Hotellit Lapinlahti

Hotellit Lapinlahti – Vertaa hotellit Lomakulma.fi

Lapinlahti, Suomen itäosassa sijaitseva idyllinen kunta, houkuttelee matkailijoita kauniilla järvimaisemillaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan. Alueen puhdas luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoharrastuksiin ympäri vuoden. Kesäisin matkailijat voivat nauttia virkistävistä veneilyretkistä järvillä ja tutustua upeisiin metsäpolkuihin, kun taas talvisin lumiset maisemat tarjoavat mahdollisuuden hiihtoon ja moottorikelkkailuun.

hotellit lapinlahti
By junafani - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4351914

Hotellit Lapinlahti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

Lapinlahti, Suomen itäosassa sijaitseva idyllinen kunta, houkuttelee matkailijoita kauniilla järvimaisemillaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan. Alueen puhdas luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoharrastuksiin ympäri vuoden. Kesäisin matkailijat voivat nauttia virkistävistä veneilyretkistä järvillä ja tutustua upeisiin metsäpolkuihin, kun taas talvisin lumiset maisemat tarjoavat mahdollisuuden hiihtoon ja moottorikelkkailuun.

Lapinlahti tarjoaa myös kulttuuritapahtumia ja nähtävyyksiä, kuten paikallisia käsitöitä esittelevät markkinat ja perinteiset suomalaiset juhlat. Lisäksi alueella vierailevat voivat uppoutua paikalliseen gastronomiaan, maistaen perinteisiä suomalaisia herkkuja paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Lapinlahti on ihanteellinen matkakohde niille, jotka etsivät rauhallista paikkaa luonnon keskellä, samalla kun he voivat tutustua Suomen rikkaaseen kulttuuriperintöön ja nauttia paikallisen elämän sykkeestä.

Suositut hotellit ja majoituspaikat Lapinlahdella

Lapinlahdesta löytyy monipuolinen valikoima hotelleja, jotka tarjoavat vierailijoille mukavia majoitusvaihtoehtoja niin liike- kuin lomamatkailijoillekin. Alueen hotellit vaihtelevat tunnelmaltaan ja palveluiltaan, mutta useimmat heijastavat paikallista rentouttavaa ilmapiiriä ja huolenpitoa vierailijoista. Alta löydät muutamia esimerkkejä Lapinlahden suosituista hotelleista ja muista majoitus mahdollisuuksista. Muista, että tiedot muuttuvat ajan myötä ja epätarkkuuksia voi ilmetä. Käytä sivun alussa olevaa hakua, jolla löydät parhaiten juuri sinulle sopivan hotellin.

1. Kaijansaaren lomamökit

Kaijansaaren Lomamökit, lumoavasti sijoitettuna Tölvän sydämeen, tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän mukavuutta ja luonnonkauneutta. Ilmastoiduissa lomamökeissä, joissa on oma parveke, vieraat voivat nauttia raikkaasta ilmasta ja upeista maisemista. Sijainti on ihanteellinen, kun Kuopion vilkkaaseen kaupunkiin on vain 47 km:n matka, mutta samalla voi uppoutua rauhalliseen maaseutumiljööseen.

Jokaisessa lomamökissä on harkitusti suunniteltu patio, kolme viihtyisää makuuhuonetta, tilava olohuone varusteltuna taulu-tv:llä sekä täysin varusteltu keittiö, jossa on käytännölliset mukavuudet, kuten astianpesukone ja mikroaaltouuni. Kylpyhuoneessa huomio on viety pidemmälle tarjoamalla bidee lisäämään vieraiden mukavuutta. Mökeistä avautuu henkeäsalpaava näköala lähellä sijaitsevalle järvelle, luoden taianomaisen tunnelman.

