta ja ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä. Lomamökissä on oma patio, ja ympäristössä voi harrastaa monia aktiviteetteja, kuten patikointia ja kalastusta. Lomamökissä on yksi makuuhuone, viihtyisä olohuone, täysin varusteltu keittiö, jääkaappi, kahvinkeitin ja yksi kylpyhuone, jossa on bidee ja suihku. Pyyhkeet ja liinavaatteet ovat saatavilla lisämaksua vastaan.

4. Finnclub Voyage Luxury Appartment

Finnclub Voyage Luxury Apartment sijaitsee Laukaalla lähellä Peurunka Kylpylähotellia. Majoituspaikassa on monipuolisia palveluita, kuten ravintola, polkupyörien vuokrauspalvelu, baari ja yhteinen oleskelutila. Lisäksi majoituspaikkaan pääsee suoraan suksilla, ja siellä on tarjolla ilmainen asiakaspysäköinti, ympärivuorokautinen vastaanotto ja ilmainen Wi-Fi-yhteys.

5. Glass Igloos by the water – Lasisviitit

Glass Igloos by the Water – Lasisviitit sijaitsee noin 29 kilometrin päässä Jyväskylän linja-autoasemalta. Majoituspaikassa on viihtyisä patio ja vedenkeitin, ja sieltä avautuu upea järvinäköala. Lisäksi majoituspaikassa on parveke, ilmainen WiFi-yhteys ja maksuton asiakaspysäköinti.

Hotellit Laukaa – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Laukaa nähtävyydet ja ajanviete

Laukaa tarjoaa vierailleen monipuolisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonto on kaunista ja monimuotoista, ja se houkuttelee ulkoilijoita ja luontoharrastajia. Lisäksi Laukaassa on kulttuurikohteita ja mahdollisuus tutustua paikalliseen historiaan.

Kalluntuvan kotiseutumuseo: Kalluntuvan kotiseutumuseo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Laukaan historiaan ja talonpoikaisperheen elämään aina esihistoriasta 1900-luvulle saakka. Museon pihapiiriin kuuluvine rakennuksineen ja niiden sisustuksineen sekä esineistöineen tarjoaa mielenkiintoisen näkymän vähävaraisen laukaalaisen talonpoikaisperheen arkeen 1900-luvun alkupuolella.

Laukaan kirkko: Laukaan kirkko on vuonna 1835 valmistunut empire-tyylinen puukirkko, jonka suunnitteli arkkitehti Carl Ludvig Engel. Se sijaitsee Laukaan kirkonkylän keskustassa ja tarjoaa tilaa 800 hengelle. Kirkon alttaritauluna on R.W. Ekmanin maalaama teos, ”Kristusta Kirkastusvuorella,” joka konservoitiin vuonna 2013.

Laukaan kirkkomuseo: Laukaan kirkkomuseo on museo, joka esittelee Laukaan seurakunnan historiaa ja vaiheita 1500-luvulta nykypäivään. Museossa on laaja kokoelma esineitä, kuvia, karttoja, ja piirroksia, jotka valaisevat Laukaan seurakunnan pitkää historiaa. Erityisesti museossa keskitytään esittelemään Laukaan neljän vanhan kirkon historiaa.

HitonhautaHitonhauta on vaikuttava ja jylhä rotkolaakso, joka syntyi jääkauden aikana Valkolan kylässä Laukaassa. Tämä noin 800 metriä pitkä ja 30-40 metriä leveä rotko on upea retkeilykohde, joka tarjoaa vaikuttavia maisemia ja luontokokemuksia. Hitonhauta on saanut nimensä kansantarinasta, joka kertoo Hitto-menninkäisestä, joka säikytteli ihmisiä rotkossa. Itse asiassa voit löytää Hiton kasvot kivettyneinä rotkon kallioseinämästä. Hitonhauta sijaitsee Valkolan kylässä Laukaassa ja sen pystysuorat kallioseinämät kohoavat jopa 10-20 metrin korkeuteen. Rotkossa voit ihailla jyrkänteitä, silokallioita, luolamaisia onkaloita, kallioterasseja ja hyllyjä.

Laukaan teatteri: Laukaan teatteri on intohimoinen harrastajateatteri, joka tarjoaa monipuolisia esityksiä sekä iloisia koko perheen näytelmiä että elämänmakuisia esityksiä aikuisille. Teatteri on ollut osa Laukaan kulttuurielämää jo pitkään ja sillä on vahva perinne tarjota viihdykettä ja teatterikokemuksia paikalliselle yleisölle.

Sarakallion kaliomaalauksetSaraakallion kalliomaalaukset ovat Fennoskandian laajimmat kalliomaalaukset, jotka sijaitsevat 7000 vuotta vanhan vesikulkureitin varrella. Ne ovat jopa Egyptin hieroglyfejä vanhempia. Nämä ikivanhat maalaukset löytyvät Saraakallion kallioseinämistä, jotka kohoavat 40 metrin korkeuteen Saraaveden itärannalla Laukaan kirkonkylän vastapäätä. Kalliomaalausten kuvakenttä on vaikuttava, ja siitä on tunnistettu noin 140 kalliomaalausta tai niiden osaa. Kuitenkin selvästi erottuvia kuvia on noin 20, joista tavallinen tarkkailija voi tunnistaa 5-6 kuvaa.

