Hotellit Lapua

Hotellit Lapua – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Lapua on täynnä luonnonkaunista ympäristöä ja se omaa myös rikkaan historian ja kulttuurin elämyksiä. Kaupunki yhdistää sulavasti perinteisen maaseutuelämän ja modernit mukavuudet, tarjoten näin monipuolisia kokemuksia vierailijoilleen. Olipa kiinnostuksen kohteesi sitten historia, luonto, taide tai käsityö, löydät Lapualta varmasti jotakin mielenkiintoista.

hotellit lapua
By Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60149956

Hotellit Lapua – Löydä upeat hotellit sivustoltamme

Lapua, joka tunnetaan laajalti sen merkittävästä osuudesta Suomen historiassa, erityisesti vahvana näyttämönä 1800-luvun alun Suomen sotaan ja myöhemmin Lapuan liikkeen keskuksena, tarjoaa monenlaisia kulttuurillisia elämyksiä ja oppimismahdollisuuksia matkailijoille. Sen historialliset rakennukset, museot ja muistomerkit kertovat tarinoita ajoista, jotka ovat muovanneet niin paikallista yhteisöä kuin koko maata. Lapuan tuomiokirkko ja Simpsiön vuori ovat vain muutama esimerkki paikoista, joissa voit aistia kaupungin henkeä ja historiaa.

Luonnon ystävät voivat nauttia Lapuan kauniista järvistä, joista ja metsistä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia niin rauhalliseen rentoutumiseen kuin aktiivisiinkin harrastuksiin. Simpsiönvuoren talviurheilukeskus tarjoaa talvisin loistavat puitteet lasketteluun ja lumilautailuun, kun taas kesäaikaan alue houkuttelee vaeltajia ja luonnon ystäviä.

Kaupungissa vieraileva pääsee tutustumaan myös Lapuan kukoistavaan taidemaailmaan, jossa paikalliset käsityöläiset ja taiteilijat esittelevät työtään erilaisissa gallerioissa ja työpajoissa. Lapua on tunnettu erityisesti kankaiden valmistuksesta, ja Lapuan Kankurit on loistava esimerkki perinteisen käsityötaidon ja modernin designin yhdistämisestä.

Tapahtumien ystäville Lapua tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Kaupunki on isäntänä erilaisille tapahtumille, kuten musiikkifestivaaleille, kulttuuritapahtumille ja markkinoille, jotka tuovat yhteen paikallisia asukkaita ja matkailijoita. Paikallinen gastronomia on myös jotain, jota ei kannata jättää väliin – paikalliset herkut tarjoavat kulinaristisia elämyksiä ja tutustuttavat kävijän Etelä-Pohjanmaan makuihin ja perinteisiin.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Lapua

Lapuan hotellitarjonta yhdistää mielenkiintoisella tavalla paikallisen vieraanvaraisuuden ja monipuoliset majoitusvaihtoehdot, jotka sopivat erilaisille matkailijoille ja budjeteille. Vaihtoehtoja löytyy tunnelmallisista maalaishotelleista, joissa voit kokea aitoa eteläpohjalaista vieraanvaraisuutta ja nauttia maaseudun rauhasta, aina modernimpiin kaupunkihotelleihin, jotka tarjoavat helpon pääsyn kaupungin palveluihin ja nähtävyyksiin.

Alta löydät muutamia esimerkkejä Lapuan suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun ylhäällä olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

Hotel Lapuahovi: Hotelli-Ravintola Lapuahovi tarjoaa vierailleen keskeisen sijainnin Lapuan sydämessä, yhdistäen majoitus- ja ravintolapalvelut mukavasti saman katon alle. Sijaintinsa ansiosta hotellista on helppo tutustua sekä Lapuan omiin nähtävyyksiin että laajemmin Etelä-Pohjanmaan tarjontaan, kuten 30 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevaan Seinäjoen kaupunkiin ja Powerpark-huvipuistoon.

Aparthotel Simpsiönkullas: Aparthotel Simpsiönkullas tarjoaa ylellisen ja samalla kodikkaan majoituskokemuksen niin lomailijoille kuin liikematkustajillekin Lapualla, tarjoten suoran hiihtoyhteyden Simpsiön hiihtokeskukseen ja sijaiten vain viiden minuutin ajomatkan päässä Lapuan keskustasta. 