Majoittujien käytössä on myös maksuton yksityinen pysäköintialue, joka helpottaa liikkumista ja lisää mukavuutta vierailuun. Kaijansaaren Lomamökkien omistautunut 24h-vastaanoton henkilökunta on valmiina vastaamaan kaikkiin kysymyksiin ja varmistamaan vieraiden oleskelun sujuvuuden. Tämä lomakohde yhdistää hienostuneesti luksusta, kodikkuutta ja luontomatkailua, luoden unohtumattoman kokemuksen matkaajille.

2. Jokiniemen matkailu

Jokiniemen Matkailu tarjoaa unohtumattoman oleskelun Onkiveden rannalla, vain 15 km päässä Alapitkästä. Majoituspaikka lumoaa vierailijat upealla sijainnillaan, aivan 40 metrin päässä rannasta. Vieraat voivat nauttia ilmaisesta WiFistä yleisissä tiloissa ja majoitusvaihtoehtoina ovat viihtyisät huoneet, joissa on kylpyhuone ja taulu-TV, tarjoten samalla upean järvinäköalan.

Jokaiseen huoneeseen kuuluu oma patio, luoden mahdollisuuden nauttia rauhallisista hetkistä luonnon ympäröimänä. Hyttysverkot ja työpöytä lisäävät mukavuutta, varmistaen rentouttavan oleskelun. Majoituspaikan monipuoliset palvelut sisältävät rentouttavan saunan, yksityisen tenniskentän ja soutuveneen kalastamiseen. Lisäksi vierailijat voivat valmistaa omia aterioitaan yhteisessä keittiössä, mikä lisää joustavuutta majoittumiseen.

3. Loma-asunto Västäräkki

Västäräkki Lapinlahdella tarjoaa viihtyisän ja rentouttavan majoitusvaihtoehdon pohjoissavolaisessa maisemassa. Tässä loma-asunnossa on yksi makuuhuone ja se majoittaa neljä henkilöä. Sijainti Lapinlahdella, Pohjois-Savossa, antaa mahdollisuuden nauttia alueen luonnonkauniista ympäristöstä ja tarjoaa samalla helpon pääsyn erilaisiin aktiviteetteihin.

Majoituspaikan ympärivuorokautisesti avoin vastaanotto varmistaa, että asiakkailla on tarvittaessa aina apua saatavilla. Huoneet ovat savuttomia, mikä tekee oleskelusta miellyttävän kaikille vieraille. Huoneissa on takka, joka luo lämpimän ja viihtyisän tunnelman. Televisiot ovat varusteltuja DVD-soittimilla, joten voit rentoutua elokuvien parissa.

Hotellit Lapinlahti – Löydä lisää majoitusvaihtoehtoja sivun alussa olevan haun avulla

Lapinlahden nähtävyydet ja ajanviete

Lapinlahti, viehättävä kunta Pohjois-Savossa, tarjoaa vierailijoille monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alueen luonnonkauniit maisemat, historialliset kohteet ja perinteinen suomalainen tunnelma houkuttelevat matkailijoita ympäri vuoden. Luonto on yksi Lapinlahden vetonauloista, ja alue tarjoaa upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luontoharrastuksiin. Järvimaisemat, metsäpolut ja viihtyisät ulkoilualueet houkuttelevat niin patikoijia, pyöräilijöitä kuin luonnon ystäviäkin.

Kulttuurihistorialliset kohteet rikastuttavat Lapinlahtea tarjoamalla vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen menneisyyteen. Vanhat puutalot, perinteiset rakennukset ja historialliset nähtävyydet luovat kiehtovan kävelykierroksen läpi kunnan keskustan.

Taidemuseo Eemil Lapinlahdella syntyi yhdistämällä kaksi merkittävää kokoelmaa: kuvanveistäjä Eemil Halosen museo ja Lapinlahden taidemuseo. Alun perin Rouva Alli Halonen lahjoitti Eemil Halosen kipsiteoksia Lapinlahti-Seuralle 1960-luvulla, ja ne olivat esillä vanhassa viljamakasiinissa. Merkittävien kipsiveistosten säilyttäminen ja esillä pitäminen johti Taidemuseo Eemilin syntymiseen. Eemil Halosen museo perustettiin pappilan kivinavettaan vuonna 1975, juhlavuotena kun kuvanveistäjä olisi täyttänyt 100 vuotta. Tämä museo sai seurakseen Lapinlahden taidemuseon, ja niiden yhdistyttyä Taidemuseo Eemiliksi vuonna 2017 syntyi uudenlainen kulttuurikohde Lapinlahdella.