Hyyppäänvuori: Hyyppäänvuori on ainutlaatuinen retkikohde Keski-Suomessa, ja se tarjoaa upeita maisemia järvenselille ja ympäröivään metsämaisemaan. Vuoren huippu kohoaa peräti 160 metriä alla olevaa syvännettä korkeammalle Lievestuoreenjärven lounaisrannalla Laukaassa. Tämän jylhän kohteen kallioilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Lievestuoreenjärven selälle ja sen saarille.

Aktiviteetit

Laukaan satamaLaukaan satama on monipuolinen vapaa-ajanviettopaikka, jossa on kahviloita, korkeatasoinen vierasvenesatama ja se toimii useiden tapahtumien keskuksena. Satama sijaitsee Saraaveden rannalla Laukaan kirkonkylässä ja kuuluu osaksi 400 kilometrin pituista Keitele-Päijännekanavareittiä. Sataman kahviloissa, joissa on tilavia terasseja, voit nauttia herkullisista tarjouksista makean ja suolaisen nälän tyydyttämiseksi. Ruokalistalta löytyy vaihtoehtoja keitoista pihveihin ja hampurilaisiin. Satamassa on myös mahdollisuus vuokrata saunatiloja, vesijettejä ja muita vesiliikuntavälineitä, mikä tekee siitä monipuolisen vapaa-ajanviettopaikan.

Nokkakiven huvipuistoNokkakiven huvipuisto tarjoaa vauhdikasta ja vihreää huvittelua koko perheelle. Tässä kesäisessä huvipuistossa on runsaasti erilaisia laitteita ja aktiviteetteja, jotka sopivat niin aikuisille kuin perheen pienimmillekin. Amerikkalaisia vaikutteita omaava Nokkakiven huvipuisto sijaitsee keskellä Suomea. Siellä voit kokea lähes 20 erilaista huvipuistolaitetta, joista monet ovat sopivia myös perheen nuorimmille jäsenille.

Tarhalehdon eläinpihaTarhalehdon eläinpiha tarjoaa mahdollisuuden tutustua onnellisten eläinten elämään aidolla maatilalla. Täällä voit osallistua eläinten ruokintaan ja rapsutella niitä maatilan tunnelmassa.Eläinpihalla asustelee yli 100 iloista eläintä, ja voit nähdä miten ne nauttivat maalaiselämästä. Ankat ja kalkkunat kulkevat vapaana pihalla, kun taas kanat kaivelevat maata etsien herkkuja.

Puustellin työkylän puoti: Puustellin työkylän puodista löydät laajan valikoiman ainutlaatuisia lahjatavaroita, koriste-esineitä, leikkikaluja ja taloustarvikkeita, jotka on valmistettu eri materiaaleista. Näitä uniikkeja lahjoja ja käyttöesineitä suunnitellaan ja valmistetaan itse työkylässä. Työkylän käsityötuvalta voit löytää monenlaisia kudontatuotteita ja käsinpainettuja lahjatavaroita sekä koriste-esineitä, jotka on valmistettu eri materiaaleista, kuten lasista, puusta, metallilangasta, kankaasta ja muista materiaaleista.

nokkakiven huvipuisto laukaa
By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57011990
Laukaan historiaa

Laukaa on historiallinen kunta, joka käsitti aikaisemmin laajemman alueen kuin nykyinen kunta. Tätä vanhaa Laukaan pitäjää kutsutaan usein nimellä Vanha Laukaa. Siihen kuuluivat myös nykyiset kaupungit ja kunnat, kuten Jyväskylä, Äänekoski, Suolahti, Sumiainen, osa Saarijärvestä, Hankasalmi, Uurainen ja Toivakka. Laukaan nimi juontaa juurensa suomen sanasta ”laugas”, jonka merkitys on ajan myötä hämärtynyt. On myös ehdotettu, että nimi liittyisi Inkerinmaalla sijaitsevaan Laukaanjokeen, joka venäjäksi tunnetaan nimellä Luga. Tämä sana viittaa kosteisiin niittyihin ja löytyy myös muista slaavilaisista ja balttilaisista kielistä muodoissa kuten ”luka” tai ”laukas”. Laukaan alueella näkyy edelleen jälkiä tästä nimestä myös paikallisessa nimistössä.

Jatkosodan jälkeen Laukaaseen asutettiin siirtoväkeä Sortavalan maalaiskunnasta. Historiallisesti Laukaan rajakyliä on liitetty Jyväskylän maalaiskuntaan, esimerkiksi 1960-luvulla osia Savion ja Vehniän kylistä. Kuitenkin vuodesta 2009 lähtien nämä alueet kuuluvat Jyväskylään.

Katso myös nämä: 

Laukaan kotisivut

Hotellit Laukaa – Vertaa hotellit sivustomme kautta

By Tiia Monto - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=56604165