Kaliininkuja: Tämä majapaikka edustaa majoitusvaihtoehtoa Lapualla, joka yhdistää rauhallisen maaseudun tunnelman ja samalla helpon saavutettavuuden alueen päänähtävyyksiin ja aktiviteetteihin, sijaiten 25 km:n päässä Ruuhikoskigolfista, 29 km:n päässä Härmän golf- ja akatemiasta sekä 39 km:n päässä Power Park -huvipuistosta.

Hotellit Lapua – Löydät mm. seuraavat hotellit ja majoitusvaihtoehdot sivustoltamme: 

  • Sokos Hotelli Lapua
  • Simpsiönkullas Lapua
  • Kesähotelli Lapua
hotel lapuahovi
Lapua nähtävyydet ja ajanviete

Lapuan nähtävyydet tarjoavat vierailijoille monipuolisen kattauksen historiaa, kulttuuria, luontoa ja taidetta. Kaupungin historiallinen kerrostuma näkyy sen monissa rakennuksissa ja muistomerkeissä, jotka kertovat tarinoita menneistä ajoista ja kulttuurillisista vaiheista.

Alhaalta löydät muutamia suosittuja nähtävyyksiä  Lapualla sekä lisätietoa mahdollisuuksista vapaa-ajanviettoon.

Lapuan tuomiokirkko: Lapuan tuomiokirkko, joka on suunniteltu C.L. Engelin toimesta ja valmistui vuonna 1827, on merkittävä historiallinen ja arkkitehtoninen maamerkki. Kirkko tunnetaan myös Suomen suurimmista uruistaan, joissa on peräti 85+6 äänikertaa. Kirkon ympäristössä sijaitsevat erilaiset muistomerkit, kuten Karjalaan jääneiden ja jääkärien muistomerkit sekä enkelipatsas, joka toimii talvi- ja jatkosodan muistomerkkinä.

Hautasen kauppiastalo: Hautasen kauppiastalo Lapualla on historiallinen rakennus, joka kertoo paikkakunnan menneisyydestä ja kulttuurista, ollen esimerkki paikallisen yhteisön dynaamisuudesta ja muutoksesta 1800-luvun lopulta nykypäivään. 

Savipaja Lintukoto: Savipaja Lintukoto, joka on yli neljän vuosikymmenen ajan ollut tunnettu kauniista ja persoonallisesta keramiikastaan, sijaitsee idyllisellä maaseudulla, tarjoten vierailijoille sekä esteettisiä että käytännöllisiä tuotteita. Paitsi omaleimaisia keramiikkatuotteita, Lintukodon valikoimaan kuuluu myös sisustus- ja kodintekstiilejä, tuoden asiakkaille monipuolisen kattauksen vaihtoehtoja kodin sisustamiseen ja lahjatavaroihin.

Ränkimäen talomuseo: Ränkimäen talomuseo on kiehtova katsaus 1800-luvun lapualaiseen elämään ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa menneen ajan arkeen ja elämäntyyliin. Museo sai alkunsa 1930-luvulla, kun paikalliset alkoivat kerätä esineitä, mutta varsinainen museoalue muotoutui 1950-luvun alussa, jolloin Ränkimäen historiallinen paikka, jolla oli sijainnut venäläinen tykistöasema Suomen sodan aikana, valikoitui sille sijainniksi.

Tiistenjoen kirkko: Tiistenjoen kirkon historia on syvästi kytkeytynyt Suomen historiallisiin ja kulttuurisiin tapahtumiin, tarjoten tarinan sisukkuudesta, yhteisöllisyydestä ja perinteen vaalimisesta. Kirkon ensimmäinen versio, valmistunut vuonna 1915, menetettiin tulipalossa vuonna 1941, ja sen jälleennousu sai erityistä merkitystä paikalliselle yhteisölle, kun rintamalla taistelleet miehet lupasivat kunnioittaa kaatuneita tovereitaan pystyttämällä muistomerkin ja rakentamalla uuden kirkon heidän muistokseen. 

Kauhajärven kyläkirkko: Kauhajärven kyläkirkko valmistui vuonna 1983 ja sen suunnittelijoina toimivat arkkitehdit Erkki Karvala, Matti Silvennoinen ja Markku Koskinen. Kirkossa on yhteensä 262 istumapaikkaa, mukaan lukien parvi. Kirkon pihassa sijaitsee myös vuonna 1923 valmistunut kellotapuli, joka on suunniteltu kuuluisan arkkitehdin Alvar Aallon toimesta.

Kulttuurikeskus Vanha Paukku: Kulttuurikeskus Vanha Paukku on Lapuanjoen rannalla sijaitseva ainutlaatuinen kulttuuri- ja yrityskeskus, joka on rikas ympäristöltään ja historialtaan. Alue koostuu entisen Lapuan patruunatehtaan vanhoista tehdasrakennuksista, jotka on muutettu erilaisiksi kulttuurikohteiksi ja yritystiloiksi.