Palomuseo: Lapinahden Palomieskerhon Palomuseo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen alueen palokuntien historiaan ja vanhaan palokalustoon. Museossa on koottu näyttävä kokoelma Lapinlahden palokunnan ja naapuripalokuntien vanhoja paloajoneuvoja ja -varusteita. Tämä ainutlaatuinen näyttely on omistettu vanhan palokaluston perinteen säilyttämiselle ja esittelemiselle nykypäivän sukupolville. Palomuseo kattaa laajan aikajakson, esitellen palokalustoa aina 1800-luvulta 2000-luvulle asti. 

Varpajaisjärven kotiseutumuseo: Varpaisjärven kotiseutuyhdistys perustettiin vuonna 1956, ja sen keskeisenä tavoitteena oli kotiseutumuseon perustaminen. Museon alkuperäinen esineistö oli opettaja Aino Putkosen keräämä kokoelma, jota täydensivät Väinö Putkonen ja Kauko Ruuskanen aina vuoteen 1962 saakka. Vuonna 1960 museo siirtyi Varpaisjärven ensimmäiseen kansakouluun. Kotiseutuyhdistyksen aktiivinen toiminta päättyi samoihin aikoihin, mutta museon säännölliset aukioloajat alkoivat vuodesta 1978 alkaen. Museo säilytti arvokkaan kokoelmansa, joka antaa kuvan alueen historiasta ja perinteistä.

Hevosajoneuvomuseo Hepola kunnioittaa suomalaista työhevosta vuoden 2002 aikana toteutetulla hankkeella Varpaisjärven harjoitusradan pääsuoralla. Museo on syntynyt monien järjestöjen yhteistyönä ja se tarjoaa ainutlaatuisen näköalan suomalaisen työhevoskulttuurin historiaan. Hepolaan pääsee opastetusti Varpaisjärven kotiseutumuseon kautta, mikä luo kävijälle mahdollisuuden saada kattavan kuvan alueen historiasta ja samalla sukeltaa syvemmälle suomalaisen työhevosen merkitykseen ja käyttöön.

Suomen Asutusmuseo sijaitsee Alapitkällä, ja sen juuret juontavat Alarannan tilaan, joka oli Yrjö Muren hallinnassa vuodesta 1947 lähtien. Yrjö Mure ja hänen sisarensa Anni asuivat tilalla vakituisesti aina 1970-luvulle saakka. Nykyään Alaranta toimii museona, tarjoten mahdollisuuden sukeltaa sotien jälkeen syntyneiden asutustilojen elämään ja arkeen. Museo avaa ikkunan menneisyyteen, antaen vierailijoille mahdollisuuden tutustua niihin arkipäiviin, joita sadattuhannet suomalaiset ovat eläneet. Näyttely esittelee asutustoiminnan vaikutukset ja tarinan niistä monista perheistä, jotka loivat uuden elämän asutustiloillaan.

Lapinlahden kirkko on kaunis ja historiallinen puukirkko, joka sijaitsee Lapinlahdella. Se on arkkitehti Frans Sjöströmin suunnittelema ja rakennettu vuosina 1877–1880. Kirkon erottaa muista sen länsitorni, joka antaa sille ominaisen siluetin. Kirkon runkohuoneessa on kaksi matalampaa sakaraa, ja itäpäädyssä on kuori. Tornin ja runkohuoneen sisäkulmissa on suorakulmaiset ulokkeet, ja itse torni on nelipäätyinen. Kirkon sisätila on jaettu pylväiköillä kolmeen laivaan, joista keskimmäisessä on kulmikas lautakatto. Tämä arkkitehtoninen ratkaisu luo vaikuttavan ja tunnelmallisen sisätilan.