Lakeuden elämyspalvelut: Lakeuden Elämyspalvelu on yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman elämyksiä ja aktiviteetteja asiakkailleen. Heillä on vuosikymmenten kokemus erilaisten aktiviteettien järjestämisestä, ja heidän tarjontaan kuuluu muun muassa melontaretket, virkistys – ja tykypäivät, polttarit, leirit ja muut tapahtumat.

Escape room Kauhajärvi: Escape Room Kauhajärvi tarjoaa jännittävän pelikokemuksen, joka antaa mahdollisuuden paeta arjen rutiineista ja samalla haastaa pelaajat käyttämään luovuuttaan ja ongelmanratkaisutaitojaan. Tämä peli voi olla pelattavissa kahden hengen tiimeistä suurempiin ryhmiin.

Lapuan Karting: Lapuan Urheiluautoilijat tarjoaa harrastajille ja kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua Kartingiin ilman pitkäaikaista sitoutumista. Karting-autojen lisäksi löydät myös kisavalmiin jo­ka­mies­luo­kan au­ton, jota voi testata Ala-Talk­ka­ri-aree­nan as­falt­ti­ra­dalla. Tämä tarjoaa harrastajille mahdollisuuden kokeilla jokkisautojen ajoa ja kilpailemista valmiilla autolla. Se on hieno tapa tutustua tähän jännittävään lajiin ja saada tuntumaa siihen ilman suurta sitoutumista tai omien kilpa-autojen hankkimista.

Lapuan historiaa

Lapuan alueella kukoisti jo kivikaudella, kun Itämeren rannalla sijainnut alue tarjosi suotuisat olosuhteet ihmisten asuttamiselle. Kivikauden kampakeraamisen kulttuurin aikana vedenpinta oli korkeammalla kuin nykyään, ja Lapua sijaitsi aivan meren tuntumassa. Kivikaudella tehtiin useita arkeologisia löytöjä, ja alueella oli 14 asuinpaikkaa kampakeraamisen kulttuurin ajalta. Myös myöhemmin esihistoriallisena aikana Lapuan sijainti oli houkutteleva, ja se oli osa tärkeää koiravaljakkoreittiä, joka kulki Laatokan Karjalasta Etelä-Pohjanmaalle ja edelleen Oulujoen suulle.

Keskiajalla, erityisesti 1300-luvulla, asutus alkoi levitä Lapuanjokilaaksoon. Ihmisiä muutti muun muassa Ylä-Satakunnan Suur-Sastamalasta, josta oli hyvät yhteydet pohjoiseen Lapuaan. Alueen rikkaat luonnonvarat houkuttelivat asutusta, ja alueella oli myös lappalaisia, jotka pitivät seutua eräalueenaan.

Keskiajalla Lapua oli tunnettu erityisesti tervanpoltosta, joka toi alueelle tärkeitä lisätuloja. Tervan vienti Uuteenkaarlepyyhyn loi kiinteän yhteyden Ruotsin pääkaupunkiin Tukholmaan. Lapualaiset olivat aktiivisia kauppamatkoilla ja sotaretkillä, ja heidän tiedonkulkunsa ulkomaista oli laajaa.

1700-luvulla maanviljely alkoi syrjäyttää metsästyksen ja kalastuksen tärkeimpinä elinkeinoina. Tulvat toivat haasteita peltoviljelylle, mutta suonraivauksilla ja kuivaustöillä saatiin aluetta viljelykelpoiseksi. Isännät jakoivat maat uudelleen isojakojen myötä, ja torpat lisäsivät tilojen määrää huomattavasti. Lapuan asukasluku kasvoi nopeasti, ja viljelykasvit, kuten ruis, ohra ja peruna, tulivat yhä tärkeämmiksi.

1800-luvun lopulla Lapuan kirkonkylä muistutti jo pientä kaupunkia, ja rautatieliikennekin saapui alueelle vuonna 1885. Asukasluku kasvoi tasaisesti, ja vuonna 1915 Lapua tunnustettiin kauppalaksi. Se sai myös oman hiippakunnan vuonna 1956. Myöhemmin kauppalasta tuli kaupunki, ja se oli aktiivinen eri yhteiskunnallisissa tapahtumissa.

Katso myös nämä:

Lapuan kotisivut

Hotellit Lapua – Vertaa hotellit Lomakulma.fi