Aktiviteetit

Ulkoilualueet ja – reitit

Haminamäen Valio-areena tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet eri urheilulajeille. Hassilan hiihtomaa ja Santurin-keidas Nerkoolla ovat ihanteellisia talviaktiviteetteja, kuten hiihtoa ja luistelua, sekä tarjoavat rauhallisen ympäristön luonnossa liikkumiseen. Varpaisjärven yleisurheilukenttä on sopiva paikka yleisurheiluharjoituksiin.

Talvella hiihtoladut ja ulkojäät/kaukalot ovat käytössä Alapitkällä, Martikkalassa, Nerkoon, Paloisen ja Varpaisjärven kouluilla. Lisäksi frisbeegolf-harrastajille on ratoja Haminamäen alueella ja Nerkoolta, Santurin keitaalta.

Jos suunnittelet retkeilyä Lapinlahdella, voit löytää retkeilyreitit ja laavupaikat ilmaisesta karttapalvelusta retkikartta.fi, jota ylläpitää metsähallitus. Nämä alueet tarjoavat rauhallisia ja kauniita ympäristöjä luonnosta nauttimiseen.

Uimarannat

Uimarannat ovat hajautuneet eri puolille kuntia, palvellen eri kunnanosia ja kyliä. Kunta vastaa aktiivisesti uimarantojen ja -paikkojen ylläpidosta ja siisteydestä. Lisäksi uimavesien laatua seurataan ja valvotaan säännöllisesti, ja uimavesien tutkimustuloksista tiedotetaan rantojen ilmoitustauluilla. Tämä varmistaa, että kuntalaiset ja vierailijat voivat nauttia turvallisista ja hygieenisistä vesiliikunnan mahdollisuuksista Lapinlahden upeissa järvimaisemissa.

lapinlahden kirkko
By Esa Heikkinen - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=86366714
Lapinlahden historiaa

Lapinlahden kunnan alueet kuuluivat 1700–1800-luvuilla Iisalmen emäpitäjään. Merkittävin kulkureitti oli vesireitti Onkivettä pitkin, ja alueen ensimmäinen kärritie valmistui 1780-luvulla. Lapinlahti oli osa Iisalmea kunnes siitä tuli oma pitäjä vuonna 1874.

1700-luvun lopulla syntyi herännäisyys eli körttiläisyys, sisäinen liike luterilaisessa kirkossa. Lapinlahdella tämän liikkeen johtoon nousi merkittävä hahmo, Paavo Ruotsalainen. Herännäisyys korosti rehellisyyttä, ahkeruutta, lukutaitoa ja huolellista maallisten asioiden hoitamista, mikä vaikutti olennaisesti kunnan kehitykseen.

Lapinlahden rukoushuone valmistui vuonna 1843, ja sen jäätyä pieneksi rakennettiin vuonna 1880 uusi kirkko. Toisen maailmansodan jälkeen Lapinlahteen sijoitettiin evakkoja, pääasiassa salmilaisia ja suistamolaisia. Tämä vaikutti kunnan väestörakenteeseen, ja noin 160 uutta asutustilaa muodostettiin.

Lapinlahdella on huomattava ortodoksivähemmistö, ja keskustaajamassa sijaitsee Kaikkien Pyhien ortodoksinen kirkko, joka rakennettiin vuonna 1959. Lisäksi Alapitkällä on tsasouna, joka valmistui vuonna 1952.

Vuoden 2011 alussa Lapinlahden ja Varpaisjärven kuntaliitos toteutettiin, kun Varpaisjärvi liitettiin Lapinlahden kuntaan. Tämä muutos toi mukanaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia kunnan kehitykselle.

Katso myös nämä: 

Lapinlahden kotisivut

Hotellit Lapinlahti – Vertaa hotellit sivustomme kautta

lapinlahti vaakuna
By User:Care; Original design by Ahti Hammar. - Oma teos, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3176283